Podvod, prosim pomoc
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Podvod, prosim pomoc
Co ak stratil obciansky, co ak poskodil sim kartu, co ak nebude nikto doma..., mas kopu hlupych reci. Ale to, ze si prisiel o 350 eur ti zjavne nevadi. Nabuduce nakup takto vyhodne aspon za vyssiu sumu...
Myslim ze toto uz policia pri beznych rieseniach nepouziva.TommyHot napísal:Telefon sa da vystopovat aj podla IMEI kodu ked sa prihlasi do siete. Proste podaj trestne a dalej to neries.
-
patrik.sulyok
Zablokovaný
Hlúpe reči ? No dobre no, keď myslíš, že sú to hlúpe reči (úvahy). Nechcem sa hádať
Možno aj preto mám "hlúpe" reči, že som prišiel o peniaze a neviem si rady, pretože sa mi niečo také ešte nestalo. Hlavná vec, že tu na mňa kydáš. Viem, že som spravil hlúpu vec, uvedomujem si to a môžem si za to sám. No dúfal som, že tu, na tomto diskusnom fóre nájdem nejaké rady, info, možno aj pomoc ohľadom môjho problému. Radili ste mi, že mám podať trestné oznámenie. Tak som ho teda bol podať. Aj keď až na druhý krát. Spísali sme do správy všetko, čo ma napadlo, priložil som aj e-mailovú komunikáciu, kópiu dokladu o vyplatení poštového poukazu, ...skrátka, pokúsil som sa tam povedať a doložiť všetko na čo som si spomenul a čo by bolo dôležité.
-
TommyHot
Addict
Pod vyhladanim podla IMEI som mal samozrejme na mysli len to, ze ked sa telefon s konkretnym IMEI prihlasi do siete, tak podla triangulacie vedia priblizne lokalizovat konkretny telefon. Toto sa stale vyuziva. Neviem co si pod tym ty predstavujes?
Ja presne viem co myslis. Volakedy sa takto riesili kradnute telefony. Ak si kupil kradnuty tak ti zrazu zaklopala policia na dvere a chcela ten telefon. Ale uz sa to nejaky ten piatok nepraktizuje..
Ale kludne sa mozem mylit a to by bolo len a len dobre.
Pisal si, ze ta policajt odhovoril a nic si nepodal, teraz pises, ze si podal. Tak kde je pravda?
heker:
patrik.sulyok napísal:Radili ste mi, že mám podať trestné oznámenie. Tak som ho teda bol podať. Aj keď až na druhý krát.
-
Grim
Darca
...šak asi najskôr nepodal a potom tam išiel zase, keď mu to tu ostatní napísali, že sa ho chceli len zbaviť...a na druhý raz to spísali...
Patrik, podľa mňa si spravil dobre, že si podal to trestné oznámenie. Možno sa veľa vecí nebude diať, ale aspoň máš určite lepší pocit, že si spravil čo si mohol.
-
patrik.sulyok
Zablokovaný
Prvý krát som ho nepodal. No potom som sa tam vrátil a podal som ho 
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2013, 19:52)
No v podstate aj mám lepší pocit, že som ho podal. Predsa nemám čo stratiť. Urobil som si aj vlastnú mienku o Slovenskej polícii
//autoeditácia príspevku (30 Aug 2013, 19:52)
No v podstate aj mám lepší pocit, že som ho podal. Predsa nemám čo stratiť. Urobil som si aj vlastnú mienku o Slovenskej polícii
Podal si ho sam od seba alebo az po tom co ti tu dnes poobede napisali?
heker - z dlhej chvile si si dosiel len tak nezavazne rypnut? daco k teme by si radsej nemal?
-
patrik.sulyok
Zablokovaný
heker: Najprv som písal adminovi bazošu, aby bol upovedomený, buď nech stiahne daný inzerát, alebo niečo urobil. Proste aby nedoplatili na podvodníka aj iní. Odpísal mi, že ak mi balík (zásielka), nedorazí tak mám ísť na Políciu a podať trestné oznámenie (ďalej len T.O.). Potom som oslovil formou e-mailu aj Slovenskú poštu. Tí mi tiež radili, aby som šiel na Políciu a podal T.O. na prijímateľa. No a do tretice som vytvoril túto diskusiu... s nádejou, že tu nájdem nejaké rady, tipy, ...
