Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Dnes merali zelení v 70ke (kde pôvodne bývala 90ka ) v takej dlhej zákrute lemovanej zeleňou, ... motorkári tam chodia čo to dá, auta tiež nejdú predpisovo ... Oni mali svoje auto zaparkované pekne na takej príjazdovke odtiaľ merali a pristavovali na opačnej strane na krajnici. Bolo to si myslím dosť nebezpečné. Bál by som sa tam zastaviť. Tak ma napadlo, či musím zastaviť tam kde mi to policajt ukáže aj keď si myslím, že je tým ohrozená moja (aj iných účastníkov) bezpečnosť.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pokyny policajta sú nadradené pravidlám cestnej premávky. Bodka.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale zastavovali jak debili ... :x
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

zastavovali tých, čo jazdili jak debili :) Takže je to v poriadku
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

nechapem preco rychlejsia jazda musi znamenat ze "jazdia jak debili" napr. mna zase namerali a ze o 8 (na tacho 60 bezne tak jazdim v meste...) a to je snad debilna jazda? Ak by som mal poukazovat na debilnu jazdu potreboval by som o 200 prstov viac.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

1) motorkári chodia "čo to dá" asi nebude o 8 viac
2) áno, aj ak jazdíš po obci 60 tak si debil. Predpisy treba dodržiavať, inak by tu bola anarchia. Ak si nedokážeš ustrážiť rýchlosť, kúp si kondičné jazdy v autoškole kde ťa to naučia alebo si daj namontovať obmedzovač
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Hmm... Tak to chcem teda vidiet cloveka co v zivote neprekrocil rychlost, nehovoriac o smiesnych 8km/h. Ja jazdim pravidelne v obci 60km/h tachometrovych - vseobecne vzdy jazdim o 10km/h viac ako je MPR a v zivote ma nezastavili aj ked ma merali a nikdy neznizujem rychlost pretoze to vychadza cca 55km/h. Kazdopadne, tvrdit o niekom ze je debil lebo prekrocil rychlost o 8km/h - no nech si spravi nazor kazdy sam... a este jeden detail, za to ze jazdis ako idiot, tak ta mozu policajti odstavit ako idioti, kde ohrozuju nielen daneho vodica, ktory porusil dopravne predpisy ale aj ostatnych vodicov? No klobuk dole, zaujimavy nazor.. :roll:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jasné, že každý prekročí rýchlosť. Ale ty píšeš že chodíš tou 60-tkou vždy. A to je rozdiel. Je iné ak prekročím lebo mi ujde podvedome kým sa niekam ponáhlam, a je rozdiel jazdiť vždy 60 s tým, že veď som na hrane 55-tky. To je debilizmus. Keby ideš o 3 kilometre pomalšie, ani to nezbadáš a neriskuješ pokuty. To že ťa nikdy nezastavili nie je argument. Policajt ti nemusí dať pokutu aj keď sa dopustíš priestupku.

k tomu odstavovaniu, očividne si nepochopil že to bolo myslené s nadhľadom ako vtip a nie vážne. Jasné že to nie je v poriadku, ale ako bolo napísané, ich pokyny sú nadradené. Ak vznikne nehoda kvôli tomu že ťa tam zastavili, potom sa na nich môžete ísť sťažovať.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Okej, tak ten vtip som teda vazne nepochopil..
A k tej sestdesiatke - neviem, mozno ked jazdis stale len po obci tak ti to je jedno, ale ked prechadzas dlhsie trasy, a jazdis trosku viac nez 10km denne, tak by si to videl inak.. Nehovorim ani tak o uspore casu, ale uz len co sa tyka zrychlovania/brzdenia.. Ze to nieje argument? Neviem, merali ma nie raz, nie dvakrat.. Su to desiatky merani, co ma nikdy nezastavili... Neviem, pre mna to argument je, drviva vacsina ludi, ktorych poznam, a jazdia denno-denne jazdia +10km/h, pretoze im to tak vyhovuje.. A co sa tyka spomalenia o 2km/h.. Vysvetli mi - aky je rozdiel prekracovat rychlost o 2 alebo 5 km/h? :roll:
Kazdy nech si jazdi ako chce, ak ide niekto predomnou prisposobim sa, nemusim ho za kazdu cenu obehnut, ale ak mam cestu prazdnu tak si proste idem svoje.. :)
//pre k- - nepochopil si, nevadi, ak si niekto chce jazdit o 4km/h rychlejsie, je to jeho problem, ale kedze sme na slovensku, kde vzdy plati ja mozem vsetko, ty nemozes nic, tak v podstate chapem... ;)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Nechcel som tu z toho robiť takýto "flame" ... len ma vytočili, pretože tam naozaj každý jazdí rýchlejšie než je povolené. Ale doprdele ... 500 metrov ďalej majú miesta a miesta ... tak určite nemôže byť problém tam nechať auto s peňaženkou a akurát radar nechať odstavený na tom neprehľadnom úseku.

