Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Stále si myslím, že to vytlačil na samolepiaci papier. Lebo nie je ani za stieračom uchytený a vyzerá to tak, ako keby to narýchlo nalepil na to sklo. No počkám, či sa ku tomu vyjadrí Yos, či to bol obyčajný papier alebo ten samolepiaci. Ale inač nápad je to dobrý.
Na "parkujemakodebil" je síce kopa kreténov, ale je tam aj kopa nevinných vodičov. Raz som si za stieračom našiel lístok "Nauč sa parkovať". Stál som absolútne presne na čiare, teda som zaberal z každého parkovacieho miesta polovicu. To, že som tam ale išiel zaparkovať večer, keď na sídliskách po celom slovensku iné miesto nie je, a musel som sa prispôsobiť dvom autám, ktoré stáli dementne, a teda sa inak, ako zastať cez dve miesta nedalo, to už autor lístka nevedel. Samozrejme keď ráno autá odišli, na parkovisku som vyzeral ako kretén, kvôli hlúposti iných. Veľmi veľa príspevkov na tej stránke môže byť takýchto, a teda kopa neférovo zosmiešnených ŠPZ a ľudí.
Hensym: nesúhlasím, na parkujemakodebil neuverejnia hocičo, dokonca mne osobne na jednu z poslaných foto napísali, že ju neuverejnia, lebo z fotky nie je jasné, či za to zlé zaparkovanie môže dotyčný človek.
Naopak, Hensym ma pravdu. Ak dvaja vedla teba stoja zle, a ty zaparkujes na volne miest medzi nich napriklad cez ciaru, a oni nasledne odidu, ako, hoci aj ked ho odfotis po tyzdni, ako moze niekto vediet za akych okolnosti tam zaparkoval? Ak uz ale niekto stoji na chodniku pred vchodom do budovy, tam nie je o com debatovat.
Iba na prvej stránke (Ďalej som nešiel) parkujemakodebil som našiel troch "čiaroslepcov", ktorí by teoreticky mohli byť úplne nevinní, nakoľko stoja rovno, ale mimo. Ale ako hovorím, za oponu nevidím, a možno to sú fakt tupáci.
Ako reagujete na zvyseny pocet cyklistov na cestach ? Hlavne tych "ja som tiez ucastnik premavky a idem si po strede cesty a nereagujem na nic okolo" alebo vykecavacov, ktori idu dvaja vedla seba, zasahuju do polovice pruhu a ked im clovek zatrubi, tak len rozhadzuju rukami ?
Tych vedla seba automaticky vytrubujem, porusuju tym cestnu premavku.
Nedavno sa mi stalo ze takto isli dvaja vedla seba ale este ked som sa blizil tak spozorneli. Lenze jeden z nich (zenska) presla na druhu stranu (jednosmerka) a to bolo z jej strany vsetko. Prejst sa samozrejme nedalo
Nedavno sa mi stalo ze takto isli dvaja vedla seba ale este ked som sa blizil tak spozorneli. Lenze jeden z nich (zenska) presla na druhu stranu (jednosmerka) a to bolo z jej strany vsetko. Prejst sa samozrejme nedalo
Bolo to písané viackrát v diskusii na SME, že vzhľadom na to, že ich automaticky vytrubujú, nerešpektujú a vytláčajú ak nie z cesty tak aspoň na krajnicu, práve preto jazdia dvaja, tým si vynucujú svoje právo na cestu.
Popravde mimo obce stretávam minimum "nebezpečných cyklistov" a je to hodne lepšie ako pred ja neviem 15 rokmi. Sadnite si raz do týždňa na bike, spravte 20 km a získate troška iný pohľad. Cesty nie sú len pre autá, pre autá sú len diaľnice.
Popravde mimo obce stretávam minimum "nebezpečných cyklistov" a je to hodne lepšie ako pred ja neviem 15 rokmi. Sadnite si raz do týždňa na bike, spravte 20 km a získate troška iný pohľad. Cesty nie sú len pre autá, pre autá sú len diaľnice.
Porusuju vyhlasku. Napisal som ro preto, ze dnes som mal incident, kedy sa dvaja vedla seba stverali na kopec a si 20km/h ak nie menej a oproti islo auto, co som ja nemohol vidiet, lebo som bol pod horizontom. A v 90 tke za nich dofrcis za moment, no ked sa nedaju obehnut, tak musis vyrazne dupbut na brzdy, aby sa nikomu nic nestalo... A este bude rozhadzovat rukami, ze som si ho dovolil na jeho chybu upozornit.
