Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
....a myslim, ze bu berie do ruky penis 
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
obaja, dobrý postreh
.. tie ruky som si aj ja všimol ale čo napísal Lubo to si zatial nikto, radšej 
v piatok a v sobotu sa v obci Sumiac uskutocnil fotomaraton na temu Genius Loci
tu je par mojich zaberov
technicky su uplne na staru backoru, ale snazil som sa triafat do temy...
http://fotky.sme.sk/album/11086/sumenie-2013
tu je par mojich zaberov
technicky su uplne na staru backoru, ale snazil som sa triafat do temy...
http://fotky.sme.sk/album/11086/sumenie-2013
k vyrociu snp jednu povstalecku, je bohuzial rozmazana, v dazdi sa totiz tazko zaostruje nuz ale aj vtedy treba fotit 
Nejak zapadá táto téma. Je jeseň, skvelé obdobie na fotky aj z leta, aj z jesennej prírody...
Pochválim sa s pár mojími vydarenými
Tá Praha je prekrásna 
pri tej prahe si pouzil stativ?
Praha 3 - ta vltava vyzera ako asfalt, inac fajn atmosfera
Praha 3 - ta vltava vyzera ako asfalt, inac fajn atmosfera
CheZteR: Statív som pri sebe nemal, takže som používal kamenné múry okolo. K tej vode, skúsim to nabudúce zlepšiť 
Admec: Tie dve v strede sú také pekné fotky a nepáčia sa mi. Hlavne tá druhá, je tam veľa čiernej a sem tam nejaké svetlo. Okrem toho to, čo vidím v odraze, nevidím hore, vyzerá to divne. A celý ten odraz vyzerá divne...
Admec: Tie dve v strede sú také pekné fotky a nepáčia sa mi. Hlavne tá druhá, je tam veľa čiernej a sem tam nejaké svetlo. Okrem toho to, čo vidím v odraze, nevidím hore, vyzerá to divne. A celý ten odraz vyzerá divne...
Ako si fotil proti slnku pri druhej fotke? Ja nikdy neviem dosiahnut taky vysledokBX napísal:Nejak zapadá táto téma. Je jeseň, skvelé obdobie na fotky aj z leta, aj z jesennej prírody...
http://www.fotoradce.cz/jak-optimalne-n ... lanekid842
Ale napr. tu už som v pohode
1/400, f/13
btw. dnešný úlovok cestou zo školy - takže čo iné, ako prekrásna Praha 
Toto som ale čítal až po výlete, takže tam to bola viac menej náhodaPokud chceme dosáhnout oněch pěkných slunečních paprsků (viz fotka vpravo), potom budeme muset použít vysoké clonové číslo. Např. f/8 nebo f/11 je optimální hodnota. Pokud bychom nepřiclonili, slunce by se na fotce projevilo jenom jako bílý přepálený flek.
Tip: Clonové číslo ovlivňuje i počet paprsků kolem slunečního kotouče. Čím vyšší clonové číslo použijeme, tím víc paprsků se zobrazí.
Pouzil si a nejaky filter? Na ktoru cast fotky si exponoval?
Žiadny filter, zatiaľ mám len setový objektív k Nikonu d3100 a nič k tomu. Jak exponoval, veď normálne na to čo chcem, ja v tom nevidím nejakú veľkú vedu 
Kľúčom je možno trochu fotku podexpiť, nech z toho slnka nie je len prepálená guľa a následne ju buď zosvetliť (na to treba fotiť do RAW), alebo digital blending podexpenej a normálnej.
Kľúčom je možno trochu fotku podexpiť, nech z toho slnka nie je len prepálená guľa a následne ju buď zosvetliť (na to treba fotiť do RAW), alebo digital blending podexpenej a normálnej.
No neviem, ja som potom asi nejaky zaostaly, este sa mi taky efekt nepodaril nikdy
Na priklad pri fotke kde je ten monument...tam keby si exponoval na nebo tak podla mna monument je cierny...preto sa pytam...ja ked sa snazim dosiahnut taky efekt tak bud mam prepalenu oblohu, alebo mam strasne podexponovany objekt...
Na priklad pri fotke kde je ten monument...tam keby si exponoval na nebo tak podla mna monument je cierny...preto sa pytam...ja ked sa snazim dosiahnut taky efekt tak bud mam prepalenu oblohu, alebo mam strasne podexponovany objekt...
Tak skúsiš digital blending. Odfotíš dve fotky, vo photoshope narovnáš a objekt zosvetlíš z tej svetlejšej fotky, zatiaľ čo slnko necháš z tej tmavšej.Lub0$ napísal:ja ked sa snazim dosiahnut taky efekt tak bud mam prepalenu oblohu, alebo mam strasne podexponovany objekt...
To Brno je ale z jednej fotky, v RAW sa to dá docieliť celkom pekne - monument zosvetliť a oblohu mierne stmaviť.
Super fotka.. pripadá mi to ako z nejakého článku z Plus7dni z rubriky Ja a ty.. 
Super fotka
To svetlo je fakt z displeja alebo ste tam dali reflektor? 
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
odporucam hodit do fotobanky.... mohol by si zarobit, predtym ale vyretusovat to apple logo