Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Nemusí ísť o nejakého asociála, čo to berie ako životný štýl.
z casti suhlasim, malo by sa to aplikovat hlavne na dlhodobo nezamestnanych a hlavne z toho titulu, ze su to nase peniaze, mali by sme mat aku-taku moznost rozhodovat, kam pojdu
Na cigy a chlast pre ciganov naozaj davky nie su urcene, hlavne v pripade, ze decka nemaju kde spat a spi ich na zemi 8 v jednej chatrci...
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6 ... gotke.html zasa cigáni a zasa zrušená diskusia...

//autoeditácia príspevku (22 Sep 2013, 13:18)
http://www.topky.sk/cl/11/1362245/Slova ... inave-deti z akejže to mierumilovnej, usilovnej a čistotnej menšiny pochádzajú :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

mozno nie celko sem ale.... zaujimave citanie, http://sho.sk/clanok/1389/extremizmus-na-slovensku
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.sme.sk/c/6945544/svedska-pol ... romov.html Veľmi výstižný príspevok z diskusie, hlavne to P.S. vyzýva na zamyslenie sa:

"Nie je jasné, prečo bol zoznam členov rómskej komunity zostavený."

Hehe, no neviem ci to nie je jasne len svedskym novinarom, ci aj tym slovenskym, no mne je to celkom jasne. Ale keby poviem preco mi je to jasne, tak by mi bol asi prispevok v ramci ochrany slobody prejavu, zmazany. Zaroven by som chcel navrhnut vazenej redakcii, nech presunu tento clanok do sekcie romovia.sme.sk vratane zakazania diskusie, lebo mam nutkanie pisat dalej, tak reku... :-)

P.S. Neda mi nenapisat, ze je zaujimave, ze vo Svedsku (ktore ako bolo napisane v clanku je maximalne tolerantne ku vsetkym) maju po par rokoch skusenosti s nasimi spoluobcanmi vytvoreny specialny zoznam tychto osob. Predpokladam, ze su opat na vine ti druhi...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Myslím, že viacerých vás zaujme vyjadrenie k neotváraniu diskusií k článkom týkajúcich sa rómov na SME.sk:

Q:Médiá spory väčšinou prehrávajú.

A: Áno. A preto niektoré diskusie jednoducho nemienime otvoriť, lebo to nie je pre nás ekonomicky zvládnuteľné. Napríklad pri rómskej téme sme to skúšali, ale tie príspevky boli z roka na rok horšie. Tam nie sú len príspevky, ktoré sú vulgárne. Tam sú príspevky, ktoré sú na paragraf. Kým sú vášne tak negatívne, nemá zmysel o tom u nás diskutovať. Nie je to cenzúra, lebo na webe je stále dosť alternatívnych médií, je tu Facebook, každý si môže založiť svoj blog, a tam zverejňovať svoje názory.

Čítajte viac: http://pivacek.blog.sme.sk/c/338205/Fil ... z2foPp7JWq
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vieš, ide o jedno (čo som tu už spomínal asi stokrát) - to, že diskusie pod článkami o politikoch sú v mnohých prípadoch oveľa horšie, im nevadí. OK, beriem - tam nemá kto nájsť paragrafy na rasizmus, ale pokiaľ viem, SME za obsah diskusií nezodpovedá. Ďalej fascinujúce je aj to, že v posledných týždňoch sa neotvárajú ani diskusie pod článkami s "kontroverznou" tematikou, napríklad o teplých, pochodoch For Life, či ako sa volajú a naposledy dnes pod článkom o kňazofi, ktorý bol obvinený zo sexuálneho obťažovania. Kde sa tam majú báť "ekonomickej zvládnutosti"? Môže ich tam niekto obviniť z rasizmu?

Odpoveď znie - nie. Je to iba výmysel, blud. Za diskusie nezodpovedajú, je tam obsah, aký je - to sa rovno môžu báť "ekonomickej zvládnuteľnosti" diskusií na Facebooku, ktoré nie sú tak tvrdo moderované (na ich FB stránke) a predsa tam stále sú.

