Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme (a ine cinske obchody)
Riešil niekto z Vás na aliexpresse, že dodanie zásielky sa dosť pretiahlo (cez 40dní), a blížilo sa uplynutie času na dodanie? Dohodli ste sa prv s predajcom a predĺžili ešte čas dodania, alebo ste rovno išli po refunde? Ide o to, že tracking je zatiaľ živý, ale vyše 10 dní cestuje na Slovensko (od opustenia krajiny na čínskom trackingu, nie od dňa podania zásielky na pošte), a zrejme to je záležitosť jedného prepravného objektu (lietadla, lode alebo bohvie čoho) pretože mám 2 balíky (jeden asi za 10 a druhý za 80 dolárov) od 2 rôznych predajcov ktoré sú pár dní nezvestné, pričom opustili čínu oba zhruba v tom istom termíne (podľa trackingu je rozdiel opustenia jeden deň). Problém je v tom, že tomu lacnejšiemu už dochádza ten "prvotný čas určený na dodanie" ktorý je v podrobnostiach objednávky.
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mám podobný problém moje balíky su 12 dni mimo krajinu dodávateľa. Nedávno mi došiel balík ktorý bol 20 dní mimo krajinu dodávateľa a došiel v poriadku.
//autoeditácia príspevku (17 Sep 2013, 21:13)
Mám podobný problém moje balíky su 12 dni mimo krajinu dodávateľa. Nedávno mi došiel balík ktorý bol 20 dní mimo krajinu dodávateľa a došiel v poriadku.
-
chlapec10
Addict
u mna to bolo 23 dni od Výstup z krajiny podávateľa > Vstup do krajiny prijímateľa
//autoeditácia príspevku (18 Sep 2013, 19:05)
Pripajam moj absolutny rekord v zivote co sa tyka ebay, china post nedoporucene - 59 dni, som uz davno na to aj zabudol a dostal aj refund
//autoeditácia príspevku (18 Sep 2013, 19:05)
Pripajam moj absolutny rekord v zivote co sa tyka ebay, china post nedoporucene - 59 dni, som uz davno na to aj zabudol a dostal aj refund
Zdravim,rozmyslam,ze objednam z Focal Price tento mobil http://www.focalprice.com/MH0585R/Cubot ... phone.html.
Mam 2 otazky,pri polozke externej pameti pise External T-flash card up to 32GB,to co znamena ?? ake Pametovky tam idu ??
2.Otazka aka je sanca,ze budem platit DPH ?
Mam 2 otazky,pri polozke externej pameti pise External T-flash card up to 32GB,to co znamena ?? ake Pametovky tam idu ??
2.Otazka aka je sanca,ze budem platit DPH ?
-
chlapec10
Addict
?? ake Pametovky tam idu ??[/quote] micro-SD , v zahranici zname aj ako TransFlash, podporovana velkost do 32GBvalki250 napísal:Zdravim,rozmyslam,ze objednam z Focal Price tento mobil http://www.focalprice.com/MH0585R/Cubot ... phone.html.
Mam 2 otazky,pri polozke externej pameti pise External T-flash card up to 32GB,to co znamena
to sa neda povedat, staci si odsledovat temu kolko ludi malo taku a hentaku skusenost... ale co sa tyka ciny, tak sanca je viac ze nebudes platit2.Otazka aka je sanca,ze budem platit DPH ?
Focalprice spravidla uvadza na balicku podstatne mensiu hodnotu obsahu (mne pri polozkach za cca 65 a 190 eur napisali na obal, ze vnutri je vec za 10 dolarov), na colnici to podla trackingu ani nebolo, takze no problem. 
Navyse na Slovensko posielaju cez Svedsku postu, ktora je oproti ostatnym (China Air, Hong-Kong, Signapore...) podstatne rychlejsia a bezpecnejsia.
//autoeditácia príspevku (26 Sep 2013, 16:07)
Ako to je s reklamaciou na focalprice?
Objednana kamera fungovala cca mesiac a po mensom haprovani (ktore sme riesili cez RMA) odisla nacisto. Tipujem, ze treba otvorit novy ticket a ze im vec poslem naspat, kedze neislo o par dolarovu zalezitost, ktoru by inak zrejme jednoducho resendli/refundli. Kto bude hradit postovne? Niekde som sa docital, ze ho hradim samozrejme ja, niekde zas, ze ho oni nasledne preplatia a nasiel som dokonca aj info, ze ho preplatia, ale iba ak sa reklamacia bude zdat opodstatnena - teda ze produkt je fakt vadny, v opacnom pripade mi vec vratia s tym, ze platim postovne tam aj naspat. Takze ako to je? Ma niekto skusenosti? Nemusi byt len z focalprice, ale najlepsie prave z tohto obchodu.
