Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa PhYs0c »

uňho to až tak neni vidieť..keby ti odfotím niektorých od nás z posilky aký majú chrbát resp. "upper body" tak nohy ani nezbadáš..mne príde smiešne mať väčšie bicepsy ako stehná a predlaktia ako lýtka
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

gogo956 napísal:apropo poradi mi niekto preco mam stale problemy zo slachami na jednej ruke pri cvikoch na zapasti? davam si glukosamin aj dalsi pripavok, a moc to neustupuje/
Mozno tam mas chronicky zapal a toho sa sakra tazko zbavuje. Skus sa viac o tom rozpisat, aka bolest, kedy a pri akych cvikoch atd atd...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

gogo956 napísal:Lytka su cista genetika. Poznam chalana ktory ich ma uplne giganticke a jediny sport ktory robi je aktivne basket a na nohy nikdy v zivote nejako systematicky neposilnoval /tie lytka mal masivne uz v detstve/. A poznam kopec dalsich ludi co na nohy pravidelne makaju v posilke a nie je vidno skoro ziadne zmeny. Ale ze su vraj predlaktia vyslovene "geneticke" ako pise Coldrain sa mi nezda a ani nesedi s mojou osobnou skusenostou,praveze podla mna ked sa pravidelne intenzivne cvicia hlavne izolovanymi cvikmi tak idu hore velmi rychlo. /apropo poradi mi niekto preco mam stale problemy zo slachami na jednej ruke pri cvikoch na zapasti? davam si glukosamin aj dalsi pripavok, a moc to neustupuje/
Predlaktia su podla mna silne geneticke, no zrejme preto, ze prirodzene nie su stavane na taku zataz ako lytka, tak je asi jednoduchsie im poskytnut aj napriek dispozicii rastovy stimul, no urcite by som ich zaradil do kategorie mas/nemas.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kali520

citim to pri klopeni a vztycovani zapastia podhmatom s jednoruckou o vahe cca 20kg. Sedim,polozim o nohu a nadvihujem. V jednej serii aspon 10-15x,pocet serii cca do 12,vahu nemenim.Cvicim to tak dlhodobo a nebol nikdy ziaden problem,az teraz a iba na lavej ruke.Pri inych cvikoch problem nie je.
kali520
Darca
Darca

No ak ta to neboli pri inych cvikoch, alebo pohyboch, tak pravdepodobne bude chyba niekde vo fyziologii pohybu pri tom cviku. Tazko povedat ci tam je zapal alebo neni, pravdou ale je ze tieto slachy ktore su urcene k uchopeniu a drzaniu ako je aj upon bicepsu (predpokladam ze to ta boli) su velmi nachylne na rozne zapaly ak sa cvicia vela a casto.

Skus ten cvik vynechat na nejaky cas, mozno to samo odijde rovnako ako to prislo. Osobne si aj tak myslim ze tento cvik je dost blbost, predlaktie sa da precvicit mnozstvom inych cvikov.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

moze ho to bolet a zapal tam nemusi mat. presne to iste som mal aj ja, prave predlaktie bolelo pri par pohyboch ale na krvy sa nic neukazalo. presiel cas a samo to prestalo bolet
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Emkej »

čo hovoríte na vitamín D? rozmýšľam, že to kúpim ale neviem či zobrať len čisto Dčko alebo aj s niečím kombinované, videl som, že sa predáva bežne aj s calciom ale calcium som ešte podrobnejšie neštudoval tak neviem, nemáte s tým niekto skúsenosti? alebo ak by bolo aj v kombinácii s niečím iným, našiel som napr. D + E + K ale zatiaľ som nemal čas na to bližšie pozrieť
//ok tak vitamínu E a K by malo byť dosť z vyváženej stravy takže v úvahu zatiaľ prichádza D + calcium
gogo956
Redeemer
Redeemer

Emkej

a kvoli comu chces to Dcko brat? a ake davkovanie? v zime jeho suplementacia je odporucana ale lete to moc nutne nie je
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kvôli tomu, že viem, že ho mám nedostatok, keďže momentálne žijem v Anglicku a nerád sa dlhšie zdržiavam na slnku + čítal som nejaké štúdie o výhodách Dčka, skús pozrieť nejakú štúdiu o tom, môžem potom hodiť to čo som čítal ja, keď nájdem
a k tomu dostatku, čo som čítal tak štatisticky neviem koľko presne % ľudí žijúcich na Hawaji ale nebolo to malé percento nemalo dostatok Dčka
vauxhall
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa vauxhall »

