V prvom rade ťa to musí baviť. Naučiť sa to dá, ale iba technicky, ako píše weroro, treba "talent" (nazvi to ako chceš). Ďalej slová ako zmysel pre cit a podobne tiež nie sú len tak. A či sa to dá naučiť za 12 mesiacov? To sa naozaj nedá povedať. Myslím si, že aby si za ten rok bol schopný samostatnejších projektov, musel by si makať a musel by si mať tie vyššie spomínané "prednosti". Zase sa vraciam k prvej vete, musí ťa to baviť.
Čo sa týka peňazí, počas roka som popri strednej škole venoval grafike (vyslovene zákazkam) možno dve hodinky, priemerne - dokopy to činilo možno 10-15 hodín mesačne, čo je úplne smiešne, a dali sa zarobiť nejaké tie "stovky". Samozrejme bolo obdobie kedy sa zákazky nedostavili, prípadne som ja nemal čas/náladu, a príjem bol nulový. Išlo samozrejme o bezpapierové spolupráce, čiže žiadna živnosť, dane, či dokonca legálny softvér.
Momentálne som "nefrílencoval" asi už 4 mesiace, som na VŠ, zmena prostredia, a tak, no rád by som sa popri škole zamestnal v tomto odbore a získal skúsenosti. Ak by niekto o niečom vedel, hoďte po mne správu, pretože sa mi nedarí hľadať.