Thajsko
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Thajsko
Zdravím, kúpil som s kamarátom letenku do Thajska a tak sa chcem opýtať, či tam niekto bol odtiaľto. Ak áno, tak poraďte nejaké miesto, ktoré by som určite mal navštíviť, prípadne nejaké rady, čo robiť/nerobiť, aby som sa nedostal do nepríjemnej situácie. Robím z toho tak trochu nízko nákladový výlet, aj keď chcel by som si tam urobiť potápačský kurz. Ale čo sa týka ubytovania, tak sa budú využívať nejaké lacnejšie bungalovy atď. Diky za typy a rady 
Re: Thajsko
http://www.hojko.com/kupa-vhodneho-ups- ... 82583.html
porad mu s UPSkou a za odmenu ti určite rád povie niečo o thajsku
porad mu s UPSkou a za odmenu ti určite rád povie niečo o thajsku
-
Soviet
Darca
Akurat dnes som sa s kolegom rozpraval, tak v skratke si hlavne davat bacha na veci. Teda ak pojdes niekde autobusom lacnejsim po thajsku, tak si vsetky dolezite veci nechaj pri sebe. V batohu vacsom si nechaj len spinave veci a pod. Lebo mas skoro 90% sancu, ze si ho po ceste najdes rozrezany a rozkradnuty. Ale inak odporuca tuto krajinu, vraj je tam lacno a tie jedla na trhoch si vychvaloval vo velkom.
-
hojko
Site Admin
Co mam znameho, ktory bol par krat v Thajsku, tak vravel, ze ta hygiena na ulici je dost zla, najma pokial sa pripravuje nieco zo ziveho zvierata. Teda do zviera zarezu priamo na ulici, ocistia, upecu a dobru chut. Preto radsej ist do restauracie, ceny za jedlo su tam vraj smiesne, za ubytovanie tiez (za 40 eur sa ubytujes na cely tyzden, lepsi hotel tak 150 eur).
-
p4ra
Redeemer
Daj si pozor, aby ti niekto nieco nepodstrcil do tasky (myslim to smrtelne vazne). Pred tym, ako pojdes na pasovu, ci aku inu policajnu kontrolu, poriadne si pozri tasky, vacky, atd., aby si neostal nemilo prekvapeny.
-
Scorpion90
King
Hlavne si dávaj pozor, ak sa pôjdete niekde zabaviť, aby si sa ráno nezobudil s prekvapením v posteli
srsly, určite odporúčam pozrieť Ayutthayu - staroveké mesto, jedno z najkrásnejších miest na svete. Pozor ale na opice, zvyknú byť dosť dotieravé..
srsly, určite odporúčam pozrieť Ayutthayu - staroveké mesto, jedno z najkrásnejších miest na svete. Pozor ale na opice, zvyknú byť dosť dotieravé..
-
depi
Light Expert
Ten jeden slovak som ja
a ano kto mi pomoze s UPS dostane cenne tipy ... hehe ale nie.
No k Thajsku, vela toho je popisaneho na nete (nieco aj u mna na blogu) ale za seba by som odporucal tieto lokality:
- Bangkok, tam klasicky priletis tak preco si ho hned nepozriet -> chramy (Wat Arun, Wat Pho, Grand Palace), China Town, vyhliadka na mesto zo strechy niektorych mrakodrapov, Lumpiny Park, MBK ak chces dobry shopping, nocny zivot: Khaosan Road, Patpong Night Market (slusne kopie hodiniek a oblecenia)
- thajsky zaliv: ostrovy Koh Samui (tam som ja), Koh Phangan (znamy party ostrov - Fullmoon party na plazi), Koh Tao (tam si spravis lacny potapacsky kurz)
- Krabi/Ko Phi Phi (znama Maya Bay z filmu plaz)
- ak chces zeny tak chod do Pattaye
)
Zalezi kolko mas casu, je tam velmi vela toho co robit/pozerat.
