extremne tolerantna autoskola v KE

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

extremne tolerantna autoskola v KE

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:arrow: Vysvetlim problem. Mam vodicak, ked som ho spravil jazdil som perfektne. Nasledne sa stala rodinnemu clenovi tazka autenehoda ktoru neprezil, v tom momente hrablo v hlave na kompletku celej rodine, ktora prehlasila automobil za najnebezpecnejsiu vecn a svete, a na zaklade toho chytali tazke hystericke zachvaty pri rychlosti vacsej ako 60 km za hodinu, prisaham bohu, 3 clenovia rodiny, tym padom dosoferovali, ja medzi nimi, sesternica tak isto, a este jeden. Boli sme roky decimovani tym aby sa u nas budoval strach a hroza zo soferovania, bohudik sa to nikomu nepodarilo, auta sme vsak do ruky nedostali ani omylom.

--- BOHUZIAL poslednu dobu si moje soferovanie vyzaduju okolnosti v extremnom rozsahu, a moje buduce povolanie si ho pravdepodobne bude vyzadovat tiez, pretoze sa na to dost pytali, prve tri mesiace vraj nie, takze mam 3 mesiace na to aby som sa do toho zase dostal, Keby som robil v mieste svojho bydliska tak neni problem, ale momentalne budem padlovat minimalne do decembra len medzi KE-PO, takze hladam nieco v KE. autoskol je tu vela a ludi ktorych tu poznam sa nejako nehrhnu do toho mi radit ktora je lepsia, horsia, preto pisem sem.

--- skusenosti z poslednym pokusom o ucenie sa znova sadnut za volant dopadli asi tak ze som odpalil spojku, zaco som zase od rodiny dostal brutalne nalozene (pred tym rozumej, sladke reci ze nechsa nebojim ze ked by sa daco stal oze to nevadi, .... nasledne picing nenormalny)

preto by som rad najprv rekondicne hodiny v KE, rozumej ze moje vedomosti su ze s volantom sa toci a pedale sa stlacaju, tam to skoncilo, s nejakym pohodakom instruktorom, ktoremu pri mne nerupnu nervy, a jedna vyucovacia hodina by nebola nejaka moc draha, nerad by som siel nad 10-15 eur, ... v podstate aby som bol za nejakych 100 eur, tam kde som bol pred siestimi rokmi, ked som mal aj sebavedomie, aj som soferoval paradne. (auta budem mat k dispozicii dve, jedno frajerkine, a jedno pravdepodobne zdedim, ... cize bude na com jazdit, aj zaco jazdit, .... )
Vie mi niekto poradit? cim skor tym lepsie ....
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: extremne tolerantna autoskola v KE

Príspevok od používateľa begbeee »

Každá AŠ. Pri prvom náznaku nervozity by som mu povedal, že ja to platím a nech sa takto rozpráva so svojou ženou a nie so mnou.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

tandem... tamojsi instruktori ma ucili na strednej a su to ko*ot... urcite si budete rozumiet.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Keď si ho spravil, jazdil si perfektne. Potom si pár rokov nejazdil. A keď si sadol, zničil si spojku. To sa nedá. To sa nepodarí nikomu a zvlášť nie tomu, kto už za volantom sedel a "jazdil perfektne". Qwerty sorry, ale táraš. Buď si ešte len chceš spraviť vodičák a hanbíš sa to priznať, alebo si bol totálna lama už na skúškach v autoškole a navyše si dostal slepého policajta, takže si skúšky porobil úplnou náhodou.

Ešte by som pochopil takých, čo prežili haváriu a roky sa báli sadnút za volant a všetky skúsenosti vymazali z hlavy, ale toto, čo ty píšeš neexistuje. Ak si už raz jazdil a jazdil si perfektne, tak neexistuje, aby si to zabudol. To je ako s bicyklovaním. Keď sa to raz naučíš, tak to nezabudneš.

