Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
..neplatí pre križovatku tvaru T v obci, kde je možné parkovať na protiľahlej strane...
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
To hej, ale ono to bude viac ako tych 5 metrov, no napriek tomu tam z tej mojej specifickej ulice vidiet nie je pokial na tom mieste stoji auto(pripadne dve)..
Relativne cerstva skusenost... sme sli partia sa povozit trosku a na nejaky miestny "letiskovy" zraz, 7 Fordov za sebou "kolona", z prveho bol vystrceny fotograf a fotil nas, tu zrazu doleti taka novsia audina (aktualna a6 tusim) a da sa medzi mna (2.) a vodica s fotogtafom (1.) zrazu obehne este prveho, skoci na brzdy, vyskoci z auta bulo, pupek sud piva, plesata hlava, rytmuzretaz, tak si hovorim ze ajaj, "zautocil" na prveho akoze s problemom ze sme ich fotili, chudak dostal taky vyprask ze aj slapky stratil a vyhrazajuc sa zaplaenim auta "vsak ty uvidis" sa odknedlil naspat... Taky typicky parik, bulo, ceckata solarkobarbie, chcel sa asi ukazovat, holt nemal mu plesknut po autetacosi napísal:Mam rovnaky nazor ako drop,no okrem tej krajnice.
Nemam dovod sa stahovat na kraj,,,ked chce obehne aj tak.
Energy00 nic v zlom,ale ver,ze raz dostrasis ked do Teba niekto napali,a v horsom pripade dostanes par faciek kym este nestihnes ani vystupit z auta od nejakeho blba.
Hegy: no to bol typický príklad nejakého domáceho podnikateľa čo okradol a nasral zopár ľudí, kúpil si za to vydýchanú A6 z DE a potom keď chodí po ceste, má dojem že je úplne high level
a kto z vás ho upratal ?
lebo občas stačí aj 60kg chalan čo aspoň rok trénuje a maco bozkáva chodník
a kto z vás ho upratal ?
lebo občas stačí aj 60kg chalan čo aspoň rok trénuje a maco bozkáva chodník
je dovolene mat v strede celneho skla nejake zariadenie (GPS, mobil, tablet) na prisavke? vidno to na tomto videu:
v strede celneho skla ma pripevneny mobil alebo GPS.
chcel by som si totiz objednat drziak do auta pre tablet (pouzivam sygic) a neviem ci si mam objednat drziak do ventilacie alebo prisavku na sklo.
uz som videl viacero aut na dialnici s GPS alebo mobilom pripevnenym presne ako je vidno na videu, ze je to v strede)
vdaka
v strede celneho skla ma pripevneny mobil alebo GPS.
chcel by som si totiz objednat drziak do auta pre tablet (pouzivam sygic) a neviem ci si mam objednat drziak do ventilacie alebo prisavku na sklo.
uz som videl viacero aut na dialnici s GPS alebo mobilom pripevnenym presne ako je vidno na videu, ze je to v strede)
vdaka
Taky prave som neodhadoval ze sa to tak vyvinie ja som bol uz po ruke ale ked som videl co s nim robi tak priemerne stavany 30 rocny ITckar tak som sa zasekol ze hmmm dafuq
Akoze auto vyzeralo dost novo ale tazko povedat no kazdopadne to to plesate vemeno neodhadlo ked dostal prve tri rany a s pohladom "kde som sa to zobudil" sa vytahoval z krikov jak ryba na suchu (obuv padla za obed v nenavratne
)
//autoeditácia príspevku (26 Aug 2013, 14:28)
Na 99% to je zakazane, viem ze uz boli polemiky ohladom zakona ktory to zakazal, mne to pride daleko bezpecnejsie a praktickejsie mat v casti zorneho uhla navigaciu ako ju mat kdesi kde musim sklanat zrak a odvracat pozornost od cesty....
Kazdopadne, samozrejme si ju umiestnujem do stredu, ten drziak tam mam z lenivosti aj ked tam navi nemam a uz som par kontrol absolvoval a nikoho to nezaujimalo...
Akoze auto vyzeralo dost novo ale tazko povedat no kazdopadne to to plesate vemeno neodhadlo ked dostal prve tri rany a s pohladom "kde som sa to zobudil" sa vytahoval z krikov jak ryba na suchu (obuv padla za obed v nenavratne
//autoeditácia príspevku (26 Aug 2013, 14:28)
Na 99% to je zakazane, viem ze uz boli polemiky ohladom zakona ktory to zakazal, mne to pride daleko bezpecnejsie a praktickejsie mat v casti zorneho uhla navigaciu ako ju mat kdesi kde musim sklanat zrak a odvracat pozornost od cesty....
