Pracovny pohovor
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pracovny pohovor
rly? v obleku som este nikdy nebol na pohovore..ale je pravda ze za poslanca som sa este neuchadzal
Určite nie v obleku. Na takéto pozície sa v obleku nechodí. Nič tým síce nepokazíš, ale na takúto pozíciu sa bežne hlási kopec ľudí a budeš tam skôr na smiech. Samozrejme, že tam neprídeš v šuštiakoch, ale daj si normálne nohavice, nejaké klasické, žiadne také tie potrhané, vyšúchané a obleč si košeľu alebo polokošeľu, na to možno sveter alebo športové sako, topánky najlepšie nejaké menej farebné, žiadne krikľavé, ale elegantnejšie. No proste nie, ako keď ideš na svadbu, alebo na druhej strane, kdesi kopať zemiaky, ale jednoducho elegantne.
-
Soviet
Darca
Tiez som nikdy v obleku nebol. Rifle a klasicka nejaka kosela s kratkym rukavom. Aspon do beznych IT ci elektro firiem nevidim dovod sa obliekat ako manazer.
-
PhYs0c
King
ja vzdy, kratase or rifle.. klasicke skate botasky, tricko alebo polo tricko...v chladnej som pocasi polo tricko a na to sveter, vraj v tom vyzeram dobre
Ja viem tak, že ak sa uchádzaš o prácu v kancelárii resp. "white-collar" tak by si mal prísť v obleku. Dá sa prísť aj v tom aký je zaužívaný dress code v podniku, to dopredu ale nevieš, takže oblekom nič nepokazíš.
V dnešnej dobe ťa odlíšia aj také drobnosti.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Ak ťa vyzvú, či sa ich niečo nechceš opýtať ty, tak nevybaľ hneď o prémiách, stravných lístkoch a benefitoch, ale skús niečo typu:
Čo si myslíte, že vo vašej firme/spoločnosti/úseku funguje naozaj dobre a čo si myslíe, že je potrebné zlepšiť?
V dnešnej dobe ťa odlíšia aj také drobnosti.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Ak ťa vyzvú, či sa ich niečo nechceš opýtať ty, tak nevybaľ hneď o prémiách, stravných lístkoch a benefitoch, ale skús niečo typu:
Čo si myslíte, že vo vašej firme/spoločnosti/úseku funguje naozaj dobre a čo si myslíe, že je potrebné zlepšiť?
Tak týpek dnes dosť arogantný, v popise bolo písané, že hladajú brigádnika, ktorý by to kludne mohol mať popri škole, ale keď sa ma opýtal, čo by som robil, kebyže mi padne smena na pondelok, kedy bývam v škole, tak som odpovedal, že by som sa pokúsil si to prehodiť na iné dni, tak nevyzeral nadšený. 
HR sú hrozný, to si zvykneš. Aj niektoré pohovory stoja za to.
Vo štvrtok idem na výberove konanie do novej práce. Ako to prebieha? Treba sa na to nejak pripraviť? Bude tam nejaká forma skúšania?
Zalezi na aku poziciu sa hlasis ale aspon co som ja bol na roznych poziciach, tak vzdy ma skusali co viem. Nie vzdy na prvom pohovore ale na tych dalsich.
V požiadavkách bolo iba znalosť jazyka a pokročila práca z Excelom a Wordom. Takže mám čakať že budem robiť tabuľku? 
Na začiatok sa ťa môžu spýtať, čo vieš o firme, kde sa uchádzaš o miesto. Pozri si v skratke históriu, čím sa firma zaoberá a podobne. Ďalej budú chcieť vedieť, prečo práve ty by si mal dostať to miesto, teda aké sú tvoje prednosti, v čom vynikáš, tvoje silné stránky atď. Určite si niečo priprav, aby si tam nezačal koktať.
Tiež som mal na mojom prvom pohovore aj znalosť MS Office a AJ. Dali mi spraviť tabuľku a taktiež napísať žiadosť podľa STN, ako skúška vo Worde. Na záver prehovoril ku mne po anglicky, že ako zareagujem a čo odpoviem. Tak buď pripravený, že sa ťa môžu niečo spýtať.
Tiež som mal na mojom prvom pohovore aj znalosť MS Office a AJ. Dali mi spraviť tabuľku a taktiež napísať žiadosť podľa STN, ako skúška vo Worde. Na záver prehovoril ku mne po anglicky, že ako zareagujem a čo odpoviem. Tak buď pripravený, že sa ťa môžu niečo spýtať.
