Kamaratsvo

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Trindi
Novice
Novice

Kamaratsvo

Príspevok od používateľa Trindi »

ahojte, mam 14 rokov a poznam sa s velmi dobrou kamoškou pozname sa 10 rokov no v poslednej dobe si mysli že na nu seriem že na nu nemam čas atd :( ... a na FB jej vypisujem a ona uplne ignoruje iba prečita a nič :!: ... a fakt nechcem o nu prist ... snazim sa snou už tyžden dakde stretnut no neuspšene
chcel som sa len opytat že čo jej mam napisat aby odpisala aby komunikovala ...
dik moc
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kamaratsvo

Príspevok od používateľa PhYs0c »

pozvi ju na pieskovisko, fb je pre deti
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...napíš jej nech ide do riti...a nerob zo seba poskoka...
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Grim napísal:...napíš jej nech ide do riti...a nerob zo seba poskoka...
Myslíš, že to v 14-tich pochopí ?
Trindi
Novice
Novice

ou prepač ja som taky retard pre istotu mi to vysvetli :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...vysvetlím...ona očividne nevie čo chce, najskôr chce, aby si jej písal...a ty samozrejme poslúchneš (ešte vrtíš chvostíkom určite) a píšeš jej...ale jej je to jedno a tvári sa ako keby ju to obťažovalo a úplne ťa ignoruje...lebo vie, že ty si verný psík, tebe nemusí odpisovať...ty aj tak vždy pribehneš a budeš vrtieť chvostíkom...že? Podľa mňa si to užíva...ten pocit keď jej niekto píše a ona si pripadá, že je o ňu záujem...alebo ten pocit, že môže niekoho manipulovať a držať na vodítku...každopádne by si ju o tento pocit mal pripraviť...nie tak ani kôli nej, ale kôli sebe, pretože ona ti vedome ubližuje...a ak ti napadla spásonosná myšlienka, že sa s ňou o tom porozprávaš tak to by som ti neradil...jednak dáš najavo, že si taká mäkota a zároveň, že ti na nej záleží ale strašne...ukáž jej, že je len jedna z mnohých...keď si ju už nechceš vymazať z priateľov (čo by bolo asi najlepšie), tak si s ňou aspoň nepíš a keď ju stretneš a zase sa bude sťažovať, tak jej povedz to čo vždy...áno, napíšem ti...ale nepíš...uvidíš sám, ako sama dolezie a ako ti SAMA začne písať..."veď si napísal, že mi napíšeš, prečo si mi nenapísal?" (inými slovami: "veď si povedal že mi napíšeš a dvihneš mi ego aby som ťa mohla zase ignorovať a pripadať si dôležitá a ty ako troska")...tak na to jej napíš, že sa ospravedlňuješ, že máš veľa práce, niečo si vymysli (do školy, okolo domu, pomáhaš otcovi v robote, dedkovi na roli, kamošovi auto opraviť atp.)...odpisuj po dlhej dobe (15 - 20 minút) a stručne...a intervaly predlžuj...najskôr 20 minúť, ale na daľší deň už odpíš až za hodinu...na daľší deň už neodpisuj, ale odpíš až na daľší...uvidíš ako bude písať zrazu ona...ale tiež sa môže stať, že má už ego tak vysoko, že na teba skúsi taktiku "tak čau"...tzn. že si bude myslieť, že ak zbadáš, že je na teba nahnevaná, tak sa roztopíš jak jahodová zmrzlina, všetku tú robotu hodíš za hlavu a začneš sa jej venovať len aby sa na teba nebodaj nenahnevala...v tom prípade sa s ňou iba rozlúč (môžeš dodať, "šak popíšeme inokedy") a hotovo "MISSION COMPLETED"...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Skvelá teoria Grim, ale trošku v nej cítiť emotívne zafarbenie? Stalo sa ti to? Ignoruje ťa nejaká?
Nemyslím že napísať otvorene aby sa o tom s ňou nebavil je správne. O problémoch sa treba baviť. Inak sa naučí pred nimi utekať, a v neskorších vzťahoch to bude mať veľmi ťažké. Porozprávať sa o tom dá aj bez vrtenia chvostíkom.