Kazdopadne, samozrejme si ju umiestnujem do stredu, ten drziak tam mam z lenivosti aj ked tam navi nemam a uz som par kontrol absolvoval a nikoho to nezaujimalo...
Ma takato znacka nejaku pravnu silu, alebo je len na okrasu? Nikde tam nie je zakaz zastavenia / statia, zakaz vjazdu alebo zona so zakazanym statim a pod. Len tato znacka.
- Prílohy
-
- Bez názvu.png (102.03 KiB) 1194 zobrazení
Takato znacka moze byt umiestnena maximalne tak na sukromnom pozemku. Pokial to nie je verejna komunikacia, tak nie. Tam platia len znacky odsuhlasene prislusnym DI.
http://www.topspeed.sk/europska-unia-ch ... sovo-/5787
toto uz je sila...
toto uz je sila...
Yesss uz vidim predbiehanie v praxi.To znamená, že ak systém rozozná, že na ceste ja dovolená rýchlosť 90 km/h a vy idete 100 km/h, vaše auto spomalí. Európskej únii bude úplne jedno či sa ponáhľate, alebo ste na jediné auto na rovnej ceste uprostred slnečného dňa.
-
Hellboy248
Guru wannabe
neverim tomu ze nieco taketo sa niekedy presadi. je to uplna blbost tak ako chceli dat povinne gps do autHegy napísal:http://www.topspeed.sk/europska-unia-ch ... sovo-/5787
toto uz je sila...
Yesss uz vidim predbiehanie v praxi.
-
hojko
Site Admin
Neexistuje, aby nieco taketo presadili.
Hojko len aby sme ešte neboli prekvapený, čo všetko si pretlačia tí gašparkovia z EU parlamentu. To sa nám ešte určite oči pretočia, s akými návrhmi prídu a ktoré z nich sa im podarí aj pretlačiť do zákonov jednotlivých členských štátov EU.
Je to technicky nemozne uz len z principu nasich zakonov, ked obmedzenie rychlosti prestava platit za hranicou najblizsej krizovatky. Ako realnu moznost vidim iba obmedzovac na 130 km/h, podobne ako je to dnes u kamionov.
Ak by to chceli presadit plosne na vsetky rychlosti, tak za kazdou krizovatkou by musela byt znacka. A mozno by potom stacilo senzor prekryt blatom, aby nic nevidel a moze sa veselo jazdit dalej
Toto technicke riesenie je dost nestastne, realnejsie je to cez gps, ale to asi tazko presadia, pretoze by islo o nepretrzity monitoring pohybu vsetkych aut a proti tomu sa snad postavi dost vela poslancov.
Ak by to chceli presadit plosne na vsetky rychlosti, tak za kazdou krizovatkou by musela byt znacka. A mozno by potom stacilo senzor prekryt blatom, aby nic nevidel a moze sa veselo jazdit dalej
-
hojko
Site Admin
Po presadeni takejto zmeny sa mozu robit 1.2 litrove motory, mozeme zrusit casom policajtov na cestach, radary...
-
Andi_Cibula
Addict
Koniec pokut za rychlost a znizenie poctu policajtov ? NEVERIM.
http://auto.pravda.sk/doprava/clanok/28 ... a-120-kmh/ Toto je trocha staršie (05/13) a v EU parlamente si to schválili. Teraz sa čaká, aby to schválili aj členské krajiny EU. Neviem, či to už za tú dobu schválené bolo alebo nie, nakoľko som po tom nepátral.
Kvôli tomuto si myslím, že tým gašparkom v EU parlamente sa určite podarí presadiť podobne absurdný zákon, ako sú tie inteligentné obmedzovače. Čo som čítal celý článok na http://www.telegraph.co.uk tak tam je dokonca spomínané, že maximálna možná rýchlosť bude 70mph, to znamená že to bude cca 113km/h.
Kvôli tomuto si myslím, že tým gašparkom v EU parlamente sa určite podarí presadiť podobne absurdný zákon, ako sú tie inteligentné obmedzovače. Čo som čítal celý článok na http://www.telegraph.co.uk tak tam je dokonca spomínané, že maximálna možná rýchlosť bude 70mph, to znamená že to bude cca 113km/h.
imho, tie obmedzovace nie su bezpecne, niekedy sa predsa vyskytne situacia, kedy je potrebne ,,na to dupnut,, . dufam, ze to ostane len v eu parlamente a na cesty sa to realne nepozrie.
-
Hellboy248
Guru wannabe
neverim ze automobilky sa pri tomu nepostavia ked uz bude priharat
Ja mam stale taky pocit, že je to len sezonna kačica a slovenske media to len tupo prekladaju. Ak nie, tak by sme sa mali zacat realne obzerat po moznosti ako zreformovat EU, lebo toto je taka hlupost, az to trieska dvermi. A bohuzial nie jedina.