Znami ma poziadali, aby som im pomohol vybrat novu LCD TV. Kedze sa do TV az tak velmi nevyznam, rad by som sa poradil tu. Ich poziadavky su nasledovne: sirka max. do 93cm, no ak bude trochu vacsia, tak mozu posunut skrinky. Zdroj signalu bude Skylink, preto potrebuju satelitny tuner. Treba i nejaky CI adapter alebo mozu kartu vlozit priamo do TV? Dalej, prehravat a nahravat z/na USB. Wi-Fi je velmi vitane. Na cene vraj nezalezi, ale to este nevideli niektore cenovky.
Moj vyber je zatial Philips 40PFL8007K (922,16 €) alebo Philips 40PFL5527K (537,77 €). Nejake ine navrhy?
TV: 39-40", DVB-S, USB PVR, Wifi
-
Ing. Gandalf
Expert
-
Ryan Giggs
VIP
Re: TV: 39-40", DVB-S, USB PVR, Wifi
Ten vyber nema logiku, 8007 je obrazovo neporovnateľne ďalej ako 5527. Takisto ma naviac (okrem ineho) Ambilight, čo je super vychytavka. Taktiež už ma nastupcu 8008. Každopadne stale patri k top TV LCD na trhu. Tu cenu by bolo dobre si ujasniť lebo inak tu bude odporučanych X modelov a všetky napokon možno zbytočne.
Neviem čo sa od toho nahravania očakava, ale ma to iste obmedzenia. Nahravku neprehraš nikde inde iba v TV, TV si zašifruje cely disk, takže ho nevieš zaroveň použiť na niečo ine, na nahravanie ineho programu ako prave sleduješ potrebuješ TV s 2 tunermi. To ma aktualne len Panasonic a Samsung v tych najvyššich a najdrahšich modeloch.
Do TV kartu nedaš, je treba CA modul. Je dobre to kupiť priamo s tv u jedneho predajcu, nie každy modul sa kamarati s každym modelom TV. Resp. dohodnuť sa na vymene, vrateni ak nebude fungovať.
Obrazovy top (s veľkym prehľadom) v 4x" je plazma Panasonic P42GT60E, nesplňa však požiadavku rozmeru. Ma na širku meter.
Neviem čo sa od toho nahravania očakava, ale ma to iste obmedzenia. Nahravku neprehraš nikde inde iba v TV, TV si zašifruje cely disk, takže ho nevieš zaroveň použiť na niečo ine, na nahravanie ineho programu ako prave sleduješ potrebuješ TV s 2 tunermi. To ma aktualne len Panasonic a Samsung v tych najvyššich a najdrahšich modeloch.
Do TV kartu nedaš, je treba CA modul. Je dobre to kupiť priamo s tv u jedneho predajcu, nie každy modul sa kamarati s každym modelom TV. Resp. dohodnuť sa na vymene, vrateni ak nebude fungovať.
Obrazovy top (s veľkym prehľadom) v 4x" je plazma Panasonic P42GT60E, nesplňa však požiadavku rozmeru. Ma na širku meter.
-
Ing. Gandalf
Expert
Snazil som sa vybrat lacnu aj drahsiu variantu, z ktorych by si mohli potom vybrat. Su tie TV v danych cenovych kategoriach dobry vyber? V com je 8008 lepsia nez 8007? Cenovy limit skusim este upresnit. Mozno z nich tentokrat dostanem cislo... Na nahravanie a ten CA modul ich upozornim. Usudzujem ale, ze na Skylink by uz nepomohla ani TV s 2 tunermi, kedze zaviedli SurfLock, spravne?
Ta plazma vyzera fantasticky.
Skusim im ju ukazat. Mozno sa im zapaci tak ako mne a najdu pre nu miesto.
Ta plazma vyzera fantasticky.
-
Ryan Giggs
VIP
8008 je nastupca 8007, takze ma aktualnejsiu vybavu, obrazovo je lepsi len minimalne.
Hlavne neviem ci tu kartu vie zdielat medzi oboma tunermi, to odskusane nemam. V manuali sa o tom asi docitas. Ale kazdopadne funguje to "medzitunerovo", takze dvb-s pozeras, dvb-t mozes nahravat.
Hlavne neviem ci tu kartu vie zdielat medzi oboma tunermi, to odskusane nemam. V manuali sa o tom asi docitas. Ale kazdopadne funguje to "medzitunerovo", takze dvb-s pozeras, dvb-t mozes nahravat.