Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Caute doteraz som cvicil vlastnou váhou uvažujem však prejsť na "vyšší" level trochu a rozmýšľam aj nad proteínmi zo začiatku by som chcel nejakú radu aké sú dobré a tak a tak do 20e menšie balenie na skúšku ..a ešte nejake postrehy o tom či je to dobre si dávať a co to nemá na niečo vplyv nevyznám sa v tomto moc preto sa pýtam tu Ďakujem za každy postreh
-
aviceN
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Protein nie je nikdy na zahodenie, ale hlavna vec je, aby si investoval hlavne do spravnej stravy (jeden tvaroh a proteinovy shake pred spankom to nespravi). Zaradil by som urcite zo zaciatku Full body training, trebars TBT... ohladom proteinu, ludia si "pochvaluju" tento http://www.stillmass.eu/excelent-whey-p ... acia-cena/ , nie je najlepsi, ale za tu cenu je to super aj chutovo aj kvalitou
Zdravím, trocha som rozmýšlal a rozhodol som sa že začnem cvičiť. Mám 15 rokov, okolo 180cm a 67kg. Viete mi odporučiť nejaké články ako začať? Posilniť potrebujem iba ruky, prsia a brucho, nohy mám dokonalé.
-
Hellboy248
Guru wannabe
DonAndres: odfotis mi tie dokonale nohy? najlepsie cele telo, ze ako tam tie dokonale nohy vycnievaju
No dokonalé som prehnal, ale oproti zvyšku tela kde som pomerne suchý je to kvalita. 
LOL, lýtka sú hádam jediný sval, ktorý proste niektorí majú veľký a niektorí nie a ťažko s tým čosi spraviť. Takže o "dokonalých" nohách si ani nesníval. Treba cvičiť všetko.
-
PhYs0c
King
hughito - to silne pochybujem, ja mám tiež veľké lýtka a nemám pocit že by som sa s nimi narodil..ešte si pamätám aké som ich mal vysušené ako zvyšok tela, presne ako kamoši, ženské lýtka...ale kvôli plochým nohám som chodil vždy keď sa dalo po špičkách a hlavne po schodoch (od mojich 7.r. sme bývali na 4.poschodí be výťahu) viem, že do 15.r. keď som odchádzal zo základnej som takto chodil vždy keď som išiel po schodoch, už to bol proste zvyk a vtedy som si všimol, že už nemám ploché nohy a aj to že mám lýtka oproti zvyšku tela mohutnejšie
ale podľa mňa to vyzerá normálnejšie ako keď vidím nejakého kulturistu, ktorý je do pol pása jak skriňa a stojí na "chicken legs" vtedy chytám záchvaty smiechu
ale podľa mňa to vyzerá normálnejšie ako keď vidím nejakého kulturistu, ktorý je do pol pása jak skriňa a stojí na "chicken legs" vtedy chytám záchvaty smiechu
Pýtal som sa na niečo úplne iné, všímajte si len jednu vec... Poradí mi teda niekto ako začať s cvičením? Stačí nejaká stránka kde píšu skúsení ľudia o svojich začiatkoch.
-
PhYs0c
King
najprv zabudni na to, čo "budeš a nebudeš cvičiť", všetko treba cvičiť a potom už stačí aj google ->
cviky brucho
cviky chrbát
cviky ruky
cviky nohy
....
alebo http://www.cviceni-doma.cz/cviky/ na kulturistiku v posilňovni ti neviem odporučiť
cviky brucho
cviky chrbát
cviky ruky
cviky nohy
....
alebo http://www.cviceni-doma.cz/cviky/ na kulturistiku v posilňovni ti neviem odporučiť
-
demovic_svk
Medium Star
ahoj, posilnoval som a popri tom som hral futbal...teraz som pribral, ochabol chcel by som s tym nieco robit
zacal som chodit do posilky a popri tom mam co jest ? co by ste mi poradili ..davam si ovsene vlocky s jogurtom po treningu a cital som nieco o tvarohu co vy nato ?
