Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa japaja »

ked uz tu hadzete te obrazky pridam aj ja jeden matematicky zatial len v hrubom som vypocital:

betonove steny (vyska 2,5m) 50 000eur bez stlpikov (nejak architekt by mohol povedat kolko treba..) http://beves.sk/komponenty-betonoveho-plotu
elektricky plot (treba zisti ako by to malo byt napojene) 86eur + stlpiky http://www.vetis.sk/lanka/1777-top-line ... 13328.html
ziletkovy plot (aspon 2x nad seba) 12 000eur + stlpiky http://www.plotshop.sk/plot-droty/zilet ... l?___SID=U
robotnikov ktory to zrobia to neviem najst za kolko by to bolo
drevene veze s ostrahou 12x nebude to malo penazi
ostraha co bude dole chodit okolo toho
halogenove svetla 12x na veze 180eur
celkovo trafo stanicu

cervene bodky na obrazku veze

v hrubom asi na 120 000eur uz len platit za elektriku a ostrahu

ozbrojena ostraha vramci humannosti gumenne projektily...

a teraz ruku na srdce ktoby nebol rad keby nieco take bolo :)

a zacnite ma heatovat ze som nehumanny atd.
Prílohy
lunik.JPG
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hegy »

Myslim ze by stacilo niekolko zbytocnych policajnych hliadok zapriahnut na aktivnu prechadzku po Luniku IX, teda chap, ze 2-3(4,5,6) tych zbytocnych na cestach za kraviny buzerujucich hliadok presunut na efektivnejsie miesto a ucely, kde by aktivne zamedzovali kriminalnym cinnostiam, neustale by sa prechadzali po Luniku kazdu podozrivu osobu skontrolovali a vseobecne posobili hlavne preventivne, samozrejme by boli vzdy "po ruke" v pripade ze by bolo naozaj treba.
Tym by sa vyriesili 2 veci: nadmerna ciganska kriminalita, ochrana slusnych Slovakov a zaroven by sa aj efektivne vyuzila predrazena a kvantitou predimenzovana Policia.
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

www.aktuality.sk/skladisko-pre-europskych-romov-udajne-ich-chcu-vyvazat-na-ukrajinu

aky mate na to nazor ? dajme tomu, ze by to bolo trochu realne..
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Ono jedna moja cast by si to zelala aby sme sa tych neprisposobivych zbavili hocijakym soposobm ale potom...to by bolo pre ukrajincov prilis krute, preco by to mali znasat? Z takych radikalnych (a nerealnych) rieseni ze vyviezt tak jedine na miesto povodu, tj india, tam si taky prirastok ani nevsimnu, aj sposobom zivota sa tam hodia. Ale z tych realnych tak nech to cela unia riesi spolocne, a nie robit z Ukrajiny (alebo nejakeho ineho vychodneho statu) skladku takehoto (socialneho) odpadu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

darovat im uzemie a oplotit :)
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Tak ale zase to nieje Townsmen kde mas malu dedinku a oni si vsetko postavia sami, aj vodu, jedlo, energie,... to neni hra. Ked im das pozemok a oplotis z coho budu zit ked nevedia priniest hodnotu do tejto spolocnosti a nie vytvorit si vlastnu... Jedine co vedia je parazitovat. Taki spoluobcania mi vadia. Integrovany rom v spolocnosti mi NEVADI, ked ma pracu, byt, rodinu a su slusne vychovany tak noproblem. Len to je maly zablesk velkej tmy.
beardie
Redeemer
Redeemer

drop napísal:Ked im das pozemok a oplotis z coho budu zit ked nevedia priniest hodnotu do tejto spolocnosti a nie vytvorit si vlastnu...
preco by ma to malo trapit?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie napísal:darovat im uzemie a oplotit :)
LOL. Áno, to je fakt riešenie. Takisto je to veľmi perspektívne pre takúto skupina, ktorá skončí za plotom. Ako by akože mala fungovať? Tieto reči, ako som už spomenul, sú fakt zrelé na ranu. Minimálne veľmi hlúpe.
beardie
Redeemer
Redeemer

