Toto je diskutabilný a nesprávny postoj. A vôbec neviem, čo má vlastne vyjadrovať. Že..voľme ich teda?Tí pred ním kradli, ale spravili aspoň niečo pozitívne a to kradnutie nerobili tak okato a drzo, s aroganciou voči ostatným.
II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)
Na nikoho tu ukazovat nebudem.seth82 napísal:Vieš mi ukázať na toho diskutéra, ktorý sa na to pozerá tak, ako si to opísal? Naozaj si myslíš, že si jediný, kto "precitol" do reality a vie, že ide iba o obyčajné divadlo? Be real.
Ty ale ukazujes prstom na Fica. To je prave ten paradox, ze to tak ma byt, len si to neuvedomujes. Su to ludia ucelne dosadeni, bez chrbtovych kosti, s vysokym platom, s takymi stimulmi a motivaciami, budu robit to co im je povedane z hora. Hovori sa tomu korporatokracia, rovnako aj na zapade, aj tu vladnu korporacie.seth82 napísal:Téma o Ficovi nie je zbytočná. Fico totiž iba kradne. Tí pred ním kradli, ale spravili aspoň niečo pozitívne a to kradnutie nerobili tak okato a drzo, s aroganciou voči ostatným. Ak sa ti táto téma nepáči, môžeš ju ignorovať, okrem toho, nemôžeme predsa veriť, že nejakou témou na diskusnom fóre niečo zmeníme - nič sa nezmení, či tu táto téma je alebo nie je. Preto diskutujeme, lebo môžeme a je to tu na to založené.
To uz je len super, ze ti predtym kradli ale menej
Toto je len vizitka nasho naroda, tak len diskutujte, nic viac si priat nemozu, pre nich je to len
javatar napísal:A na moju otazku nik neodpovie?
http://ekonomika.sme.sk/c/6940707/lipsi ... u-spp.html"Hoci reorganizáciu SPP schválila vláda až 4. septembra, táto schránková spoločnosť si vzala úver už dva mesiace predtým vydaním dlhopisov vo výške 500 miliónov eur, ktorý 11. septembra ešte navýšila o 250 miliónov eur," vyčíslil opozičný poslanec.
Za tieto pôžičky pritom ručí majetkom najcennejšej spoločnosti v skupine SPP, Eustream, ktorý vlastní tranzitný plynovod vedúci cez Slovensko.
cize, J&T si zobrala pozicku 750 mega eur, splacat ju bude Eustream, ktoremu sa takto bude znizovat zisk, 51 % zisku ide J&T, 49 % ide statu, kedze zisk nebude, lebo sa cez Eustream bude nepriamo splacat dlzoba, stat dostane nic, J&T sice tiez, ale zostalo im 750 mega, pekny plan
zarobil vlastnou hlavou, sikulka ^^
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
butthead: Ak tu na niekoho ukazovať nebudeš, tak prečo pociťuješ nutkanie nám tu tieto megaobjavy vysvetľovať? My naozaj nie sme tak zaostalí. A na koho mám prstom ukazovať? Na seba? Na Mikiho? Fico vládne, ak si si to náhodou doteraz nevšimol a takých, ktorí stoja so založenými rukami "nad vecou", ukazujú prstom na všetkých a rehocú sa, akí sú ale hlúpi, že sa nad tým všetkým pozastavujú, sme tu už mali - prezradím ti - nič nevyriešili a nič nezmenili.
Ako sa tomu všetkému hovorí, mi taktiež nemusíš vysvetľovať. Ako je to na západe - to nechám hodnotiť na tých, ktorí na západe žili, nie len si prečítali isté weby a zopár kritických článkov v novinách.
Nuž a ja som niekde písal, že je to niečo pozitívne? Áno, je pozitívne, že prišli investori a ľuďom dali prácu. Ak by neprišli, naše HDP je o 40 percent nižšie a to najmenej. Iba automobilky totiž predstavujú túto časť. A ako inak by sa to podľa teba "dalo inak"? Tak, aby sa to tu rozbehlo?
A TY robíš čo, okrem diskutovania a zaujímania tradičného postoja, ktorý som opísal vyššie? Môžeš nám to prezradiť? Nože, veď nemaj tajnosti, možno sa niečomu priučíme.
Vieš - príde mi to, ako keby si práve teraz v posledných dňoch vyšiel z nejakej ulity a pociťuješ potrebu rozdávať tu rozumy ako malým deťom, poučovať tu o tom, čo je dobré a čo zlé, ako sa veci "naozaj" majú, dokonca tu tvrdíš, že ak by tu neprišli investori tak, tak by prišli onak - no proste kandidát na Nobelovú cenu a to minimálne. Kde si bol doteraz? Prečo si tie geniálne myšlienky neponúkol vtedy tým, ktorí sa snažili investície na Slovensko dotiahnuť po tom, ako sme boli kvôli "otcovi národa" Vladkovi kompletne uzavretí? Veď na spasiteľa ako ty všetci čakali.
Ako sa tomu všetkému hovorí, mi taktiež nemusíš vysvetľovať. Ako je to na západe - to nechám hodnotiť na tých, ktorí na západe žili, nie len si prečítali isté weby a zopár kritických článkov v novinách.
Nuž a ja som niekde písal, že je to niečo pozitívne? Áno, je pozitívne, že prišli investori a ľuďom dali prácu. Ak by neprišli, naše HDP je o 40 percent nižšie a to najmenej. Iba automobilky totiž predstavujú túto časť. A ako inak by sa to podľa teba "dalo inak"? Tak, aby sa to tu rozbehlo?