-
aviceN
Guru
Po treningu si naloz pekne vela ryze a vela masa, zeleninku daku, idealne kuracie kozy, tie su cenovo vyhodne, tvaroh tlac pred tym ako ides spat a na ranajky ak teda chces ranajkovat (neodporucam ak chces schudnut) tak si daj tie vlocky s vajcom trebars alebo s nejakym kakaom, spi aspon 8 hodin a nechod do posilky lazdy den ak cvicis to iste, neviem aky mas plan
hughito má s tými lýtkami veru pravdu. Ja som nikdy lýtka nemal. Pre mňa obrovský problém. Môžem lýtka cvičiť do zbláznenia a nie a nie rásť. Kamarát má pri mne zákaz nosiť krátke nohavice, lebo je suchý ako palica a lýtka má nenormálne a ja mám z toho komplexy vždy, keď ho vidím. A to on posilňovňu nikdy ani nevidel. Ani len nešportuje a pokiaľ viem, tak sa ani žiadnemu športu nevenoval.
Čo by som dal za také lýtka ako má DonAndres.
Čo by som dal za také lýtka ako má DonAndres.
demovic, nastuduj si nejaké články tu: http://www.body-test.cz/index.php
Na lýtka som našiel v poslednej dobe jednu haluz a celkom sa mi to pozdáva. Klasické výpony sú o ničom, tých som narobil za tie roky x a nejaký progres určite nastal, ale neúmerne.
Žiaľ, nemôžem nájsť video. Ide o to, že ako ako robíš výpony v mašine v sede alebo v stoji, tak držíš 10 sekúnd lýtka v úplne dolnej pozícii, spodnej, proste cítiš, ako sa ťahajú, potom 10 sekúnd vypnuté hore, maximálny výpon, toto zopakuješ trikrát (aj hore aj dole) a na záver do vyčerpania zdvihy klasické proste hop hop hop hop.. A takto ale 3 série, lepšie aj 4 či 5.
//autoeditácia príspevku (12 Aug 2013, 20:19)
Tak som to našiel:
Na lýtka som našiel v poslednej dobe jednu haluz a celkom sa mi to pozdáva. Klasické výpony sú o ničom, tých som narobil za tie roky x a nejaký progres určite nastal, ale neúmerne.
Žiaľ, nemôžem nájsť video. Ide o to, že ako ako robíš výpony v mašine v sede alebo v stoji, tak držíš 10 sekúnd lýtka v úplne dolnej pozícii, spodnej, proste cítiš, ako sa ťahajú, potom 10 sekúnd vypnuté hore, maximálny výpon, toto zopakuješ trikrát (aj hore aj dole) a na záver do vyčerpania zdvihy klasické proste hop hop hop hop.. A takto ale 3 série, lepšie aj 4 či 5.
//autoeditácia príspevku (12 Aug 2013, 20:19)
Tak som to našiel:
Najbližšie to určite skúsim. Dík hughito.
Hoci s lýtkami problém nemám ale určite to vyskúšam.
Ja som niekde čítal, že na lýtka treba gény. Ja som tomu samozrejme prispel keďže hrám futbal prakticky od malička. Tréner dorastu a mužov mi stále vraveli že mám lýtka ako muž... Až mi to bolo blbé pretože si z toho uťahovali spoluhráči troška. 
Tak to máš výhodu. Aj keby si bol suchý ako konár, stále budeš mať veľké lýtka a tým aj opticky celé nohy, čo je určite výzorovo lepšie ako suchár so srnčími nohami.
