prve auto do 3000€

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
miky265
Amateur
Amateur

prve auto do 3000€

Príspevok od používateľa miky265 »

zdravim

potreboval by som poradit ake kupit auto ako prve niečo pre začiatočnika (doma auto mame takže sem tam jazdim)
mam 20 do školy už nechodim začal som pracovat auto potrebujem na vozenie do prace, mesta sem tam niajaka chata alebo vylet. praca mesto je blizko takže do 5-10 km a chata velety tak do 60km

V aute budem vozit nanajviš 1-2 viac menej bez batožiny, benzin alebo disiel zaleži od auta ročnika a pod aj ked preferujem diesel ( aj ked nevylučujem že kupim benzin )

Auto chcem ojazdene niajaky hatchback/Sedan/Liftback/Limuzína/Coupé/Športové aj ked som vymenoval ai všetko okrem dodavky a comby a MPV
proste štvordverak alebo 5-(kufor) na trojdveraky moc niesom aj ked pri môžu bit aj tie (kedže zvažim fakt že u japoncov je ich dost):P

auto chcem tak do 3000€ kde počitam aj po kupe vymenu oleja a filtrov
a chcel by som sa vyhnut niečomu čo ma najazdene viac ako 200 000km :P aj ked nie vždy je to možne

PS: ja osobne som zatial pozeral golf 4 1.9 diesel alebo niajaku hondu to osobne som dostal zatial poradene

Edit: ešte by som dodal niečo čo až tak moc nehrdzavia ma spolahlivitu a nekazovost aj ked za tu cenu sa toho moc očakavat neda
vskratke aby som do toho nevrazil dalšich 3000 behol dalšieho roka len na oprave
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: prve auto do 3000€

Príspevok od používateľa wladas »

aku dlhu mas cestu do roboty a aka cast z nej je v meste/mimo mesta?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Na tvoje trasy si kúp maloobjemový benzín, diesel sa ti zohreje keď zaparkuješ pred prácou a dovtedy bude dosť papať. V tejto cene nájdeš buď nejakú Fabiu, prípadne popozeraj nejakého japonca (Corolla, Civic).

Inak, téma na kúpu auta je vyššie, nabudúce pohľadaj lepšie
miky265
Amateur
Amateur

zas praca je mizerne platene a kedže je poruke a nemam auto neplanujem ju menit :P ako nahla bude auto môžem hladat pracu aj dalej
a inak zas okrem prace planujem dlkšie cesty :P

ale je pravda že kratke cesty zohrievanie a vychladnutie motora + kedže auto bude od niekoho kde sa neda presne povedat ako sa o auto staral tak čim dalej viac pozeram po benzine

kde u hondi je navyber bud len stary accord alebo civic
alebo iny japonec kde mazda moc neponuka všetko hrdzave a v toyote sa moc nevyznam
melonSVK
King
King

Diesel - nižšia spotreba na dlhšie trasy (to je 50km a viac!), drahšie servisky, väčšie riziko kúpy "mačky vo vreci"
Benzín - jednoduchá údržba, nižšia nákupná cena, menšia spotreba na 10km

Kým neplánuješ každý týždeň jazdiť 300km trasu, tak nad dieslom by som ani neuvažoval :)
miky265
Amateur
Amateur

melonSVK
o sučiastkach, opravach, servise a hlavne u kupe mačky vo vreci maš pravdu
ale o spotrebe na km? no o tom by sa dalo diskutovat na dost dlho a to ti povedia aj v servise :P kedže som vyštudovany automechanikelektrikar a pital som sa tam nato :D

PS: potom to že som automechanik neznamena že sa vyznam v cenach aut na trhu ( aspom to si mysleli kamoši )
wladas
Redeemer
Redeemer

melonSVK - za tyzden 300km neni moc spravne vyjadrenie
skor by to malo byt na priemernu dlzku jednej jazdy

miky265 - tych 10km myslel tak, ze benzin spravi lepsiu spotrebu na JEDNEJ trase dlhej 10km ako dizel
melonSVK
King
King

melonSVK napísal:Kým neplánuješ každý týždeň jazdiť 300km trasu, tak nad dieslom by som ani neuvažoval :)
Čítaj pozorne. :) Vravím o 1x300, nie o 10x30.
miky265
Amateur
Amateur

no ok ako v každej pod. teme sa dostavame zas ku tomu istemu bodu ako asi všade :P benzin a diesel takže by som bol rad keby sa to preskočelo
totiš odpovede "kup si maloobjemový benzín" mi moc nepomôžu aj ked si cenim snahu bol by som račej keby tu padly konkretne tipy alebo značky a pod.