A ak by ju neporušovali? Tak okolo nich prefrčíš v 90-ke samozrejme ideálne tak, že sa stretnete auto-auto-cyklista a tretí spomínaný sa môže neraz zbierať z jarku, hlavne, že ty si nemusel spomaliť z 90-ky. Uvedomte sa trochu. Nadávate ako sa jazdí na SK, ale svojou toleranciou k tomu prispieva málokto.
Nie kazda cesta je uzka ze sa nezmesti auto-auto-cyklista.
Begbee si si potreboval rypnut ci ako ? Na vacsine ciest sa obidu tri auta. Cyklistu ale obchadzas tak, ze mu das priestor, lebo neraz sa stane, ze ma pred sebou jamu a obide ju tak, ze ti to stoci rovno do cesty. Po druhe: ked buchnes auto, je to ine ako ked zramujes bicykel. A po tretie by ta ziadny ucastnik nemal obmedzovat, a to sa bohuzial v mojom pripade dvoch vedlasebaiducichzakonporusujucich cyklistov nestalo. Takze TAKE IT EASY. A to som vodic tolerantny. Ked vidim, ze auto v protismere obchadza, tak sa mu ja vyhnem viac ku krajnici, aby mal dostatocny priestor 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
begbeee: vynucuju si pravo na cestu? cim? chodenim vedla seba? aby vodici neprechadzali tesne povedla nich? tesne povedla nich mozu ist predsa aj ked idu vedla seba... dokonca je to pre nich aj pre vodicov este nebezpecnejsie, vid. pripad stupania a obiehania...
na bicykli mam odsedenych peknych par tisic km a absolutne nemozem tvrdit, ze by boli vodici neohladuplni... a ked je cyklista blbec, tak ho vytlacim a vytrubim aj ja osobne...
na bicykli mam odsedenych peknych par tisic km a absolutne nemozem tvrdit, ze by boli vodici neohladuplni... a ked je cyklista blbec, tak ho vytlacim a vytrubim aj ja osobne...
-
Grim
Darca
...begbee - aj podňa mňa trepeš blbosti...a tiež jazdím na bicykli dosť často a dosť dlhé trasy...nemajú čo chodiť vedľa seba, vtedy obieham na tesno "na just"...ak ide cyklista sám, alebo idú za sebou, obieham normálne s rezervou...tiež keď obieha protiidúce auto, posuniem sa ku krajnici...
-
vendo
Guru
mno, argumentujete tu porusovanim predpisov ked idu vedla seba, napadlo vas niekedy ze pri kazdom cyklistovi ktoreho obiehate cez plnu tiez porusujete pravidla? co takto ked idete rychlo a ide oproti auto, urcite nebudete spomalovat sak sa "zmestite" zase poruseniewladas napísal:Nie kazda cesta je uzka ze sa nezmesti auto-auto-cyklista.
viete o tom ze ak pred vami cyklista vyhodi ruku vlavo a zacne sa pohybovat do stredu pruhu ma pred vami prednost?
sa tu kur*a vsetci tvaria jak keby chodili presne podla predpisov, a hla stretnu raz za mesiac dvojku cyklistov a uz su cyklisti najhorsi na svete
ako vies ze krajnica je bezpecna v danej chvili pre toho cyklistu? teoreticky cyklista jazdi po pravej strane svojho pruhu, ak ma pruh 3m 1.4m od stredu je stale prava stranaHlavne tych "ja som tiez ucastnik premavky a idem si po strede cesty a nereagujem na nic okolo"
kolko krat sa stane ze krajnica a cely okraj je nezjazdny pre cyklistu, to teraz co? mam riskovat defekt vo vysokej rychlosti, polamane kolesa, pad len preto aby nejaky ch*j nemusel na 10 s spomalit a bezpecne ma obehnut? stoji ti tych 10s za to ze niekoho raz sejmes?
