Markíza vs JOJ a iné TV stanice

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Ktora TV je lepsia?

Markíza
145
44%
JOJ
185
56%

Celkom hlasov: 330

wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Markíza vs JOJ

Príspevok od používateľa wladas »

Grim napísal:...hlavnou úlohou spravodajstva je vyvolať strach, paniku, pocit bezmocnosti...strach sa stal nástrojom vlády,
pretože vystrašení ľudia sa oveľa ľahšie ovládajú...
presne toto mi nedavno kolega vysvetloval a myslim ze moc daleko od pravdy nemal
sice zabludil este aj do ovplyvnovani cakier vdaka strachu, negativizmu a podobne...ale to uz je troska ina tema
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Dávnejšie som rád pozeral televízne noviny, no čo dávajú do novín teraz, tak to je komédia. Správy o "mydlení barana", o mužovi ktorý spadol zo strechy, o žene ktorej sa ledva otvárajú vchodové dvere a dávajú k tomu efekty ako z akčného filmu.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Cesar napísal:A to spravodajstvo, ktoré sa aj ťažko sa dá nazvať spravodajstvom neviem komu sa páči alebo aký má zmysel, že spravodajstvo po novom je len o tom, že kde koho pohryzol pes, kde koho zrazilo auto, kde kto a ako zomrel nejakým násilím, kde koho pichli nožom a iné blbosti. To tzv. spravodajstvo je nula bodov aj na markíze aj na jojke, totálny odpad. Ale správy z reálneho života ani náhodou, čo reálne ovplyvní náš život, nič také, len sprostosti.
To už vychádza zo samotného názvu. Správy predsa sú o tom, čo, kde, komu, sa u nás, vo svete stalo. To nie sú správy z reálneho života? Čo si ty predstavuješ pod tým, že "správy z reálneho života, ktoré reálne ovplyvnia náš život"? Majú tam snáď dať, že v Tescu zlacneli šunku? Že na Červeníku je drahý benzín, alebo čo také?

Uznávam, že občas sú tam riadne hlúposti, ale keď si pozrieš napríklad TA3, tak tam idú niekedy rovnaké somariny, ako na markíze alebo joj. Niekedy sa až tak veľa toho neudeje, tak sa snažia to zaplniť aj blbosťami. Či, keď sa nič neudeje, tak proste správy nebudú? Alebo ukázať to najdôležitejšie a raz budú mať správy 5 minút, inokedy 30 minút, alebo ako?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

pinco, trepeš, sorry. :)

Cesar má pravdu. Tie správy už dlhé roky nie sú správy. Sú to kecy a nepotrebné reportáže. Prečo? Pretože hlúpi ľudia si radšej pozrú reportáž o ujkovi, ktorému vyrástli na záhrade banány, ako o tom, čo sa v tomto štáte naozaj deje. Porovnaj si napríklad správy na STV1 a "správy" na JOJ či Markíze. A keď si predstavíš, že STV1 má relatívne slabé spravodajstvo oproti niektorým zahraničným TV, tak ti musí dôjsť, aké bullshity nám JOJ a Markíza v tom spravodajstve ponúka.
durika175
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa durika175 »

Jojka je lepšia lebo dávaju viac filmov.
Napriklad markiza už tento rok opakujem film ona je on už 5x.
Fakt markiza nemá čo vysielať :lol:
Jojka čo pozeram vyvolených tak to je dobre ale vždy na markize davaju také blbosti Burlive vino,Chlapi Neplačú,horuca krv,alcatraz,dr.house,alf,mentalista,krok za krokom,Odložený prípad,Upírske denníky.. :smt081
Jojka čo priplavuje klan vyzerá byť dobre :wink: aj panelák
Najlepši serial na markize su susedia už skoro všetky diely naspamäť :D
pinco
Darca
Darca

Jednému vadí, že v správach dávajú samé násilie, inému vadí, že tam dajú ujka, ktorému vyrástli banány, ďalšiemu prekáža, keď sa správy točia len okolo politiky. Niekoho nezaujíma čo sa deje vo svete a chce počuť správy z domova, iný by radšej pozeral ako zachránili kosatku na pobreží Austrálie. Tak čo tam majú dať, aby každému vyhoveli? Ja kde prepnem na správy, tak vidím takmer vždy to isté. Či TA3, či joj, markíza, stv. No dobre, tak stv mám kúsok naviac a tie správy majú ako-takú úroveň. Čo by si ty chcel vidieť v správach?

Možno je to aj tým, že ako markíza tak aj joj má správy o 12, potom o 5, neskôr krimi a po nich hlavné správy a stále ide dookola takmer to isté. Do každých týchto správ pridajú jednu reportáž, ktorá v predchádzajúcich nebola a zbytok sa točí dokola alebo sú tam práve také reportáže o ujkovi a banánoch, ako píšeš hensym. Možno keby to zhrnuli všetko do jedných správ, tak by z toho človek nebol taký znechutený a presýtený.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...tak ale čo som občas zachytil také tie ich upútavky počas správ..."odborníci objavili skryté nebezpečenstvo zemiakov, viac sa dozviete v druhej polovici TV novín"...a potom reportáž..."zemiaky obsahujú malé percento jedu"...WTF?...toto bol iba príklad, ktorý som si vymyslel, ale podstata tkvie v tom, že vyhlásia niečo totálne bombastické a potom je z toho úplna pyčovina...
pinco
Darca
Darca

