Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pascalwb
Addict
Addict

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Pochybujem, ze sa to vracia. Ja platim stale v hotovosti. Ale proste zaplatis uz po dotacii, ako keby to stalo 1,30. Su tusim 2 hlavne jedna na den, ale berie sa to za mesiac. Cize si mozes dat aj 20 jedal za den za studentsku cenu, keby si bol hladny.

To som hovoril o tych jedalnach na uk. Vo fei nikto aj tak nejedava, tam nwm ako to je.
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja sa tiež pýtam na "Venzu" UK v Átriákoch. Čiže tá zľavnená cena je už akoby po uplatnených dotáciách?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ano, proste platis ako keby to stalo 1,xx nic sa nevracia, ako keby si si kupoval polovicny listok v buse.
badboy007
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa badboy007 »

Chcem ísť na EUBA, ale potrebujem sa riadne pripraviť na príjmačky. Do BA to mám dosť ďaleko na prípravne kurzy, ale organizujú sa nejaké v Žiline a Bystrici. Myslíte si že že tie kurzy vedie dobre pripraviť aj na EUBU?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tie kurzy s tebou zopakujú stredoškolskú matiku/ekonomiku/čokoľvek z čoho sú skúšky a prejdú typy príkladov aké bývajú na skúškach. Takže ak si zoženie staré testy, vieš sa rovnako dobre pripraviť aj sám.
badboy007
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ale ja skôr prinútim pripraviť na nejakom kurze ako sám doma. Čo sa týka obsahu a kvality výkladu, pripraví ma to poriadne? Prednašajúci tam sú na úrovni?
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Prednášajúci sú na úrovni, áno, ale to, či ťa to pripraví na skúšky, závisí len na tebe - koľko času učeniu venuješ.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

badboy007 napísal:Ale ja skôr prinútim pripraviť na nejakom kurze ako sám doma. Čo sa týka obsahu a kvality výkladu, pripraví ma to poriadne? Prednašajúci tam sú na úrovni?
pripravila ťa stredná škola dostatočne? Asi nie keď pociťuješ potrebu kurzu. Toto je to isté. Prednášajúci má vyštudovanú možno rovnakú pedagogiku ako tvoj učiteľ na strednej, takže je to iba na tebe či ťa to pripraví
badboy007
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Povezdme, že učiteľ na strednej nemá dostatočne dobrý výklad. Je mladý(cca 8 rokov školstve) a nevie vôbec predať učivo čo preberáme. Jednoducho len odpisujem príklady na hodine a potom sa tomu snažím doma pochopiť. A toto nieje len môj názor na tohto učiteľa.

Ale trochu som odbočil. Na tých kurzoch niesú pedagógovia z vysokých škôl?? Vedia to aspoň dobre vysvetliť? Najlepšie by bol niekto kto má reálne skúsenosti s týmito kurzami. Zľava na ne je dokonca Septembra tak by som ju rád využil ak sa mi to oplatí..
cenzi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cenzi »

Poznáte nejakú školu v ZA kde ma zoberú bez prijímačiek ?

//autoeditácia príspevku (28 Sep 2013, 18:52)
Poznáte nejakú školu v ZA kde ma zoberú bez prijímačiek ?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ty budeš perspektívny študent.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

badboy007 napísal:Povezdme, že učiteľ na strednej nemá dostatočne dobrý výklad. Je mladý(cca 8 rokov školstve) a nevie vôbec predať učivo čo preberáme. Jednoducho len odpisujem príklady na hodine a potom sa tomu snažím doma pochopiť. A toto nieje len môj názor na tohto učiteľa.