ak ti len tak z ničoho nič prestala písať, tak si asi niekoho našla. Alebo sa len na niekoho namotala. Je v tom veku, kedy človek začína pokukovať po opačnom pohlaví nie len ako po kamarátoch. A zrejme si uvedomila, že ty si len kamarát a nemala by sa na teba tak moc viazať. Ak máš na ňu telefon, tak jej zavolaj. Ak s ňou bývaš v osobnom kontakte, tak sa spýtaj keď budete spolu. A ak ani jedno z toho, tak nie ste asi moc dobrý kamoši. To že sa poznáte 10 rokov ešte veľa neznamená, to aj ja poznám svojích susedov 20 rokov a s mnohými okrem pozdravu neprehodím ani pol slova.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nie, nič také sa mi nedeje a ani nedialo...ja osobne s tebou zdieľam názor, že o problémoch sa treba baviť, ale treba tiež vedieť odhadnúť, s kým to má význam...a ja si myslím, že s takou osobou nemá význam sa baviť o problémoch, pretože ona tam očividne žiadny problém nevidí, pretože pre ňu je všeko v poriadku a jej to tak vyhovuje...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to nevieš, kým sa neporozprávajú :) Možno je u nej veľký problém. 14 ročný človek zľahčuje vážne veci, a vidí problémy v blbostiach. Pre nich je väčší problém že nemá nový mobil ako to, že prepadá v škole. Takže to by som takto negeneralizoval. Možno sa trápi, možno mu chce napísať niečo na čo nemá dosť odvahy a síl tak radšej nepíše nič, možno má iného, možno má dokonca dolámanú ruku a nedá sa jej dobre písať. A možno tie správy ani nečíta, len jej ich nejaký messenger označí ako prečítané a ona je zatiaľ niekde odcestovaná. Nikto nevieme, nevieme ani aké je ich kamarátstvo, či sa stretávajú alebo majú na seba aj iný kontakt. Kým to nebude riešiť, tak nič nevyrieši. Nech sa jej otvorene spýta čo je vo veci.

ale na druhú stranu, treba si aj uvedomiť že je vo veku, kedy ako som písal, sa začína pozerať na opačné pohlavie inak ako na kamarátov. A čím ďalej, tým menej budú v kontakte. Ona si raz nájde frajera, a už sa mu neozve vôbec. A s týmto musí rátať, a zmieriť sa s tým. Tak nech je na to pripravený.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...audio, teraz ty vrtíš chovstíkom a hľadáš dôvody, prečo je to tak ako to je aby si si nemusel pripustiť, že je problém v jej blbej hlave...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:...audio, teraz ty vrtíš chovstíkom a hľadáš dôvody, prečo je to tak ako to je aby si si nemusel pripustiť, že je problém v jej blbej hlave...
Ako vieš že je problém v nej, keď ju nepoznáš a nevieš čo je vo veci? Chalan to napísal subjektívne. Možno niečo vynechal, možno niečo prifarbil podľa toho ako si myslí že to je. Schválne, predstav si, že sem príde baba a založí tému:

"kamarát ktorého poznám 10 rokov mi stále vypisuje, a je neodbitný. Snažím sa ho ignorovať, ale vkuse mi píše"

Určite by si jej napísal nech ho ignoruje naďalej že ho to prestane baviť a že je chyba v ňom. Ale teraz keď to robí - ignoruje ho - je chyba v nej? To je všetko len uhol pohľadu. Vôbec by sa neriešilo prečo mu neodpisuje, riešilo by sa prečo jej vypisuje. Teda úplne opačne. A všetci by sme boli spokojní, že sme poradili ďalšiemu človeku. Pritom všetky tieto rady v LVP sú len náplať na dušu. Každý osobný problém si musí nakoniec človek vyrieišť sám. Osobne. Tvárou v tvár. A čím skôr to pochopí a naučí sa to, tým lepšie.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak je to asi tupá hus, keď mu nenapíše narovinu ako sa veci majú...je zbabelá...často je to prezentované ako "Nechcem mu ublížiť." ...ako logika? Nechcem mu ublížiť, tak ho ignorujem, než aby som mu napísala, že si s ním už nechcem písať. A jemu radíš, aby problém riešil tvárou v tvár, tak aj baba z tvojho opisu by ho mala tak riešiť a napísať, ako sa veci naozaj majú. A prečože jej píše? Žeby ho o to sama požiadala? Môžno si si zabudol prečítať tú časť, kde sa mu sťažovala, že jej nenapíše.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:...tak je to asi tupá hus, keď mu nenapíše narovinu ako sa veci majú...je zbabelá...často je to prezentované ako "Nechcem mu ublížiť." ...ako logika? Nechcem mu ublížiť, tak ho ignorujem, než aby som mu napísala, že si s ním už nechcem písať. A jemu radíš, aby problém riešil tvárou v tvár, tak aj baba z tvojho opisu by ho mala tak riešiť a napísať, ako sa veci naozaj majú. A prečože jej píše? Žeby ho o to sama požiadala? Môžno si si zabudol prečítať tú časť, kde sa mu sťažovala, že jej nenapíše.
kde? Vieš mi to odcitovať?
Trindi napísal:ahojte, mam 14 rokov a poznam sa s velmi dobrou kamoškou pozname sa 10 rokov no v poslednej dobe si mysli že na nu seriem že na nu nemam čas atd :( ... a na FB jej vypisujem a ona uplne ignoruje iba prečita a nič :!: ... a fakt nechcem o nu prist ... snazim sa snou už tyžden dakde stretnut no neuspšene
chcel som sa len opytat že čo jej mam napisat aby odpisala aby komunikovala ...
dik moc
nikde tam nevidím, že by sa mu sťažovala že jej nenapíše. Je tam písané že si myslí a nie že sa sťažuje a že na ňu nemá čas a nie že jej nepíše. Ako prišiel na to čo si myslí mi je záhadou, ale ak mu to nejako naznačila že si myslí že na ňu serie a nemá na ňu čas, tak pre mňa to znamená že ju nezavolá von, že sa nestretnú a podobne. Nie že jej má vypisovať na facebooku