Sorry, neverím mu ani slovo.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

http://www.ta3.com/clanok/1027285/obyva ... bytov.html
opät smutna chvila Slovenskeho naroda.
ptfuj
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

http://romovia.sme.sk/c/6947495/po-devi ... tisic.html

podla coho ich vedeli identifikovat?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pamätám si na humanistov, keď zjapali, že číslo 350K je premrštené a prehnané, že ich je oveľa menej a my sme rasisti. Nuž, ak sa máme rozhodnúť veriť tejto informácii, tak super...Spočítajme si, koľko z nich je nezamestnaných a detí a BUM. A exponenciálne to bude rásť ešte zjavne dlho...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Skôr toto je zaujímavé: rozpor medzi nejakými ideami a právnymi stanovami EÚ a reálnym problém. Som zvedavý, ako sa to vyvinie.

http://www.ta3.com/clanok/1027411/franc ... -s-ek.html

seth na teba sa mi nechce reagovať, píšeš tak, že sa z toho dá odvodiť hocčo a ja to aj sem-tam robím, hoci si to tak nemyslel, resp. si to tak exaktne nevyjadril. Určite to tu teraz nebudem riešiť a rozoberať, na to fakt nemám čas ani chuť.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: Nik ťa nevyzýva a ja osobne tvoje vyjadrenia naozaj nepotrebujem. Začínaš mi pripomínať istých iných užívateľov, ktorí prikvitnú, zle si interpretujú príspevok, vypíšu tu nervózne roráty, potom ufujazdia a napokon po mojej reakcii sa snažia pôsobiť "cool" s postojom "vzdávam to, nechce sa mi to vysvetľovať". Nabudúce ma môžeš takých vecí ušetriť a budeme zjavne spokojní obaja.

A EK nech si naserie - to je môj postoj. Síce má pravdu, čo sa týka Európskeho práva a jeho základného piliera o voľnom pohybe osôb, no na druhej strane si aspoň niekto nedá skákať po hlave od cigánov (zaujímavé, že aj tam sú oni tí asociálni) tak, ako Slováci.
hughito
Redeemer
Redeemer

Hm, dosť nechutné. Omieľať nejaké poučenia z histórie je zbytočné, treba začať upozorňovať a fakt aktívne vystupovať proti týmto pravicovo-fašistickým trendom.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

no tak aktivne vystupuj :lol: nikto normalny nebude vystupovat proti svojim zaujmom lebo mu to nejaky internetovy kecalek prikazal :roll:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ten článok je hnusne rasistický. Citujem: "Legitimizácia násilia páchaného na Rómoch tak dosiahla novú úroveň a vysiela jasné signály o tolerancii takéhoto druhu správania." - prečo ich zaujímajú iba cigáni? Veď ak by boli naozaj takí humanisti, tak by ich trápilo aj násilie vykonávané na bielych. A vôbec - kto kde niekto niečo "legitimizoval"? Nie je to náhodou iba ich hlúpa dezinterpretácia? Kto povedal, že "fízli beztrestne týrali deti na základe ich rasy"? Keď fízli buzerovali tých mladých, ktorí šli na aute, ktoré v minulosti vlastnil nejaký mafián, tiež ich "týrali na základe rasy"?

Antifa je presne taký istý odpad, ako skinheadi a náckovia, akurát z opačného konca tábora - obe strany majú zastretý pohľad svojimi mantrami a dogmami, ktoré večne a dookola aplikujú na realitu podľa toho, ako im to sedí a takým spôsobom, aby to podporovalo ich "hnutia".