Ako príklad je môj otec. Ako 20-ročný si spravil vodičák, vtedy ešte jazdili na starých škodovkách a pred asi piatimi rokmi si kúpil auto a takmer bez problémov odšoféroval z predajne domov. A to si sadol za volant po 28. rokoch. Neverím Qwerťák, niečo iné v tom bude.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

Alebo vysvetli jak si uz raz spravil vodicak, a v akej autoskole? ( nemas nahodou vodicak aj na motorku/kamion/lietadlo/vrtulnik/tank ) ? :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

súhlasím s pincom, ale aby teda nemal qwerty pocit že na neho stále len útočim, tak aj k veci:

myslím že všetci inštruktori budú v pohode. Je jedno aká autoškola. Nemajú prečo nerváčiť, lebo nepôjdeš na skúšky. A teda ani nie je možnosť že by si nespravil, a že ich zdrbe majiteľa autoškoly. Ty si zaplatíš jazdu, odjazdíš a tým to pre nich končí. AK si zaplatíš znova, tak sa to zopakuje. Ale žiadne pozeranie dobudúcna. Nebudú ťa učiť, lebo to "vieš" a iba si to chceš zopakovať. Takže na 99% tam bude len sedieť a hovoriť ti kam ísť. Ani ti nebude objasňovať situácie, ani sa ťa nič pýtať ani nič podobné. Bude mu to šuma fuk ako jazdíš, lebo tam nie je od toho že ťa má pripraviť. Je tam od toho, že si mu za to zaplatil.
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Po nociach pri prazdnych cestach s kamaratom sa do toho dostanes.
Inak tvoj post mi takisto pride ako pekna nelogicka sracka
qwerty-xyz

Normalne mam vodicak B a na A .... robil som aj na motorky, normalne som jazdil na 350 tke. Ano, aj chodil na octavii, ... tam kde trebalo. Ano, clovek aj zabudne aj je dost v strese po rokoch, ... kto neveri mam na haku, videl som sesterku, toto iste proste. spojka sa odpalila pri parkovaniach na velmi blbom terene (rozumej polna cesta, amaterske cvicisko, sama diera )
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Narazky si odpustite, zadanie je jednoduche, riesenie tiez:
begbeee napísal:Každá AŠ. Pri prvom náznaku nervozity by som mu povedal, že ja to platím a nech sa takto rozpráva so svojou ženou a nie so mnou.
S tymto suhlasim, nebudes im nicim zaviazany, nerobis u cely kurz, takze aj po prvej hodine sa mozes zbalit a ist do inej autoskoly.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ja som bol na cvicnych jazdach tiez.vodicak som robil v 19tich.dovtedy som nejazdil a potom tiez nie.7 rokov prosim pekne.az som sa rozhodol kupit auto.tak aby som ho nedal dole uz cestou z predajne tak som si vybral autoskolu.siel na jazdu.zaplatil.a potom sa rozhodl ze este jednu dam.ak by bol cvicitel curak tak to zmenim.to iste mozes spravit ty.btw tom s tym perfektnym jazdenim je COOL story bro.ja som nejazdil perfektne,vlastne bolo to nic moc.a niektore veci som sa ucil az na vlastnom aute.Ak si jazdil perfektne si mozno len nervozny z dlheho abstaku(staci 1-2jazdy)ak si slaby (palis spojku) daj si viac.nic na tom nie je.
qwerty-xyz

som nervozny ako do mna kazdy je*e ako mam jazdit, ja som bol nauceny svoj sposob,... aj kur*a s parkovanim aj so vsetkym, a kazdy mi len nieco ineho hovori, niekto sa v kopci nerozbieha cez rucnu niekto neparkuje na spetaky ale kuka do zadu a tak parkuje, .... a ked sadnes s niekym kto do teba je*e uz len ked startujes tak to cloveka dost znechuti
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

bol si nauceny svoj sposob.A bol spravny?mozno ti chcu len poradit.Niekto tazko nesie poucovanie,alebo kritiku.skus sa ukludnit a brat to skor ako rady nie ako j*ebanie do teba.A ak nie tak zmen "spolujazdca".
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

http://www.ochrpomocky.sk/laverna/eshop ... ple-do-usi

:) Toto by teda podľa všetkého malo tvoj problém vyriešiť ...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

hmm spojku odpalit sa ani mne nepodarilo :D ved co si nezohnas kamaratov, nech ta to naucia oni :wink: alebo si daj 1 a bez plynu si skusaj kde a kedy zabera spojka.na toto mi tiez instruktor pi*ov***, ze ho isiel slak trafit a tak som sa to musel sam naucit :|
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Keď som čítal ten úvodný príspevok, vynorili sa mi v hlave presne tie isté vety ako pincovi, ale úplne. Sám seba si označil za perfektného šoféra už po autoškole (čo je podľa mňa nemožné) a potom o 6 rokov máš problém po nasadnutí do auta neodpáliť spojku. :sly: Už som učil v aute rozbiehat sa rôzne typy dievčat, skákalo, trhalo a smrdelo to teda riadne ale žiadnej sa nepodarilo tú spojku odpáliť. Takže to vidím na jeden z dôvodov ktorý opísal pinco.

