Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa 94jakub »

Popravde tiež moc nechápem ako to funguje. Veď tie body by už mali byť uzavreté a pred teba by sa nemal dostať nikto.
Hlavne, že sa na zápise dušovali aké to je celé transparentné a hento tamto. Zaujímalo za čo má body človek, ktorý je v prvej 10 a má -100 bodov za bydlisko. Nech majú tí ľudia 100% z maturít a dva diplomy za súťaže ale aby bol na prvých priečkach?

Inak, nezávidím Hensym. Ja som one of the lucky ones a ubytovanie mám už pridelené.

// a teraz som objavil ďalšie svinstvo. Keď som si rezervoval izby, cena bola 62.30€ Teraz som pozrel a už to je 67.10€ :smt098
To budú teraz každé dva dni zvyšovať?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Oprava: Posunul som sa dozadu, nie dopredu. Preto sa mi to nezdá.

Tomu, čo je z BA a žiada o intrák by som prišiel osobne zlomiť rebro. Keby 200 ľudí nečakalo, nepoviem pol slova.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

No veď to by malo vyriešiť tých -100 bodov. Ale očividne to tak nie vždy funguje.
Keby som ja bol z BA, tak by som tiež radšej nechal intrák vzdialenejším.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Aha tak to netusim :D ale ja uz ubytovanie na intraku ani neriesim uz druhy rok som nedostal a teraz som nieco okolo 190 miesta vo fei poradovniku .... Tak ma zas caka pekny august a september hladanim ubytovania :D prinajhorsom mam doma stan a budem stanovat pred skolou je tam taky pekny velky travnaty plac
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Predlžovačka, WiFi a môže byť aj stan. :D
Z môjho pohľadu ako budúceho prváka je to však dosť podstatné vec mať internát, pretože si fakt neviem predstaviť, kde a ako by som hľadal ubytovanie. Už na druhý rok, to predsa len poznáš lepšie a vieš kam sa obrátiť.
Hensym
VIP
VIP

Nájsť nie je až taký problém. Skôr tá dvoj až troj násobne vyššia cena.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Konečne som dostala tento rok intrák a cenu mám 33€ na mesiac, minulý rok som mala 29€ ale to preto že na izbe sme boli 4, teraz budeme len 3...
Izby sú katastrofa, ale som rada že nemusím vstávať o 4 ráno a terigať sa busom ....
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

94jakub: Netreba zabudat na protekciu, neviem, ci sa to prejavuje aj do tej tabulky, ale kazdy na nejakom vysie postavenom mieste ma par izieb pre svojich ludi.
Hensym
VIP
VIP

kafiatko, ide o univerzitný internát, alebo nejaký, kde majú na izbu nárok aj študenti iných univerzít? Mimochodom, super cena. Kde sú také ceny?
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Hensym napísal:kafiatko, ide o univerzitný internát, alebo nejaký, kde majú na izbu nárok aj študenti iných univerzít? Mimochodom, super cena. Kde sú také ceny?
Je to normálne internát SPU v Nitre. Nárok majú len " naši " študenti...
ale, myslím že tak ako už bolo spomínané, niektoré miesta sú po známosti, samozrejme tie lepšie sú určite po známosti, alebo musíš mať priemer do 1,3 sa mi zdá....
ja mám taký škaredý intrák, ale bývala som tam minulý rok, tak som si zvykla, hlavné je že mám kde spať a jedáleň je hneď v budove, takže na prežitie stačí ...
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Mal som na intraku rezervacie na 4 izby v ktorych som bol na 2.,1.,11. a 3. mieste v poradi. Tuto polnoc sa skoncilo kolo rezervacii a dnes sa maju tie rezervacie schvalovat. Ako to, ze som zrazu 6.,6.,16. a 3. mieste? Ako ma mohlo tolko ludi len tak predbehnut, ked podla vsetkeho sa to rata podla systemu - kto prv rezervuje, ten prv berie? A nestalo sa to iba mne.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Požiadal som o ubytovanie na Mlynoch, v Poradovníku žiadateľov (novoprijatí študenti, ktorí dostali ubytovanie) som na 21. mieste, intrák by som teda dostať mal. Otázka znie: čo mám teraz robiť? Len čakať, kým mi ho oficiálne pridelia, alebo si treba nejakým spôsobom rezervovať izbu a pod.? Prvákov asi dávajú do tých najmenej dôstojných častí intráku, čo?
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

