Úrad práce
Re: Úrad práce
v tom pripade nebudes evidovany ako nezamestnany, ale ako samoplatca
presnu sumu ti povedia v poistovni, do konca augusta to za teba plati stat
presnu sumu ti povedia v poistovni, do konca augusta to za teba plati stat
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
55,02€ do 8 dňa nasledujúceho mesiaca
hradí odo dňa kedy bol vyradený z ÚPSVaR, nie od začiatku mesiaca, čiže aj spätne mu vyrátajú koľko má uhradiť za chýbajúce dni v danom mesiace keby ho napr. vyradili dnes
Fuha, nejak zdrazeli
nasiel som link pre VsZP, neviem aku mas zdravotnu poistovnu: http://www.vszp.sk/platitelia/platenie- ... oplatitel/
nasiel som link pre VsZP, neviem aku mas zdravotnu poistovnu: http://www.vszp.sk/platitelia/platenie- ... oplatitel/
-
javatar
Hardcore addict
tam po mne nie je ani chyru ani slichumulatt napísal:sak pozri na dlznik.zoznam.sk alebo na stranky vszp a zoznam neplaticovak tam si, tak si to chod zaplatit. aktualizuju to tusim kazde tri mesiace
-
PhYs0c
King
veď tam to máš napísané 14% z 50% priemernej mesačnej mzdy, čiže polovica je 393€ a z toho 14% ...ja mám dôveru ale v každej to máš rovnakobeardie napísal:Fuha, nejak zdrazeli
-
Ryan Giggs
VIP
Nezdraželi. Len pre samoplatiteľov je ta suma vyššia. Už peknych par piatkov to funguje takto.beardie napísal:Fuha, nejak zdrazeli
ryan: ja som este rok dozadu cca platil nejakych 46€ 
-
Grim
Darca
mulatt - áno, tak to bolo, predtým to bolo 42€, potom 45€ a teraz je to 55€
no prave, naposledy som sa o konkretnu sumu zaujimal 2 roky dozadu a odvtedy sa to teda dost zmenilo
-
Ryan Giggs
VIP
Kedže sa to odvija od priemernej mzdy, tak sa to pohybuje podľa toho ako ta stupa či klesa.
ved toto, ibaze priemerna mzda ma od reality daleko. kdezto tieto odvody su realne pre kazdeho
-
Ryan Giggs
VIP
Od akej reality ma ďaleko? Veď je to priemer.
Myslel to asi tak, ze 70% slovakov ma menej nez priemer.
Fakt tiež neviem, prečo sa všade uvádza priemerná mzda. Pri takom veľkom počte vzorkov by sa mal uvádzať medián, aby sa najviac ukázal plat väčšiny Slovákov.
-
Grim
Darca
...a aký je v tom rozdiel?...priemerný plat sa počíta tak, že sa zoberú všetky platy, spočítajú sa a výsledok sa vydelí počtom platov, ktoré boli sčítané...medián sa počíta tak, že sa zoberie najnižší a najvyšší plat a z nich sa spraví priemer...hovorím dobre?...
Medián alebo prostredná hodnota (znaku) alebo centrálna hodnota (znaku) (označuje sa Med(x) alebo \tilde x) je hodnota, ktorá rozdeľuje postupnosť podľa veľkosti zoradených výsledkov na dve rovnako početné polovice. V štatistike patrí medzi stredné hodnoty. Platí, že najmenej 50 % hodnôt je menších alebo rovných a najmenej 50 % hodnôt je väčších alebo rovných mediánu.
Priemer z platov [1, 2, 3, 4, 10] je 4, median je 3
-
Grim
Darca
...aha, chápem...ďakujem za vysvetlenie...
ahojte zistil som že v pondelok som sa mal ist podpísať. Dnes sú to teda 3 pracovné dni čo som nebol. Taktiež je nestránkový deň. Aké mám možnosti ? Viem si vybaviť tlačivo že som bol na pohovore v BA, mám nejakú šancu že ma nevyradia ? Taktiež nieje problem vybaviť PN len neviem či sa to ešte dá
Pojdes tam zajtra a mozno ta na mieste nepopravia za omeskanie.