A TY robíš čo, okrem diskutovania a zaujímania tradičného postoja, ktorý som opísal vyššie? Môžeš nám to prezradiť? Nože, veď nemaj tajnosti, možno sa niečomu priučíme.
Vieš - príde mi to, ako keby si práve teraz v posledných dňoch vyšiel z nejakej ulity a pociťuješ potrebu rozdávať tu rozumy ako malým deťom, poučovať tu o tom, čo je dobré a čo zlé, ako sa veci "naozaj" majú, dokonca tu tvrdíš, že ak by tu neprišli investori tak, tak by prišli onak - no proste kandidát na Nobelovú cenu a to minimálne. Kde si bol doteraz? Prečo si tie geniálne myšlienky neponúkol vtedy tým, ktorí sa snažili investície na Slovensko dotiahnuť po tom, ako sme boli kvôli "otcovi národa" Vladkovi kompletne uzavretí? Veď na spasiteľa ako ty všetci čakali.
To je az komicke, ked fico teraz rozpraval a seci smeraci tam tlieskaju, usmievaju sa jak prisprosti.
Mali by ostatny odist, nech si tam rozpravaju smeraci.
Mali by ostatny odist, nech si tam rozpravaju smeraci.
Lebo su ludia, co len pozru TV, precitaju nejaky dennik a vedia vsetko, potom nadavaju na len na Fica, ze co to tu robi...seth82 napísal:butthead: Ak tu na niekoho ukazovať nebudeš, tak prečo pociťuješ nutkanie nám tu tieto megaobjavy vysvetľovať?
O com to hovoris ? Poukazal som tu snad na niekoho ?seth82 napísal: My naozaj nie sme tak zaostalí.
Ukazuj prstom na tych, ktori su tak najivni, ze tymto volebnym systemom sa nieco zmeni, to ze tu mame takyto bordel nieje nic ine len vizitka tohto naroda.seth82 napísal: A na koho mám prstom ukazovať? Na seba? Na Mikiho? Fico vládne, ak si si to náhodou doteraz nevšimol a takých, ktorí stoja so založenými rukami "nad vecou", ukazujú prstom na všetkých a rehocú sa, akí sú ale hlúpi, že sa nad tým všetkým pozastavujú, sme tu už mali - prezradím ti - nič nevyriešili a nič nezmenili.
Tak sa k tomu ani nevyjadruj, nech sa vyjadria ti co ziju v zahranici.seth82 napísal: Ako sa tomu všetkému hovorí, mi taktiež nemusíš vysvetľovať. Ako je to na západe - to nechám hodnotiť na tých, ktorí na západe žili, nie len si prečítali isté weby a zopár kritických článkov v novinách.
Nekonkretizoval si to "nieco pozitivne" tak som sa na to pytal. Zial ano bolo by to tak, kedze po 89 neboli komunisti uvezneni/povesani, tak teraz tu mame bordel.seth82 napísal:Nuž a ja som niekde písal, že je to niečo pozitívne? Áno, je pozitívne, že prišli investori a ľuďom dali prácu. Ak by neprišli, naše HDP je o 40 percent nižšie a to najmenej. Iba automobilky totiž predstavujú túto časť. A ako inak by sa to podľa teba "dalo inak"? Tak, aby sa to tu rozbehlo?
Poviem len jedno, mam zdravotne obmedzenia, pri ktorych mam problem komunikovat recou. Face2face normalna komunikacia nehrozi. Snazim sa, bojujem s tym cely zivot...seth82 napísal:A TY robíš čo, okrem diskutovania a zaujímania tradičného postoja, ktorý som opísal vyššie? Môžeš nám to prezradiť? Nože, veď nemaj tajnosti, možno sa niečomu priučíme.
Haluz je ale ta, ze si tu podstatu toho co som sa snazil popisat, vela ludi v tych ulitach zije a je potrebne ich oslobodit.seth82 napísal:Vieš - príde mi to, ako keby si práve teraz v posledných dňoch vyšiel z nejakej ulity a pociťuješ potrebu rozdávať tu rozumy ako malým deťom, poučovať tu o tom, čo je dobré a čo zlé, ako sa veci "naozaj" majú, dokonca tu tvrdíš, že ak by tu neprišli investori tak, tak by prišli onak - no proste kandidát na Nobelovú cenu a to minimálne. Kde si bol doteraz? Prečo si tie geniálne myšlienky neponúkol vtedy tým, ktorí sa snažili investície na Slovensko dotiahnuť po tom, ako sme boli kvôli "otcovi národa" Vladkovi kompletne uzavretí? Veď na spasiteľa ako ty všetci čakali.
A ja, ze co nikto nepiskal dneska na balkone, a to oni si tam svojich ludi doniesli.
A trochu som nepochopil ficove vyjadrenie
A zrazu uz garantuje ceny len na 1 rok.
Tajtrlik ficovsky.
A trochu som nepochopil ficove vyjadrenie
. Kto uz by sa len chcel byt o straty?o tie straty sa treba pobit
A zrazu uz garantuje ceny len na 1 rok.
No musím posledné dni zhrnúť tak, že Fico spravil chybu a táto nenápadná chyba bude prvá z radu, ktoré budú nasledovať. Spravil chybu preto, že nebol schopný obhájiť sa a očistiť. Fico zvolil taktiku:
A: Tunelujete!
Fico: Robíme všetko preto aby boli ceny plynu stabilné.
A: Očividne tunelujete!
Fico: Ale ceny plynu máme stabilne!
