win 7 je podle mého zatím nejlepší OS pro běžné uživatele, který člověk může mít... oproti xpčkám bomba.
Windows 8
Re: Windows 8
osobně windows 8 nedoporučuji, mně to připadá jako systém na mobil a ne na počítač, ale každému vyhovuje něco jiného. osobně jsem se v tom nemohla vůbec zorientovat a šíleně to "skákalo" sem a tam
win 7 je podle mého zatím nejlepší OS pro běžné uživatele, který člověk může mít... oproti xpčkám bomba.
-
pablo64
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Mal som podobny nazor aj ja.
Prve 2 dni som skumal badal a skusal a teraz si neviem vynachvalit
Je ovela rychlejsi ako w7 najme zapinanie a vypinanie,vsetky programy ktore pouzivam idu bez problemov Metro som si upravil takze som odinstaloval zbytocne apk, a nechal len tie ktore pouzivam
Proste treba si sadnut aspon jeden den a poskusat poladit a... je to fajn
Oproti W7 ma aj jednu obrovsku vyhodu , a to ze sa da spravit jednym klikom nieco ako Tovarenske nastavenie, takze pri nejakom zavaznom probleme alebo zavireni je Win presne ako po cerstvom nainstalovani a nemusite instalovat nanovo , proste bomba
Prve 2 dni som skumal badal a skusal a teraz si neviem vynachvalit
Je ovela rychlejsi ako w7 najme zapinanie a vypinanie,vsetky programy ktore pouzivam idu bez problemov Metro som si upravil takze som odinstaloval zbytocne apk, a nechal len tie ktore pouzivam
Proste treba si sadnut aspon jeden den a poskusat poladit a... je to fajn
Oproti W7 ma aj jednu obrovsku vyhodu , a to ze sa da spravit jednym klikom nieco ako Tovarenske nastavenie, takze pri nejakom zavaznom probleme alebo zavireni je Win presne ako po cerstvom nainstalovani a nemusite instalovat nanovo , proste bomba
Axelka: na mobil? Ukáž mi prosím ťa, ako desktopovú "sekciu" (95% UI Windowsu 8 ) budeš používať na mobile. Nie, nemáš pravdu. Je to OS na počítač.
Presne ako píše pablo. Win 8 bol proste odsúdený na kydy väčšiny užívateľov, nakoľko sú to konzervy, a nevedia si zvyknúť. Rovnako ako bola odsúdená Vista, ktorá po updatoch vôbec nebola zlá, a so service packom šlape ako sedmička. To ale ľuďom nevysvetlíš, a aj tak budú považovať Vistu za najväčší fail, aj keď ju väčšina neskúšala, a kvôli tejto politike prešli z XP na 7. Viola! 7 ľudia označili ako dobrý, a tak to ovečky vyskúšali, a súhlasili. Spolu s tým logicky išli aj predaje. Keď robím nejaký notebook, kde je dobre udržiavaná Vista, tak je to perfektný OS, pre bežného užívateľa bez badateľných chýb. Bohužiaľ no, ľudia sú divní.
Samozrejme rešpektujem ľudí, ktorým sa Windows 8/8.1 zdá zložitý. Ako príklad uvediem rodinných známych, ktorí kúpili Notebook s Windowsom 8. OS tam už mali, a tak prišli s notebookom domov a začali používať. Po mesiaci som k nim skočil na oslavu, a čo nepočujem: "Ten Windows 8 je taká pi*ovina", "nič tam nejde", "ani len video si neviem pustiť". A takto vznikajú kydy na tento systém. Ono, tak to väčšinou býva, že hlupák-užívateľ, pokial si nevie nainštalovať prehrávač, alebo aspoň nastaviť, v akom sa mu má otvoriť film či obrázok, tak ten Windows bude nenávidieť. Microsoft nerobí produkty pre opice, ale pre ľudí. To, že im ten nový Windows ponúka 3x viac možností už v základe, a koniec koncov mu uľahčuje robotu, to ten použivateľ nevidí.
Presne ako píše pablo. Win 8 bol proste odsúdený na kydy väčšiny užívateľov, nakoľko sú to konzervy, a nevedia si zvyknúť. Rovnako ako bola odsúdená Vista, ktorá po updatoch vôbec nebola zlá, a so service packom šlape ako sedmička. To ale ľuďom nevysvetlíš, a aj tak budú považovať Vistu za najväčší fail, aj keď ju väčšina neskúšala, a kvôli tejto politike prešli z XP na 7. Viola! 7 ľudia označili ako dobrý, a tak to ovečky vyskúšali, a súhlasili. Spolu s tým logicky išli aj predaje. Keď robím nejaký notebook, kde je dobre udržiavaná Vista, tak je to perfektný OS, pre bežného užívateľa bez badateľných chýb. Bohužiaľ no, ľudia sú divní.
