Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bitcoin
Cim bude bitcoin likvidnejsi, tym bude potreba pridavat k transakciam vacsie poplatky a teda naklady na minovanie sa podstatne znizia, resp zisky z neho zvysia. Bitcoin je este len v plienkach... Btw dnes neplatis papierikmi? Tie maju aku hodnotu?
-
uplink
VIP
Papieriky by mali byť kryté existujúcimi hodnotami [oficiálne], boli tak navrhnuté. Buď prácou, zlatom, zdrojmi, nehnuteľnosťami, etc. Bitcoin nie je krytý ničím, len elektrinou ktorú spáli a hodnotou, ktorú mu dodali ľudia. Ako píšem, príde mi to ako veľký podvod, ľudia vyminujú tonu btc, poplatia čo to a potom ich vymažú a povedia že nemajú hodnotu.
Keď niekto povie že nemá hodnotu zlato, poviem mu okay, príde ďalší, ktorý ho využije v zdravotníctve, potravinárstve, etc. s bitcoinom spravím čo keď po spálení elektriny za 1000ce eur s nimi nič nespravím.
Pôvodná idea peňazí bola takáto. Človek odrobil 20 hodín práce, povedzme vyťažil v bani zlato, striebro, vypestoval žrádlo, to je jedno. Banka, ktorá ho skúpila vytvorila peniaze, vytlačila a dala im hodnotu tým, že nimi zaplatila prácu, reálnu, ktorú ľudia odorobili. A tak sa dostali do obehu reálne peniaze, nie dnešné euro a výmysly.
Avšak bitocoin nemá žiadnu reálnu hodnotu od dňa 0. Nie je ničím krytý, len prijatím ľudí ako meny, jeho akceptáciou. Tzn. že keby som ja uplink vypestoval 100 ton obilia a prišiel by borec, čo mi chce zaplatiť v zlate, sme si kvit, ak by bola fakt kríza, nepredám, ak nie, dostanem zlato. Zlato nahradili peniaze, kryté zlatom.
Avšak v bitocin mene je krásna idea, to uznávam, ale chýba počiatočný faktor, ktorý by bitocine dal hodnotu. A to môže byť v budúcnosti problém. Lebo daná mena bola vyrobená virtuálnou prácou a nemá reálnu hodnotu.
Keď niekto povie že nemá hodnotu zlato, poviem mu okay, príde ďalší, ktorý ho využije v zdravotníctve, potravinárstve, etc. s bitcoinom spravím čo keď po spálení elektriny za 1000ce eur s nimi nič nespravím.
Pôvodná idea peňazí bola takáto. Človek odrobil 20 hodín práce, povedzme vyťažil v bani zlato, striebro, vypestoval žrádlo, to je jedno. Banka, ktorá ho skúpila vytvorila peniaze, vytlačila a dala im hodnotu tým, že nimi zaplatila prácu, reálnu, ktorú ľudia odorobili. A tak sa dostali do obehu reálne peniaze, nie dnešné euro a výmysly.
Avšak bitocoin nemá žiadnu reálnu hodnotu od dňa 0. Nie je ničím krytý, len prijatím ľudí ako meny, jeho akceptáciou. Tzn. že keby som ja uplink vypestoval 100 ton obilia a prišiel by borec, čo mi chce zaplatiť v zlate, sme si kvit, ak by bola fakt kríza, nepredám, ak nie, dostanem zlato. Zlato nahradili peniaze, kryté zlatom.
Avšak v bitocin mene je krásna idea, to uznávam, ale chýba počiatočný faktor, ktorý by bitocine dal hodnotu. A to môže byť v budúcnosti problém. Lebo daná mena bola vyrobená virtuálnou prácou a nemá reálnu hodnotu.
-
TommyHot
Addict
Svet sa meni, pozeras sa na to zastaralym pohladom. Dnes v case silnych policajnych statov je ovela vyssia hodnota sloboda ako nejaky zlaty kablik vyuzitelny v priemysle. Vdaka bitcoinom nemusim zdanovat, stat nevie o mojej financnej aktivite ani prd, mozem za ne kupovat cokolvek aj veci, ktore su podla politickej bandy nelegalne atd.
