VBA: scitavanie, pocet miest

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

VBA: scitavanie, pocet miest

Príspevok od používateľa aughostino »

riesim vo VB jednu trivialnu vec ale uz som z toho taky popleteny, ze sa mi nedari.

mam "kod polozky" zlozeny z pismen a cisel, ktory musi mat za kazdych okolnosti 14 miest. vyzera napriklad takto:

ABCDE000000099

potrebujem k nemu pripocitat 1 (jednotku) tak, aby pocet miest (14) zostal zachovany a aby po pricitani vyzeral takto:

ABCDE000000100

vsetky moje pokusy s Len(), Left(), Right() koncili takto:
ABCDE0000000100 (15 miest) alebo ABCDE100

vedel by mi niekto poradit ako na to?
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: VBA: scitavanie, pocet miest

Príspevok od používateľa Runes »

co reprezentuje ten string ? a ako sa sklada aby som vedel do coho mozem babrat a ako to rozobrat

//autoeditácia príspevku (06 Sep 2013, 19:28)
co reprezentuje ten string ? a ako sa sklada aby som vedel do coho mozem babrat a ako to rozobrat

//autoeditácia príspevku (06 Sep 2013, 19:28)
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

v cykle od zadu budes overovat ci je znak cislo, ked natrafis na necislo ostrihnes to. tym si oddelis ciselnu cast od neciselnej, parsnes to na cislo priratas jednotku, doplnis potrebny pocet nul a pribachnes to spat
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Myslim si ze riesene spomenute nadomnou je az prilis zlozite. Prakticky sa jedna len o softwarovu implementaciu uplnej scitacky, ktora ale nebude binarna, ale v predpokladam v tvojom pripade, v sestnastkovej sustave. Potrebujes len implementovat scitanie dvoch cisel, prenos do vyssieho radu a zaroven pricitanie prenosu z nizsieho radu. http://sk.wikipedia.org/wiki/Bin%C3%A1r ... ta.C4.8Dka
Napísať odpoveď