eBay.com
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: eBay.com
V pripade elektroniky, kde su tie veci dost drahe to bude pravdepodobne firma.
Zdravím prosím Vás môžte mi niekto povedať keď chcem kupovať z eBayu niečo tak ja som si vybral co.uk ebay aby to bolo v európe no a zaujíma ma že ako sa to zaplatí pokiaľ je cena v librách to je prvá otázka a tiež ma zaujíma že či to môže dopraviť slovenská pošta mne ako dobierku , za odpovede vopred ďakujem
-
hojko
Site Admin
rajce112: Jedno z akeho eBayu objednavas. Ked prezeras v ponuke tovaru, tak vlavo mas moznost vybrat Europu. Ked je cena v librach, tak sa to logicky konvertuje na eura. eBay nefunguje ako dobierka, platis vopred v prevaznej miere cez PayPal, pripadne kreditnou kartou.
Co.uk oznacuje len portal, nemusi to byt tovar iba z uk. Pri vyhladavani mas moznost fiiltrovat odkial pochadza tovar (uk only, european union...).
Zaplati sa vopred paypalom, ten to strhne z tvojej kreditky, libry na eura prepocitaju ich aktualnym kurzom. Plati sa vopred a pockas si na tovar, ziadna moznost dobierky cez postu, zabudni.
Zaplati sa vopred paypalom, ten to strhne z tvojej kreditky, libry na eura prepocitaju ich aktualnym kurzom. Plati sa vopred a pockas si na tovar, ziadna moznost dobierky cez postu, zabudni.
Ahoj , poradte mi prosím, nechce sa mi čítať celých 60 strán či sa to tu neriešilo.
Ako funguje ten ich Global Shipping Program ? Chcem si kúpiť z USA Texas Instruments Nspire CAS, tá je za 35$, k tomu sa priráta 20$poštovné, tomu chápem, mám už nejakú tu stovku nákupov za sebou. Pri platbe paypalom predajcovi zaplatím aj tých 16$ import charges ? Čo to je za poplatok ? Potom mám čakať ešte list z colnice na ďalších 30€ zdieračskú taxu ?
díky
Shipping: $19.49 International Priority Shipping to Slovakia | See details
Ships to:
United States and many other countries | See details
Import charges:$15.27 (amount confirmed at checkout)
Ako funguje ten ich Global Shipping Program ? Chcem si kúpiť z USA Texas Instruments Nspire CAS, tá je za 35$, k tomu sa priráta 20$poštovné, tomu chápem, mám už nejakú tu stovku nákupov za sebou. Pri platbe paypalom predajcovi zaplatím aj tých 16$ import charges ? Čo to je za poplatok ? Potom mám čakať ešte list z colnice na ďalších 30€ zdieračskú taxu ?
díky
joda, ja nechápem zmysel toho poplatku tých +-15 dolárov ale cez paypal ho musíš cvaknúť 
SÚRNE POMOC:
Na nemeckom eBayi som vyhral vec ( klasická aukcia ), lenže seller mal uvedené, že akceptuje len bankový prevod ( ja som si to nevšimol ) a tak som mu napísal, že ho prosím, nech zruší tu akciu ( lebo som ju vyhral ), alebo teda, že mu pošlem peniaze na PayPal, ak má.
On mi poslal vyhražný mail, že ma reportne a bla bla bla. Ja som mu odpísal, že nech ma teda reportne. Na to on odpísal, že si mám rozmyslieť či to zaplatím, aby som nemal problémy. Na to som mu neodpísal a o deň mi poslal ďalšiu správu, že ak mu pošlem 5€ ako kompenzáciu, že ma nereportne.
BTW ide o vec v hodnote 30€.
Nechystám sa mu dať ani cent za jeho aroganciu a vyhrážky, a kľudne si to porieším aj s eBayom, ak mám nejakú šancu uspieť.
Moja otázka: mám nejaké právo to nezaplatiť? A čo mi može eBay spraviť? Možu ma donútiť to zaplatiť / zabanovať acc? Zatiaľ som ešte nemal žiadny problém. Dik za odpovede
Na nemeckom eBayi som vyhral vec ( klasická aukcia ), lenže seller mal uvedené, že akceptuje len bankový prevod ( ja som si to nevšimol ) a tak som mu napísal, že ho prosím, nech zruší tu akciu ( lebo som ju vyhral ), alebo teda, že mu pošlem peniaze na PayPal, ak má.
