Led TV+zvuk= blika nova TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
M1No
Medium Star
Medium Star

Led TV+zvuk= blika nova TV

Príspevok od používateľa M1No »

ahojte chcem vas poprosit o radu :?
chcem si kupit led tv nad moj monitor aby bolo mozne ho prepojit aj z pc mam grafiku ATI radeon HD 5800
ktomu by som chcel nejake repraky bez zosilovaca navyse aby som ich mohol nejako prepojit z TV na ktorom budu frcat najme filmy,serialy aby mali dobry zvuk :wink:
a este sa chcem spytat kedze to vsetko budem mat v izbe ci je lepsie si kupit hdd priamo do pc alebo ist radsej do externeho chcem min. 2TB
TV by mala byt min. 100" do cca 600-700eur chcem ist do samsungu
zvuk necham na vas a taktiez aj hdd
za kazdu radu vam dakujem :wink:
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Led TV+zvuk+HDD

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

100" TV? A za 700 eur? Veľa šťastia pri vybere...
Je nejaky rozumny dôvod prečo to musi byť Samsung?
Čo to znamena chcem repraky? Stereo? 5.1? 7.1? 9.2? Rozpočet na repro?
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Myslim si, ze chalan mal na mysli 100cm. Nechapem preco to musi byt samsung, chces nieco co ma najlepsi obraz za danu cenu, alebo chces nieco co ma na sebe logo samsung?
M1No
Medium Star
Medium Star

sa mi to poplietlo :) 102cm cize 40"
repro bud 2.0 alebo 2.1 do 200-300eur samozrejme stereo
samsung sa mi zda zatial najlepsi co sa tyka tv funkcie atd ...
tak skuste hodit podla vas najlepsiu variantu
laforez
Light Professional
Light Professional

Tak napis co uprednostnujes, ci kvalitu obrazu ci funkcie a ake, zdroj signalu...
M1No
Medium Star
Medium Star

tak ked dam dotoho tie love tak aby to malo vsetko dobre nie :) skylink+ vsetko z PC
Samsung ma zly obraz??
Ryan Giggs
VIP
VIP

K čomu presne ti budu funkcie keď to chceš pripajať k PC? Tomuto nejak nerozumiem. Ani neviem odkiaľ si prišiel k tomu že ma "najlepšie funkcie". A ani čo presne pod tym chapať.
Takisto nechapem, keď si definitivne rozhodnuty že to musi byť nutne Samsung, ma to mať 40" a stať 700 eur k čomu potrebuješ našu radu? Tie podmienky splnia tak 1-2 modely a z toho si hadam nie je problem vybrať.

Čo sa tyka repro, keď to ma byť stereo a aktivne, tak to vidim na nejake študiove monitory. Tie ale zas nemaju poväčšinou digitalne vstupy, takže to bude trošku problem pripojiť k TV, ktore zas pre zmenu maju prave hlavne digitalne vystupy. Preto je k tv dobre mať zosilovač/receiver aj keď ho nechceš. Prave na take pripady su najidealnejšie.
M1No
Medium Star
Medium Star

tak od toho samsungu je tych tv viac do tych 700eur
ak je nieco lepsie ako samsung do tej cenovej kategorie tak mi povecte co preto som sem pisal aby som dostal radu ak je samsung horsi zoberiem nieco ine
do reprakov sa nerozumiem mam cenovu kategoriu do tych 300 eur ked budem musiet zoberiem aj ten zosilovac/receiver
Ryan Giggs
VIP
VIP

V cene od cca 600 do 700 eur maš len 6-kovu radu v rôznych "mutaciach". Ale cela 6-kova rada je obrazovo to iste. Tam su rozdiely len v dizajne a vybave. Takže či si vyberieš "najnižši" F6100 alebo "najvyšši" F6800, po obrazovej stranke je to to iste.Takže tam sa neda vybrať zle alebo dobre. Da sa vybrať len podľa vybavy ktoru chceš/potrebuješ resp. podľa dizajnu.

Predpokladam že to chceš použivať aj ako monitor na na hry. V tom pripade je dobre aby mal TV čo najnižši input lag. A v aktualnom ročniku su na tom veľmi dobre TV od Sony. V tvojom limite napr. 42W653 resp. pišeš o Skylinku tak so satelitnym tunerom 42W655.

Zosilovač nie je životne nutny, takže kupovať ho nemusiš. Je to ale to uplne najpraktickejšie riešenie, o to viac že k nemu vieš pripojiť aj viacero zariadeni ako len samotny TV či samotny PC ako by to bolo v pripade "holych" reprakov. Vieš tam pripojiť Zaroveň TV aj PC, plus X ďalšich zariadeni (prehravače, konzoly, setopboxy...).
M1No
Medium Star
Medium Star

skylink si pustam cez kabel do pc takze tv tuner to asi ani nemusi mat ci ako ??
planujem kupit xboxone alebo ps4 este neviem takze ten reciver sa mi asi hodi
ako je natom to sony obrazovo ?? bude sa to dat zavesit na stenu ??
nejaka dalsia tv na vyber ??
a ake to repro ??
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem o žiadnom sučasnom TV, ktory sa neda zavesiť na stenu. Všetky podporuju Vesa štandard.
To Sony je aj po obrazovej stranke špička. Ak neratam plazmy tak asi aj najlepši, obzvlašť na tvoje použitie. Alternativa je Philips 40PFL4508H, Philips 40PFL5527k a aj tie spominane Samsungy F6. Tie ale už maju trochu vyšši lag, takže na hry to už nemusi byť take idealne.

