Vodné fajky
-
javatar
Hardcore addict
Re: Vodné fajky
Na kraj a posuvaj pocas fajcenia nech rovnomerne zahrievas/chladis tabak. Nie moc casto ked spozorujes negativnu zmenu v chuti.
Ja som skor za to ze zacat od kraja a nasledne ho podla chute dymu presuvat, ini odporucaju hned dat na stred, vtedy je chut asi najintenzivnejsia no v pripade ze sa strati, uz sa neda obnovit.
v ktorych konkretnych pripadoch je vhodne pouzit egyptsky (klasicky) kotlik? vodnu sme kupili rovno s vortexom takze sme ho ani nikdy neskusali.. aj ked fajcime suchsi tabak typu nakhla pre ktory je vhodnejsia klasicka korunka, radsej tam dame dve tri koliečka melasy a vo vortexe je z toho hned iny zazitok..
Vortex bude vzdy lepsi jak Egyptsky... To je taky default k vodnej na trznici so suvenirmi...
mozno niekedy overpack skusime zo zvedavosti 
inak osobne sme mali dve nakhly: mix hrozno a mata a mizo malina a obidva tabaky boli vazne chutovo super, po pridani neochuteneho molamixu vydrz bola vzdy obrovska, plny americky vortex zvladol dve kola troch kokosakov, nestopovali sme to ale vydrz skoro tri hodiny urcite..
chut bola skvela po cely cas, vobec sa tabak nepalil..
mame aj 4 druhy fakheru (ak to nie je fejk jak bejk) a su onicom.. rychlo sa palia, chut tiez nie je najlepsia..
inak osobne sme mali dve nakhly: mix hrozno a mata a mizo malina a obidva tabaky boli vazne chutovo super, po pridani neochuteneho molamixu vydrz bola vzdy obrovska, plny americky vortex zvladol dve kola troch kokosakov, nestopovali sme to ale vydrz skoro tri hodiny urcite..
chut bola skvela po cely cas, vobec sa tabak nepalil..
mame aj 4 druhy fakheru (ak to nie je fejk jak bejk) a su onicom.. rychlo sa palia, chut tiez nie je najlepsia..
Tabak sa nemá dotýkať alobalu? stále nakladám tak lightovo nad korunku, skoro vždy je prilepených zopár kúskov na alobale ale spálene to nechutí. Ale možno to je tým že to je phunnel, dotýkal sa mi síce aj v klasickej korunke, ale bol tam komín takže ten sajrajt sa vyfúkol cez neho.
// 1300 ...hm asi to prehánam
// 1300 ...hm asi to prehánam
akej je farby ten Fakher?
A ja tiez z Nakhlami nie najlepsie ale celkom dobre skusenosti, hlavne pri tej cene...
A ja tiez z Nakhlami nie najlepsie ale celkom dobre skusenosti, hlavne pri tej cene...
A co vravite na tie kamienky ? Vydrzi to viac/menej ? Chut intenzivnejsia ako pri obyc. tabakov alebo prave naopak ? Oplati sa to viac ako tabaky ? Da sa to znova pouzit pouzitim melasy ?
ano, ta nudzova cena 8,3€ v trafike je premiova
ale inak ked kupujes rozumne a nie v trafike tak stoji par šuntov
@Phase mi sme to nakupili vo velkom z DE a do kazdeho prischla jedna flaska melasy vo finale teda skoro 400g tabaku za myslim okolo 10€
@LukasqoO kamienky uz niesu "ono" to je vlastne len ayksi strk utopeny v melase ... uvolnujuci ucinok vodnej necakaj a tabakovu chut tiez nie
@LukasqoO kamienky uz niesu "ono" to je vlastne len ayksi strk utopeny v melase ... uvolnujuci ucinok vodnej necakaj a tabakovu chut tiez nie
Hegy: na vyber su len ruzova/hneda?
skor by som povedal ze cerveny, dost rudo cerveny. Je mozne ze obcas nalozime viac jak treba, ale tak postupne sa ucime. Kolko uhlikov je vhodne dat? My mame cocobrico, predelime na polovicu a pokryjeme s tym prakticky polovicu plochy kotlika a nezatazujeme tak alobal, neklesne az tak hlboko. Obcas sa stava ze po dofajceni nachadzame na spodu este mierne vlhky tabak.
Na alobale by nemalo po fajceni nic ostat. Ani kusocek. Pretoze aj nejaky ten kusocek moze prepalenim pokazit chut celej rundy.Merco_ napísal:Tabak sa nemá dotýkať alobalu? stále nakladám tak lightovo nad korunku, skoro vždy je prilepených zopár kúskov na alobale ale spálene to nechutí.
Zalezi od korunky. Vortex znesie uplne v pohode dve kocky cocobrico (skusal som aj tri a pohoda ale casto ich potom treba zhadzovat kvoli prekureniu). Netreba vobec prepolovat.metthal napísal:Kolko uhlikov je vhodne dat? My mame cocobrico, predelime na polovicu a pokryjeme s tym prakticky polovicu plochy kotlika a nezatazujeme tak alobal, neklesne az tak hlboko. Obcas sa stava ze po dofajceni nachadzame na spodu este mierne vlhky tabak.