Grim, tak ale toto je momentálne podstata všetkých médií. Upútať diváka, čitateľa, kohokoľvek. Aj časopisy obsahujú bombastické titulky a nakoniec sa dozvieš úplnú banalitu. Takto sa snažia pripútať diváka k televízií. Do toho šmaria reklamy a je z toho krásny kolotoč peňazí.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...samozrejme, že aj v bulvárnych médiách - tlačených aj na internete sa takéto titulky používajú vo veľkom, ale tu sa bavíme o TV...a tu je dôkaz, že Televízne noviny pozvoľna metamorfujú do bulváru...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

durika175 napísal:Jojka je lepšia lebo dávaju viac filmov.
Napriklad markiza už tento rok opakujem film ona je on už 5x.
Fakt markiza nemá čo vysielať :lol:
Jojka čo pozeram vyvolených tak to je dobre ale vždy na markize davaju také blbosti Burlive vino,Chlapi Neplačú,horuca krv,alcatraz,dr.house,alf,mentalista,krok za krokom,Odložený prípad,Upírske denníky.. :smt081
Jojka čo priplavuje klan vyzerá byť dobre :wink: aj panelák
Najlepši serial na markize su susedia už skoro všetky diely naspamäť :D
Vyvolení, Panelák a Susedia sú dobrí.
Ale Dr.House, Alf, Mentalista, Krok za Krokom, Odložený prípade, atď. sú blbosti?

Počkať. Č... Čo? To ako...eh... nemám sa s tebou o čom baviť, sorry. :nono:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hensym - comu sa cudujes? vsak typek pozerava Vyvolenych a to hovori uplne za vsetko.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Že JOJ-ka je lepšia ako Markíza? Skôr by som povedal, že obe stanice stoja za veľký prd spolu s ich seriálmi (myslím na slovenské seriály). Mám takú menšiu teóriu, že tieto seriály pozerajú tzv. "ovečky" Slovenska, ľahko ovládateľní jedinci médiami ku ktorému patrí bohužiaľ viac ako 50% Slovenska a durika175, ty si určite medzi nimi. Stavím sa, že tebe ani tie 15 minútové reklamy nevadia, hlavne že pozeráš svoju obľúbenú stanicu.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

asi tak, nechapem, ako moze niekto dobrovolne pozerat farmu a vyholenych. Inac tie slovenske serialy pise jeden clovek? Lebo vsetky su o tom isto, to aj argentinske telenoveli maju lepsi dej. A tie dialogy no konec.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No...akože Kraus píše plus mínus všetky JOJ-kárske, ak sa nemýlim. Teda on...sám sa rád vyjadruje, že on len napíše kostru, zvraty a jednotlivé detaily dorobia jeho šikovné asistentky. Vo výsledku je ten scenár potom logicky na rovnakej úrovni, ako by ho písalo niekoľko náhodných užívateľov na fóre.
Don_King
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Don_King »

Ani jedno. Jedno viac prepadava, nez druhe. Je to prepadak, zapnem si a vidim vsade len reality show, farmar hlada zenu a take ....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to čo má znamenať čo jojka stvára? Behom posledných 2 týždňov zrušili už 2 serial hneď na začiatku. Pre tých čo nevedia o čom:

1) klan - asi mesiac chodila reklama že najoceňovanejší seriál súčasnosti. Pustili 3 časti, a zrušili ho že nemal sledovanosť. Namiesto toho aby zmenili vysielaciu dobu ak nemal sledovanosť alebo dokončili aspoň prvú sériu, oni ho prestali dávať po 3 časti. Kopec nespokojných na ich stránke - žiadna reakcia kompetentných
2) homeland - tiež kopec investovaných peňazí do reklamy, pustili pilotný film a 2 diely a zrušili to. Kopec nespokojných, zase žiadne vyjadrenia.

toto dosť nasere keď človek začne pozerať seriál a keď ho chytí tak to zrušia. Len tak, odveci. Namiesto toho chodí C.S.I. čo je milion častí a všetky sú o tom istom. To už len musí mať sledovanosť
pinco
Darca
Darca

Pravdu máš audio. Ja tiež som tých všetkých CSI presýtený a vôbec ma to nebaví pozerať. Určite by som si radšej pozrel niečo iné. Klan asi nie, ale Homeland určite.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak nieje sa comu cudovat, spravia tomu otrasnu reklamu (Homeland) ked som pocul reklamu nato, tak som si hovoril, co to zas davaju za kravinu (pritom som Homeland videl) a daju to na plus.

Teraz maju vyhovorku, ze ludi to nebavi a mozu si davat ten svoj uzasny panelak.

Inac odporucam Homeland, original lepsie ako dabing.

Pritom STV dava teraz Luthera o 20 vecer. To som len tak nahodou zbadal, aj ked pozerat to nejdem, uz som to videl.

---

Markiza uz tusim zacina parodovat sama seba v spravach. Uz davaju trailer pomaly na vsetko :D. Egypt, Siria, kazdy den nejaky akcny trailer. Tam si niekto asi pomylil povolanie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no ale stále nevysielajú z ulice a nemajú vstupy s voštinárom a hudákom ako keby boli správy zábavný silvestrovský program
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Napísať odpoveď