Teplo, ventilator, spanok
Re: Teplo, ventilator, spanok
Mne nejak nevadí ani zima, ani teplo. Nijako umelo sa neovievam a už vôbec na seba nepúšťam ventilátor, to mi vyslovene vadí. V práci ventilátory len "dokola" na vírenie vzduchu, ale ako som písal, doma nič. Dobré je ale mať otvorené okná na tej strane, kde nepraží slnko a potom, keď začne, tak zavrieť a zastrieť.
Slovenskych 40 stupnov jak v Afrike... a ze bude chladne leto nic pravda
uz som musel tiez vyhrabat ventilejsn nech sa da spat
ono je dost rozdiel kde clovek ma byt v ktorej casti Svk. Uplne iny vzduch aj teplota /hlavne v noci/ je napr v Ziline alebo Poprade a ine teplo je na juhu, v Ba, alebo dolu na madaroch. Ked su naozaj ze extremne teploty tak pomoze len klima, odporucam,zapnem a do desiatich sekund fuka ladovy vzduch 
Ventilator je lepsi ako nic,ale v konecnom dosledku iba viry vzduch a clovek z neho moze dostat "prievan"
Ventilator je lepsi ako nic,ale v konecnom dosledku iba viry vzduch a clovek z neho moze dostat "prievan"
tehlova bytovka, cerstvo zateplena, tretie poschodie, orientacia juh, v izbe 22-23 stupnov. ako? cez den vsetky okna zavrete, zaluzie zatiahnute, v noci o 10 otvorim okna a zatvaram rano o 7 cca... ked sa rano pri 16 stupnoch zrobi prievan, nehrozi zeby som mal cez den viac nez 23 
brainwirm: aspon niekto rozmysla 
Casto sa stretavam s tym, ze ludia vetraju aj cez obed, ked sa tym miestnost akurat tak ohrieva.
Co sa tyka ventilatora, tak ho po zapade slnka davam do okna a necham ho tlacit chladny vzduch dovnutra. Subjektivne sa mi zda, ze to pomaha viac ako snaha vyfuknut teply vzduch von. A tym, ze fuka studeny vzduch mi zabezpeci ochladenie aj bez toho, aby musel fukat na mna, takze prievan nehrozi.
Casto sa stretavam s tym, ze ludia vetraju aj cez obed, ked sa tym miestnost akurat tak ohrieva.
Co sa tyka ventilatora, tak ho po zapade slnka davam do okna a necham ho tlacit chladny vzduch dovnutra. Subjektivne sa mi zda, ze to pomaha viac ako snaha vyfuknut teply vzduch von. A tym, ze fuka studeny vzduch mi zabezpeci ochladenie aj bez toho, aby musel fukat na mna, takze prievan nehrozi.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
GothaR - ja mám práve opačnú skúsenosť s orientáciou ventilátora...keď ho otočím dovnútra, tak to nemá až taký účinok ako keď ho otočím von...vtedy mi nevíri prach v miestnosti a vírenie vzduchu je menej divoké...v priebehu pár minút od zapnutia ventilátora cítim ochladenie vzduchu...
No mozno je to tym, ze ja v izbe nemavam az tak teplo. Teraz pocas horucav som sa dostal po 27 stupnov. Prach mi neviri, mam ho nasmerovany tak, ze fuka uplne mimo mna a cele to tak nejak dobre funguje. No nehadam sa, zrejme to dost zavisi od rozlozenia miestnosti.
[quote="GothaR"Casto sa stretavam s tym, ze ludia vetraju aj cez obed, ked sa tym miestnost akurat tak ohrieva.[/quote]
Ja mam sice zatvorene ked je vonku teplejsie ako dnu, ale myslim ze vyhrevnost pc to teplo velmi lahko vynahradi
Ja mam sice zatvorene ked je vonku teplejsie ako dnu, ale myslim ze vyhrevnost pc to teplo velmi lahko vynahradi
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Teplo mi nevadí, tieto horúce dni boli pre mňa ľahšie znesiteľné než nejaké mrazy v januári/februári.
Ventilátor odmietam. V noci sa mi spí dobre.
A nadávky na počasie ma dosť serú, keď sa každý sťažuje. Mne VADÍ zima, ale nenadávam. Chronickým nadávačom by som poprial nejaký ten pobyt na Sahare, aspoň pár dní.
Ventilátor odmietam. V noci sa mi spí dobre.
A nadávky na počasie ma dosť serú, keď sa každý sťažuje. Mne VADÍ zima, ale nenadávam. Chronickým nadávačom by som poprial nejaký ten pobyt na Sahare, aspoň pár dní.