A keď sa nechám zrolovať nejakým kamiónom, tak to už bude neskoro ... aby som mohol riešiť, či ma zastavili na dobrom úseku alebo nie
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Audiove podivne myslienkove pochody uz tu niesu na fore ziadnym siedmym divom, skor rutinou a co sa tyka tej rychlosti mna nikdy v zivote nezastavili na tachovych 60, tiez to mam vo zvyku uz dlhe roky tak jazdim a nikdy nebol problem (ked mohla byt v mestach pred 5 rokmi 60tka roky rokuce tak teraz uz to asi nieje taky debilizmus, no ale tak ja sipim ze pan policajt si dal tu namahu ked videl BL SPZ vo vychodnych krajoch, zeby ma trosku zaskolil miestnym zvyklostiam :), neriesim to s usmevom som mu podal 20€ "detom na banany" a siel som si svoje dufam ze p.p. mal lepsi den zo mna :)
Dalsia vec je ze seba a hlavne svoje auto odhadujem daleko NAD technicky stav niektorych pofidernych 4 kolesovych zariadeni ktorych posobenie na ceste evokuje skor vseobecne ohrozenie, ak moze taketo ist 50 som presveceny ze moja zauzivana 60tka nikoho nijak neohrozuje a to ze sa dopustam priestupku - akceptujem a zanasam nasledky ak sa nejake pritrafia, teraz sa nevyhovaram ze som dostal pokutu skor apelujem na to preco by niekto mal byt debilny ak nedodrzuje predpisy (nech hodi kamenom kto nespachal nikdy priestupok)
A este ma napada k teme, mozem dat video ako nas policajt odstavoval v zakrute, tu sme fakt boli dementni my lebo sme sli trosku rychlejsie ale skoro nas zaparkoval do seba ked sa nas za kazdu cenu v zakrute za horizontom snazil odstavit do protismeru...
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

audiotrack napísal:1) motorkári chodia "čo to dá" asi nebude o 8 viac
2) áno, aj ak jazdíš po obci 60 tak si debil. Predpisy treba dodržiavať, inak by tu bola anarchia. Ak si nedokážeš ustrážiť rýchlosť, kúp si kondičné jazdy v autoškole kde ťa to naučia alebo si daj namontovať obmedzovač
nehnevaj sa, ale chces tvrdit, ze ty chodis pravidelne predpisovo? tam, kde je 50tka, ides presne 50, ani prd navyse? ak mam byt uprimny, mna niekedy az zozieraju taky ludia, co idu po rovinke 50tkou, ale ked to je v predpisoch :roll: a najviac milujem takych, co dokazu ist v 50tke aj 40.. to su pre mna hviezdy. a nie, ja nejazdim velmi predpisovo, jazdim tak, ako to situacia a premavka dovoluje, ak je rovna cesta a ja sa troska aj ponahlam, urcite nejdem 50, nevidim v tom zmysel. a este k tomu, ked idete na nejakom novom aute, kde sa rychlost 50 zda, ako by ste sli na bicykli, tak to je len utrpenie, nevravim o nejakej skode 120l

a este, preco je aj pre teba debilizmus jazdit pravidelne presne 60?
ja nejazdim predpisovo, nebudem jazdit predpisovo (teraz aby niektore mudre hlavy nechapali, nejazdim ani ako blazon - ako som pisal vyssie, ako to situacia a premavka dovoluje) a mozes si o mne mysliet, aky DEBILIZMUS tiez prejavujem a to jazdim horsie, ako keby som siel len "pravidelne a vzdy" 60...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ďalší moralista čo si prečíta iba časť toho čo píšem. Jasné, aj ja sem tam prekročím rýchlosť. Ale neprekračujem ju VŽDY ako hegy píše. A ak ma zastavia keď prekročím rýchlosť, nebudem sa oháňať argumentmi že ma za to nikdy predtým nestavili a že to bolo iba o 8km/h

pravidlá sú pravidlá, a majú sa dodržiavať. Málokomu sa páčia, aj mňa zožiera keď ma niekto brzdí a chcem ísť rýchlejšie. Ale porušovať ich VŽDY je debilizmus.
2Pacaveli
Addict
Addict

to uz zalezi od nazoru. ja napriklad jazdim tou 50tkou aj po rovinke a tak, vtedy, ak mam malo benzinu, potrebujem urobit co najmensiu spotrebu, pripadne, ak vidim, ze blizko mna sa vlecu nejaky policajti, pripadne ak je usek cesty oznaceny ako nebezpecny a ta rychlost ma fakt nejaky zmysel. ked idem (som z Kosic) smerom z Domu umenia na verejny cintorim, teda po rastislavovej, nevidim tam absolutne ziaden dovod na 50tku (okrem toho, ze sam seba zdrzujes), nakolko je to uplne rovna cesta. aj ked, je pravda, ze to obmedzenie 50 moze byt aj kvoli chodcom, ale kto moze za to, ze niektori su ako dementi? ja napr. ak idem niekam na peso, cez cestu, dam poriadny pozor, ci sa nahodou aj nevyruti nejaky blazon na svojom novom labme v 200vke. a neraz sa mi stalo, ze ma zajeba**** skoro policajti, ak by som nebol taky vsimavy, teda vsimavy viac, ako oni.. takze, pre teba je debilizmus pernamentne porusovat tieto "pravidla", pre mna je debilizmus, ze to vobec takto funguje.. ako som uz pisal, niekde ta 50tka je akceptovatelna, niekde je to skor na smiech..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

veľa zákonov je na smiech, ale to nie je dôvod ich porušovať. Pri nehode ťa smiech prejde keď ti poisťovňa nepreplatí škodu lebo si prekročil rýchlosť o 10km/h a preto si nestihol zabrzdiť.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