Bezpecnost: uplna pohoda, budes sa citit bezpecnejsie ako u nas na SK. Thajci su 95% budhisti/mierumilovny.
Samozrejme v turistickych oblastiach ta budu osklbavat na taxikoch, na trhoch. Nas Slovakov si mylia s bohatymi rusmi, takze treba poznat ceny a nenechat sa osklbat.
Dobre su aj nejake zaklady thajciny.
Co sa tyka tych busov. Ak nepojdes cisto turistickymi napr. z Khaosan Road v BKK, ale pojdes pekne z velkych stanic busmi ktorymi chodia aj thajci, budes cestovat lacno, bezpecne a pohodlne. (Na dlhsie vzdialenosti odporucam tzv VIP busy - mas tam "letusky" podava sa jedlo, siroke masazne kreslo a stoji to smiesne peniaze)
Thajsko je super, urcite treba zazit. A ak prides na Samui ozvi sa, idem tam spat z SK za 2,5 tyzdna
No k Thajsku, vela toho je popisaneho na nete (nieco aj u mna na blogu) ale za seba by som odporucal tieto lokality:
- Bangkok, tam klasicky priletis tak preco si ho hned nepozriet -> chramy (Wat Arun, Wat Pho, Grand Palace), China Town, vyhliadka na mesto zo strechy niektorych mrakodrapov, Lumpiny Park, MBK ak chces dobry shopping, nocny zivot: Khaosan Road, Patpong Night Market (slusne kopie hodiniek a oblecenia)
- thajsky zaliv: ostrovy Koh Samui (tam som ja), Koh Phangan (znamy party ostrov - Fullmoon party na plazi), Koh Tao (tam si spravis lacny potapacsky kurz)
- Krabi/Ko Phi Phi (znama Maya Bay z filmu plaz)
- ak chces zeny tak chod do Pattaye
Zalezi kolko mas casu, je tam velmi vela toho co robit/pozerat.
Bezpecnost: uplna pohoda, budes sa citit bezpecnejsie ako u nas na SK. Thajci su 95% budhisti/mierumilovny.
Samozrejme v turistickych oblastiach ta budu osklbavat na taxikoch, na trhoch. Nas Slovakov si mylia s bohatymi rusmi, takze treba poznat ceny a nenechat sa osklbat.
Dobre su aj nejake zaklady thajciny.
Co sa tyka tych busov. Ak nepojdes cisto turistickymi napr. z Khaosan Road v BKK, ale pojdes pekne z velkych stanic busmi ktorymi chodia aj thajci, budes cestovat lacno, bezpecne a pohodlne. (Na dlhsie vzdialenosti odporucam tzv VIP busy - mas tam "letusky" podava sa jedlo, siroke masazne kreslo a stoji to smiesne peniaze)
Thajsko je super, urcite treba zazit. A ak prides na Samui ozvi sa, idem tam spat z SK za 2,5 tyzdna
len bacha aby si nechytil nejake svinstvo, poznam cloveka co chodil po takychto krajinach stipol ho tam hmyz a dnes ma vazne problemy
hadie maso a podobne kktiny by som tiez nedal do ust, on to skusal
hadie maso a podobne kktiny by som tiez nedal do ust, on to skusal
-
Bushido
Medium Professional
Diky za rady všetkým, obzvlášť tebe Depi
(z UPS ti nepomôžem, keď mám problém s netom, tak telefonát s technikom vyzerá asi tak, že "bliká mi tu tretie svetielko od hora...")
Tie miesta určite vygooglim a skúsim zvoliť lokalitu, z ktorej ich budem môcť pohodlne navštíviť, alebo aspoň väčšinu. Vieš mi poradiť miesto v Bangkoku, kde sa normálne ubytujem za nejaký dobrý peniaz a dokážem tie miesto nejak šikovno navštíviť ? Predpokladám, že je dobré ostať niekde pri autobusovej stanici. Počul som že taxikári často odrbávajú tým, že človeka povozia kadetade... Budem tam nejakých 21 dní čistého času. Nevieš čo tam asi stojí ten kurz potápania ? Na ko Samui by sme sa mohli zastaviť, určite bude fajn počuť tam niekoho kto vie po Slovensky. Čo asi stojí transfer z Bangkoku na tvoj ostrov ?