Čo sa tyka repro, veľmi dobre ti k tomuto učelu posluži napr. toto: http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... htx-22hdx/. Ten subwoofer služi zaroveň ako receiver, ma kopu vstupov takže k tomu pripojiš všetko čo potrebuješ. A zvukovo to tiež nie je najhoršie.Plus sa k tomu dadokupiť set centralneho a efektovych repro a urobiť 5.1.
M1No
Medium Star
Medium Star

Tie repraky by neboli ine?? Hentie sa mi moc nezdaju najlepsie keby boli drevene a vecsie
A co je ten lag ??
Ryan Giggs
VIP
VIP

Co sa ti na tom nezda? Na filmy a hry to v tej cene nema konkurenciu. Receiver a vacsie repro, to bude chciet uplne inu cenovku, kedze len receivery zacinaju na cca 200 eurach. A aj to ti filmy neozvuci tak ako toto. Alebo to chces primarne na hudbu?

Input lag je spozdenie medzi tym kedy posle grafika signal a tym kym ho TV/monitor spracuje a realne zobrazi. Najdi si na youtube videa.
laforez
Light Professional
Light Professional

V danej cene su tie onkya najlepsi kauf. A z tych tv ako daval giggs sony, ale mne sa pozdava aj ten philips. Neviem ci si taky velky hrac, ale ked chce kupit konzolu, tak chod do sony...
M1No
Medium Star
Medium Star

Skutocnost je taka ze to chcem cele najviac na filmy potom na hudbu a az nakoniec na hry
Este som pocul nieco take ze ked nasadite 3D okuliare a hrAte 2 nejaku hru tak kazdy vidi na tv na celej ploche tu svoju cast toto splnaju tie tv?? To sonycko sa aj mne moc pozdava aj po dizajnovej stranke ... Len sa chcem uistit ci filmovy zazitok ci uz HD alebo 3D bude dokonali a ze ten obraz bude ako fotka a fakt bude stat zato...
Dalsia vec bude ta moja grafika ATI radeon HD 5800 brat tu tv ako 2 monitor??
ked budem chciet dokupit bezdratove sluchatka tak sa asi nebudu dat napojit na tu repro zostavu co ?? ako to potom budem riesit ??
laforez
Light Professional
Light Professional

Na to aby kazdy videl to svoje potrebujes aktivnu technologiu 3d a hlavne aby ti to podporovala grafika... (To sony nema 3D)
Na filmy a na hry by si mal najlepsiu plazmu a na efekt 3d by som bral vacsiu uhlopriecku. Ale ty to chces v mnohych pripadoch pouzivat aj ako monitor ku pc a plazma nema rada staticky obraz. S tym bezdrotovymi sluchatkami zalezi ako ich budes mat riesene.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vola sa to Dual Play a z tych vyššie menovanych to maju tie Philipsy (inak tiež všetky LG aj ostatne pasivne Philipsy). Ale okuliare treba dokupiť a nie su prave lacne (k tym 2 Philipsom). Nie je to ale tak, že každy z tych dvoch hračov uvidi 3D obraz aj keď ma 3D okuliare. Každy uvidi svoj 2D. To len aby nedošlo k nejakemu omylu. Proste keď maš napr. nejaku zavodnu hru, tak za normalnych okolnosti vidia obaja obraz rozdeleny na polovicu, kde ma hore svoje auto jeden hrač a dole druhy. Po nasadeni bryli uvidi každy hrač to svoje na celej obrazovke.

Prave že chceš repro najviac na filmy tak je to vyborna voľba. A aj hudba sa na tom da počuvať veľmi slušne. Ten zvuk je niekde uplne inde ako u nejakych Creativov, Logitechov... Na hudbu budu samozrejme lepšie stereo, tam si ale zas veľmi neužiješ filmy. Takže je to o prioritach, buď - alebo. Nato aby to zahralo rovnako kvalitne aj stereo aj priestor je ten rozpočet maly.
M1No
Medium Star
Medium Star

JA CHAPEM ZE TO BUDE KLASICKE 2D ide oto aby videl kazdy svoje takze ked sony nema 3D tak to pada teraz vybrat nieco ine :( skoda tych okuliarov lebo samsung ich dava k baleniu :( kolko stoja ??
a co toto Samsung UE46F6400 ?? stale zle ??
kebz navysim cenu toho tv na 800 naslo by sa este nieco ??
Ryan Giggs
VIP
VIP

K Philipsom stoja aktivne okuliare cca 25 € (k tym Philipsom ktore som odporučal vyššie). Takže cenu na iny TV nie je treba navyšovať, stači 50 eur na 2 bryle. Samsung ich ma v baleni, ale Dual Play nevie. Takže ti to je na 2 veci. A o 6-kovej rade som ti pisal, že ma relativne vysoky lag. Takže na hranie to veľmi nie je. Neviem či čitaš vôbec čo napišem. Potom je ešte možnosť pasivny Philips, napr. Philips 42PFL5008K kde maš okuliare zadara + ďalšie stoja par drobnych. Lenže to ma IPS panel, takže podpriemerna čierna a kontrast. Trochu ti to eliminuje Ambilight. LG sa vyhni uplne, tam je to uplna tragedia.

Vyberať TV podľa toho je ale ťažky nezmysel. Koľkokrat to asi použiješ? A takisto 3D ako take? Plus nutnosť sedieť blizko osi, nie každemu je to pohodlne atd.
Doteraz sa dalo hrať aj bez toho, už zrazu každy vymyšľa hluposti, ktore musi mať. A nakoniec to použije parkrat do roka. Plus z požiadavky na čo najlepši obraz sa stane honba za nejakou "super" funkciou. Takže na vyber ostane priemer, resp. podpriemer.
laforez
Light Professional
Light Professional

Tak ale najlepsi kompromis je potom pre neho prave ten philips. Ma tu dual play aj solidny obraz.
Napísať odpoveď