Samozrejme rešpektujem ľudí, ktorým sa Windows 8/8.1 zdá zložitý. Ako príklad uvediem rodinných známych, ktorí kúpili Notebook s Windowsom 8. OS tam už mali, a tak prišli s notebookom domov a začali používať. Po mesiaci som k nim skočil na oslavu, a čo nepočujem: "Ten Windows 8 je taká pi*ovina", "nič tam nejde", "ani len video si neviem pustiť". A takto vznikajú kydy na tento systém. Ono, tak to väčšinou býva, že hlupák-užívateľ, pokial si nevie nainštalovať prehrávač, alebo aspoň nastaviť, v akom sa mu má otvoriť film či obrázok, tak ten Windows bude nenávidieť. Microsoft nerobí produkty pre opice, ale pre ľudí. To, že im ten nový Windows ponúka 3x viac možností už v základe, a koniec koncov mu uľahčuje robotu, to ten použivateľ nevidí.
-
pablo64
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Presne tak, s tymi obrazkami a videami mas pravdu
Defaultne je nastaveny na tie nestastne apk, ktore sa roztiahnu na celu obrazovku, to uznavam
Ale kde je problem tie vstavane programy na fotky a videa odstranit, odinstalova priamo v metre ??
A samozrejme doinstalovat svoje programy napr vlc,Zoner atd a nastavit aby to otvarali ???
Pripadne ked to nevie uzivatel nech si da tu namahu a poprosi kamosa co mu to spravi ,ale nie nadavat pre svoju lenivost ze je to p......na
Defaultne je nastaveny na tie nestastne apk, ktore sa roztiahnu na celu obrazovku, to uznavam
Ale kde je problem tie vstavane programy na fotky a videa odstranit, odinstalova priamo v metre ??
A samozrejme doinstalovat svoje programy napr vlc,Zoner atd a nastavit aby to otvarali ???
Pripadne ked to nevie uzivatel nech si da tu namahu a poprosi kamosa co mu to spravi ,ale nie nadavat pre svoju lenivost ze je to p......na
Presne tak. Navyše, neviem ako ostatní, ale defaultné programy na prehrávanie Videa, Filmov či Obrázkov som si menil aj na Sedmičke hneď po inštalácií. Čiže v tomto prípade sa o nič nepripravujem. Samozrejme kopa ľudí ostáva na Windows Media Player-i, najmä kvôli nevedomosti/lenivosti.
hojte,
ked si pustim v prehravaci v Metre hudbu a nasledne sa prepnem na plochu tak hudba stale bezi ale zato uplne po tichu v pozadi. Neviete ako nastavit aby hlasitost bola rovnaka, ako ked som v prehravaci a na ploche ?
// tak sposoboval to Steam. Zvlastne
ked si pustim v prehravaci v Metre hudbu a nasledne sa prepnem na plochu tak hudba stale bezi ale zato uplne po tichu v pozadi. Neviete ako nastavit aby hlasitost bola rovnaka, ako ked som v prehravaci a na ploche ?
// tak sposoboval to Steam. Zvlastne
tak si to pripni na bocny panel a bude to okey 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
windows 8.1 vonku ale aktivácia sa bude dať premiesť až pri vydaní 
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2013, 17:35)
prvé skúsenosti s Windows 8.1 RTM
-pridané nové témy (defaultná je super)
-integrovaný skype
-mierne vyšší výkon
-posilnená ochrana proti "crackom"
-zopár nových errorov v event logu ktoré zas musím preskúmať
-bug s vypnutým restorom po inštalácií winu stále neopravený
Ale celkom spokojnosť.. Veľmi sa teším na oficiálny release
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2013, 17:35)
prvé skúsenosti s Windows 8.1 RTM
-pridané nové témy (defaultná je super)
-integrovaný skype
-mierne vyšší výkon
-posilnená ochrana proti "crackom"
-zopár nových errorov v event logu ktoré zas musím preskúmať
-bug s vypnutým restorom po inštalácií winu stále neopravený
Ale celkom spokojnosť.. Veľmi sa teším na oficiálny release
No skusal som ho teraz dva dni (8.1 RTM) a fakt nevidim dovod prechadzat zo 7 na 8. Okrem rychlejsie bootu o cca 3 sec, nic pozitivne nepriniesol. Naopak si myslim, ze to metro niekedy predlzi dobu o 1-2kliky. Sviznost systemu u mna ostala taka ista.
