Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
To záleží od autoškoly, ale väčšinou sa pripláca za rýchlokurz. V autoškole kde som ja robil vodičák nemali rýchlokurz. Nemusel si chodiť ani na teórie (pravdaže väčšina z nás chodila, nechodili tí, ktorí už mali vodičák a poznali predpisy) , jazdy si si dával tak často ako ti to len vyhovovalo (hoci aj 5x za týždeň) a na skúšky si mohol ísť ihneď po absolvovaní 31 hodín jázd (presnejšie 31x45 minút)
Ja možno trepem, ale mne sa zdá, že keď som na jednej jazde sedel za volantom a inštruktor telefonoval so záujemcom o kurz, tak povedal, že rýchlokurz je o niečo lacnejší. Predsa len - menej jázd = menej benzínu = bude to inštruktora stáť menej + menej zabitého času s klientom.
Navyše, zo strany klienta by to tiež význam dávalo, po rýchlokurze je väčšia šanca, že na skúšky prídeš slabšie pripravený.
Navyše, zo strany klienta by to tiež význam dávalo, po rýchlokurze je väčšia šanca, že na skúšky prídeš slabšie pripravený.
No sice to logiku ma ale co som pozrel par nahodnych autoskol tak je rychlokurz drahsi cca o 100€.. Staci kusok pohladat... 
Ale pri rýchlokurze nejde o to, že inštruktor má ľahšiu robotu s tebou, ale o to aby si mal vodičák čo najskôr. Sestra robila rýchlokurz, trval 3 týždne a zaplatila o 2000 korún viac.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Co sa tyka ci mat,alebo nemat OP pri sebe,,,,,,,prave tu bol kamos,ktory pracuje ako policajt.
Obcan musi mat pri sebe OP alebo pas. Legitimaciou nieje ani vodicsky,pripadne ine doklady okrem tychto dvoch.
Pri soferovani taktiez ale s tym rozdielom,ze ho policajt pytat moze a nemusi,ale mat jeden z tych dvoch dokladov musite mat pri sebe stale,teda ci soferujete,alebo ste len tak niekde v meste,alebo inde.
Obcan musi mat pri sebe OP alebo pas. Legitimaciou nieje ani vodicsky,pripadne ine doklady okrem tychto dvoch.
Pri soferovani taktiez ale s tym rozdielom,ze ho policajt pytat moze a nemusi,ale mat jeden z tych dvoch dokladov musite mat pri sebe stale,teda ci soferujete,alebo ste len tak niekde v meste,alebo inde.
OP pri sebe NEMUSIS mat, je jedno, kolko policajtov povie opak, zakon je prednejsi
-
tacosi
Moderátor
Neviem,nestudoval som,,,iba citujem jeho slova.
Mozes sem postnut citaciu zo zakona ?
Aspon v tom bude jasno.
Mozes sem postnut citaciu zo zakona ?
Aspon v tom bude jasno.
Je vo vedlajsej, prednedavnom spomenutej, teme
Post od usera JCM01, to najdes
Post od usera JCM01, to najdes
-
tacosi
Moderátor
Priamo od Policajného viceprezidenta - http://krimi.noviny.sk/ako-to-nespackat ... ukaz-.html
nie, obcan je povinny sa legitimovattacosi napísal:Obcan musi mat pri sebe OP alebo pas.
ak sa legitimujes len ustne a nemas ziadny doklad u seba, tak to policajtovy nemusi stacit (bude hajzel) a ma pravo ta odviest na stanicu, kde si overi tvoju totoznost.
V dnesnej modernej dobe ak nieje fizel debil, tak si to dokaze zistit cez vysielacku s dispecinkom.
Presne tak ako to bolo povedane v danom TV sote.. Nikde v zakone nie je stanovena povinnost nosit pri sebe OP, avsak obcan musi strpiet ukony spojene so stotoznenim osoby.
// inac tacosi - no offence ale dalsi policajt ktory ovlada zakony....
// inac tacosi - no offence ale dalsi policajt ktory ovlada zakony....
-
tacosi
Moderátor
No,,,a to som sa ho pytal,ci to vie na 100% 
Klasika...ledva urobil maturitu, ale uniforma ho stavia do pozície malého boha.
Podobna historka ako s ustrizkami o zaplateni poistky... Mne 4 policajti svatosvete tvrdili ze to musi byt!
Myslíš, že je v ich kapacite prečítať a *pochopiť* zákon, ak v živote neprečíta viac ako je titulok v Novom Čase?
Njn coffe, buchta a novy cas, denna rutina potom su z toho aky su.
Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Na uradoch / v banke / na blbej poste..Andi_Cibula napísal:Ja vidim dovod ho nenosit. Aky je tvoj dovod ho nosit ?
Ci mam rozmyslat pred tym ako tam idem ci sa mi oplati brat OP?
no čo ja viem, mne sa tiež nechce všade vláčiť OP, len mi zavadzia po vačkoch...
Ale tak mnoho ľudom to nedôjde, buzerácia od štátu im príde normálna, lebo nič iné v živote nevideli. Angličania si fungujú bez OP a...tramtarará...oveľa lepšie ako my s nimi.
Ale tak mnoho ľudom to nedôjde, buzerácia od štátu im príde normálna, lebo nič iné v živote nevideli. Angličania si fungujú bez OP a...tramtarará...oveľa lepšie ako my s nimi.
Keď niekam idem, tak nosím predsa celú peňaženku, ktorá obsahuje: OP, VP, technický od auta, ISIC, platobné karty, zdravotnú kartičku, cash a občas aj kondóm. Neviem, vy idete mimo domu bez peňaženky? Nerátam keď idem na korčule alebo tak. Samozrejme pred návštevou diskotéky, prípadne dlhšieho záťahu v krčme odtiaľ preistotu 90% vecí vyhádžem, ale OP mám stále (už len kvôli tomu, že sa väčšinou pohybujem na území ČR)
Áno, hlavne v lete chodím bežne bez peňaženky len s peniazmi vo vrecku.