Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa heker »

wladas - K tym cislam si dospel ako, ci podla toho co si pocul od kamaratov, ze pokuta na dialnici sa dava az od 55km/h v meste, od 100 mimo mesta a 140 na dialnici? Pri 50 mas spotrebu ako pri 50, pri 60 mas spotrebu ako pri 60, vsetko zalezi na sprevodovani auta a nie je mozne to takto zhodnotit. Ja mam mensiu spotrebu pri 50km/h.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Tak ano, co sa tyka spotreby, je to velmi individualne, a co sa tyka rychlosti - staci sledovat GPS.. Ja po dialnici mam 130 pri cca 141 km/h tachometrovych.. Avsak jazdim takto len velmi velmi malokedy kedze pre mna je ideal na dialnici niekde okolo 115km/h :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

otazka može mhd isť na červenu? teda trolejbusom keď idem vidno že ide na červenu prečo tto policajti neriešia? ako viem že blbosť asi ale ajtak
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Na červenú ísť nesmie. Výnimku majú iba sanitky, policajné autá, hasičské autá a vládne autá. No musia mať zapnutú zvukovú a svetelnú signalizáciu. Neviem ako presne je to v zákone písané, ale to hlavné a podmienky tu napísané sú.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ono nedavno aj SME zavesilo video, kde autobus presiel asi sekundu po naskoceni cervenej a heroicky rozpravali o piratoch.
Problem je zabrzdit ten kolos a k tomu nezabit obecenstvo vo vnutri vozidla. Takze pokial si to nesvihol 10s po naskoceni cervenej cez krizovatku tak by som nepindal.
A priestupky MHD riesi vacsinou Dispecing a ich vozidla.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Šofér toho autobusu MHD by aj stihol bezpečne zabrzdiť, len to by niektorý tí šoféri nesmeli jazdiť ako závodníci. V BA takých stretávam docela veľa.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...keď máš byť na druhej zastávke za 3 minúty a stihnúť sa to dá ledva za 5, tak sa musíš ponáhľať...alebo je to vyrátané tak, že keď nechytíš červenú, tak to stihneš...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ti, co pisete, ze chodite po meste viac, ako je dovolene, ako reagujete na predpisovych vodicov ako som ja ? Ked je rniekde raz 50 a za mna doleti nejake auto ktoremu pomaly nevidim kapotu, co je tak nalepene na mne a nemienim porusovat zakon a pridat preto, ze niekto chce ist rychlejsie. Bohuzial... Takychto rad strasim brzdovym svetlom ;)
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Ked sa ponahlam tak takeho vodica proste obehnem kde sa da. A ked sa obehnut neda, tak sa za nim vleciem ale nelepim sa mu na kufor. A tiez nemam problem pustit niekoho pred seba ked sa ponahla a ja sa len tak vlecem predpisovo. Stiahnem sa ku krajnici ale zas vramci moznosti, nerozbijem si kvoli niekomu auto, alebo neprejdem chodca. Treba byt na ceste tolerantny. Keby nie, tak by kazdy jazdil ako prasa.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Mam rovnaky nazor ako drop,no okrem tej krajnice.
Nemam dovod sa stahovat na kraj,,,ked chce obehne aj tak.
Energy00 nic v zlom,ale ver,ze raz dostrasis ked do Teba niekto napali,a v horsom pripade dostanes par faciek kym este nestihnes ani vystupit z auta od nejakeho blba.
energy00
King
King

Nevpali, pretoze nebrzdim, len jemne pritlacim brzdovy pedal, nech sa rozsvietia svetla, na rychlosti mi to neuberie.
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Takto dopadol moj triedny profesor na skole ked prisiel s rozbitou fabiou. Rad totiz vychovaval vodicov co sa na neho lepia tak, ze "tukne" aby sa rozsvietili brzdove svetla. Raz sa mu to vypomstilo ked sa mu smyklo na brzde a auto pred nim zacalo nahle brzdit. Sam priznal, ze koli tomu tuknutiu mu zneisteli nohy + bolo vtedy mokro. Tak sposobil skodu jeho vinou, ze nedobrzdil. Ten za nim samozrejme nic. A inak tiez nemam rad pred sebou nervoznych a stresujucich ludi, co sa obzeraju vsade naokolo len nie na cestu. Takych treba mat radsej za sebou.
energy00
King
King

Ako ti môžu zneistieť nohy ? To dal ako výhovorku, že nedobrzdil ? Či ako si to myslel ?
BTW - ja to nerobím preto, aby som vychovával vodičov, tí su mi ukradnutí. Hlavne preto, aby keď ja zabrzdím, tak pretekár za mnou stihol zabrzdiť tiež a ja sa tým pádom vyhnem "sendviču" z oboch strán ;)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja sa často obzerám...viac ako by bolo zdravé a môžem ti povedať, že by si bol radšej, keby si ma mal pred sebou, ako za sebou...veľa krát sa mi stalo, že som sa kochal výhľadom, až kým som si periférne všimol, že sa na mňa rúti zadok auta, ktoré išlo predomnou...dobrzdil som len tak-tak...
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

energy00 napísal:Ako ti môžu zneistieť nohy ? To dal ako výhovorku, že nedobrzdil ? Či ako si to myslel ?
BTW - ja to nerobím preto, aby som vychovával vodičov, tí su mi ukradnutí. Hlavne preto, aby keď ja zabrzdím, tak pretekár za mnou stihol zabrzdiť tiež a ja sa tým pádom vyhnem "sendviču" z oboch strán ;)
Nie, nie. Kvôli tomu, ze sa tolko obzeral do zrkadla a skusal nozickou tukat do pedala a cakal reakciu toho za nim az nakoniec nedobrzdil. Preto som pisal o tom obzeraní a ako vidim Grim je presny priklad. :)

A sendwichu sa ja bojim viac pri kamionoch, jeden zpredu a druhy nalepeny vzadu. Smrt v ociach.
energy00
King
King

Kamióny sú kapitola sama o sebe. Keď musíš dodržiavať prestávky, tak dakedy porušíš pár predpisov, aby si stihol dojsť a nemusel robiť prestávku 5 km od cieľa.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

dávnejšie som šiel s otcom, a tiež sa na nás lepil jeden ch*j ale až tak že medzera mohla byť asi pol metra medzi nami a išli sme okolo 95-100.. otec zapol výstražné (trojuholnik) na pár sekund a pochopil vo co go.. a spomalil.. tiež som mal nervy lebo stačilo len tuknut do brzdy a bol by v tej rýchlosti v nás..
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ti co idu presne 50/90 ma absolutne neznervoznuju a urcite sa im nelepim na kufor.
Ked ale niekto ide v dedine 40 alebo mimo mesto 70 (bezna vec okolo DS a KN) tak cim skor ho obehnem, tym skor sa ukludnim :)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

Existuje nieco vo vyhlaske co by vodicom zakazovalo parkovat tak, ze znemoznuju vyhlad do krizovatky? Uz dlhsie ma totiz vytaca jedno "miesto"(ani to nie je miesto, proste tam parkuju) kvoli ktoremu cez den permanentne pri vychadzani z ulice vobec nevidim krizovatku nalavo odomna a tym padom viackrat vychadzam viacmenej "naslepo". Co s tym? Volat zakazdym MP?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

viper1993: A nie je pisane, ze nemozes stat v krizovatke a 5 metrov pred a za nou???
Napísať odpoveď