Chcem sa spýtať ako cvičiť zápästie lebo v zápästí som slabý aj keď cvičím kliky tak ma po case zacne boliey potrebujem teda nejaky cvik či radu na spevnenie v tejto oblasti diky za radu :-)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Emkej

ja vitamin D beriem na imunitu.Od jesene do zaciatku jari a mam s nim vynikajucu skusenost ohladom prevencie sezonnych viroz a prechladnuti.Denna davka v rozmedzi od 5000-20000 IU,iba vit D3 nie D2.
Ked si spocitas kolko denne stravi bezny clovek v lete vonku na slniecku,pri sporte, tak z toho vychadza uplne dostatocna davka,v zime je to uz samozrejme ovela horsie. Problematicke su z hladiska nedostatocnej hladiny vit D v krvi v nasich zemepisnych sirkach tri hlavne skupiny :
1/male deti,ktore by sa vobec nemali vystavovat priamemu letnemu slnku
2/starsi ludia, pretoze schopnost ich pokozky premienat cholesterol na vit D3 je uz znizena
4/ludia s prirodzene tmavou pokozkou,hlavne povodom z Afriky a pod.

K tomu vapniku: kto jedava pravidelne mliecne vyrobky a zeleninu v dostatocnom mnozste,tak by nemal mat problem s mnozstvom prijateho vapnika. Dodatocne prijimanie pomocou roznych doplnkov a suplementacie je otazne z toho dovodu, ze vecsina tychto pripravkov obsahuje vapnik v chemickej vazbe ktora je pre organizmus nevyuzitelna,alebo iba velmi neefektivne. Ak ma uz ale niekto napr osteoporozu tak samozrejmu musi riesit aj ten dodatocny vapnik.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

vďaka za odpoveď, je mi jasné, že bežný človek, ktorý chodí v lete von má dostatok Dčko, ja ale moc času kvôli práci nemám a v anglicku sa začína pomaly ochladzovať takže myslím, že ho nebudem mať dostatok, a calcium sa budem snažiť hlavne zo stravy ale čo som pozeral tak tu je dosť veľa calcium fortified potravín takže to bude asi rovnako efektívne ako suplementácia, jedine sa takým produktom vyhnúť
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Ahojte, cvičím pravidelne (snažím sa dodržať 5x do týždňa pokiaľ mi práca dovolí) už rok a 3/4, vážim 90 kg, vysoký som cca 185-190 cm, snažím sa stravovať sa zdravšie - ovocie, zelenina, vyhýbam sa mastným jedlám, ryba, ovesné vločky, tvaroh (s nízkym obsahom tuku), mäso (aj hovädzie ak sa podarí) + ryža, chodím behať. Chcel by som sa pohnúť zase ďalej a kúpiť si protein. Vždy som tieto doplnky stravy zatracoval - umelá hmota, kopa chémie, no ako tu tak čítam protein mi asi neublíži, práve naopak. Vôbec sa v týchto doplnkoch nevyznám. Môžete mi niečo odporúčiť ? ..nechcem ani tak objem, skôr nabrať viac svalovej hmoty a rysov
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

neviete poradiť nejaké cviky na chrbát? odkedy som začal robiť v sklade pickera tak ma začali bolieť kríže a nieje to veľmi príjemné, ak by mal niekto nejaké overené cviky, ktoré pomáhajú, bol by som veľmi vďačný, inak sa asi budem musieť spoľahnúť na google
kali520
Darca
Darca

Ked ta bolia krize mas slabe brucho.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

takže cviky na brucho teda? predpokladám, že asi skôr nejaké stabilizačné ako plank, nie brušáky
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Cviky na brucho: drep, mŕtvola a pod. komplexné cviky. S brúšakmi sa nezaťažuj, max. ak by si fakt čosi chcel robiť, tak cviky, ktoré využívajú stabilizačnú funkciu brucha.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

okej vďaka, mŕtvolu a drepy začnem až, keď tu otvoria pretože to nemám vpodstate ani kde cvičiť, jedine tak drepy s rupsakom na chrbte :D dovtedy si asi vystačím so stabilizačnými cvikmi :)
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Taktiež na pevné, silné brucho je parádny cvik "hollow body position"

Tu ho popisuje krok po kroku .. môžeš zapnúť aj titule aby si si z toho viac zobral ..

Kód: Vybrať všetko

http://gymnasticswod.com/content/hollow-body-progression-pt1
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Je v poriadku, ked este podvecer ( 18-20 hod) mam chut na cviky (ruky, brucho), ci je uz cas oddychnut telo a nezatazovat ho pred spankom? Cez den mam 30-45 min cvikov, no vzdy navecer mam nutkanie si dat este par serii pre lepsi pocit. Dakujem za rady
Napísať odpoveď