ono aj tak tie auta maju povečine motor vo viacerich variantach kde mi môžte odporičit ktore je lepšie ale koncove rozhodnutie je namne :P
a ako som pisal kôly spomenutym okolnostiam uvažujem aj nad benzinom
wladas
Redeemer
Redeemer

no podla mna prve je si urcit ci deasel alebo benzin a podla toho vyberat jazdenku
miky265
Amateur
Amateur

ber to tak ako keby si chcel poradit dvom ludom čo maju tie iste podmienky len jeden chce benzin a druhy diesel :)

ono chcem zvažit všetky možnosti čo sa vyskytnu kde si potom porovnam ceny auta a naklady do buducna ako servis opravy a pod.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

miky265 napísal:ber to tak ako keby si chcel poradit dvom ludom čo maju tie iste podmienky len jeden chce benzin a druhy diesel :)
...tak tomu, co chce diesel, odporucim zacat sa obzerat po benzine...
miky265
Amateur
Amateur

RATZINGER666 napísal: ...tak tomu, co chce diesel, odporucim zacat sa obzerat po benzine...
tak mu porad "aky" benzin :P

PS: roširel som to aj o Coupé/Športové alebo inak ako ich aj volaju trojdveraky kedže ako mi jeden napisal do spravy pre 2-3 to stači a u japoncov je ich za tu cenu v podstate dost

edit:
teras som ešte narazel aj na seat Ibiza trojkovu radu myslim že by sa našla niajaka do 3000 aky je vaš nazor na toto auto ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

miky265 napísal:
tak mu porad "aky" benzin :P
z hatchov corolla, civic, almera, 323, focus, zo sedanov accord, mondeo, primera apod.

pises o japoncoch, japonske dizle urcite nie... dizel nie je vhodny ani na charakter Tvojho najazdu...

auto okolo 3000e sme tu uz vyberali asi 30x, daj si do vyhladavania "3000", zakrtni auto-moto a urcite toho najdes dost :wink: pripadne si daj vyhladat prispevky a temy s horeuvedenymi typmi...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja uz som tu svoju rozpravku o focuse x-krat prezentoval, no stojim si za tym, fordacke podvozky s japonskym motorom, moze byt .
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Na to čo píše mu stačí aj menšie auto ako Focus. Ja by som sa poobzeral po nejakom 1.2 max 1.4 benzíne, ono aj tie 1.2 niektoré sú kratšie sprevodované, tak to nie je dynamicky tragédia.

Podľa mňa Punto 1.2 je auto ako šité pre teba. Ak výhrady, tak skús Fiestu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Vyhrady nemam fiestu som nemal i ked isto je to dobra volba, odporucim len to za cim si stojim a moc neholdujem nizkoobjemom (nevravim ze zle, len mne nejak nevonaju furt nejake problemy s tym)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Punto 1.2 rozhodne nie je nespoľahlivé auto.

Inak OP: to čo si napísal sa ani nemá význam baviť, či benzín alebo dízel. A myslím si, že kým si nájdeš druhú prácu a začneš za ňou seriózne chodiť postačí ti aj niečo menšie. Ber to tak, že ak nemáš 30 000 km nájazd resp. nechodíš 200 km tam a spať tak sa ti dízel absolútne neoplatí.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No tak mam iba jednu skusenost s 1.2 puntom a to taku ze v horucavach auto 2x prehrial a praskla hlava valcov.
A nielen punto, do bodky rovnaky pripad Opel Corsa 1.0 ..
Mne sa na focuse v zacpe ani ventilator nezapne...
wladas
Redeemer
Redeemer

ohladom toho dizla, mamka kupila pred par rokmi suzuki SX4 dizel samozrejme
predosli majitel uplna parada co by kazdy bral vsetkymi desiatimi, pouzival ho iba na cestu do roboty BA-TT

no mamka ho pouzivala vyhradne v mestkej doprave, cesta do roboty 17km
uz za rok zacali problemy s filtrom pevnych castic, vycistenie postavilo (zasraty aj za usami) ale za dalsi rok sa to znova zopakovalo a uz vycistenie nestacilo

no a samozrejme spotreba uplne otrasna
Napísať odpoveď