Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
vauxhall
Medium Expert
Medium Expert

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa vauxhall »

Vedľajšie účinky - hodnotil by som to asi tak na 5.5/10 dalo s a to celkom pozerať taký film by som povedal na oddych či nedeľný večer v celku zaujímavý koniec a rozuzlenie
ExtrA
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ExtrA »

We're the Millers Dlho som nevidel takú dobrú komédiu, nenudil som sa ani chvílu pre mňa zatial komédia roka 10/10

Peaceful Warrior Bezpochýb jeden z najlepších filmov aký som za posledných pár rokov videl, toto je jeden z tých filmov ktorý vás donúti sa zamyslieť a takisto vás aj motivuje. 10/10
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

We' re the Millers - perfektna komedia, konecne spravili komediu, ktora sa komediou aj nazvat da a nie su tam len same dristy onicom a Miller Junior nemal chybu a tie jeho face vyrazy :D 10/10
Kick-ass 2 - pozeral som to rozkuskovane, pretoze ma ten film proste nedokazal vtesnat do fotelky a aby som tych 90 minut pri tom vydrzal, no koniec koncov, film nebol za taky zly, hodn. 6/10
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Po dlhsom case prispejem aj ja:
We're the Millers http://www.csfd.cz/film/321395-millerovi-na-tripu/
Prekvapivo dobrá komédia s trochu drsnejším humorom, ktorý mi úplne vyhovoval. Jason Sudeikis prekvapil asi najviac. Všetko výborne funguje, herci sú zohratí a hlášky padajú jedna za druhou. Chýba akurát viac originality. A posledná scéna z nepodarených záberov to celé pekne ukončila :) 80 %

Oblivion http://www.csfd.cz/film/282846-nevedomi/
Oblivion na mňa pôsobil ako veľká skladačka rôznych filmov a námetov bez dostatočnej originality. Hudba miestami pripomínala Tron:Legacy, inokedy Inception a potom Two steps from hell. V podstate to isté platí pre námet a scenár, pretože všetko už bolo videné a stotožňujem sa s tým, čo napísal Cervenak - finále už divák len odzíva a je to škoda, pretože potenciál bol veľký. Atmosféra bola veľmi dobrá a podporovala ju aj dobrá hudba (hoci pôsobila ako vykradnutá z iných filmov), ale ten zvyšok je len priemer. Pre priaznivcov sci-fi je to ok, ale ostatní sa asi budú nudiť. Navyše aj napriek veľkému rozpočtu pôsobí Oblivion dosť lacno. 70 %

Stoker http://www.csfd.cz/film/291577-stoker/
Režijne a vizuálne veľmi zaujímavý film, ale to je tak všetko. Približne do polovice to pekne gradovalo, ale potom prišiel pád a nuda. Je škoda, že scenár nebol dotiahnutý, ak by sa pokračovalo v nastolenom tempe, tak by z toho mohol byť výborný thriller. 50 %

Butter http://www.csfd.cz/film/284251-butter/
Ľahko nadpriemerná komédia so zaujímavou hereckou zostavou. Chválim absenciu fekálneho humoru, ktorý si v posledných rokoch našiel cestu skoro do každej lepšej komédie. Olivia Wilde ovládla každú scénu v ktorej sa vyskytla a zabavila aj bez extra hlášok. Butter neurazí, ale ani neprekvapí, je to príjemná komédia na jedno pozretie a v pamäti ostane asi iba Olivia :) 60 %

Tigerland http://www.csfd.cz/film/8229-tabor-tygru/
Veľmi kvalitný film a podľa mňa jeden z najlepších čo sa týka vojny vo Vietname, Vďaka natáčaniu na 16mm film pôsobí veľmi autenticky. Autentickosť je podporená výbornými hereckými výkonmi a použitím nevýraznej hudby, prípadne jej absenciou. Colin Farrell je výborný a výborne prezentuje kritické názory na vojnu všeobecne. Celým filmom sa tiahne skeptická atmosféra a v podstate mu ani nemám čo vytknúť, len to proste nebolo úplne dokonalé. 85 %

Sharknado http://www.csfd.cz/film/343017-sharknado/
O dosť lepšie a v podstate aj pútavejšie ako Mega Shark vs. Giant Octopus (porovnávať s ostatnými filmami nemá zmysel). Tvorcovia nezaspali na vavrínoch a okrem pútavého námetu sa venovali aj scenáru, takže padne aj niekoľko dobrých hlášok (asi 3). Akčné scény sú nezabudnuteľné - vrtuľník poletujúci si v tornáde, výbuch bazéna, skosk s motorovou pílou do žraloka, atď. 50 %

Ladislav Meliško Superstar http://www.csfd.cz/film/337618-ladislav ... superstar/
Malo to skončiť po prvých 20 minútach. Ten úvod bol na amatérske pomery spracovaný dobre, ale nasledujúci záznam vystúpenia bol vyslovene zlý. Jednak kvalitou, ale aj obsahom. Potešil rozhovor so Šarinom, ale aj ďalšie informácie zo zákulisia. 50 %
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

We're the Millers

Úprimne, po recenziách a ohlasoch v tejto téme som čakal väčšiu pecku. Dostal som viac menej iba nadpriemernú americkú komédiu. Ale určite to bolo dobré a dalo sa zasmiať. Podarení herci, podarený nápad. Myslím, že pobaví aj na druhý či tretí krát.