Tie miesta určite vygooglim a skúsim zvoliť lokalitu, z ktorej ich budem môcť pohodlne navštíviť, alebo aspoň väčšinu. Vieš mi poradiť miesto v Bangkoku, kde sa normálne ubytujem za nejaký dobrý peniaz a dokážem tie miesto nejak šikovno navštíviť ? Predpokladám, že je dobré ostať niekde pri autobusovej stanici. Počul som že taxikári často odrbávajú tým, že človeka povozia kadetade... Budem tam nejakých 21 dní čistého času. Nevieš čo tam asi stojí ten kurz potápania ? Na ko Samui by sme sa mohli zastaviť, určite bude fajn počuť tam niekoho kto vie po Slovensky. Čo asi stojí transfer z Bangkoku na tvoj ostrov ?
-
depi
Light Expert
nz .. ubytovanie si najdes cez Booking alebo Agodu (v thajsku/azii dost rozsireny system). Transfer vyjde VIP busom okolo 25€+/-. (700km), je v tom aj jedlo a listok na lod.Bushido napísal:Diky za rady všetkým, obzvlášť tebe Depi(z UPS ti nepomôžem, keď mám problém s netom, tak telefonát s technikom vyzerá asi tak, že "bliká mi tu tretie svetielko od hora...")
-
Andi_Cibula
Addict
V praci sme mali skolenie od jedneho Nemca a ten nam tiez odporucal system agoda.com , su tam sice aj europske a americke ubytka, ale je urceny hlavne a predovsetkym pre azijske destinacie a vyznacuju sa vraj dobrymi cenami.
-
TommyHot
Addict
Na ubytko je dobry aj elong.net. Ja som ho vyuzil ked som isiel do Pekingu. Rezervuje sa cez net, plati sa az na mieste v hoteli, narozdiel od inych webov.
kamos sa nedavno vratil z mesacneho pobytu v Thajsku a bol velmi spokojny,nizke ceny a hygiena vraj nie je vobec taka zla,ku koncu pobytu jedol vsetko mozne co sa podava na ulici,pil vodu,napoje a pohoda nemali ziadne crevne problemy ani nic.
-
TommyHot
Addict
Bol zaockovany?
myslim ze hovoril ze nebol a tvrdil /ale je to iba jeho nazor/ ze to ockovanie kazdemu nanucuju iba kvoli prachom, ale ze to v skutocnosti vobec netreba. Ale ci bol iba on nezaockovany alebo vsetcia z partie neviem,mozno mal iba stastie ze nic nechytil.
-
TommyHot
Addict
No hej je to kvoli prachom, navyse vakcina stoji zlomok ceny samotneho ockovania. Preto sa to standardne robi tak, ze sa vakcina kupuje zvlast a chodi sa to ockovat zadarmo k obvodnej lekarke.
-
seth82
Darca
Trochu OT: Ten elong má jednu chybu - pri bookovaní nad 20 nocí tam treba volať, ani nič nevyhľadá...Keďže budem v Tokiu 45 dní a v Ósake ďalších 45, tak to je čistý fail...Holt, zostanem pri airbnb.
-
TommyHot
Addict
Ja tiez preferujem airbnb, elong som daval len ako alternativu ak clovek potrebuje niekde prespat na par dni. Bookovat hotel na 45 dni je nezvycajne, myslim, ze by si to musel nestandardne riesit aj cez ine bookovacie weby.
-
Bushido
Medium Professional
Takže asi nieje výhodnejšie riešiť ubytko priamo na mieste...