45% preferencie? Slovensko si zaslúži len zodrať z kože. Takto tu ostanú len cigáni a dôchodcovia. Národ idiotov. Aj mestské zastupiteľstvo v Užhorode má vyššiu úroveň ako náš parlament.
A: Tunelujete!
Fico: Robíme všetko preto aby boli ceny plynu stabilné.
A: Očividne tunelujete!
Fico: Ale ceny plynu máme stabilne!
45% preferencie? Slovensko si zaslúži len zodrať z kože. Takto tu ostanú len cigáni a dôchodcovia. Národ idiotov. Aj mestské zastupiteľstvo v Užhorode má vyššiu úroveň ako náš parlament.
Uf, takýto zlý výsledok som hádam ešte nevidel. A urobil ho sám veľký Fico. To je už naozaj kríza. 
http://www.demagog.sk/diskusie/398/pred ... ych-temach
http://www.demagog.sk/diskusie/398/pred ... ych-temach
-
seth82
Darca
butthead:
1. Takí ľudia tu v tejto sekcii IMHO nie sú. Teda ja tu takého nepoznám - práve preto ma fascinuje, prečo pociťuješ nutkanie vypisovať tu a nie tým, ktorí spadajú do spektra, ktoré si charakterizoval.
2. Nie, nepoukázal - v tom prípade ale platí to, čo je za pomlčkou v bode 1.
3. Nie, nebudem ukazovať prstom na tých, ktorí sú naivní a myslia si, že týmto volebným systémom sa niečo zmení. Budem ukazovať prstom na mudriášov a rádoby sarkastikov, ktorí si myslia, že stoja nad vecou a z pasívneho kúta niekde v pomyslenej miestnosti sedia s nohami vyloženými na stole, rehocú sa z voličov a myslia si o sebe, akí sú sofistikovaní a ako vydrbali s celým systémom tak, že sa do neho akože neradia. To, že za nich rozhodnú iní a oni sú pasívne ovce, to si samozrejme nepripustia. Teda takto to ja vidím.
4. Mojko, ja som v zahraničí žil viac ako 7 rokov a na budúci rok pokračujem - som tam stále zamestnaný a stále tam študujem, idem tam aj o pár dní. Mám odtiaľ viac skúseností, ako si ty vieš predstaviť.
5. S tým, že keby boli v 89 komunisti povešaní, nebol by bordel, by som súhlasil, avšak ani to nevieme s istotou. V každom prípade príchod zahraničných investorov na Slovensko (nech už prebehol akokoľvek) bol obrovským pozitívom. Bez nich by sme boli na úrovni Mongolska a aj s tým bordelom.
6. Tak vidíš, všetci máme nejaké obmedzenia. Neodsudzuj teda iných za ich aktivitu (nech je akákoľvek), nie sú o nič horší ako ty.
7. Ak chceš nejakých ľudí oslobodiť, osloboď ich. Dovolím si ale tvrdiť, že na tomto fóre a v tejto sekcii sú iba ľudia, ktorí z tej ulity už dávno vyrástli a to nepatrí iba pre zástancov "pravice", ale aj "ľavice". Vedia, že nič nie je čierno biele (modro-červené, v tomto prípade), vedia, ako to je, ale vedia aj to, že zmena systému nie je v dohľadne a preto s ním musia zatiaľ pracovať. Pasívny postoj nič nerieši, to som tu vysvetľoval už v minulosti a nechce sa mi to opakovať. A sklamem ťa - takí, ktorí v tých pomyslených ulitách sú (a teda na ktorých si všetky svoje príspevky smeroval), z nich nikdy nevylezú, pretože nemajú Internet, nevedia čo to je, nemajú prístup k zahraničným informáciám, nemajú prehľad nie len vo financiách, ale ani v ekonomike (a to základnej, triviálnej) a v politike, nevedia žiadnu inú reč a preto sú odkázaní na vypatlávanie lokálnymi médiami, ktoré sú zapredané rôznym stranám. A preto nech už sa tu hráš na nejakého hlásateľa pravdy a reality, vedz, že tvoje hlásanie nepadá na úrodnú pôdu, pretože my tu už takéto veci vieme a tí, ktorých sa to týka, sa tu v živote neukážu.
Takže asi tak.
1. Takí ľudia tu v tejto sekcii IMHO nie sú. Teda ja tu takého nepoznám - práve preto ma fascinuje, prečo pociťuješ nutkanie vypisovať tu a nie tým, ktorí spadajú do spektra, ktoré si charakterizoval.
2. Nie, nepoukázal - v tom prípade ale platí to, čo je za pomlčkou v bode 1.
3. Nie, nebudem ukazovať prstom na tých, ktorí sú naivní a myslia si, že týmto volebným systémom sa niečo zmení. Budem ukazovať prstom na mudriášov a rádoby sarkastikov, ktorí si myslia, že stoja nad vecou a z pasívneho kúta niekde v pomyslenej miestnosti sedia s nohami vyloženými na stole, rehocú sa z voličov a myslia si o sebe, akí sú sofistikovaní a ako vydrbali s celým systémom tak, že sa do neho akože neradia. To, že za nich rozhodnú iní a oni sú pasívne ovce, to si samozrejme nepripustia. Teda takto to ja vidím.
4. Mojko, ja som v zahraničí žil viac ako 7 rokov a na budúci rok pokračujem - som tam stále zamestnaný a stále tam študujem, idem tam aj o pár dní. Mám odtiaľ viac skúseností, ako si ty vieš predstaviť.