7.5/10

World War Z

Podarený Zombie film, s tak trochu prekvapivým záverom. Určite dobrý, respektíve, lepší ako väčšina. Čo mi ale chýbalo bol ten pocit beznádeje u diváka, miesto toho to bolo celé akési akčné, a pripomínalo mi to technickou formou americký akčný apokalyptický film, čo je trochu škoda. Každopádne, film neurazí.

7.5/10
12maros34
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 12maros34 »

tiez tu hladam inspiraciu na nieco poriadne, mne sa pacil film shutter island, ctihodny obcan, kazatel kalasnikov, from paris with love a meda z tych novsich
Filippes
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Filippes »

Vcera som dokukal film ze in Time, je to vcelku zaujimava myslienka. Skuste pozriet
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

PhYs0c napísal:The Conjuring
Normálne by som dal 8/10 ale že som dlho nevidel žiadny dobrý horor a atmoška v kine spravila svoje, 9/10
Stotožňujem sa s týmto názorom. Posledný horor, ktorý za niečo stál, bol film Apollo 18. Ale až The Conjuring mi dal vzpomenúť na Blair Witch, či Event Horizon.
EsoEso
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa EsoEso »

The Conjuring bol skvelý 9/10 :cry: :cry: :smt007
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Pripajam sa, The Conjuring - v ramci zanra 10/10, celkovo 9/10.
12maros34
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 12maros34 »

fiha, take ohlasy na ten horor to aby som si aj ja pozrel
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Normálne by som dal 8/10 ale že som dlho nevidel žiadny dobrý horor a atmoška v kine spravila svoje, 9/10
stojí za to ;) teraz sa chystám pozrieť insidious 1 a v kine bude 2 za chvíľu
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

poslednu dobu si davam filmy kde hra Kevin Spacey, vsetky hodnotim veelmi vysoko 5/5
Život Davida Galea / The Life of David Gale (2003) no super super a hlavne ten koniec
21 / Oko berie (2008) videl som uz v minulosti ale aj tak super film
no a dal som na vase tipy a pozrel si komediu
Millerovi na tripu / We're the Millers (2013) akurat som nedavno rozpraval kamosovi ze som uz pekne dlhu dobu nevidel ziadnu dobru novu komediu, toto to zmenilo! 5/5
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inde spomínaný The Loved Ones - zaujímavé, oplatí sa pozrieť.

World War Z tiež pohodovka, páčilo sa mi to, hlavne rýchly nástup k veci.

___

karmista, ty dilinko, linky chýbajú preto, lebo sú vyššie. WWZ tu máš asi stokrát linknutý. Asi sa tvoje ego veľmi urazilo, keď si dostal odo mňa karmu za absenciu linkov, čo? Žiadanie podpisu od takej skrachovanej a ustráchanej existencie by bolo zbytočné..
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

World War Z - http://www.csfd.cz/film/234454-svetova-valka-z/ celkom spoko, bola aj vaznost, no dalo sa aj zasmiat :) milovnikom zombie sa to bude pacit 8/10
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Grande Torino, Il - 10/10 moj oblubeny film o mojom oblubenom Talianskom time. Urcite to hodnotenie je prave pre to ze tomu timu fandim ale aj ostatnym sa urcite bude pacit.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Architecture 101 - dalsia z korejskych romantik s peknou heeereckou a peknym, aj ked celkom smutnym pribehom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Disconnect: O internete, o tom, ako môže zasiahnuť do vzťahov ľudí..negatívne. Nie je to nič svetoborné, ale je to proste dobrý film.

8,5/10
K€NNY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa K€NNY »

veľmi kvalitne spracovaný horor po dlhej dobe konečne niečo hodné tých 5 eur do kina
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

The Conjuring (2013) 4/5
Podľa mňa najlepšia ducharina od Insidious - a nie je náhoda, že za tým stojí rovnaký režisér - Wan. Sinister sa môže schovať a hanbiť v kúte a Mama sa tiež nechytá.
Ono je jasné, že v žánri sa veľa originálneho vymyslieť nedá resp. jednoduché to nie je, Conjuring je remeselne totálny vrchol - Amityville Horror na steroidoch. Režisér nás nemá za úplného paka - ohrozená rodina sa nespráva idiotsky, býva v moteli, resp. sa sústreďuje v jedinej izbe na prízemí a tak podobne...
A prečo nie plných 5?
a) chýba originalita - toto sme videli už miliónkrát na n-tú, Insidious, či Saw boli v tomto smere oveľa progresívnejší
b) useknutá príbehová línia s Annabell bábikou - director's cut by v tomto prípade bolo určite zaujímavé vidieť, teraz je tá línia akoby navyše, začiatok úplne odveci, stred možno trochu a koniec tejto linky WTF?

Riddick (2013) 4/5
Obyčajný smrteľník *** Fanúšik žánru **** Fanúšik Riddicka ******
Ako záver trilógie úplne za prd, skôr to pôsobilo ako remake jednotky - viac nablýskaných efektov, menej béčkového stylingu. A otvorený koniec...
Napísať odpoveď