Potenie noh v botaskach
Potenie noh v botaskach
Dost sa mi zvykli potit nohy v teniskach ci botaskach. Nech si kupim akekolvek znackove, drahsie ci lacne cinske, je to rovnake. Furt sa mi v nich spotia nohy ked ich mam co i len hodinu na nohach a potom po case smrdia tie topanky. Ked chodim do skoly a mam topanky cele doobedie na nohach, tak mam niekedy az vlhke ci mokre ponozky na niektorych miestach a potom mi aj ponozky dost smrdia. Mam potom problem ist ku niekomu, k nejakemu kamosovi domov, lebo ked sa vyzujem tak citit zapach. Skusal som kupit njeaky deodorant na nohy a do topanok, ale tak to len odstrani zapach na nejaku dobu, nie potenie. Neviete mi nieco odporucit proti poteniu noh ? Nieco overene ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Potenie noh v botaskach
termo ponožky, alebo zásyp na nohy
Puder na nohy a tensie kvalitne ponozky. Alebo ponozky so striebrom.
a) smrdia najmä umelehmotné látky, ponožky by mali byť zásadne bavlnené
b) najúčinnejšia ochrana proti poteniu nôh je púder, ja používam značku Alpa a spokojnosť. Keď som pracoval v Anglicku a po dobrej 12hodinovej šichte som sa vyzul zo safety shoes, jediné, čo pomáhalo bolo práve ráno si dať do ponožiek puder - áno ja to aplikujem do vnútra ponožky
c) jediný sprej, ktorý ako tak funguje je antibakteriálny na báze striebra - ja používam ten z Deichmannu, aplikuje sa raz za čas do topánky
d) zmiešané pocity mám z vložiek do topánok na báze živočíšneho uhlia, do istej miery pach potlačia, ale nahradia ho takým iným zvláštnym odórom
b) najúčinnejšia ochrana proti poteniu nôh je púder, ja používam značku Alpa a spokojnosť. Keď som pracoval v Anglicku a po dobrej 12hodinovej šichte som sa vyzul zo safety shoes, jediné, čo pomáhalo bolo práve ráno si dať do ponožiek puder - áno ja to aplikujem do vnútra ponožky
c) jediný sprej, ktorý ako tak funguje je antibakteriálny na báze striebra - ja používam ten z Deichmannu, aplikuje sa raz za čas do topánky
d) zmiešané pocity mám z vložiek do topánok na báze živočíšneho uhlia, do istej miery pach potlačia, ale nahradia ho takým iným zvláštnym odórom
-
Hellboy248
Guru wannabe
bavlnene biele ponozky a puder
No práveže bavlna má tú vlastnosť, že pot do nej vsiakne a ostáva tam. To je dôvod, prečo máš pocit vlhkosti, pri vyššej záťaži až mokro, a keď sa vyzuješ, tak aj smrad.
Bavlna rozhodne nie. Prečo potom máš napríklad trekingové/inline/lyžiarske/hokejové ponožky nie z bavlny, ale z akrylových vlákien alebo polyesteru? No práve preto, lebo tieto vlákna oveľa lepšie odvádzajú pot od nohy. Samozrejme to ide ruka v ruka (alebo skôr noha v nohe) s obuvou. Ani tá najkvalitnejšia ponožka nedokáže urobiť zázraky, pokiaľ je zlá obuv a naopak.
Takže ponožky zásadne nie bavlnené. Bavlnené ponožky si daj, keď ideš do mesta sa prejsť poobede, ale pri vyššej záťaži, alebo dlhom nosení topánok, určite nie. Zvlášť u niekoho, komu sa viac potia nohy.
Bavlna rozhodne nie. Prečo potom máš napríklad trekingové/inline/lyžiarske/hokejové ponožky nie z bavlny, ale z akrylových vlákien alebo polyesteru? No práve preto, lebo tieto vlákna oveľa lepšie odvádzajú pot od nohy. Samozrejme to ide ruka v ruka (alebo skôr noha v nohe) s obuvou. Ani tá najkvalitnejšia ponožka nedokáže urobiť zázraky, pokiaľ je zlá obuv a naopak.
Takže ponožky zásadne nie bavlnené. Bavlnené ponožky si daj, keď ideš do mesta sa prejsť poobede, ale pri vyššej záťaži, alebo dlhom nosení topánok, určite nie. Zvlášť u niekoho, komu sa viac potia nohy.
Alebo si kup ponozky z merino vlny. Merino vlna je perfektne funkcna a zapach neutralizuje ovela lepsie ako umele vlakna.
Len ich cena je dost vysoka.