5. S tým, že keby boli v 89 komunisti povešaní, nebol by bordel, by som súhlasil, avšak ani to nevieme s istotou. V každom prípade príchod zahraničných investorov na Slovensko (nech už prebehol akokoľvek) bol obrovským pozitívom. Bez nich by sme boli na úrovni Mongolska a aj s tým bordelom.
6. Tak vidíš, všetci máme nejaké obmedzenia. Neodsudzuj teda iných za ich aktivitu (nech je akákoľvek), nie sú o nič horší ako ty.
7. Ak chceš nejakých ľudí oslobodiť, osloboď ich. Dovolím si ale tvrdiť, že na tomto fóre a v tejto sekcii sú iba ľudia, ktorí z tej ulity už dávno vyrástli a to nepatrí iba pre zástancov "pravice", ale aj "ľavice". Vedia, že nič nie je čierno biele (modro-červené, v tomto prípade), vedia, ako to je, ale vedia aj to, že zmena systému nie je v dohľadne a preto s ním musia zatiaľ pracovať. Pasívny postoj nič nerieši, to som tu vysvetľoval už v minulosti a nechce sa mi to opakovať. A sklamem ťa - takí, ktorí v tých pomyslených ulitách sú (a teda na ktorých si všetky svoje príspevky smeroval), z nich nikdy nevylezú, pretože nemajú Internet, nevedia čo to je, nemajú prístup k zahraničným informáciám, nemajú prehľad nie len vo financiách, ale ani v ekonomike (a to základnej, triviálnej) a v politike, nevedia žiadnu inú reč a preto sú odkázaní na vypatlávanie lokálnymi médiami, ktoré sú zapredané rôznym stranám. A preto nech už sa tu hráš na nejakého hlásateľa pravdy a reality, vedz, že tvoje hlásanie nepadá na úrodnú pôdu, pretože my tu už takéto veci vieme a tí, ktorých sa to týka, sa tu v živote neukážu.
Takže asi tak.
Seth k tomu vsetkemu, disponujes s malo objektivnymi informaciami, takze vobec sa ti necudujem, ze mas nazor taky aky mas... V 90 rokoch sa toho tolko potunelovalo, ze ak by ozaj ta "nezna" revolucia prebehla ako mala, cize ti zodpovedni by boli niekde za mrezami, tak by sme ani tolko tych zahranicnych investorov nepotrebovali, mimochodom investori chodili aj v 90 rokoch, len sa o nich nepisalo, nazorny priklad je firma, v ktorej pracujem a vyraba tu vyse 20 rokov, vyvaza 95 % do zahranicia, zamestnavame do 150 ludi (priemerne mzdy), ziadali sme aj o EU fondy, dotacie, no neuspeli sme (no asi to bude tym, ze nemame tych spravnych ludi na statnych stolickach?). Co taky samsung, dostane danove ulavy 10 rokov, operatori vo vyrobe robia za minimalnu mzdu, no to uz je len super.
Jednoducho ja to vsetko vidim v realite, ten vztah medzi zamestnancami, zamestnavatelom a statom, nami vsetkymi co sa vlastne skladame na to ako to tu funguje a cudujme sa svetu, ze tu vladne tzv. Fico. Jakto, ze v komunizme to fungovalo bez dlhov a kazdy mal zamestnanie, potravinovo sebestacni ? To kludne mohlo pokracovat aj po neznej, ibaze ti isty ludia prevliekli kabaty a zacalo sa veselo tunelovat.
Jednoducho ja to vsetko vidim v realite, ten vztah medzi zamestnancami, zamestnavatelom a statom, nami vsetkymi co sa vlastne skladame na to ako to tu funguje a cudujme sa svetu, ze tu vladne tzv. Fico. Jakto, ze v komunizme to fungovalo bez dlhov a kazdy mal zamestnanie, potravinovo sebestacni ? To kludne mohlo pokracovat aj po neznej, ibaze ti isty ludia prevliekli kabaty a zacalo sa veselo tunelovat.
-
Andi_Cibula
Addict
Neverim vlastnym ociam.butthead napísal:Jakto, ze v komunizme to fungovalo bez dlhov a kazdy mal zamestnanie, potravinovo sebestacni ?
To co si napisal je nezmysel.
//o.i. ked ti tak strasne vadi ze neuvedomele diskutujeme o Ficovi - tak tema sa vola 2. Ficova vlada a nie Fico v 2. vlade.
//Apropo, mozes studovat:
https://www.google.com/search?client=op ... el=suggest
To je jednoducho fakt, 0 dlh, zamestnani musel byt kazdy, a potravinovo sme boli sebestacni, v kazdej dedine si mal druzstvo. To ale neznamena, ze v tej dobe bolo vsetko ok, vlastne par z tych minusov tu mame do dnes, praktiky STB, nepriame potlacanie slobody slova. Ibaze o tom hlavny medialny prud nehovori. A Fico + dianie v parlamente je tym nazornym prikladom.
-
seth82
Darca
butthead: OMG. A ty ako vieš, s akými informáciami ja disponujem? Alebo si opäť z ďalších X ľudí na tomto fóre, ktorí si myslia, že majú prístup k nejakým tajným zdrojom, ktoré sú viditeľné iba tebe?
Zahraničných investorov by sme tu potrebovali vždy. Bez ohľadu na to, či by sa tu niečo tunelovalo alebo nie. Pretože náš priemysel bol zaostalý, nebol zameraný na odvetvia, ktoré by boli na európskom/svetovom trhu žiadaný, nebol by konkurencieschopný - nebudem to zbytočne vysvetľovať, pretože sa tváriš, ako keby si všetkému rozumel, tak predpokladám, že rozumieš aj tomu. My sme boli po páde režimu sto rokov za západom a to skoro vo všetkom (možno okrem zbraní, ktoré ale dnes akosi strácajú na popularite, okrem tých moderných, ktoré ešte stále vyrábame a nejdú nejako extra na odbyt).