Ale trochu som odbočil. Na tých kurzoch niesú pedagógovia z vysokých škôl?? Vedia to aspoň dobre vysvetliť? Najlepšie by bol niekto kto má reálne skúsenosti s týmito kurzami. Zľava na ne je dokonca Septembra tak by som ju rád využil ak sa mi to oplatí..
jasné že nie sú, myslíš že nejaký profesor nemá nič na práci len behať po kurzoch pre stredoškolákov? Maximálne tam pošlú nejakého doktoranda alebo je to formou brigády a vyberú z tých lepších študentov ktorí majú záujem si privyrobiť. Napríklad ja si pamätám, že v na fakulte sme mali na katedre matematiky oznam takéhoto typu pre študentov, že kto má záujem viesť prípravný kurz k prijímačkam a absolvoval predmety XY so známkami nie horšími ako B tak sa môže prihlásiť.
Musíš si uvedomiť, že na tom kurze ti nikto nič vysvetlovať nebude. Ak si sa to nenaučil na strednej, tak si to doštuduj doma. Tie kurzy sú len o tom, aby sa prešli vzorové príklady. Ukáže sa príklad aký zvykne byť, a preráta sa. Buď niekto z kurzu, alebo vyučujúci ukáže vzorové riešenie. Nikto ti tam nebude vysvetlovať to, čo už raz vysvetlené bolo v škole.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

cenzi napísal:Poznáte nejakú školu v ZA kde ma zoberú bez prijímačiek ?
v ZA je len 1 uni - zilinska, nebude take tazke zistit si to
cenzi
Amateur
Amateur

beardie napísal:v ZA je len 1 uni - zilinska, nebude take tazke zistit si to
hej ale chcel by som vedieť z osobných skúseností niekde aj prijímačky sú ale moc sa neberú dôležito
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

berú alebo neberú, to všetko záleží od počtu uchádzačov, od toho akí uchádzači (či mali za sebou súťaže, dobre známky...) a podobne. Niekedy spravia všetci ak sa hlásilo menej ako berú, niekedy tie prijímačky nepustia ak je väčší záujem. Takže na to či sa berú alebo neberú vážne sa nespoliehaj
A aspoň fakultu si mohol upresniť, lebo či chceš byť stavbár, strojár alebo informatik, to sú sakra rozdiely.
cenzi
Amateur
Amateur

audiotrack napísal:berú alebo neberú, to všetko záleží od počtu uchádzačov, od toho akí uchádzači (či mali za sebou súťaže, dobre známky...) a podobne. Niekedy spravia všetci ak sa hlásilo menej ako berú, niekedy tie prijímačky nepustia ak je väčší záujem. Takže na to či sa berú alebo neberú vážne sa nespoliehaj
A aspoň fakultu si mohol upresniť, lebo či chceš byť stavbár, strojár alebo informatik, to sú sakra rozdiely.
No tak škola ZA univerzita - záchranné služby. má s tým niekto skúsenosti ?
Na ten odbor sú prijímačky z matiky čo neviem aký má zmysel ale aj tak výšku beriem len z toho pohľadu že ak nebudem zarábať do 25 min. 3k eur na mesiac tak to mám záložný plán :D
a otca mám hasiča možno nejaké to odporučenie vybavím :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mas pol roka, aby si sa na tie primacky naucil, vyzera to byt dost lahke
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

cenzi napísal: No tak škola ZA univerzita - záchranné služby. má s tým niekto skúsenosti ?
Na ten odbor sú prijímačky z matiky čo neviem aký má zmysel ale aj tak výšku beriem len z toho pohľadu že ak nebudem zarábať do 25 min. 3k eur na mesiac tak to mám záložný plán :D
a otca mám hasiča možno nejaké to odporučenie vybavím :D
hej, máš veľké predpoklady skončiť v politike. Bohužial..
cenzi
Amateur
Amateur

audiotrack napísal: hej, máš veľké predpoklady skončiť v politike. Bohužial..
no asi jo politika u mňa nehrozí ani neviem jak to chodí bohužiaľ televízor sledujem do mesiaca možno 3 hodinky a na nete to nesledujem :D sklamem ťa ale pokus dobrý :)
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Aby teba nesklamal zivot s takymto postojom...
Napísať odpoveď