A áno - pogromy sa začnú. Nie proti "ľuďom žijúcim v najväčšej biede" (kto im tú biedu spôsobil - my??), ale proti asociálom, ktorí sa nechcú prispôsobiť hodnotám a spôsobu života väčšiny v krajine, do ktorej kedysi prišli. A to neplatí iba pre Slovensko, všakáno. Tí trpáci dokonca označili švédsky zoznam za rasistický. Otrasný fanatizmus.
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, deje sa aj násilie na bielych, ale treba sa pozrieť na celkovú náladu a reálne postavenie "cigánov a bielych" a je jasné, že o tých bielych netreba písať samostatné články, lebo sú majoritou a žiadne pogromy na nich nehrozia.
Antifa je presne taký istý odpad, ako skinheadi a náckovia
Vidno, že sa vyznáš. :D
Kto povedal, že "fízli beztrestne týrali deti na základe ich rasy"?
:arrow:

Kód: Vybrať všetko

Sudkyňa však nedávno zamietla použitie videa ako dôkazu v procese, vraj pre jeho nezákonné získanie. Nie je prípustná ani výpoveď svedkov o tom, čo videli na spomínanom zázname. V preklade to znamená, že proti policajtom, ktorí týrali malé deti, neexistujú na súde dôkazy. Mimochodom, odvolaný funkcionár je už rok na svojom pôvodnom mieste.
Takisto si myslím, že nechutné správanie k malým deckám je oveľa závažnejšie, ako tvoj uvedený príklad, ktorý mal mať porovnávací účinok. Moc ti to nevyšlo.

Nevyjadril si sa ani k tomu prípadu brutálneho zbitia desiatky cigánov, ktoré v slovenskej spoločnosti nevyvolalo žiadne vzrušenie. Však išlo o cigánov (prípad tých deciek detto, čiže áno, ja som presvedčený o tom, že etnické pozadia vie zohrať veľkú rolu).

Takýto zoznam vznikol vo Švédsku, ktoré sa tradičné hrdí otvoreným prístupom k menšinám a ich právam. Stalo sa tak aj napriek tomu, že vytvárať zoznamy ľudí podľa etnického pôvodu je v krajine protiprávne.

„Je to desivé, neetické, neprijateľné a protiprávne,“ napísala na Twitteri švédska ministerka pre záležitosti Európskej únie Birgitta Olssonová.

„Prečo si polícia robí zoznam Rómov? Je to rasistické. Z toho, že sú tam aj moje deti, mám husiu kožu,“ cituje portál Thelocal.se Sandru Häkanssonovú, ktorej rodina sa ocitla na zozname.
Ale pozor, seth nám to vyjasnil, je to úplne v poriadku!

Vidím, že u vás totálne chýba nejaká elementárna empatia, skúste sa vžiť do role napr. tej matky, ktorá sa spolu s rodinou ocitlo na tajných zoznamov, pretože ide o "prevenciu kriminalite." Totálne choré a fašistické.

Vzpamatujte se a uvědomte si, že: „Cikáni nemůžou za vaše posraný životy!“ Zkuste se konečně vykašlat na bludy o zneužívání sociálních dávek, zapátrat trochu hlouběji a čelit skutečným sračkám, které ničí vaše životy. Nadáváním na cikány a pořádáním pochodů proti nim nikdy nic nezměníte...
:arrow: http://www.antifa.cz/content/cikani-nem ... any-zivoty
Prílohy
NEJSOU_2013884.jpg
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