Samozrejme ty to vidíš v realite a my to vidíme ako? V nerealite? My vidíme všetko veľmi dobre. Neviem, prečo ste neuspeli, predpokladám, že nie si vo vedení tej vašej firmy a preto to asi nevieš ani ty. Samsung ma nezaujíma. Daňové úľavy sú na vláde, nie na eurofondoch a EÚ. A čo to má vlastne spoločné s touto témou a hlavne s tým, že tu vládne Fico? Ten snáď niečo zlepšil? Alebo čo vlastne? Vôbec netuším.
Bez investorov by sme boli v prdeli a to je úplne jedno, či by sa podniky vytunelovali alebo nie. To je jednoducho fakt. O komunizme toho vieš asi pramálo, keď si mi položil takúto otázku, verím, že to bolo v tejto sekcii fóra už vysvetlené a to neraz - naozaj sa mi to všetko nechce odznova vysvetľovať a objasňovať. Nehovoriac o tej potravinovej sebestačnosti, ktorá je čiastoťnou odpoveďou na úvahy o tom, či by sme investorov potrebovali alebo nie.
Ináč, ak niečo prezentuješ ako fakt, prosím - dolož to. Predtým, ako tu niečo začneš vyhlasovať, prečítaj si, ako to všetko vtedy "fungovalo" http://www.nbs.sk/_img/Documents/PUBLIK ... Biatec.pdf a odtiaľto prvú polovicu http://www.ksenzsigh.sk/?p=771 a v neposlednom rade naštudovať si knihu http://www.kosmas.cz/knihy/163008/cesi- ... .-stoleti/ v ktorej Rychlík (profesor FF Karlovej Univerzity) opisuje, ako na tom bola česká a slovenská ekonomika, pričom mal prístup aj k materiálom, ktoré sú ináč ešte neodtajnené. A áno - ja som ju čítal, pretože kedysi dávno som písal diplomovku o interných záležitostiach komunistických strán ČR a SR, takže toto bola povinnosť.
Zahraničných investorov by sme tu potrebovali vždy. Bez ohľadu na to, či by sa tu niečo tunelovalo alebo nie. Pretože náš priemysel bol zaostalý, nebol zameraný na odvetvia, ktoré by boli na európskom/svetovom trhu žiadaný, nebol by konkurencieschopný - nebudem to zbytočne vysvetľovať, pretože sa tváriš, ako keby si všetkému rozumel, tak predpokladám, že rozumieš aj tomu. My sme boli po páde režimu sto rokov za západom a to skoro vo všetkom (možno okrem zbraní, ktoré ale dnes akosi strácajú na popularite, okrem tých moderných, ktoré ešte stále vyrábame a nejdú nejako extra na odbyt).
Samozrejme ty to vidíš v realite a my to vidíme ako? V nerealite? My vidíme všetko veľmi dobre. Neviem, prečo ste neuspeli, predpokladám, že nie si vo vedení tej vašej firmy a preto to asi nevieš ani ty. Samsung ma nezaujíma. Daňové úľavy sú na vláde, nie na eurofondoch a EÚ. A čo to má vlastne spoločné s touto témou a hlavne s tým, že tu vládne Fico? Ten snáď niečo zlepšil? Alebo čo vlastne? Vôbec netuším.
Bez investorov by sme boli v prdeli a to je úplne jedno, či by sa podniky vytunelovali alebo nie. To je jednoducho fakt. O komunizme toho vieš asi pramálo, keď si mi položil takúto otázku, verím, že to bolo v tejto sekcii fóra už vysvetlené a to neraz - naozaj sa mi to všetko nechce odznova vysvetľovať a objasňovať. Nehovoriac o tej potravinovej sebestačnosti, ktorá je čiastoťnou odpoveďou na úvahy o tom, či by sme investorov potrebovali alebo nie.
Ináč, ak niečo prezentuješ ako fakt, prosím - dolož to. Predtým, ako tu niečo začneš vyhlasovať, prečítaj si, ako to všetko vtedy "fungovalo" http://www.nbs.sk/_img/Documents/PUBLIK ... Biatec.pdf a odtiaľto prvú polovicu http://www.ksenzsigh.sk/?p=771 a v neposlednom rade naštudovať si knihu http://www.kosmas.cz/knihy/163008/cesi- ... .-stoleti/ v ktorej Rychlík (profesor FF Karlovej Univerzity) opisuje, ako na tom bola česká a slovenská ekonomika, pričom mal prístup aj k materiálom, ktoré sú ináč ešte neodtajnené. A áno - ja som ju čítal, pretože kedysi dávno som písal diplomovku o interných záležitostiach komunistických strán ČR a SR, takže toto bola povinnosť.
Seth82
nalozil si riadne, s tebou je tazka debata ale teda podme na to.
Pad komunizmu bol vopred naplanovany tah, ak to este nevies, preto sme boli v takych srackach v akych sme do teraz.
Ano som prava ruka vedenia, robim s peniazmi, tak viem. Samsung ta nezaujima, tieto velke firmy maju danove ulavy, aj odvodove. Spolocne ma to, ze ja okrem toho ze pracujem aj podnikam a taketo ulavy nemam, takze je to diskriminacia.