-
aviceN
Guru
bud rad ze si aky si, milujem ked vidim borcov v posilke, ktori maju vrch ako hora, ale ked sa pozriem na nohy (specialne lytka) tak je mi do smiechu...je sice pravda ze nie kazdy moze mat velke lytka, ale ani sa o to nesnazit...kedysi som ich cvicil tak ze som sa postavil na ten "most", ktory vypadal nejak takto |---| snad viete co to je a na trapez klasicka totalne nalozena tycka a ruky cez nu a opieral som sa o stenu aby som drzal balanc a klasika dole a uplne hore..kazdopadne vyskusam najblizsie to co poslal hughito, celkom sa mi to pozdava, moje lytka su relativne v pohode, zo strany ich vidno pekne, aj to predelenie, no chyba tam ten kopcek z vnutornej strany
Cudujem sa vam, ze to vobec riesite. Lytka asi ako predlaktie proste niekto ma alebo nema, ak to mate fajn, ak nie kaslite na to. Cas ktory clovek investuje snaziac sa prekonat geneticku predispoziciu podla mna nikam nevedie. Jedna vec je necvicit nohy vobec, druha je mat proste smolu na lytka...za cas ktory venujem tomu, ze ich budem perfektne bombardovat zo vsetkych stran kadejakymi hovadinami urobim celu jednu cvicebnu jednotku drepov/mrtvol a budem mat ztoho neporovnatelne vacsi prospech pre celkovy rozvoj. Predsalen je lepsie prijat to, ze proste mam chicken legs ako mrhat cas na nieco co aj tak v konecnom dosledku asi nijak nepomoze badatelne.
Taktiez po funkcnej stranke, lytka su same o sebe neskutocne silny sval ktory nema zmysel cvicit izolovane, kedze temer nikdy izolovane nepracuje a ci uz pri drepoch alebo mrtvolach dostava myslim dostatocny silovy stimul.
Dalsia vec, hormonalna odozva vyponov na lytka je asi taka ako odozva bicepsu=temer nulova, akurat, ze na rozdiel od bicepsu su lytka permanentne zatazovane celym telom, takze poskytnut im stimul aby ich telo prinutilo rast je velmi tazke a same sebe (tou hormonalnou odozvou) nijak nepomahaju.
Zaverom poviem asi tolko, ze ak vam lytka nerastu napriek drepom a mrtvolam tak vam urcite neporastu ani so ziadnym inym cvikom aj ked sa na hlavu postavite.
Pozrite sa na Hugh Jackmana, sice herec, no s fyzickou ktoru mu moze hadam cele forum zavidiet a stale mu jeho mladicka prezyvka "chicken legs" velmi vystizne padne:
Taktiez po funkcnej stranke, lytka su same o sebe neskutocne silny sval ktory nema zmysel cvicit izolovane, kedze temer nikdy izolovane nepracuje a ci uz pri drepoch alebo mrtvolach dostava myslim dostatocny silovy stimul.
Dalsia vec, hormonalna odozva vyponov na lytka je asi taka ako odozva bicepsu=temer nulova, akurat, ze na rozdiel od bicepsu su lytka permanentne zatazovane celym telom, takze poskytnut im stimul aby ich telo prinutilo rast je velmi tazke a same sebe (tou hormonalnou odozvou) nijak nepomahaju.
Zaverom poviem asi tolko, ze ak vam lytka nerastu napriek drepom a mrtvolam tak vam urcite neporastu ani so ziadnym inym cvikom aj ked sa na hlavu postavite.
Pozrite sa na Hugh Jackmana, sice herec, no s fyzickou ktoru mu moze hadam cele forum zavidiet a stale mu jeho mladicka prezyvka "chicken legs" velmi vystizne padne:
Lytka su cista genetika. Poznam chalana ktory ich ma uplne giganticke a jediny sport ktory robi je aktivne basket a na nohy nikdy v zivote nejako systematicky neposilnoval /tie lytka mal masivne uz v detstve/. A poznam kopec dalsich ludi co na nohy pravidelne makaju v posilke a nie je vidno skoro ziadne zmeny. Ale ze su vraj predlaktia vyslovene "geneticke" ako pise Coldrain sa mi nezda a ani nesedi s mojou osobnou skusenostou,praveze podla mna ked sa pravidelne intenzivne cvicia hlavne izolovanymi cvikmi tak idu hore velmi rychlo. /apropo poradi mi niekto preco mam stale problemy zo slachami na jednej ruke pri cvikoch na zapasti? davam si glukosamin aj dalsi pripavok, a moc to neustupuje/