Len ich cena je dost vysoka.
Mozno by pomohli aj topanky s Gore-Tex membranou.
-
Soviet
Darca
A cez leto sa ti to nebodaj deje aj v sandaloch?
Topanky s goretexovou membranou by na 100% nepomohli, iba by to zhorsili.Penguin napísal:Mozno by pomohli aj topanky s Gore-Tex membranou.
Najlepšie kúpiť funkčné ponožky a vzdušnejšie topánky, aby sa pot dostal cez ponožku na povrch a mal sa kam vypariť. Čiže žiadne celokožené topánky, najlepšie so sieťkou a čím viac vetracích otvorov, tým lepšie. Funkčné membrány síce odvádzajú pot, ale v tomto prípade by to len zhoršili. Membrána by tvorila len ďalší stupeň, zbytočnú prekážku k tomu, aby sa pot dostal z topánky preč.
ziegel.. no neviem, tiež mám s tým problém, v zimných topánkach sa mi nenormálne potila noha. Potom som si kúpil gore-texky.. dve zimy som ich mal obuté každý deň od rána do veceča a nohu som z nich vyberal takmer suchú. Avšak teraz poslednú zimu sa to zhoršilo a bolo to presne rovnaké ako v normálnych topánkach.. podľa mňa príčinou bolo, že som sa o tie topánky takmer vôbec nestaral. Ale na túto zimu si plánujem kúpiť podobné topánky.
Jasné, lebo gore-tex odviedol pot preč a noha bola relatívne suchá. Kdežto v obyčajných topánkach, zimných, bez membrány, je noha uzavretá a pot nemá kadiaľ uniknúť.
O gore-tex sa treba starať. Alebo lepšie povedané o každú funkčnú membránu. Pravidelne impregnovať. Keď sa topánka zašpiní, treba umyť a hneď nastriekať. Membrána je pórovitá a keď sa tieto póry zanesú, upchajú, tak membrána stratí svoju funkčnosť.
O gore-tex sa treba starať. Alebo lepšie povedané o každú funkčnú membránu. Pravidelne impregnovať. Keď sa topánka zašpiní, treba umyť a hneď nastriekať. Membrána je pórovitá a keď sa tieto póry zanesú, upchajú, tak membrána stratí svoju funkčnosť.
brm, ale on pisal o teniskach, cize letnej obuvi. Tam je membrana naozaj nadbytocna, presne ako pisal pinco v predchadzajucom prispevku. Kedze membrany su primarne na ochranu proti vode, priedusnost sa potom neda dosiahnut taka, aka by bola bez tej membrany.
V zimnych topankach sa ta membrana samozrejme zide. Potenie vsak tiez bude zalezit od momentalneho pocasia a od toho aku aktivitu vykonavas.
V zimnych topankach sa ta membrana samozrejme zide. Potenie vsak tiez bude zalezit od momentalneho pocasia a od toho aku aktivitu vykonavas.
v sandaloch nie, kedze tam ponozky nemam a noha sa vetra. No nenosim cele leto vzdy len sandale.Soviet napísal:A cez leto sa ti to nebodaj deje aj v sandaloch?
O tom gore-tex som este nepocul, skusim sa na to pozriet. Potia sa mi nohy pravdaze aj v zimnych topankach.
Skúšal si aj hrubšie ponožky ? Keď sa ti potia nohy tak či tak, aspoň ti budú lepšie odsávať pot.
V lete čo najviac priedušné.. prípadne sandále, šlapky.. a v zime a do dažďa ten gore-tex.. sú už toho plné športové obchody, určite si niečo vyberieš.
energy00, to je jedno, či bude mať hrubšie alebo tenšie ponožky. Pokiaľ sa ponožka správa ako špongia, ktorá do seba nasaje pot a nevyvedie ho smerom von, tak je to jedno. Práve takto, ako špongia, sa správa napríklad bavlna a je jedno, ako hrubá ponožka to je.
Na zimu pohľadaj niečo s funkčnou membránou. Či už je to Gore-tex, Sympatex, Spo-tex, GriTex alebo podobne, je to oveľa lepšie, ako nejaké lacné čínske somariny. Navyše topánky, s aspoň základnou funkčnou membránou, vôbec nemusia byť drahé.
Na zimu pohľadaj niečo s funkčnou membránou. Či už je to Gore-tex, Sympatex, Spo-tex, GriTex alebo podobne, je to oveľa lepšie, ako nejaké lacné čínske somariny. Navyše topánky, s aspoň základnou funkčnou membránou, vôbec nemusia byť drahé.
Súhlasím s qwertym, hentá alpa je najlepšia.