Ja disponujem informaciami oboch taborov, snazim sa ich porovnavat, obe pokladam za neutralne. Za to u teba vyhrava hlavny medialno-politicky prud, ostatne je pre teba konspiracia, povedz mi kolko si pocuval slobodny vysielac ? alebo mas nejaky ten zem a vek precitany ?seth82 napísal: OMG. A ty ako vieš, s akými informáciami ja disponujem? Alebo si opäť z ďalších X ľudí na tomto fóre, ktorí si myslia, že majú prístup k nejakým tajným zdrojom, ktoré sú viditeľné iba tebe?
Nebol tak zaostali aby sa tu nedalo zit, existovat. Mi netvrd, ze by sa to nedalo vsetko zrevitalizovat, povedz mi kde sa stratili peniaze ? Len vdaka zahranicnym investorom sa Slovensko drzi na vlasku.... Verejny dlh koncom minuleho roka 37,245 mld. eur. A Fico svojvolnymi rozhodnutiami nas ide este viac zadlzovat.seth82 napísal:Zahraničných investorov by sme tu potrebovali vždy. Bez ohľadu na to, či by sa tu niečo tunelovalo alebo nie. Pretože náš priemysel bol zaostalý, nebol zameraný na odvetvia, ktoré by boli na európskom/svetovom trhu žiadaný, nebol by konkurencieschopný - nebudem to zbytočne vysvetľovať, pretože sa tváriš, ako keby si všetkému rozumel, tak predpokladám, že rozumieš aj tomu. My sme boli po páde režimu sto rokov za západom a to skoro vo všetkom (možno okrem zbraní, ktoré ale dnes akosi strácajú na popularite, okrem tých moderných, ktoré ešte stále vyrábame a nejdú nejako extra na odbyt).
Pad komunizmu bol vopred naplanovany tah, ak to este nevies, preto sme boli v takych srackach v akych sme do teraz.
seth82 napísal:Samozrejme ty to vidíš v realite a my to vidíme ako? V nerealite? My vidíme všetko veľmi dobre. Neviem, prečo ste neuspeli, predpokladám, že nie si vo vedení tej vašej firmy a preto to asi nevieš ani ty. Samsung ma nezaujíma. Daňové úľavy sú na vláde, nie na eurofondoch a EÚ. A čo to má vlastne spoločné s touto témou a hlavne s tým, že tu vládne Fico? Ten snáď niečo zlepšil? Alebo čo vlastne? Vôbec netuším.
Ano som prava ruka vedenia, robim s peniazmi, tak viem. Samsung ta nezaujima, tieto velke firmy maju danove ulavy, aj odvodove. Spolocne ma to, ze ja okrem toho ze pracujem aj podnikam a taketo ulavy nemam, takze je to diskriminacia.
Tebe je jedno vsetko, aj ta privatizacia v 90 rokoch ti bola jedno ? aj ta afera okolo SPP teraz je ti jedno?seth82 napísal:Bez investorov by sme boli v prdeli a to je úplne jedno, či by sa podniky vytunelovali alebo nie. To je jednoducho fakt. O komunizme toho vieš asi pramálo, keď si mi položil takúto otázku, verím, že to bolo v tejto sekcii fóra už vysvetlené a to neraz - naozaj sa mi to všetko nechce odznova vysvetľovať a objasňovať. Nehovoriac o tej potravinovej sebestačnosti, ktorá je čiastoťnou odpoveďou na úvahy o tom, či by sme investorov potrebovali alebo nie.
Tu sa linkami a materialmi mozeme ohanat do nekonecna, ja v tej realite existujem, nemam problem sledovat obe strany medialnych taborov. To je sice pekne, ze si robil diplomovku, ale tiez nevies ci cerpas z pravdivych zdrojov, ani ja, ale cosi tosi mam za sebou, aj z okolia, rodiny, z prac. Cele toto vsetko je viacmenej o dovere, komu, comu viac doverujeme. Ale jednoducho s tebou sa suhlasit neda, si z velkej casti dezinformovany. 80% oviec nepresvedcis ani za milion rokov, realne na zmeny staci 15% a zvysnych 5 % su ti za korytami.seth82 napísal:Ináč, ak niečo prezentuješ ako fakt, prosím - dolož to. Predtým, ako tu niečo začneš vyhlasovať, prečítaj si, ako to všetko vtedy "fungovalo" http://www.nbs.sk/_img/Documents/PUBLIK ... Biatec.pdf a odtiaľto prvú polovicu http://www.ksenzsigh.sk/?p=771 a v neposlednom rade naštudovať si knihu http://www.kosmas.cz/knihy/163008/cesi- ... .-stoleti/ v ktorej Rychlík (profesor FF Karlovej Univerzity) opisuje, ako na tom bola česká a slovenská ekonomika, pričom mal prístup aj k materiálom, ktoré sú ináč ešte neodtajnené. A áno - ja som ju čítal, pretože kedysi dávno som písal diplomovku o interných záležitostiach komunistických strán ČR a SR, takže toto bola povinnosť.
-
seth82
Darca
butthead:
1. Takže ešte raz - ako vieš, čím disponujem ja? Mňa nezaujíma tvoja sebacharakteristika ako neutrála, mňa zaujíma to, ako vieš, akými informáciami ja disponujem. Je mi úplne jedno, čo ty považuješ za lepšie informácie ako tie, ktoré mám ja - ja nepovažujem zem a vek za nejaký relevantný zdroj a hlavne nie za smerodajný k charakteristike informačnej hodnoty človeka. To platí aj pre trápny slobodný vysielač. Nie, nepovažujem ich za konšpiračné weby. Považujem ich za polemické weby, ktoré sa strácajú vo vlastných informáciách a nevedia, čo vlastne chcú. Ak ich nečítam neznamená, že mám info iba "z mediálne politického prúdu" - nevieš čo čítam, nevieš, k čomu mám prístup a hádaj - nie, neprezradím a nešpecifikujem. Iba ma fascinujú tvoje definitívy, ktoré tu o mne bez toho, aby si ma poznal, vyhlasuješ.