2Pacaveli napísal:to uz zalezi od nazoru. ja napriklad jazdim tou 50tkou aj po rovinke a tak, vtedy, ak mam malo benzinu, potrebujem urobit co najmensiu spotrebu, pripadne, ak vidim, ze blizko mna sa vlecu nejaky policajti, pripadne ak je usek cesty oznaceny ako nebezpecny a ta rychlost ma fakt nejaky zmysel. ked idem (som z Kosic) smerom z Domu umenia na verejny cintorim, teda po rastislavovej, nevidim tam absolutne ziaden dovod na 50tku (okrem toho, ze sam seba zdrzujes), nakolko je to uplne rovna cesta. aj ked, je pravda, ze to obmedzenie 50 moze byt aj kvoli chodcom, ale kto moze za to, ze niektori su ako dementi? ja napr. ak idem niekam na peso, cez cestu, dam poriadny pozor, ci sa nahodou aj nevyruti nejaky blazon na svojom novom labme v 200vke. a neraz sa mi stalo, ze ma zajeba******** skoro policajti, ak by som nebol taky vsimavy, teda vsimavy viac, ako oni.. takze, pre teba je debilizmus pernamentne porusovat tieto "pravidla", pre mna je debilizmus, ze to vobec takto funguje.. ako som uz pisal, niekde ta 50tka je akceptovatelna, niekde je to skor na smiech..
kvôli takým ako si ty mám chuť odoberať voličské práva alebo minimálne zavádzať psychotesty na vodičák
2Pacaveli
Addict
Addict

vsak to, niekedy nemusime byt na vine my, aj ked nepredpisovou jazdou, ale niekto druhy a oni poje**** toho, kto siel rychlejsie, nie toho, kto je na vine.. a co sa tyka chodcov, mal som pripad, kedy som pohol z krizovatky a siel do zakruty (aupark, zakruta smer palackeho) a tam sa nejaka stara pi*a (ano, napisem to takto, lebo keby som vtedy nezareagoval, tak by som jej este posliapal po hlave) ktora sa tam ako keby opita, alebo zmetema, hoci aj sfetovana, to ma nezaujima.. pohybovala a ANI NIE PO PRECHODE, proste fakt, doslova, ako keby si fetla a sa tam motala jak.. podotykam, ze mi tam skocila z chodnika, tesne pred tym, ako som do tej zakruty vosiel (isiel som mozno 30? neviem) a nechybalo vela, aby som ju mal na kapote. niekedy mam chut prejst takych dementnych ludi, co nevedia, kam sa maju pozerat.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

2Pacaveli napísal:vsak to, niekedy nemusime byt na vine my, aj ked nepredpisovou jazdou, ale niekto druhy a oni poje**** toho, kto siel rychlejsie, nie toho, kto je na vine.. a co sa tyka chodcov, mal som pripad, kedy som pohol z krizovatky a siel do zakruty (aupark, zakruta smer palackeho) a tam sa nejaka stara pi*a (ano, napisem to takto, lebo keby som vtedy nezareagoval, tak by som jej este posliapal po hlave) ktora sa tam ako keby opita, alebo zmetema, hoci aj sfetovana, to ma nezaujima.. pohybovala a ANI NIE PO PRECHODE, proste fakt, doslova, ako keby si fetla a sa tam motala jak.. podotykam, ze mi tam skocila z chodnika, tesne pred tym, ako som do tej zakruty vosiel (isiel som mozno 30? neviem) a nechybalo vela, aby som ju mal na kapote. niekedy mam chut prejst takych dementnych ludi, co nevedia, kam sa maju pozerat.
Mal si málo benzínu?
2Pacaveli
Addict
Addict

na co citujes, nespravne a este aj s debilnou pripomienkou? nie, pre teba to zvyraznim, vchadzal som do ZAKRUTY, preto som pisal, ze cca 30, ale v pohode, nabuduce ti mozno vyda (:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hlasi sa dalsi nezodpovedny ignorantsky debilny sofer, tesi ma.

Mesto/dedina - 60kmh
Mimo mesto - 108kmh
Dialnica/rychlostna - 150kmh
Ba-TT - 129kmh
2Pacaveli napísal:ja napriklad jazdim tou 50tkou aj po rovinke a tak, vtedy, ak mam malo benzinu
pri 50tke mas vacsiu spotrebu nez pri 60tke
Napísať odpoveď