mno, kde zacat
Áno, deje sa aj násilie na bielych, ale treba sa pozrieť na celkovú náladu a reálne postavenie "cigánov a bielych" a je jasné, že o tých bielych netreba písať samostatné články, lebo sú majoritou a žiadne pogromy na nich nehrozia.
takze na bielych sa pouziva iny meter ako na farebnych? nieje prave toto prejav rasizmu?
Takisto si myslím, že nechutné správanie k malým deckám je oveľa závažnejšie, ako tvoj uvedený príklad, ktorý mal mať porovnávací účinok. Moc ti to nevyšlo.
nechutne sa policajti spravaju k kade komu, nielen k deckam, preco je to ovela zavaznejsie? stalo sa nieco tym deckam? nie. dostali ponaucenie? ano.
na druhej strane, ti ludia v tom aute, jedna odrazena strela a niekto je mrtvy, lebo policajtom je*alo
neviem ale mne pride ovela zavaznejsie porusenie a ohrozenie cloveka v pripade "bielych", oba pripady ale poukazuju ze s nasou policiou nieje vsetko ok
Nevyjadril si sa ani k tomu prípadu brutálneho zbitia desiatky cigánov, ktoré v slovenskej spoločnosti nevyvolalo žiadne vzrušenie. Však išlo o cigánov (prípad tých deciek detto, čiže áno, ja som presvedčený o tom, že etnické pozadia vie zohrať veľkú rolu).
brutalne zbitie ciganov? ale prosim ta, sla razia do ciganskej dediny, najst toho co napadol policajta, co cakas ze cigani vysli s rukami nad hlavami a vydali toho co to spravil? ale hughito, hadam taky sprosty niesi
pozri si ine zasahy proti ciganom pri priestupkoch, na yutube su, mozes vidiet ako sa asi spravaju ked sa ich snazi niekto zatknut, nehovoriac o tom ze na yutube najdes videa s 3-10 ciganmi, kde vacsina casto byvaju zeny, skus si take nieco v dedine plnej ciganov co tam asi vznikne
a este mi neda k tej brutalite, kolko krat policajti na futbale pobiju fanusikov, je niekto obvineny? nie. hovori sa o rasizme nasili atd? nie. pretoze su to vytrznici a nejaka ta rana je bohuzial to co dostanu za to co robia, tak isto ako ti cigani v dedine
nepouzitie videa, zaznamu ale zase povazujem za zlyhanie policie (budem sa opakovat ale s nasou policiou je to vazne zle, treba fesimu napisat)
Vidím, že u vás totálne chýba nejaká elementárna empatia, skúste sa vžiť do role napr. tej matky, ktorá sa spolu s rodinou ocitlo na tajných zoznamov, pretože ide o "prevenciu kriminalite." Totálne choré a fašistické.
elementarna empatia....
stalo sa jej nieco ked je na tom zozname? nie. stane sa jej nieco ak bude slusne zit? nie. what the fuck? nech si ma zoberu na zoznam hoc kde, pokial zijem v sulade s nejakymi zakladnymi pravidlami a elementarnou slusnostou nevidim ako by to malo vadit
nazyvat to fasisticke...... ach hughito

k antife a krasnemu plagatu.... nemam slov mno
hughito
Redeemer
Redeemer

takze na bielych sa pouziva iny meter ako na farebnych? nieje prave toto prejav rasizmu?
Áno, som rasista. Fakt, priznávam. :lol: Bieli sú cieľom útokov, robia sa na nich pogromy, zasielajú sa hoaxy a nezmysly po nete, vládnu predsudky. Nebuďte takí infantilní, dobre viete, ako to myslím.
nechutne sa policajti spravaju k kade komu, nielen k deckam, preco je to ovela zavaznejsie? stalo sa nieco tym deckam? nie. dostali ponaucenie? ano.
na druhej strane, ti ludia v tom aute, jedna odrazena strela a niekto je mrtvy, lebo policajtom je*alo
neviem ale mne pride ovela zavaznejsie porusenie a ohrozenie cloveka v pripade "bielych", oba pripady ale poukazuju ze s nasou policiou nieje vsetko ok
No ja neviem o akom konkrétnom prípade seth písal, takže možno je dobré prihodiť nejaký link. Samozrejme, brániť zlovôľu policajtov je to posledné, čo by som mal v záujme robiť.

K tomu cigánskemu zásahu - no bolo toho dosť popísaného a zdokumentovaného a aj keď si nerobím ilúzie o mierumilovnosti takej tlupy cigánov v osade, tak hento proste dosiahlo iné dimenzie. Tam boli zmastení všetci do rady, roztlčený aj ten mizerný nábytok a spotrebiče, čo tam mali a proste nábeh hentakého komanda svedčí samo o sebe o tom, ako to tam mohlo asi tak prebiehať. Tuto týpek to dobre zhrnul: čas 1:02:12
stalo sa jej nieco ked je na tom zozname? nie. stane sa jej nieco ak bude slusne zit? nie. what the fuck? nech si ma zoberu na zoznam hoc kde, pokial zijem v sulade s nejakymi zakladnymi pravidlami a elementarnou slusnostou nevidim ako by to malo vadit
nazyvat to fasisticke...... ach hughito
Tak to máme asi iné pohľady na svet a iné vedomosti z dejín. Z faktu, že by sa moje meno, mojej rodiny ocitlo na nejakých VLÁDNYCH ZOZNAMOCH, ktoré vznikli za účelom nejakých stereotypných predsudkov a ešte na základe etnickej príslušnosti (alebo napr. politickej), tak z toho mi je na grcanie. To je proste hnus.