2. Samozrejme. Ani púšť Kalahari nie je tak zaostalá, aby sa na nej nedalo žiť a existovať. Krováci tam síce žerú korene rastlín a lovia zver, no k šťastiu im viac netreba. Poslal som ti niekoľko zdrojov, v jednom z nich je štatistika o tom, koľko ľudí emigrovalo z ČSSR za isté obdobie - prezri si to číslo a zamysli sa nad tým, prečo emigrovali, prečo k tomu dochádzalo, keď sa u nás "dalo žiť a existovať".
Za čo sa malo všetko zrevitalizovať, povedz? Za aké peniaze? Veď sme boli technologicky úplne pozadu, ešte aj VSŽ musela prestavovať mnoho svojich častí, aby vôbec stíhala za konkurenciou. A čo ostatné staré, "slávne" závody? Veď ich výrobné postupy boli sto rokov za opicami v porovnaní so západom. Prečo česká Škodovka bola tam, kde bola, pred režimom a aj po režime? Prečo keď do nej vstúpil VW začala zrazu megaprosperovať?
Vieš, to nie je len tak, revitalizovať hospodárstvo celej krajiny, ktoré bolo primárne zamerané na agrikultúru. Tá by nás ekonomicky neutiahla a ako iste vieš, jej vplyv na HDP bol mizivý. To, že pád komunizmu bol vopred naplánovaný ťah, je iba tvoja viera v konšpiráciu, nič viac. A tej ja veriť nemusím. A pokiaľ mi ju nedokážeš (čo sa doteraz nepodarilo ešte nikomu na tomto fóre a boli tu oveľa horlivejší "nezávislí" diskutéri), tak veriť, že CIA alebo NSA všetko naplánovala, lebo USA, nebudem. A ani o tom nemienim diskutovať, pretože všetky tieto konšpirácie ma nezaujímajú a hlavne nemajú nič spoločné s touto témou a s tým, či by Slovensko dokázalo prežiť bez investorov.
3. Si pravá ruka, poznáš dôvody, prečo ste tie eurofondy nedostali? Boli oprávnené? Ak neboli, podali ste odvolanie? Sťažovali ste sa? Samsung ma nezaujíma, no viem, že dotácie dostáva - nemusíš ma o tom poučovať. Ak ti vadia úľavy - sťažuj sa na tú diskrimináciu. Pri moci je Fico, sťažuj sa mu, pretože on dotuje svojich sponzorov celkom viditeľne (a chystá sa na to opäť s dotáciami na plyn, že áno).
4. Kdeže som napísal, že mi je jedno všetko? A že mi je jedno, ako prebehla privatizácia v 90. rokoch? Predvádzaš tu intergalaktické dedukcie, na ktoré som extra alergický, takže ťa upozorním už teraz - ušetri ma takýchto skokov, pretože zbytočne spomaľujú diskusiu a ja si nenechám pripisovať autorstvo niečoho, čo som nenapísal. Ináč netuším, z ktorej časti tej vety, ktorú si citoval, si k niečomu takému dospel, ale tak čo už.
5. Ja neexistujem v realite? Čo majú tvoje vyhlásenia o Slovensku a jeho ekonomike a jej stabilite ci zadĺženiu spoločné s tým, že "ty v realite žiješ"? Čo sú to za slogany? My ostatní, čo podnikáme alebo máme firmy, nežijú v tej realite? Zasa nádych toho mesiášskeho komplexu...O tom, či viem čerpať alebo neviem čerpať z pravdivých zdrojov, ty nevieš nič. Predstav si - čerpal som aj od komunistických pohlavárov. Ja mám tiež čosi za sebou - ne si sám. Ešte raz - čo to má spoločné s tým, o čom sa tu bavíme?
Ja som dezinformovaný? No prosím
Asi nemá zmysel s tebou diskutovať, keď to, čo tu prezentuješ ty, považuješ za väčšiu pravdu ako to, čo tu prezentujú iní. Už sme tu takých ako ty mali habadej a jeden naviac nič nezmení. Samozrejme, sme ovce, lebo nepočúvamé istý rozhlas a nečítame isté časopisy a weby. Lebo tie prinášajú "lepšiu" pravdu ako tie, čo čítame my, ovce a o čom samozrejme ty vieš.
Strata času.
1. Takže ešte raz - ako vieš, čím disponujem ja? Mňa nezaujíma tvoja sebacharakteristika ako neutrála, mňa zaujíma to, ako vieš, akými informáciami ja disponujem. Je mi úplne jedno, čo ty považuješ za lepšie informácie ako tie, ktoré mám ja - ja nepovažujem zem a vek za nejaký relevantný zdroj a hlavne nie za smerodajný k charakteristike informačnej hodnoty človeka. To platí aj pre trápny slobodný vysielač. Nie, nepovažujem ich za konšpiračné weby. Považujem ich za polemické weby, ktoré sa strácajú vo vlastných informáciách a nevedia, čo vlastne chcú. Ak ich nečítam neznamená, že mám info iba "z mediálne politického prúdu" - nevieš čo čítam, nevieš, k čomu mám prístup a hádaj - nie, neprezradím a nešpecifikujem. Iba ma fascinujú tvoje definitívy, ktoré tu o mne bez toho, aby si ma poznal, vyhlasuješ.