Teda šiel som ho podať až po zopár Vašich príspevkoch. Aj to až na druhý krát, keďže po prvý krát, keď som tam prišiel a viedol dlhší rozhovor o probléme som bol (dá sa povedať) "odhovorený" od toho, že je to zbytočné.
Teda šiel som ho podať až po zopár Vašich príspevkoch. Aj to až na druhý krát, keďže po prvý krát, keď som tam prišiel a viedol dlhší rozhovor o probléme som bol (dá sa povedať) "odhovorený" od toho, že je to zbytočné.
Napíš potom ako sa to vyriešilo. (Ak vôbec. Ale dúfam že to bude ok.)
-
patrik.sulyok
Zablokovaný
Uvidíme 
čo som čítal, podobné príspevky na internete, tak len veľmi málo prípadov dopadlo dobre (t.j. že sa poškodenému vrátili peniažky). A keď aj, tak jeden alebo až dva roky po podaní T.O.
čo som čítal, podobné príspevky na internete, tak len veľmi málo prípadov dopadlo dobre (t.j. že sa poškodenému vrátili peniažky). A keď aj, tak jeden alebo až dva roky po podaní T.O.
-
TommyHot
Addict
Poznam pripad asi z pred roka, ked chalanovi takto nasli telefon do dvoch tyzdnov, ked ho zlodejicek prihlasil do siete. A podla jedneho znameho, ktory riesi kdejake pofiderne veci, kradnute telefony policia riesi udajne az 3 mesiace. Po tejto dobe ho uz mozes zapnut s istotou, ze ta nikto nebude nahanat. Samozrejme nakolko je to pravdive ti neviem povedat, ale asi kazdy ma kamarata nejakeho fizla, takze to nemusi byt tazke overit.wladas napísal:Ja presne viem co myslis. Volakedy sa takto riesili kradnute telefony. Ak si kupil kradnuty tak ti zrazu zaklopala policia na dvere a chcela ten telefon. Ale uz sa to nejaky ten piatok nepraktizuje..
Lebo ľudia sa na to zvyčajné vykašlú, boja sa papierovačiek a vecí okolo toho.patrik.sulyok napísal:Uvidíme
Nechcem rypat, ale dostal si potvrdenie o podani TO? Lebo (bohuzial) z praxe viem, ze policajti su taki snazivi, ze sice spisu zapisnicu k sebe do PC mozno ju aj podpises, no len v jednom vyhotoveni, ktore ostane u nich, a nasledne putuje do kosa. Prislusnik PZ u ktoreho podas TO je povinny ti vydat potvrdenie na zaklade ktoreho mas nasledne pravo zistovat v akom stave je presetrovanie TO.patrik.sulyok napísal:Uvidíme
-
patrik.sulyok
Zablokovaný
ColdRain: Podpisoval som viacero papierov. Oni potom urobili trojnásobnú kópiu zápisnice a mne dali potvrdenie o podaní TO. Dali mi aj ďalšie kópie, ....jednu o oprávnení poškodeného a druhú o informáciách pre poškodeného trestným činom.
ja ti poradim aby si sa zameral na tie cisla, z ktorych ti volali. urcite su tie karty registrovane na nejake meno a aj ak nie, lokalizuju ho na 5m. dnes sa kamaratovi stalo nieco podobne. klopala unho policia, ze ma kradnuty telefon, pritom ho kupil normalne z bazosu. na policii sme videli pekne kedy sa telefon prihlasil do siete a odkial + na koho je karta registrovana. orange aj telekom ti zistia hned na koho je karta pisana, na o2 sa caka 3 dni. a telefon bol nahlaseny ako kradnuty v marci
cize staci len otravovat policajtov.