TV: 39-40", DVB-S, USB PVR, Wifi

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ing. Gandalf
Expert
Expert

TV: 39-40", DVB-S, USB PVR, Wifi

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Znami ma poziadali, aby som im pomohol vybrat novu LCD TV. Kedze sa do TV az tak velmi nevyznam, rad by som sa poradil tu. Ich poziadavky su nasledovne: sirka max. do 93cm, no ak bude trochu vacsia, tak mozu posunut skrinky. Zdroj signalu bude Skylink, preto potrebuju satelitny tuner. Treba i nejaky CI adapter alebo mozu kartu vlozit priamo do TV? Dalej, prehravat a nahravat z/na USB. Wi-Fi je velmi vitane. Na cene vraj nezalezi, ale to este nevideli niektore cenovky.

Moj vyber je zatial Philips 40PFL8007K (922,16 €) alebo Philips 40PFL5527K (537,77 €). Nejake ine navrhy?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: TV: 39-40", DVB-S, USB PVR, Wifi

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ten vyber nema logiku, 8007 je obrazovo neporovnateľne ďalej ako 5527. Takisto ma naviac (okrem ineho) Ambilight, čo je super vychytavka. Taktiež už ma nastupcu 8008. Každopadne stale patri k top TV LCD na trhu. Tu cenu by bolo dobre si ujasniť lebo inak tu bude odporučanych X modelov a všetky napokon možno zbytočne.
Neviem čo sa od toho nahravania očakava, ale ma to iste obmedzenia. Nahravku neprehraš nikde inde iba v TV, TV si zašifruje cely disk, takže ho nevieš zaroveň použiť na niečo ine, na nahravanie ineho programu ako prave sleduješ potrebuješ TV s 2 tunermi. To ma aktualne len Panasonic a Samsung v tych najvyššich a najdrahšich modeloch.

Do TV kartu nedaš, je treba CA modul. Je dobre to kupiť priamo s tv u jedneho predajcu, nie každy modul sa kamarati s každym modelom TV. Resp. dohodnuť sa na vymene, vrateni ak nebude fungovať.

Obrazovy top (s veľkym prehľadom) v 4x" je plazma Panasonic P42GT60E, nesplňa však požiadavku rozmeru. Ma na širku meter.
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Snazil som sa vybrat lacnu aj drahsiu variantu, z ktorych by si mohli potom vybrat. Su tie TV v danych cenovych kategoriach dobry vyber? V com je 8008 lepsia nez 8007? Cenovy limit skusim este upresnit. Mozno z nich tentokrat dostanem cislo... Na nahravanie a ten CA modul ich upozornim. Usudzujem ale, ze na Skylink by uz nepomohla ani TV s 2 tunermi, kedze zaviedli SurfLock, spravne?

Ta plazma vyzera fantasticky. :D Skusim im ju ukazat. Mozno sa im zapaci tak ako mne a najdu pre nu miesto.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

8008 je nastupca 8007, takze ma aktualnejsiu vybavu, obrazovo je lepsi len minimalne.

Hlavne neviem ci tu kartu vie zdielat medzi oboma tunermi, to odskusane nemam. V manuali sa o tom asi docitas. Ale kazdopadne funguje to "medzitunerovo", takze dvb-s pozeras, dvb-t mozes nahravat.
Napísať odpoveď