On mi poslal vyhražný mail, že ma reportne a bla bla bla. Ja som mu odpísal, že nech ma teda reportne. Na to on odpísal, že si mám rozmyslieť či to zaplatím, aby som nemal problémy. Na to som mu neodpísal a o deň mi poslal ďalšiu správu, že ak mu pošlem 5€ ako kompenzáciu, že ma nereportne.
BTW ide o vec v hodnote 30€.
Nechystám sa mu dať ani cent za jeho aroganciu a vyhrážky, a kľudne si to porieším aj s eBayom, ak mám nejakú šancu uspieť.
Moja otázka: mám nejaké právo to nezaplatiť? A čo mi može eBay spraviť? Možu ma donútiť to zaplatiť / zabanovať acc? Zatiaľ som ešte nemal žiadny problém. Dik za odpovede
-
guess.whoo
Redeemer
Ebay ti da prvy warning, nic mu neplat. Budes moct kupovat normalne ako doteraz, nijako ta to neposkodi
Ok, dik, myslel som si, len som to chcel overit.
A keby si sa mu zase ty povyhrazal negativnym feedbackom? 
-
audiotrack
VIP
to by mal dať skôr ten nemec jemu. Je predsa jeho chyba, že si poriadne neprečítal podmienky predaja keď ich tam mal jasne napísané. A podmienky ebayu prikazujú kupujúcemu kúpiť rovnako ako predávajúcemu predať keď sa vyhrá aukciappt napísal:A keby si sa mu zase ty povyhrazal negativnym feedbackom?
A seller nemá nejaky super rating alebo prečo mu nechceš poslať prachy cez bankovy učet?
-
rastikbart
Medium Star
do kolkych dni sa musi zaplatit vyhrana aukcia??
Nie je žiadna striktná lehota, ale napr. po týždni už podľa mňa má predajca právo nahlásiť ťa ebayu...
Neviete, či sa takisto platí DPH, keď si objednám knihu nad 21€? Predsa-len tam by mala byť daň 10%.
osobne si myslím, že knihou sa colníci zaoberať nebudú
Chalani zachráňte ma, ja už som strašne zúfalý z tohto, vždy keď si objednám nejaký drahší tovar tak mi príde cez kuriéra ale ten selle nevie na balík napísať telefónne číslo a potom to oni držia dva týždne a potom to ide späť
A napr teraz mám balík
http://www.equick.cn/English/Track.aspx ... =860396855
vytrackoval som ho je už na SK dlhšie, odvolal som všetko a nikde, nie je. Stále mám problém hlavne s GSL službou, oni keď nemajú číslo telefónne tak tne balík nedoručia. Som už z toho zúfalý.
A napr teraz mám balík
http://www.equick.cn/English/Track.aspx ... =860396855
vytrackoval som ho je už na SK dlhšie, odvolal som všetko a nikde, nie je. Stále mám problém hlavne s GSL službou, oni keď nemajú číslo telefónne tak tne balík nedoručia. Som už z toho zúfalý.
-
bb5unlock
Light Professional
v tom linku je uvedene ze balik uz bol doruceny min.tyzden
Status: Delivered
Signed by: Kolen
Time: 2013/10/23 11:36:00
Status: Delivered
Signed by: Kolen
Time: 2013/10/23 11:36:00
boh vie komu to dorucili
Ak mi dojde zasielka, ktoru odchytia colnici a ja im mailom poslem fakturu na ktorej je uvedena nizsia cena ako v skutocnosti za kolko som to kupil a oni na to nejakou nahodou pridu, som stihatelny, alebo to, ze chcem stat pripravit o 5-15€ je kazdemu jedno? Pretoze pride mi naozaj smutne, ze colnici chcu platit DPH z knihy + 4€ za to ze to spracuju. BTW nie je to kupovane cez eBay, ale to je v podstate jedno. Dakujem za odpovede.