To ze ostane na spodku vlhky tabak co je z celeho mnozstva nejakych 10% tak to je uplne v poho. Tesne pred uplnym zuholnatenim zmeni tabak chut na taku neprijemnu, vtedy hned vyhadzujem.
No pri 2 uhlikoch naraz + tarbus, tak strasne sa zacal prepalovat a nedalo sa poriadne ani potiahnut, totalne rezalo. My vortex ani nic podobne nemame, ale ideme nasu aktualnu vodnu vymenit za tuto http://www.svetdymek.cz/d-vodni-dymka-s ... arova.html kedze ked sme kupovali, tak sme fakt kupili nieco lacne a postupne jak sme pocas roku zbierali info tak sme dostali dobre referencie na sahary. Tam uz by mal byt ten vortex nie?
Vodné fajky
A preco ste mali tarbus ked rezal? Pouzivam tri kokosaky a tarbus nahodim vzdy iba na zaciatku aby sa cela korunka rozohriala a cely kokosak napalil a potom ide hned dole ked uz tabak zacina byt prilis silny a citis ze je viacej tepla..
Priebezne pri fajceni ho zvyknem nahodit nachcilku ked chcem chut a dym zvyraznit, no takisto ked citim ze uz je moc tak rychlo ide dole..
Nakoniec nastupi na scenu ked sa kokosaky uz zmensuju a straca sa dymivost a chut, vtedy ho mam az do konca.. Nasledne napalim dalsie kolo uhlikov a ideme od zaciatku kym sa nespali cely tabak
je to vsetko len o cite, to ziskas casom..
Inak aku fajku pouzivas? Nekupuj si fajku za to ze ma v baleni vortex, ten si dokupis za 4-5€ ku kazdej.. Takou vacsou aladinkou urcite nic nepokazis aj ked nema stock vortex.. k tomu si dokup spravny kotlik typu vortex alebo phunnel, dobru hadicu a zazitok je hned iny
Priebezne pri fajceni ho zvyknem nahodit nachcilku ked chcem chut a dym zvyraznit, no takisto ked citim ze uz je moc tak rychlo ide dole..
Nakoniec nastupi na scenu ked sa kokosaky uz zmensuju a straca sa dymivost a chut, vtedy ho mam az do konca.. Nasledne napalim dalsie kolo uhlikov a ideme od zaciatku kym sa nespali cely tabak
Inak aku fajku pouzivas? Nekupuj si fajku za to ze ma v baleni vortex, ten si dokupis za 4-5€ ku kazdej.. Takou vacsou aladinkou urcite nic nepokazis aj ked nema stock vortex.. k tomu si dokup spravny kotlik typu vortex alebo phunnel, dobru hadicu a zazitok je hned iny
Ono ta nasa sa tak trocha dosrala, je to fakt smejd, je to zlozite, proste musime kupit novu a ked uz novu tak poriadnu.
Tarbus tam mavame preto, lebo ked ho dam dole, tak neviem ze ci tie uhliky nie su dost nahriate v strede a rychlo chladnu, ale prakticky vobec ziaden dym nejde.
Tarbus tam mavame preto, lebo ked ho dam dole, tak neviem ze ci tie uhliky nie su dost nahriate v strede a rychlo chladnu, ale prakticky vobec ziaden dym nejde.
Pouzivate klasicke cocobrico? Uhlik ti bez tarbusu nemoze zhasinat, to je kravina.. Ako ho rozpalujes / rozpalis ho kompletne cely do cervena?
Podpalujeme tymto http://www.svetdymek.cz/d-zhavic-na-uhliky-typ-l.html a uhliky mame tieto http://www.svetdymek.cz/d-1-kg-kokosove ... brico.html
Je mozne ze ich nerozpalime dostatocne, kazdopadne ten uhlik nam uz sam hori na kliestach.
Je mozne ze ich nerozpalime dostatocne, kazdopadne ten uhlik nam uz sam hori na kliestach.
Aladinka patri mezi lacnejsie znacky ale kvalita celkom ujde. Je to skor pre zaciatocnikov ktory su radi ze nejaka fajka vobec je.
Ked chce niekto kvalitny masiv (nie lisovany hlinnik ako pri Aladinke) s dobrym designom a samozrejme aj kvalitou, tak sa priplateniu nevyhne.
Znacku Sahara nepoznam, ale vizera to v poho.
Ked chce niekto kvalitny masiv (nie lisovany hlinnik ako pri Aladinke) s dobrym designom a samozrejme aj kvalitou, tak sa priplateniu nevyhne.
Znacku Sahara nepoznam, ale vizera to v poho.
Tu v Brne v jednej celkom velkej cajovni pouzivaju vyhradne Sahary. Co inak vravite na Jeff 7 Elements tabaky? Som na to prave narazil a celkom ma to laka zamiesat ten vlastny tabak, akurat po prelistovani par prispevkov po vyhladani klucoveho slova "elements" som nasiel nieco o tom ze ich melasy su hnusne. Ktore odporucate? My momentalne mame Mola Mix. Tiez by som sa chcel spytat nakolko je treba davat melasy. Tabak musi byt fakt "mazglavy", ze melasa az steka dole, alebo by mal byt trocha suchy?