pisete ze jazdite tisice km, asi jazdite po prazdnych alebo zahranicnych cestach, pretoze tu to tak veru nefunguje, kazdy jeden vyjazd ma par aut ohrozi a obmedzi, niektore naozaj hranicne, vidite snad ze by som tu po kazdom vyjazde plakal aki su ko*ot? nie, tak tu neplacte ked raz za cas zbadate cyklistov ktori zrovna nejdu podla vyhlasky
ehm a este si nasraty ze oni porusuju vyhlasku a ty?
pod horizontom a obiehas hueuehueu nemas sa ako presvedcit ze cesta je volna, stavim sa ze tam je aj plna a ty obiehas, ale hlavne ze ti zli cyklisti porusuju vyhlasku!!!oproti islo auto, co som ja nemohol vidiet, lebo som bol pod horizontom
Presne tak! Keď som mal na to podmienky v jednej práci, tak som do nej chodil na biku, denne cca slabých 10 km na okreske. Mohol by som o tom napísať román aký sú niektorí vodiči svine.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ak zdrzuje premavku, mozes obehovat az cez plnu ciaru, nesmies cez dvojitu. Take si sa neucil?vendo napísal:mno, argumentujete tu porusovanim predpisov ked idu vedla seba, napadlo vas niekedy ze pri kazdom cyklistovi ktoreho obiehate cez plnu tiez porusujete pravidla?
Vzdy ked obehujem cyklistu, tak si robim rezervu ale stava sa mi ze idu dvaja aj traja vedla seba, nehovor mi, ze su normalni.
-
vendo
Guru
nie niesu normalni, ale ani ty niesi normalny, zdrzovanie premavky? really? chcem ta vidiet ako obhajis obiehanie traktora ktory ide casto pomalsie ako cyklista cez plnu pred policajtmiMichaelo napísal: Ak zdrzuje premavku, mozes obehovat az cez plnu ciaru, nesmies cez dvojitu. Take si sa neucil?
Vzdy ked obehujem cyklistu, tak si robim rezervu ale stava sa mi ze idu dvaja aj traja vedla seba, nehovor mi, ze su normalni.
-
hojko
Site Admin
Aby sme predisli zbytocnostiam, minusove karmy mate odo mna.
V maji som bol v Taliansku par dni, jazdil som tam po mestach, obciach a najma mimo obci, dokonca hlavne cesty, ktore vedu do "letoviska" Riva del Garda alebo lyziarske stredisko Cortina d'Ampezzo. Za cele dni len jedno jedine trubenie, aj to nebol domaci, ktory trubil. Bol tam so mnou aj t0m4s3, tak moze potvrdit moje slova. Nestalo sa, aby niekto trubil, ked bol 3 metre za mnou a pripravil mi moment prekvapenia trubenim, ktory je podla mna daleko horsi ako to, ze by vobec netrubil. Za tie dni sa vzdy dokazali auta drzat za cyklistami, kludne isli aj minutu ci dve za nami, nez by nas mali riskantne predbiehat. Zial, v Taliansku dokazu cyklistov respektovat, na Slovensku nie. Tvrdite tu, ze ste cyklisti, dobri vodici a ste ohladuplni, ale ste banda arogantnych vodicov, ktora si mysli, ze ked je v aute, tak ma prednost pred vsetkym a cyklista je len prekazka v cestnej premavke.
V maji som bol v Taliansku par dni, jazdil som tam po mestach, obciach a najma mimo obci, dokonca hlavne cesty, ktore vedu do "letoviska" Riva del Garda alebo lyziarske stredisko Cortina d'Ampezzo. Za cele dni len jedno jedine trubenie, aj to nebol domaci, ktory trubil. Bol tam so mnou aj t0m4s3, tak moze potvrdit moje slova. Nestalo sa, aby niekto trubil, ked bol 3 metre za mnou a pripravil mi moment prekvapenia trubenim, ktory je podla mna daleko horsi ako to, ze by vobec netrubil. Za tie dni sa vzdy dokazali auta drzat za cyklistami, kludne isli aj minutu ci dve za nami, nez by nas mali riskantne predbiehat. Zial, v Taliansku dokazu cyklistov respektovat, na Slovensku nie. Tvrdite tu, ze ste cyklisti, dobri vodici a ste ohladuplni, ale ste banda arogantnych vodicov, ktora si mysli, ze ked je v aute, tak ma prednost pred vsetkym a cyklista je len prekazka v cestnej premavke.