riesim vo VB jednu trivialnu vec ale uz som z toho taky popleteny, ze sa mi nedari.
mam "kod polozky" zlozeny z pismen a cisel, ktory musi mat za kazdych okolnosti 14 miest. vyzera napriklad takto:
ABCDE000000099
potrebujem k nemu pripocitat 1 (jednotku) tak, aby pocet miest (14) zostal zachovany a aby po pricitani vyzeral takto:
ABCDE000000100
vsetky moje pokusy s Len(), Left(), Right() koncili takto:
ABCDE0000000100 (15 miest) alebo ABCDE100
vedel by mi niekto poradit ako na to?
VBA: scitavanie, pocet miest
-
aughostino
Medium Professional
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: VBA: scitavanie, pocet miest
co reprezentuje ten string ? a ako sa sklada aby som vedel do coho mozem babrat a ako to rozobrat
//autoeditácia príspevku (06 Sep 2013, 19:28)
co reprezentuje ten string ? a ako sa sklada aby som vedel do coho mozem babrat a ako to rozobrat
v cykle od zadu budes overovat ci je znak cislo, ked natrafis na necislo ostrihnes to. tym si oddelis ciselnu cast od neciselnej, parsnes to na cislo priratas jednotku, doplnis potrebny pocet nul a pribachnes to spat
Myslim si ze riesene spomenute nadomnou je az prilis zlozite. Prakticky sa jedna len o softwarovu implementaciu uplnej scitacky, ktora ale nebude binarna, ale v predpokladam v tvojom pripade, v sestnastkovej sustave. Potrebujes len implementovat scitanie dvoch cisel, prenos do vyssieho radu a zaroven pricitanie prenosu z nizsieho radu. http://sk.wikipedia.org/wiki/Bin%C3%A1r ... ta.C4.8Dka