Snaží sa stretnúť, to je fajn. Týždeň, to je nič. Nemala čas, mala povinnosti. To ešte nemusí znamenať že sa mu vyhýba. A hej, mala by mu narovinu povedať alebo teda aspoň napísať ak nechce aby jej písal. Nevravím že je v tom nevine, ale nepáči sa mi ako si hneď hodil celú vinu na ňu a že má na ňu srať namiesto toho aby sa o tom porozprávali
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Myslíš, že to si iba autor témy myslí, že ona si myslí, že na ňu autor témy nemá čas? Ja myslím, že mu to povedala, alebo inak oznámila, keď to takto píše. Ak si to tá baba myslí a napísala mu to, tak to je vlastne sťažovanie sa. Tvoj názor akceptujem, ale nestotožňujem sa s ním. Je na autorovi, aby sa sám rozhodol, koho počúvne a akú taktiku si vyberie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

"ja si myslím", "ak si to tá baba myslí", "tak to je vlastne"...
toľko dohadov. Takýmto štýlom tú tému dokážeme totálne prekopať na to že je ufon. Ja si to myslím, a ak to je pravda, tak je vlastne ufon. Hotovo :) Drž sa faktov. Fakty tam sú moc nejasné, a subjektívne. A preto nemôžeš vyriecť verdikt vinná / vinný. Môžeš iba navrhnúť riešenie. A za daných okolností je diskusia najlepším riešením. Formu už nechám na nich
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja som napísal, ako to vidím ja...netvrdím, že je to absolútna pravda...konečné rozhodnutie, ako sa tento problém bude riešiť, je aj tak na autorovi...
Trindi
Novice
Novice

pokračovanie ... diky moc za rady + doplnim par veci ...
sama mi povedala že na nu nemam čas
a včera som jej napisal toto : dnes som čital jedno forum kde mal niekto taky isty pripad ako ja tiež sa poznaly pisal že 5 rokov .. a že proste ho začala ho ignorovat atd a neviem čo dalsie a tak som začal čitat že ču mu kazali nech robi ak neveriš dam ti aj obrazok ... pošli ju do pi*e ... nechaj ju a tak, nerob zo seba ovcu posla atd ... času bolo dost a dal som si par veci dohromady vela ludi vravelo že ma vyje*** že aka si atd ... a kedže ty už nemaš žiadny zaujem o mna tak to asi budem musiet skončit ... je to len a len na tebe ...
+ je to moja suseda byvali sme naj kamarati ...
+ chodi vonku s kamoškami a o mna ani nezakopne ..
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

no si si pomohol :smt062
dam ti odkaz na jedno forum a rozhodni sa :shock:
ale tak mas 14neber to tragicky a uzi si detstvo a pubertu
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

"je to len a len na tebe ..."
Cize si zas dal jej plnu moc miesto toho, aby si dal bodku. Ale nikdy nespominaj, ze na dakom fore a podobne. To ma ist "akoze" z tvojej hlavy a nie z dakeho fora rady jej pisat :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no to si si moc nepomohol...ukázal si jej, že sa nevieš rozhodnúť sám a "ukážem ti fórum" mi pripadá také že "ale to nie ja som sa rozhodol, to len ostatní tak píšu - aha"...
Napísať odpoveď