Peniaze uz davno nie su nicim kryte, je to len slub, ze ti niekde niekdo za tym papierok uchovava hodnotu. Vies to a aj napriek tomu ich pouzivas. Tak nechapem preco si proti bitcoinom ked v penazenke mas nieco, co v pripade kolapsu posluzi nijako. Btw robia sa aj fyzicke BTC mince - https://bitcointalk.org/index.php?topic=147312.0
Peniaze uz davno nie su nicim kryte, je to len slub, ze ti niekde niekdo za tym papierok uchovava hodnotu. Vies to a aj napriek tomu ich pouzivas. Tak nechapem preco si proti bitcoinom ked v penazenke mas nieco, co v pripade kolapsu posluzi nijako. Btw robia sa aj fyzicke BTC mince - https://bitcointalk.org/index.php?topic=147312.0
-
uplink
VIP
P.S.: Ak je tá BTC vyrobená zo zlata a má svoju hodnotu, tak to je okay. Avšak pokiaľ je to len súbor znakov, tak je to zabité. Lebo príde doba, keď Ti povedia že peniaze nemajú hodnotu, ani btc. a ostane hodnota len v reálnych veciach. Keď nebud ečo jesť, piť, kde bývať, budú nepokoje, vojny, rabovanie, etc.
-
TommyHot
Addict
Peniaze tu v nejakej forme budu vzdy (a myslim, ze klasicky barter to uz nikdy nebude), pretoze obchodovat s vrecom zemiakov, ci inou hmatatelnou zalezitostou je dost fyzicky, ale aj ekonomicky narocne.
-
uplink
VIP
TH - in general som pochopil ideu BTC, ako som písal, prečítal som si autorov plán, aj stránku. Vyzerá to až moc dobre. V podstate by to vyradilo bankstrov, navýšenie na úvere, hypo, leasingu, etc. A verzatilita by bola oveľa väčšia. Problém je že systém v ktorom žijeme chce mať kontrolu nad fin. ľudí a ohromne im vyhovuje že sa nachádza 99% fin. prostriedkov u 1% populácie. A nemyslím si že by to nechali nejakým BTC "len tak" nabúrať. Preto si myslím že je to skôr utópia...
-
TommyHot
Addict
Uz bolo vela pokusov zbavit sa BTC, ale nejde to. Jednoducho sa to neda, pretoze to nie je centralne riadene. Tak isto ako sa politickej bande nepodarilo zbavit sa P2P, ci torrentov. Toto nie je utopia ani nahodou.
-
uplink
VIP
V momente keď bude mať vodárne pod palcom jedna banda, elektrárne, potraviny, etc. tak to bude až moc ľahké, "vypnúť" bitcoin. Proste Ti povedia: "Chcete platiť BTC? Musíte si nájisť iného dodávateľa vody/elektriny/potravín." Čo po tom?
-
TommyHot
Addict
Ved to je zelany stav. Prebehnem k sukromnemu poskytovatelovi (a statu oserem hlavu), ktoremu je jedno ci dostava papiere, dukaty, virtualne meny, alebo vrece zemiakov, pokial to bude spotrebitelsky akceptovana mena."Chcete platiť BTC? Musíte si nájisť iného dodávateľa vody/elektriny/potravín." Čo po tom?
-
uplink
VIP
TommyHot - to je želaný stav plebsu, otrokov a obyčajných ľudí, ale nie tých multimilionárov, ktorí ovládajú svet, teda ak sa nemýlim. Si zober J&T a Pentu na Slovensku, smeruje to viac menej ku tomu môjmu scenáru, ako ku "želanému" stavu, nie?
-
TommyHot
Addict
uplink nikto nema taku moc aby mohol rozbit nieco decentralizovane.. to uz sa zo samotnej povahy decentralizacie da len velmi tazko, ak vobec.
-
uplink
VIP
Mafia...
-
Grim
Darca
...mám podobný názor ako uplink...čo sa vytvára tým dolovaním...ja vyťažím CPU na maximum aby niečo počítal...čo je to to niečo? Náhodné výpočty na vyťaženie CPU?...ak by som počítal nejaké vedecké výpočty a pomáhal tak ľuďom, ktorí ten výkon potrebujú, ale nemajú, tak by to bolo fajn...ale ak je CPU vyťažený len preto, aby bol vyťažený, tak je to hovadina...
