Kolieskove korcule ako si vybrat?

O športe...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Kolieskove korcule ako si vybrat?

Príspevok od používateľa Johnnny »

Co zatial jazdim, tie 84mm sa mi javia ako idealne. Co ma ale sklamalo je, ze sa mi povolovali kolieska a na jednej korculi aj ram. Neviem, ci je to bezne alebo je to nejaka vyrobna vada.

BTW, je to mimo nakupnej poradne, ale napriek tomu. To korculovanie mi ako tak ide, nemam problem so stabilitou, ani s rychlostou, zvladnem zabrzdit aj jazdit miernejsim kopcom, ale stale pri korculovani capcem (na jednu nohu aj pri chodeni). Kamoska povedala, ze sa to vykorculuje, ale ja sa bojim, ze nie, no napriek tomu sa toho chcem zbavit. Urcite nie som jediny. Mate nejake typy ? Vdaka.

Jazdit som bol zatial asi 4x.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

toto je zaradené v diskusii a športe, takže nič s nákupnou poradou to nemá :) Keby prejdeš predošlé strany, vidíš že sa tu aj diskutuje a nie len radí.

kolieska sa uvolňujú prirodzene, raz za čas ich treba dotiahnúť imbusom. Ak sa ti ale uvolnia po jednej jazde, tak to normálne nie je. Rám sa uvolňovať nemá vôbec. Ak je povolený, dotiahni ho na maximum a ak zase povolí, treba reklamovať.

a čo sa čaptania týka, to sa tu už riešilo. Skús si ich tesnejšie pozapínať a zaviazať, aby noha nemala takú vôlu.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No ja som podla nazvu temy usudil, ze ide skor o poradnu pri kupe. Ospravedlnujem sa.

Koliska sa povolili po asi 4 jazdach, co je v poriadku, ale ram sa povolil pri prvom pade. Teraz je dotiahnuty, takze je to v poriadku.

Co sa captania tyka, preluskam to a skusim na nieco prist. Co sa ale dotahovania tyka, dotahujem to skoro na doraz :/
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak potom je to iba o cviku. Treba si navyknúť na taký štýl, aby si čaptal čo najmenej
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Len to je prave problem. Ked prikladam nohu, snazim sa ju drzat rovno, ale stracam pri tom stabilitu. Ale zrejme je to tiez len vecou cviku.
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Mne sa tiez uvolnuju kolieska takze po sezone idu na reklamaciu :) teraz to este vydrzim.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

po sezone ťa pošlú niekam. V každom reklamačnom poriadku máš písané, že závadu treba reklamovať hneď ako ju spozoruješ. A nie na konci sezony. Okrem toho, aj teraz by ti asi po odbornom posúdení nevyhoveli. Kolieska sú namáhané, a žiaden namáhaný spoj skrutkou ti nebude držať pevne. Vždy tam bude dochádzať k uvolňovaniu, práve preto si mal v balení tie imbusáky a doťahovanie patrí k bežnej údržbe (čo sa určite píše aj v návode).
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

No ved hej dotiahnem a po 30 minutach mam zase uvolnene :) to podla mna neni normalne. A kamarat takto reklamoval a nemal problem.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

je aj nie je normálne. Záleží čo máš za korčule. Ak nejaké noname z kauflandu, tak by som sa vôbec nedivil keby to robili všetky. Pri serioznom výrobcovi to však po pol hodine normálne nie je. Ja doťahujem tak raz za dva týždne
Lukas016
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lukas016 »

Poradi mi niekto pri vybere korculi.

Potrebujem si kupit nove korcule lebo moje stare "dosluzili" a neviem sa rozhodnut lebo znamy mi nuti RB Fusion kvoli lepsej kontrole.

Kód: Vybrať všetko

http://kolieskove-korcule.heureka.sk/rollerblade-fusion-84/galerie/
Co ja velmi nevyzujim lebo doteraz som jazdil na Fitnes korculiach fila (84mm, abec 7, 83a). A nemal som s nimi nejake extra problemy (niekedy bolesti klemby na nohe).