A este jedna otazka: ak v jednej objednavke bolo napr. 5 veci a len jedna z nich by bola vadna, pri pripadnej reklamacii im posielam len tu jednu vec, alebo nebodaj celu objednavku?
Dakujem.
Navyse na Slovensko posielaju cez Svedsku postu, ktora je oproti ostatnym (China Air, Hong-Kong, Signapore...) podstatne rychlejsia a bezpecnejsia.
//autoeditácia príspevku (26 Sep 2013, 16:07)
Ako to je s reklamaciou na focalprice?
Objednana kamera fungovala cca mesiac a po mensom haprovani (ktore sme riesili cez RMA) odisla nacisto. Tipujem, ze treba otvorit novy ticket a ze im vec poslem naspat, kedze neislo o par dolarovu zalezitost, ktoru by inak zrejme jednoducho resendli/refundli. Kto bude hradit postovne? Niekde som sa docital, ze ho hradim samozrejme ja, niekde zas, ze ho oni nasledne preplatia a nasiel som dokonca aj info, ze ho preplatia, ale iba ak sa reklamacia bude zdat opodstatnena - teda ze produkt je fakt vadny, v opacnom pripade mi vec vratia s tym, ze platim postovne tam aj naspat. Takze ako to je? Ma niekto skusenosti? Nemusi byt len z focalprice, ale najlepsie prave z tohto obchodu.
A este jedna otazka: ak v jednej objednavke bolo napr. 5 veci a len jedna z nich by bola vadna, pri pripadnej reklamacii im posielam len tu jednu vec, alebo nebodaj celu objednavku?
Dakujem.
Chcel by som sa podelit zo svojimi skusenostami s aliexpressom a tym padom aj vysvetlim preco sa podla mna oplati tomuto obchodu skor vyhnut oblukom aj ked sa na prvy pohlad zda vyhodny.
V obdobi jedneho roka som vykonal 15 nakupov rozneho tovaru od rozlicnych predajcov textilu,elektroniky,parfemov,sperkov,hodiniek az po obuv. Cielom bolo urobit si prieskum kvality tovaru a rychlost dodania.
Vysledok je nasledovny:
1/cca polovica objednavok bola dorucena do 3tyzdnov,ostatnym do trvalo dlhsie aj cez 50dni
2/pri jednom tovare kde bolo uvedenych ako mnozstvo 5kusov som obdrzal iba jeden kus a bolo vidno
ze balicek nebol cestou otvoreny,tj predajca dal menej kusov ako bolo zaplatene,odmietol refundaciu
3/jedna objednavka bola mierne poskodena, co mohlo byt sposobene aj dopravou
4/dva pary obuvy ktore pri objednavke neboli oznacene ziadnym trademarkom ani v opise nebolo uvedene ze ho maju, v skutocnosti obsahovali a boli zadrzane na colnici a vratene predajcovi.Obidvaja predajcovia doteraz odmietaju uznat refundaciu a vyzera to ze to bude cista strata v nezanedbatelnej vyske.
5/v 2 pripadoch sa stalo ze tovar nebol expedovany ani po mesiaci co bol zaplateny,naco som ziadal storno objednavky,peniaze boli refundovane vplnej vyske
6/ v jednom pripade zrusil objednavku cca po 2tyzdnoch od zaplatenia sam predajca,peniaze boli refundovane
7/vo viacerych pripadoch nesedel vyrobok s tym co bolo pri objednavke na obrazku,aj ked vzdy islo v podstate iba o detaili
V obdobi jedneho roka som vykonal 15 nakupov rozneho tovaru od rozlicnych predajcov textilu,elektroniky,parfemov,sperkov,hodiniek az po obuv. Cielom bolo urobit si prieskum kvality tovaru a rychlost dodania.
Vysledok je nasledovny:
1/cca polovica objednavok bola dorucena do 3tyzdnov,ostatnym do trvalo dlhsie aj cez 50dni
2/pri jednom tovare kde bolo uvedenych ako mnozstvo 5kusov som obdrzal iba jeden kus a bolo vidno
ze balicek nebol cestou otvoreny,tj predajca dal menej kusov ako bolo zaplatene,odmietol refundaciu
3/jedna objednavka bola mierne poskodena, co mohlo byt sposobene aj dopravou
4/dva pary obuvy ktore pri objednavke neboli oznacene ziadnym trademarkom ani v opise nebolo uvedene ze ho maju, v skutocnosti obsahovali a boli zadrzane na colnici a vratene predajcovi.Obidvaja predajcovia doteraz odmietaju uznat refundaciu a vyzera to ze to bude cista strata v nezanedbatelnej vyske.