-
uplink
VIP
Grim + 1
Ono ide o to že chcú vytvoriť decentralizvaný a nikým neovládateľný spôsob platenia. Ono sa to dá aj ináč, nie len nezmyselným pálením elektriny [btw. mám nejakých 300 mhash, za mesiac by ma to stálo 45 eur a vyťažil by som 11 dolárov, to len na margo faktu]. Navyše si myslím že za tým bude nejaká habaďúra. Si zoberte koľko ľudí tak páli elektrinu.
A druhá vec, svet ovláda malá skupinka ľudí, je jedno či ich je 100, alebo 1000, alebo 1000 000 či viac, alebo menej. Je to skupina ľudí, tzn. že keď niečo nebude v záujme tej skupiny, tak my ako plebs a ovce s tým nić nespravíme.
Ja síce Grimovi predám poskladanie PC za 1 BTC, avšak keď si Grim, alebo ja budeme chcieť kúpiť potraviny, tak máme smolu. Lebo "useri" BTC to budú mať zakázané. A všetko smeruje k tomu, aby bol svet centrálne riadený. Kreditné karty, Google Wallet, bezkontaktné platby, všade je všetko zaznamenané, čo som kúpil, kedy, za akým účelom, do programov vkladáme údaje ako čo a kedy sme jedli, len aby sme vedeli koľko ešte môžeme, na FB píšeme doslova všetko a tých pár mocných to vidí.
A keď uvidia že sa tu kotí nejaká virtuálna mena a príde na to a bude nevyhovujúca, tak jednoducho povedia potravinovým reťažcom, ktoré majú pod palcom že platiť sa dá LEN ich peniazmi, nie BTC.
A teraz mi povedzte ako donútite Tesco, alebo Billu, aby vzali Váš BTC?
Človek bol vždy ovládaný a vždy chcel ovládať. Nikto nechce utopistický svet, až na pár snílkov a preto tu ani nikdy nebude.
To je to isté ako keby som patril ku 1% obyvateľstva a mohol by som si kúpiť dedinu a v mojej dedine by pre mňa pracovali všetci ľudia. Platilo by sa pogmi. Ničím iným. Ľudia by za prácu dostávali pogy a boli by šťastný. Avšak v momente ako by vyšli z mojej dediny, tak by s pogmi nikde nezaplatili, to je aj realita BTC.
Jedine ak nastane revolúcia, ak nastane zvrat v systéme a chovaní ľudí, avšak podľa toho kam sme sa uberali posledných 2000 rokov to na prekvapenie moc nevyzerá. Vždy sa robili veľké podvody a teraz sa robia ešte väčšie a nikto s tým nič nerobí, lebo už ani nemôže.
Alebo, mocní nechajú BTC žiť a spravia si z BTC svoju šlapku. Budú ich mať najviac a sme tam kde sme boli.
Ono ide o to že chcú vytvoriť decentralizvaný a nikým neovládateľný spôsob platenia. Ono sa to dá aj ináč, nie len nezmyselným pálením elektriny [btw. mám nejakých 300 mhash, za mesiac by ma to stálo 45 eur a vyťažil by som 11 dolárov, to len na margo faktu]. Navyše si myslím že za tým bude nejaká habaďúra. Si zoberte koľko ľudí tak páli elektrinu.
A druhá vec, svet ovláda malá skupinka ľudí, je jedno či ich je 100, alebo 1000, alebo 1000 000 či viac, alebo menej. Je to skupina ľudí, tzn. že keď niečo nebude v záujme tej skupiny, tak my ako plebs a ovce s tým nić nespravíme.
Ja síce Grimovi predám poskladanie PC za 1 BTC, avšak keď si Grim, alebo ja budeme chcieť kúpiť potraviny, tak máme smolu. Lebo "useri" BTC to budú mať zakázané. A všetko smeruje k tomu, aby bol svet centrálne riadený. Kreditné karty, Google Wallet, bezkontaktné platby, všade je všetko zaznamenané, čo som kúpil, kedy, za akým účelom, do programov vkladáme údaje ako čo a kedy sme jedli, len aby sme vedeli koľko ešte môžeme, na FB píšeme doslova všetko a tých pár mocných to vidí.
A keď uvidia že sa tu kotí nejaká virtuálna mena a príde na to a bude nevyhovujúca, tak jednoducho povedia potravinovým reťažcom, ktoré majú pod palcom že platiť sa dá LEN ich peniazmi, nie BTC.
