Let lietadlom
-
KaptMichal
King
Re: Let lietadlom
Niektorych ludi skratka rozculuju chrobaci truhlici co pojedli vsetku mudrost sveta...
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Aku vsetku mudrost sveta? Len som vyjadril svoj nazor. Ci mam jazdit na tom istom aute ako ty a nosit tie iste nohavice ako ty, aby si bol spokojny?
A že vlaková doprava je najbezpečnejšia ... http://tvnoviny.sk/sekcia/zahranicne/ar ... -km-h.html
-
KaptMichal
King
Nie, najbezpecnejsa doprava je lodna... A podla teba ked sa denne vypravia desattiscisce vlakov a taketo nieco sa stane raz za 2-3 roky (cize sa prepravi bezpecne niekolko desiatok milionov ludi) tak to znamena, ze vlaky nie su bezpecne? Inak vobec nerozumiem preco si postol tento link do temy o lietadlach.
KaptMichal: preto, lebo tu viacero ľudí aj písalo, že ísť vlakom je najbezpečnejšie. A pokiaľ viem, tak letecká doprava je podľa štatistík stále najbezpečnejšia, takže vlakových aj lodných nehôd musí byť viacej...
ahojte, neviete mi niekto tak v kratkosti zhrnut vyhody Biznis triedy? viem len ze sedadla byvaju vecsie a clovek ma viacej priestoru pre nohy, su este nejake dalsie zaujimavosti?
-
seth82
Darca
To závisí od leteckej spoločnosti a od letu...Na short haul som mal v business class (SAS) chľast zadarmo a väčšie sedadlá, pričom som mal aj multimediálny systém, v ekonomickej mali iba telky nad hlavami a iba objednané jedlo, plus drinky, ktoré si zaplatili...V Turkish Airlines majú (podľa toho, čo som čítal, letím s nimi v marci do Japonska) v Business dokonca zdá sa umývarky a Emirates majú aj sprchy, proste každá linka a každé lietadlo v závislosti od dĺžky letu sa zjavne líšia...
-
chlapec10
Addict
pre zaciatok skus letecku spolocnost... popripade o aku vzdialenost sa jednagogo956 napísal:ahojte, neviete mi niekto tak v kratkosti zhrnut vyhody Biznis triedy? viem len ze sedadla byvaju vecsie a clovek ma viacej priestoru pre nohy, su este nejake dalsie zaujimavosti?
Vieden-Moskva-Peking /Aeroflot/
-
seth82
Darca
Sprchy su len pre first class
hlavne je rozdiel, ci letis short-haul alebo long-haul
pri short-haule mas vacsinou len trochu viac miesta na nohy, podla typu lietadla trochu lepsie sedacky, ale to len v par pripadoch, ked letis v configu 3-3, potom byvaju sedacky vymenene na 2-2 alebo je len vyblokovane stredne sedadlo, takze je to take pseudo 2-2, trochu lepsie jedlo + vacsie limity na prirucnu batozinu (2 ks namiesto 1) a hmotnost odbavenej (32 kg miesto 23 kg)
potom pri long-hauloch je zmena vyrazna, casto su to lie-flat alebo full-flat siroke sedacky, vela miesta, 7-chodove menu, vyraznejsie lepsie IFE
ak neni nejaka velka akcia alebo chybny tarif, tak cena C vs Y je priblizne 4-nasobna, dostanes za to 150-200 % mil
hlavne je rozdiel, ci letis short-haul alebo long-haul
pri short-haule mas vacsinou len trochu viac miesta na nohy, podla typu lietadla trochu lepsie sedacky, ale to len v par pripadoch, ked letis v configu 3-3, potom byvaju sedacky vymenene na 2-2 alebo je len vyblokovane stredne sedadlo, takze je to take pseudo 2-2, trochu lepsie jedlo + vacsie limity na prirucnu batozinu (2 ks namiesto 1) a hmotnost odbavenej (32 kg miesto 23 kg)
potom pri long-hauloch je zmena vyrazna, casto su to lie-flat alebo full-flat siroke sedacky, vela miesta, 7-chodove menu, vyraznejsie lepsie IFE
ak neni nejaka velka akcia alebo chybny tarif, tak cena C vs Y je priblizne 4-nasobna, dostanes za to 150-200 % mil
-
chlapec10
Addict
beardie to zhrnul dokonale 
-
PhYs0c
King
Pilot společnosti Alitalia, kterému vyřadil blesk z provozu půlku kokpitu: „Skoro všechno nám vypadlo, nic už nefunguje, ani výškoměr už nic neukazuje......“ Po pěti minutách nadávání se ozve pilot jiného letadla: „Drž už hubu a zemři jako chlap!“
-
KaptMichal
King
Soviet k tomuto by som rad doplnil jeden clanok, ktory vypoveda o inteligencii naseho naroda, o ludoch a ich vztahu k letectvu a egoizmu.
http://www.gonzoaviation.com/clanok/roz ... pravdive-7
btw. nic z toho ma neprekvapuje, dnes sa uz z lietania stala masova zalezitost a bohuzial ako skoro vsetko v dnesnom svete aj lietanie stratilo svoju noblesu a lesk. Z lietadiel sa stali lietajuce rakvy plne namackanych ludi, kde namiesto dobreho jedla dostanu nieco v plastovej krabicke ohriatej v mikrovlnke a o vystretych nohach sa im moze akurat tak snivat. A to nehovorim o tom ako si aerolinky "vazia" pilotov.
http://www.gonzoaviation.com/clanok/roz ... pravdive-7
btw. nic z toho ma neprekvapuje, dnes sa uz z lietania stala masova zalezitost a bohuzial ako skoro vsetko v dnesnom svete aj lietanie stratilo svoju noblesu a lesk. Z lietadiel sa stali lietajuce rakvy plne namackanych ludi, kde namiesto dobreho jedla dostanu nieco v plastovej krabicke ohriatej v mikrovlnke a o vystretych nohach sa im moze akurat tak snivat. A to nehovorim o tom ako si aerolinky "vazia" pilotov.
-
kukiak
Addict
nuz to je asi dan za to, ze si letecku dopravu moze dopriat aj priemerne zarabajuci..
Nemáte niekto ešte také články ako tie dve vyššie postnuté?
Dik
planes.cz -> cechoviny, je toho cez 100 clankov
neznasam cestovanie lietadlom, teda co sa tyka economy class nakolko mam 2 metre a to cestovanie je proste utrpenie pokial nevychytam exit seat. Letiet business class je o inom, ale nemam nato prostriedky takto lietat, cize letel som len 2x ked mi som sa k tomu dostal bez priplatky, raz to bol dlhy let Lufthansou so Seoulu do Berlina, to bola parada sedacky,jedlo, obsluha a druhy krat co som letel business class bolo z NYC do Frankfurtu cez Air Berlin a sedacky boli len o nieco vacsie ak vobec trochu viac miesta na nohy (na com mi ale najviac zalezi) a viacej chodili s napojmi, jedlo onicom.
Na kratke lety do tych 5 hodin je business class len mrhanie peniazmi, co sa tyka 7 a viac hodinovych letov kto na to ma nech sa paci je to neporovnatelne.
Na kratke lety do tych 5 hodin je business class len mrhanie peniazmi, co sa tyka 7 a viac hodinovych letov kto na to ma nech sa paci je to neporovnatelne.
Viete mi poradiť nejaké stránky, kde môžem nájsť a kúpiť letenky do/z USA? Potrebujem aby to vedelo vyhľadávať multiple destinations - Budem sa vracať z iného letiska na aké prilietam