ved nastupi ta romska elita, nie?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal: LOL. Áno, to je fakt riešenie. Takisto je to veľmi perspektívne pre takúto skupina, ktorá skončí za plotom. Ako by akože mala fungovať? Tieto reči, ako som už spomenul, sú fakt zrelé na ranu. Minimálne veľmi hlúpe.
preco by nas malo zaujimat ci to pre nich bude perspektivne? hlavne ze nam daju pokoj. na nejaku perspektivu mali uz par storoci, myslim si ze stacilo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Je tak absurdné a zbytočné sa vôbec zamýšľať nad týmto, takže tým nebudem strácať čas. Ale tak pokojne si tu fantazírujte, ak vám to čosi dáva.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to je jedna z tvojich obvyklych odpovedi ked ti dojdu argumenty :)
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Hughito, prosim napis mi sem navrh riesenia co navrhujes ty. Ak si sa uz niekedy vyjadril tak ak ta mozem poprosit daj link.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Je tak absurdné a zbytočné sa vôbec zamýšľať nad týmto, takže tým nebudem strácať čas. Ale tak pokojne si tu fantazírujte, ak vám to čosi dáva.
hh, moj pohlad na anarchiu :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Hotwire napísal:to je jedna z tvojich obvyklych odpovedi ked ti dojdu argumenty :)
ARGUMENTY voči čomu? Že niekto napíše KKTINU o plotoch a darovanom území? Kde je tu priestor na "argumentovanie?" Pokiaľ sa tu neujme nejaká fašistická totalita, tak takéto čosi neprichádza do úvahy. Spamätaj sa.

Inak o čomsi to vypadá, keď sa tu nápady podaktorých zhodujú s ideami a praxou práve rôznych diktatúr fašistického typu.

cssco: Vyjadroval som sa tu x-krát k rôznym veciam, nemôžem za to, že si sa k tomu nedostal. Môžeš si niekedy prejsť celú tému.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

a ty navrhujes co? pretoze ich zaclenenie do spolocnosti je rovnako nerealne ako tie ciganske rezervacie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Je otázne, do akej miery sa integrácia reálne snažila uviesť do praxe. Skôr išlo o rôzne polovičaté riešenia prepojené s vyslovenými nezmyslami a neriešením tejto problematiky. Ale čiastkové úspechy sú, aj v tej integrácie. Základ je to podchytiť od mala.

Samozrejme, je to napojené aj na celkový stav v štáte - ak tu je bedač a chudoba aj medzi bielymi, nezamestnanosť a pod., tak je dosť naivné očakávať nejaké radikálne pozitívne kroky ohľadom tej časti cigánov, o ktorých sa tu bavíme.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tu nejde o bedac a chudobu, da sa zit v chudobe aj s dostojnostou, ale to vacsina ciganskeho etnika proste nedokaze.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ak si bedač a chudoba, k tomu ešte hnedá a segregovaná, vytlačený na okraj spoločnosti, tvoje šance na "poctivý chudobný život" sa znižujú. Ale tak celkovo chudoba prispieva ku kriminalite, takisto u bielych, nerobme si ilúzie. So segregovanými to je však ešte hlbší problém, lebo tam ide aj o ďalšie negatívne javy.
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

hughito napísal: cssco: Vyjadroval som sa tu x-krát k rôznym veciam, nemôžem za to, že si sa k tomu nedostal. Môžeš si niekedy prejsť celú tému.
Ved prave ze som stale v tom ze to tu sledujem a vidim z tvojej strany len kritiku ostatnych rieseni, ale tvoje konkretne som este necital.
Nemyslis ze to je "problem"? Ze nikto tu neponuka rozumnu alternativu /nemyslim vramci fora
Napísať odpoveď