Ak ti môžem dať dobrú radu, kondičné jazdy neber príliš vážne. Tých pár km čo si s inštruktorom dáte ti aj tak nedá veľa a tak radšej počkaj na vlastné fáro a uč sa "za pochodu".
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

Ty sa len chvastas a jazdit si perfektne nikdy nevedel. Keby si niekedy vedel perfektne jazdit, tak by si nemal problem znova prist do toho. Kondicne jazdy su sice fajn, ked si az tak neveris, ze sa bojis, ze pokazis auto (to musis byt ale riadny expert ked odpalujes spojky) tak chod na par kondicnych jazd. Predsa len, nenicis svoje auto ale to autoskolacke a mas tam instruktora, ktory dava na teba pozor aby si niekde nenabural, samozrejme v ramci moznosti. Po par jazdach, ked ti to uz ako tak pojde, odporucam potom pockat na vlastne auto a skusat na nom. Kazde auto je trosku ine (citlivost pedalov, zaber spojky, citlivost volantu) a treba si nanho zvykat, hlavne ak nemas velke skusenosti.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Spáliť spojku? A čo je tá spojka z hovna? To myslíš, že jednou nešetrnou jazdou ju spáliš? Ja som teraz menil svoju spojku po 262 tisíc km! a hneď o týždeň som cúval do trávnatého kopca asi tak 50 metrov, auto v otáčkach, spojka v zábere a keď som vyšiel hore tak neskutočný smrad - a spojka žije v pohode, takže určite si obyčajnou jednou jazdou nemohol spáliť spojku (jedine že už pred tým kvalitne šmýkala a ty si ju už doriadil) :?
qwerty-xyz

uz sa vam viem venovat ...

veci na pravu mieru.
1. buzeracia z vasej strany ze som perfektne urcite nejazdil, jazdil som po autoskole len chvilu, cca par mesiacov, neviem ci dva ci kolko, jazdilo sa na com prislo, ci perfektne, no podla mna do pohody uplne, ....

2. buzeracia z vasej strany ze som odpalil spojku, tak som sa s nou hral a hral, az nakoniec sa zadymilo z auta, a smrad nenormalny, cesta nasledne bola dost trhana a spojka presmykovala, ked to ale dali "vychladnut" slo to znova bez problemov, .... vyraz ze som ju odpalil som mozno pouzil nespravne, ale vtedy mi to tak pripadalo ....

3. HEJ, kludne clovek zabudne soferovat, predsa len kto vie ten vie kto nevie ten nevie, ale co pozeram vyucovanie, aspon z netu citane, tak ine autoskoly maju kuuua ze dlhy kurz autoskoly a vela vela vela hodin, desiatky, .... Ja co som bol tak to bolo veeelmi rychle, vobec som nemal tolko co davaju v autoskole teraz, a zasadna vec, ja som robil v malom meste, chodit po KE je nieco uplne ine.

4. tak poradi uz kur*a niekto nieco?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ale vsak ti poradili - kazda - len si daj rekondicky... vsetci instruktori velmi dobre vedia, ze ak budu neprijemni tak staznost u sefa im dobre neurobi
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Sa ty navyhováraš qwerty. Každá autoškola má legislatívou dané, koľko hodín musí človek absolvovať, aby mu autoškola mohla vydať osvedčenie o absolvovaní kurzu. Bez toho ho nemôže autoškola prihlásiť na skúšky. Takže také, že "ja čo som bol, tak to bolo veeeeľmi rýchle", si nechaj pre seba. A ak ti nejaký inštruktor popísal jazdy, ktoré si ani neabsolvoval, je len tvoja chyba.

Pár mesiacov si jazdil a ešte k tomu skúsenosť na rôznych autách a potom ti skoro vyhorela spojka. Pána Boha, si ty už musel byť len "perfektný" jazdec.
Napísať odpoveď