Preto by som potreboval poradit, moje poziadavky su 90 mm, abec 9, tvrdost okolo 83. Nerobim ziadne triky na korculiach prevazne jazdim len na dlhsie trasy proto by som radsej isiel do fitnes ako do urban (to je len moj nazor).

Preferovana znacka RollerBlade

Za rady vopred dakujem.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

http://www.sportisimo.sk/rollerblade/cr ... -90/39609/

len by ma zaujimalo či je tu nejaky korčuliar z košic
Lukas016
Amateur
Amateur

Ja som z okolia MI. A ak tie korcule boli pre mna tak dik ale loziska chcem abec 9.

Cenovy strop mam 200 euro (mozno budem ochotny dat aj viac)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lukas016 napísal:Poradi mi niekto pri vybere korculi.

Potrebujem si kupit nove korcule lebo moje stare "dosluzili" a neviem sa rozhodnut lebo znamy mi nuti RB Fusion kvoli lepsej kontrole.

Kód: Vybrať všetko

http://kolieskove-korcule.heureka.sk/rollerblade-fusion-84/galerie/
Co ja velmi nevyzujim lebo doteraz som jazdil na Fitnes korculiach fila (84mm, abec 7, 83a). A nemal som s nimi nejake extra problemy (niekedy bolesti klemby na nohe).

Preto by som potreboval poradit, moje poziadavky su 90 mm, abec 9, tvrdost okolo 83. Nerobim ziadne triky na korculiach prevazne jazdim len na dlhsie trasy proto by som radsej isiel do fitnes ako do urban (to je len moj nazor).

Preferovana znacka RollerBlade

Za rady vopred dakujem.
tak potom asi http://korcule.com/rollerblade-tempest-90-p1681 ale je to mierne nad rozpočet. Ale píšeš že pár korún si ochotný doplatiť.
Lukas016
Amateur
Amateur

Dik ale nemaju moje cislo.

Uz som si aj tak kupil RB crossfire 100 za 160 euro.

Snad som spravil dobre. Dik za rady
DonAndres
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DonAndres »

Zdravím, vedel by tu niekto poradiť ako brzdiť na korčuliach, ktoré nemajú tú brzdu na jednej korčuli?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

v nizkych rychlostiach rob najprv, odskusaj si do travy atd
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

T-stop je dobrá technika na pribrzdenie, ale ak chceš z vyššej rýchlosti úplne zabrzdiť, tak účinnejšie je roztiahnúť nohy (aby si znížil ťažisko a získal stabilitu a zároveň spomalil) a otočka

Lukas016: potom napíš dojmy z tých rôznych veľkostí koliesok
Lukas016
Amateur
Amateur

Tak vcera som na nich presiel niekolko km a pri rovnakom usili na nich idem rychlejsie ako oproti predoslim.

S prekladanim noh je to kus horsie a aj s pouzivanim brzdy som mal zo zaciatku kus problem lebo je nizsie polozena tak som nebol zvyknuty ale uz je to v poriadku.

Co sa tyka jazdy tak na dlhsie vzdialenosti by som urcite bral uz len vacsie kolieska lebo prejdem vacsiu vzdialenosti a hlavne mensie nerovnosti na cestach prejdem bez problemov aby to nejak ovplyvnilo moju jazdu.

Co sa tyka prechodu z 84mm na 100mm tak ten bol bez problemov (ani raz som nespadol)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

skôr som mal na mysli to, že tam máš 3x100mm a 1x94mm kolieska. Nie 4 rovnaké
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

audio

1. to čo ma on je už zastarale a neopuživa sa to

2. to čo ma on je blbosť 3x100 1x94

3. ma to vyznam keď maš 3x 110 1x 100

4. mal si dať radšej 4x 100 abo nejake take zobrať

5. ma to vyznam pri štartoch lebo ako sa rozbiehaš tak ohybaš nohu o predne 2 kolieska a vtedy to ma vyznam maš menši odpor vola sa to "chrono štart" po slovensky http://tv.theworldgames2013.com/en/video/?videoId=e-30 skus tam nahmatať 11:14 abo 11:00
Napísať odpoveď