Mam W8 nahodeny asi tyzden a som v podstate spokojny, iba jedna vec ma serie - defaultne zdielany Users adresar na sieti. Googlil som uz vela na tuto temu, ale bud navrhy nefungovali (vypnut sharovanie foldra -> po restarte sa zdiela opat) alebo to boli len temy s rovnakym problemom bez odpovedi. Riesil tu niekto tento bug/feature a vie, ako ten folder uspesne prestat zdielat? Teda okrem nezdielat vobec nic, co neprichadza do uvahy.
mullat: Neviem na akých diskoch funguješ, ale rozdiel v boote je aj dvojnásobný. Taktiež, je to tvoj názor, ja si myslím opak. Dva dni sú málo. Aj ja som si zvykal týždeň a viac.
Aiden: Klasická sieť, alebo wifi? Windows sa pri prvom pripojení do wifi siete pýta, či chceš spustiť automatické zdieľanie. Ak sa jedná o kábel, asi ti neporadím.
Aiden: Klasická sieť, alebo wifi? Windows sa pri prvom pripojení do wifi siete pýta, či chceš spustiť automatické zdieľanie. Ak sa jedná o kábel, asi ti neporadím.
Jedna sa o kabel, ale nepredpokladam, ze to by mal byt problem. Nastavenie zdielania dokumentov/obrazkov/... funguje dobre, ale ten Users folder sa stale zapina automaticky. V principe to nie je az take kriticke, nakolko zdielam podstatnejsie veci, avsak hneva ma fakt, ze ak by som chcel zdielat napriklad len tlaciaren, tak sa s nou automaticky zdiela aj Users folder.
Zdravím, mám taký problémik s inštalovaním programov na W8. Neviem čo som urobil ale keď chcem nainštalovať hociaky program tak sa mi zobrazí taká ikonka ako vždy že "povoliť aplikácii urobiť zmeny v pc a bla bla bla...." a tam by som mal kliknúť na kolonku YES ale nejde to... píše k tomu že mam zadať heslo administrátora no nie je tam nikde kolonka na zadanie toho hesla... čo mam urobiť? dúfam že som to dosť dobre popísal pretože mi nejde urobiť screenshot toho keď mi to zobrazí 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Odfoť to mobilom
tak tu je to odfotené mobilom, fakt neviem prečo mi nejde spraviť screenshot toho...
si adminom na danom pc ci ntbk?
aky lvl uac mas nastaveny? daj ho na najnizsiu hranicu
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... nt-control
aky lvl uac mas nastaveny? daj ho na najnizsiu hranicu
http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... nt-control
Presne hento som našiel to user acount..... ale keď chcem zmeniť ten stupeň ochrany tak zase mi vyhodí tu istú ikonu čo som odfotil.. že to mam potvrdiť 
a áno je to môj NB mám tu účet iba ja... pomôže keď resetnem W8 alebo dá sa to aj nejak jednoduchšie vyriešiť?
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2013, 9:12)
no dnes som to skúšal vypnúť tak že by so zrušil to prihlasovacie heslo. Išiel som podla tohoto članku no hneď na začiatku ako som chcel otvoriť ten priečinok netplwiz tak zase raz mi zobrazilo tu ikonu ktorú už som vám to fotil. Fakt keby mi s tým niekto vedel poradiť napíšte aj SS lebo som z toho zúfalý, nič si v tomto NB nemôžem nainštalovať.
a áno je to môj NB mám tu účet iba ja... pomôže keď resetnem W8 alebo dá sa to aj nejak jednoduchšie vyriešiť?
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2013, 9:12)
no dnes som to skúšal vypnúť tak že by so zrušil to prihlasovacie heslo. Išiel som podla tohoto članku no hneď na začiatku ako som chcel otvoriť ten priečinok netplwiz tak zase raz mi zobrazilo tu ikonu ktorú už som vám to fotil. Fakt keby mi s tým niekto vedel poradiť napíšte aj SS lebo som z toho zúfalý, nič si v tomto NB nemôžem nainštalovať.
skus pravym talcitom mysi na ikonu utorentu/vlastvnosti /kompatibilita/zaciarkni spustat ako spravca
Skúsil som a aj tak to robí... Ak resetnem Windows malo by to prestať?
-
MichalkoOo
Zablokovaný