5/v 2 pripadoch sa stalo ze tovar nebol expedovany ani po mesiaci co bol zaplateny,naco som ziadal storno objednavky,peniaze boli refundovane vplnej vyske
6/ v jednom pripade zrusil objednavku cca po 2tyzdnoch od zaplatenia sam predajca,peniaze boli refundovane
7/vo viacerych pripadoch nesedel vyrobok s tym co bolo pri objednavke na obrazku,aj ked vzdy islo v podstate iba o detaili
ako tu tak čítam dopatral som sa k novej stranke : aliekspress, ako tak pozeráým elektronika tam vyzera byť lacnejšja ako napriklad tento tablet, myslim že je to bezkonkurenčny ale ako šitam prspevok vyššie tak začinam mať pochibnosti. No zaujma ma vaše vyjadrenie ake su skusenosti s nakupom konkretne takejto elektroniky http://www.aliexpress.com/item/dropship ... 05118.html kupili by ste to vy ? a dá sa v tomto šope platiť paypalom ?:D Ďik
-
chlapec10
Addict
ja som s aliexpress nemal nikdy problemy, dokonca raz predajca omylom poslal telefon s rezistivnym touchscreenom a ked som mu napisal tak sa ospravedlnil, poslal som mu ho spat, a preplatil mi postovne + nieco extra naviac a poslal ten s kapacitnym....
co sa tyka tvojho tabletu, dal by som si pozor, lebo predajca je uplne novy bez feedbacku, ale ak budes platit kartou, tak by som to asi pre srandu riskol, prinajhorsiom budes ziadat peniaze naspat....
co sa tyka tvojho tabletu, dal by som si pozor, lebo predajca je uplne novy bez feedbacku, ale ak budes platit kartou, tak by som to asi pre srandu riskol, prinajhorsiom budes ziadat peniaze naspat....
no skusim lebo ina možnosť tam ani neni okrem karty, hlavne že dhl mam za 4 dni doma a zadara pošta. Ale odkiaľ to chodi z činy alebo volakde tuna z Europy bo potom tam je to že mi naneho možu napariť clo či jako to je, zatiaľ som nemal problem so zastavcenou zasielkou a na tom tablete nevyzera byť žiadne fejkove znaky
-
chlapec10
Addict
na ten DHL by som sa osobne nespoliehal...
-
rufus59
Light Professional
Z aliexpressu som zatial problem nemal, ani z refundaciou penazi ci preplatenie chyby ak predajca nejakú urobil. Zlá veľkosť oblečenia. Jediná vec ktorá mi poslednú dobu vadí je dodacia doba je obrovská a presahuje mesiac.
Jakoze mne doba dodania nevadí ten mesiac sa dá prežiť ale ked tam píše dhl alebo fedex alebo to je edno že 4-8 dni doma tak hádam to splnia ... Mne skor robí problém to ze nejak ram neni uplny popis na tom tablete co chcem a aby mi nepsrisiel napríklad bez baterky keďže sa tam o nej nic neuvádza... A su tie veci zaručene nové ?lebo o tom tam tiež nič nepíše a ten aliexpres mi príde ako nieco ako ebay. Ale vyskúšal by som to objednať, zatial mam skúsenosti len s dx
Objednavaj z Focalprice. Dalsi objednany telefon mi dnes bol doruceny za 7 dni. Posielaju cez svedsku postu, ktora je rychla a zrejme aj bezpecnejsia.
Ale je aj tam free shipping ?
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2013, 15:14)
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2013, 15:14)
Samozrejme.
ok, aj sa mi zad byť ten focalprice fajn, aj paypal tam je ale je tam možnosť že mi to stopnu na colnici ? pretože nerad by sm platl tie blbe dane 
všade je možnosť že ti to stopnú colníci.. nezáleží na obchode ale na colníkovi
Čo už ... Ale ten focal skúsim nejaký fajny tablet checknut ak vravite že 7 dni a je doma ale dostanem aj tam tracking numero ? Či to eln tak. Bez doporucenia 
Samozrejme, dostanes aj tracking cislo. Pri zasielkach z Focalprice je vyhoda, ze na obal zasielky uvadzaju spravidla napr. 10USD, aj ked vo vnutri je napriklad telefon za 150€. Sanca na zastavenie na colnici sa tym este viac znizuje. Mne zatial ikdy nezastavili ani jednu zasielku, musim zaklopat.