A odporúčam túto diskusiu Máte slovo, fakt to stojí za pozretie. To sa mi páči na ČR, že mám pocit, že tam sa to viac reflektuje, viac sa o tom aspoň diskutuje, ľudia sa dokážu postaviť na jednu či druhú stranu - aj to je aspoň niečo. Na SK len pasívne bublanie hrnca bez takmer akejkoľvek verejnej reflexie, to môže dopadnúť jedine zle.
V tej diskusii sa zapája dosť cigánov a je tam krásne vidieť to, ako sa to musí dotýkať ľudí - žiť v takom prostredí. To, čo si označil (tie zoznamy, pod. princíp) za marginálnu vec, sa ti hodnotí len z tvojej pohodlnej pozície BIELEHO človeka majority, ktorý nechyruje o tom, že by takéto situácie zažíval.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: Na vyjadrenie názoru o fanatickosti sa nemusím do ničoho "vyznať". Stačí mi prečítať propagandu oboch strán a je mi jasné, že na oboch stranách im straší v makoviciach viac, ako je to normálne.

Ďalej. Pýtal som sa, citujem: "Kto povedal, že "fízli beztrestne týrali deti na základe ich rasy"?" - kdeže si mi na TOTO odpovedal v tvojej slávnej citácii? Ja tam nikde nevidím dôkaz o tom, že by ich "bestrestne týrali NA ZÁKLADE RASY". Až mi tú odpoveď nájdeš, daj mi prosím ťa vedieť.

Je mi taktiež jedno, čo ty považuješ za závažnejšie alebo nie - ja neklasifikujem závažnosť na základe rasy, ale na základe meritu veci. Nie som včerajší a nevidím svet čierno-bielo.

Prečo by som sa mal vyjadriť k zbitiu desiatok cigánov? Kde? Kedy? Počas toho medializovaného zásahu? Prečo veríš im a nie policajtom? Lebo chceš? Vyjadroval som sa k veciam, ktoré som považoval za dôležité na vyjadrenie sa. Ja som presvedčený, že "etnické pozadie" nevie zohrať veľkú rolu. Slovo proti slovu. Hrajme sa ďalej.

Ďalej - začínaš mi liezť na nervy, podobne ako istí užívatelia z témy politika. KDE SOM NAPÍSAL, ŽE JE NIEČO V PORIADKU? KDE SOM NIEČO VYJASNIL? Hughito, nevkladaj mi do klávesov svoje vlastné rádoby sarkastické drísty a výmysly, klamstvá, ktoré som ja nikde nenapísal a ani nenaznačil. Nájdi mi prosím v mojom príspevku sekciu, kde som napísal, že švédsky zoznam je v poriadku (viem stokrát...nie tisíckrát lepšie ako ty, že bol protiprávny) a že som ho objasnil.

Až mi nájdeš tú sekciu, som ochotný sa s tebou ďalej baviť. Ak nenájdeš, daj sa vypchať a zjavne zmením v diskusii s tebou tón aj ja, pretože som ochotný diskutovať slušne vždy, ale tvoje neustále prekrúcanie mojich príspevkov mi už značne lezie do palice a som ináč veľmi kľudný človek...

Realizuj sa.

P. S. Ten plagát je tak trápny, ako celá fanatická antifa. Je mierený fanatikmi na fanatikov, ktorí naozaj veria v to, čo sa snaží antifa na plagátoch poprieť a vysvetliť. Boj dvoch strán plných debilov, ktorým životy riadia dogmy a nekontrolovateľná propaganda.
Napísať odpoveď