-
p4ra
Redeemer
A ked pride otazka: Kde sa vidite o 5 rokov? (slovenska klasika) - tak odpovedz: Na Vasom mieste. (ked je to nejaky manazer alebo sef, lebo na takeho cloveka to spravi dojem a vzbudi pocit, ze mas chut na sebe pracovat, ak samozrejme nie je hlupak)
Ďakujem za rady. Som zvedavý ako to zajtra prebehne.
priprav si odpovede na otazky: "Ake su vase 3 silne a 3 slabe stranky?"
velmi oblubene otazky, aj v zahranicnych (americkych) firmach
tu slabu stranku mozes zaonacit tak, ze je to v podstate tvoja silna, napriklad: "niekedy sa snazim svojich kolegov privelmi motivovat a riadit, ale to len preto, aby bola praca spravena co najskor a v najlepsej moznej kvalite", pripadne "snazim sa svoju pracu vykonavat co najlepsie, niekedy to mozem az prehanat, ale cielom je, aby bol zakaznik/sef/kolega vzdy spokojny"
take vseobecne zvasty, ale pritom jasne hovoriace o tebe, ze si schopnejsi ako ini
velmi oblubene otazky, aj v zahranicnych (americkych) firmach
tu slabu stranku mozes zaonacit tak, ze je to v podstate tvoja silna, napriklad: "niekedy sa snazim svojich kolegov privelmi motivovat a riadit, ale to len preto, aby bola praca spravena co najskor a v najlepsej moznej kvalite", pripadne "snazim sa svoju pracu vykonavat co najlepsie, niekedy to mozem az prehanat, ale cielom je, aby bol zakaznik/sef/kolega vzdy spokojny"
take vseobecne zvasty, ale pritom jasne hovoriace o tebe, ze si schopnejsi ako ini
-
Grim
Darca
"som na seba príliš prísny"
"prácu staviam na prvé miesto"
"prácu staviam na prvé miesto"
Alebo to vyrieš ako ja - nemám slabé stránky.
Podľa mňa sú to neskutočné kydy, personalistov, ktorý z toho niečo vedia aj dostať spočítaš v okresnom meste na prstoch jednej ruky.
Inak ak si napísal, že ovládaš Excel, tak aby si nebol prekvapený na nejaké serióznejšie úlohy, určite to nebude vytvorte tabuľku 3x3 s hrubým orámovaním a písmom Courier. Naposledy som dostal úlohy, kde bolo treba vyfiltrovať, zoraďovať údaje v obrej tabuľke, následne sa ma pýtali ako dostanem z tabuľky určité údaje (ponocou funkcii a samozrejme musel som ich poznat) a vytvorit v tabulke nejaké nové stĺpce, ktoré by priniesli nové údaje a interpretovať ich. Povedal by som, že toto je taký basic level, kedy mozes napísať ze ovládaš Excel. Ak chcú byť svine, tak si od teba vypýtajú kontingečnú tabulku napríklad.
Stalo sa mi zase na inom pohovere, že sa ma pýtali ako dostanem to a to z tabulky. Tak som povedal. Dá sa ešte aj inak? Zase som povedal druhý spôsob. Potom mi bolo povedané, že problém má tri riešienia, či viem všetky.... (tretie som nevedal
) Čize toto sa napríklad skrýva za tým, že "užívateľ Excellu".
Podľa mňa sú to neskutočné kydy, personalistov, ktorý z toho niečo vedia aj dostať spočítaš v okresnom meste na prstoch jednej ruky.
Inak ak si napísal, že ovládaš Excel, tak aby si nebol prekvapený na nejaké serióznejšie úlohy, určite to nebude vytvorte tabuľku 3x3 s hrubým orámovaním a písmom Courier. Naposledy som dostal úlohy, kde bolo treba vyfiltrovať, zoraďovať údaje v obrej tabuľke, následne sa ma pýtali ako dostanem z tabuľky určité údaje (ponocou funkcii a samozrejme musel som ich poznat) a vytvorit v tabulke nejaké nové stĺpce, ktoré by priniesli nové údaje a interpretovať ich. Povedal by som, že toto je taký basic level, kedy mozes napísať ze ovládaš Excel. Ak chcú byť svine, tak si od teba vypýtajú kontingečnú tabulku napríklad.
Stalo sa mi zase na inom pohovere, že sa ma pýtali ako dostanem to a to z tabulky. Tak som povedal. Dá sa ešte aj inak? Zase som povedal druhý spôsob. Potom mi bolo povedané, že problém má tri riešienia, či viem všetky.... (tretie som nevedal
Presne tak, a keď píšeš, že vyžadujú pokročilú prácu s Excelom, aby nepožadovali aj znalosť makier.
Držím palce.
Držím palce.
personalisti co pouzivaju tie klasicke otazky typu ,,kde sa vidite za 5 rokov", ,,ake su vase silne a slabe stranky" a ,,preco by sme mali prijat prave vas" su hlupi. ked firmu reprezentuje niekto, kto absolutne nevie co sa ma pytat a preto pouziva tieto dementne otazky a ani odpovede samozrejme nijakym relevantnym sposobom vyhodnotit nevie, tak si o tom pomyslim svoje. v takom pripade je asi najlepsie si z takeho sasa urobit srandu (inteligentne) a odist kade lahsie 
O tom hovorím. Sú trápni.
personalisti su tam od toho, aby v 1. kole vylucili najnevhodnejsich kandidatov, vacsinou su buduci zamestnanci vybrani az v druhom alebo tretom kole, kam postupia len ti najlepsi, tam sa uz vacsinou skusaju konkretne vedomosti, nie vseobecne blbosti na odfiltrovanie najslabsich