A teraz mi povedzte ako donútite Tesco, alebo Billu, aby vzali Váš BTC?
Človek bol vždy ovládaný a vždy chcel ovládať. Nikto nechce utopistický svet, až na pár snílkov a preto tu ani nikdy nebude.
To je to isté ako keby som patril ku 1% obyvateľstva a mohol by som si kúpiť dedinu a v mojej dedine by pre mňa pracovali všetci ľudia. Platilo by sa pogmi. Ničím iným. Ľudia by za prácu dostávali pogy a boli by šťastný. Avšak v momente ako by vyšli z mojej dediny, tak by s pogmi nikde nezaplatili, to je aj realita BTC.
Jedine ak nastane revolúcia, ak nastane zvrat v systéme a chovaní ľudí, avšak podľa toho kam sme sa uberali posledných 2000 rokov to na prekvapenie moc nevyzerá. Vždy sa robili veľké podvody a teraz sa robia ešte väčšie a nikto s tým nič nerobí, lebo už ani nemôže.
Alebo, mocní nechajú BTC žiť a spravia si z BTC svoju šlapku. Budú ich mať najviac a sme tam kde sme boli.
-
Grim
Darca
...OT na margo uplinkoveho príspevku...nedávno mi prišli poukážky do TESCA za body na karte ClubCard...zhodou okolností to boli potraviny, ktoré nakupujem často...náhoda?...
-
TommyHot
Addict
uplink trepes 2 na 3... mocni nemaju dosah na btc co je vidiet aj na vsemoznych statnych pokusoch o jeho regulaciu... ked uz do niecoho nevidis, tak si aspon nevymyslaj kdejake fantazmagorie...
-
uplink
VIP
TommyHot -
Ty si naozaj myslíš že na internete je nejaká anonymita? V momente ako budeš môcť s BTC platiť fyzicky a budú to tie mince, tak máš pravdu, nik na ne nebude mať dosah, ale dokým sú peniažky v "pooloch" či ako sa tomu nadáva, tak je to len otázkou času kedy ich tí mocní zmanipulujú...
Grim - v Bille, aj keď neviem ako je to možné vedia PRESNE čo kupujem, aj keď mi všetci vravia že čo kúpiš sa nikde nezaznamenáva, a že tá "zákaznicka kartička" nemá nič spoločné s Tvojím nákupom, etc. osobne si myslím že zákaznická kartička slúži na identifikovanie kupujucého lokálne, kreditka/debetka globálne a čo kúpiš prejde pokladňou cez pípač a hneď vedia čo chceš a čo nie. Použiteľne viacerými spôsobmi samozrejme.
Na pomoc klientovi, na využitie klienta, na šmírovanie klienta, alebo na odrezanie klienta od sveta, podľa toho čo momentálen vyhovuje...
Samozrejme sa môžem mýliť!
Grim - v Bille, aj keď neviem ako je to možné vedia PRESNE čo kupujem, aj keď mi všetci vravia že čo kúpiš sa nikde nezaznamenáva, a že tá "zákaznicka kartička" nemá nič spoločné s Tvojím nákupom, etc. osobne si myslím že zákaznická kartička slúži na identifikovanie kupujucého lokálne, kreditka/debetka globálne a čo kúpiš prejde pokladňou cez pípač a hneď vedia čo chceš a čo nie. Použiteľne viacerými spôsobmi samozrejme.
Na pomoc klientovi, na využitie klienta, na šmírovanie klienta, alebo na odrezanie klienta od sveta, podľa toho čo momentálen vyhovuje...
Samozrejme sa môžem mýliť!
Maximum bitcoinov je niekde okolo 21 milionov. Este dlho bude musiet rast jeho cena, aby to nebol iba prd vo vetre. Ked padla bublina v aprili, bolo to niekde na 2 miliardach, to je nic. Kolko je denny objem transakcii povedzme na burzach? Urcite radovo viacej ako cela hodnota bitcoinov. Statom asi bude vadit myslienka a mozno sa to pokusia zastavit v zarodku, ale bitcoin ako taky zatial nie je ziadna hrozba pre stat.
s BTC sa nebude platit fyzicky, to nie je jej ucelom, je to internetova mena, mince su len na pamiatku
-
uplink
VIP
beardie - v tom prípade sú odsúdené na to, aby sa stali "bitch" niekoho z mocných.