2. Samozrejme. Ani púšť Kalahari nie je tak zaostalá, aby sa na nej nedalo žiť a existovať. Krováci tam síce žerú korene rastlín a lovia zver, no k šťastiu im viac netreba. Poslal som ti niekoľko zdrojov, v jednom z nich je štatistika o tom, koľko ľudí emigrovalo z ČSSR za isté obdobie - prezri si to číslo a zamysli sa nad tým, prečo emigrovali, prečo k tomu dochádzalo, keď sa u nás "dalo žiť a existovať".
Za čo sa malo všetko zrevitalizovať, povedz? Za aké peniaze? Veď sme boli technologicky úplne pozadu, ešte aj VSŽ musela prestavovať mnoho svojich častí, aby vôbec stíhala za konkurenciou. A čo ostatné staré, "slávne" závody? Veď ich výrobné postupy boli sto rokov za opicami v porovnaní so západom. Prečo česká Škodovka bola tam, kde bola, pred režimom a aj po režime? Prečo keď do nej vstúpil VW začala zrazu megaprosperovať?
Vieš, to nie je len tak, revitalizovať hospodárstvo celej krajiny, ktoré bolo primárne zamerané na agrikultúru. Tá by nás ekonomicky neutiahla a ako iste vieš, jej vplyv na HDP bol mizivý. To, že pád komunizmu bol vopred naplánovaný ťah, je iba tvoja viera v konšpiráciu, nič viac. A tej ja veriť nemusím. A pokiaľ mi ju nedokážeš (čo sa doteraz nepodarilo ešte nikomu na tomto fóre a boli tu oveľa horlivejší "nezávislí" diskutéri), tak veriť, že CIA alebo NSA všetko naplánovala, lebo USA, nebudem. A ani o tom nemienim diskutovať, pretože všetky tieto konšpirácie ma nezaujímajú a hlavne nemajú nič spoločné s touto témou a s tým, či by Slovensko dokázalo prežiť bez investorov.
3. Si pravá ruka, poznáš dôvody, prečo ste tie eurofondy nedostali? Boli oprávnené? Ak neboli, podali ste odvolanie? Sťažovali ste sa? Samsung ma nezaujíma, no viem, že dotácie dostáva - nemusíš ma o tom poučovať. Ak ti vadia úľavy - sťažuj sa na tú diskrimináciu. Pri moci je Fico, sťažuj sa mu, pretože on dotuje svojich sponzorov celkom viditeľne (a chystá sa na to opäť s dotáciami na plyn, že áno).
4. Kdeže som napísal, že mi je jedno všetko? A že mi je jedno, ako prebehla privatizácia v 90. rokoch? Predvádzaš tu intergalaktické dedukcie, na ktoré som extra alergický, takže ťa upozorním už teraz - ušetri ma takýchto skokov, pretože zbytočne spomaľujú diskusiu a ja si nenechám pripisovať autorstvo niečoho, čo som nenapísal. Ináč netuším, z ktorej časti tej vety, ktorú si citoval, si k niečomu takému dospel, ale tak čo už.
5. Ja neexistujem v realite? Čo majú tvoje vyhlásenia o Slovensku a jeho ekonomike a jej stabilite ci zadĺženiu spoločné s tým, že "ty v realite žiješ"? Čo sú to za slogany? My ostatní, čo podnikáme alebo máme firmy, nežijú v tej realite? Zasa nádych toho mesiášskeho komplexu...O tom, či viem čerpať alebo neviem čerpať z pravdivých zdrojov, ty nevieš nič. Predstav si - čerpal som aj od komunistických pohlavárov. Ja mám tiež čosi za sebou - ne si sám. Ešte raz - čo to má spoločné s tým, o čom sa tu bavíme?
Ja som dezinformovaný? No prosím
Strata času.
butthead napísal:To je jednoducho fakt, 0 dlh, zamestnani musel byt kazdy, a potravinovo sme boli sebestacni, v kazdej dedine si mal druzstvo. To ale neznamena, ze v tej dobe bolo vsetko ok, vlastne par z tych minusov tu mame do dnes, praktiky STB, nepriame potlacanie slobody slova. Ibaze o tom hlavny medialny prud nehovori. A Fico + dianie v parlamente je tym nazornym prikladom.
K potravinovej sebestačnosti. Ak ti stačia k sebestačnosti zemiaky, mlieko a kapusta, tak myslím, že takú sebestačnosť by sme zvládli zaviesť aj dneska v relatívne kratulinkom čase a nepotrebujeme na to ani družstvá v každej riti.
K tej zamestnanosti. "Každý bol zamestnaný". Si možno trošku slabší v chápaní, ale toto by si mohol zvládnuť. Aj dnes by kľudne štát mohol vytvoriť jednu veľkú štátnu firmu a zamestnať tam všetkých ľudí čo nemajú prácu a mali by sme 0% zamestnanosť. Bolo by to asi rovnako dobré riešenie ako to socialistické. Ale ty máš zase príliš slabý CPU a malú RAM aby si to pochopil a ja už som žiaľ prestal s charitatívnou osvetou. Toto je maximum čo som momentálne ochotný z nudy napísať.
-
TommyHot
Addict
Ze 0 dlh... Preto sa socani v 53. pustili do menovej reformy = okradli ludi o vsetky ich uspory, vsakze? Vidim, ze socialisticka propaganda je masivna este aj dnes...
OMG butthead, ty si uplne mimo...
-
Solo_Kamen
King
Najhoršie je, ked sa takých stretne pokope 10 a utvrdzujú sa v nejakej takejto kravine...