krankenwagen napísal:Mal som na intraku rezervacie na 4 izby v ktorych som bol na 2.,1.,11. a 3. mieste v poradi. Tuto polnoc sa skoncilo kolo rezervacii a dnes sa maju tie rezervacie schvalovat. Ako to, ze som zrazu 6.,6.,16. a 3. mieste? Ako ma mohlo tolko ludi len tak predbehnut, ked podla vsetkeho sa to rata podla systemu - kto prv rezervuje, ten prv berie? A nestalo sa to iba mne.
Ak si prvak tak je to sposobene tym,ze teraz sa tam ukazuju uplne vsetky rezervacie ktore boli podane na tu izbu vo vsetkych kolach. Cize ak si niekto napr vprvom kole dal rezervaciu na tu izbu ale dostal inu tak stale je v cakacke aj na tuto. System ked bude pridelovat izby tak zisti, ze ten dotycny uz izbu ma tak ju da dalsim v poradi. Neviem ci si to pochopil lebo ten ich drbnuty system je tazko vysvetlit.
Zjednodusene ale izbu dostanes .
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Dik, chapem to. Ostava len dufat.

//tak som dostal izbu. Je sobota, najneskor v utorok poslat uz peniaze za dva mesiace sa mi zda dost :D
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Výber z 2 VŠ: Akadémia PZ vs Katolícka Univerzita

Príspevok od používateľa Andreso »

Zdravím,
som v takej prekérnej situácii. Aktuálne som študentom na KU v Ružomberku, odbor učiteľstvo angl.jazyka a histórie. Úspešne som absolvoval 1. ročník bez prenášania predmetov a navyše som uspel v prijímacom konaní na Erasmus do Severného Írska.
Problém je v tom, že som sa ešte v júni zúčastnil na prijímacom konaní na Akadémii PZ v BA. Prihlášku som si podal z dôvodu, keby sa vyskytlo niečo počas môjho štúdia, aby som mal rezervu. Prijímačky som úspešne zvládol a bol som prijatý aj tam.

A teraz nastáva otázka? Čo si z toho vybrať? Resp. čo z toho je lepšia varianta? Už nad tým rozmýšľam dlhšie, viem isté klady aj zápory oboch variantov, pýtam sa aj rôznych ľudí v okolí, každý mi radí niečo iné. Preto sa obraciam na vás.

Každá vaša rada ma poteší a vopred za ňu ďakujem. :wink:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Výber z 2 VŠ: Akadémia PZ vs Katolícka Univerzita

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ved si vyber podla seba a toho co ta zaujima. Ake mas priority, ciele a ambicie ? Lebo obidve spomenute univerzity su velmi zle s nulovym renome a kvalitou.
Hensym
VIP
VIP

Neviete kedy zvykne STU doberať v 4. kole? Konkrétne FIIT? Našiel som štatistiky, ale to také, že 5 rokov staré, aktuálnejšie nie.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Andreso: Choď pekne do Írska a získaj tam kontakty, ktoré by si na Slovensku nikdy nezískal.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

A ked nie konkaty, tak ERASMUS je to najlepsie co studenta moze stretnut. Polrocna zurka za bruselske peniaze, dokonca v Irsku. Z Akademie by ta mozno nikam nepustili...
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Ja tiež skôr vidím pozitívnejšie zotrvať tam, kde som. (Ono ako som tam skončil je ale iný príbeh.) Ja vidím najväčšie negatíva na Akadémii v tom, že to je škola, s ktorou sa dá uplatniť iba u jedného zamestnávateľa a to je ohromne limitujúce- to, že sa treba zubami-nechtami v policajnom zbore, lebo niet kam odísť. Ako učiteľ(či iné povolanie, ktoré by sa eventuálne dalo získať vďaka vyštudovanej angličtine) by to nebolo až tak zlé, vzhľadom na to, že som muž a nie je to tak časovo a psychicky náročná práca ako v policajnom zbore. Aspoň tak to vidím ja.
Napísať odpoveď