Co si (ne)mozem zbalit do prirucnej batoziny do lietadla?
Re: Co si (ne)mozem zbalit do prirucnej batoziny do lietadla
No neviem pani, ale mne nikdy zapalovac nesposobil ziadny problem ani mi ho nezobrali. Nebavim sa sice o Zippo ale hocijakych klasickych, a ani raz pri cca 60 letoch nebol ziadny problem. Ja vzdy vsetko co mam vo vreckach plus opasok hodim do nejakej priehradky na zips na ruksaku ci kufriku, supnem to na pas cez screening a idem. Raz som ale prisiel o vyvrtku na vino ktoru som dostal na tripe do daru.
Citam tu, ze kontroluju laptop, ci to nieje replika a ze sa musite pred nimi nalogovat, ci funguje. Mozem sa spytat na dovod ? Preco chcu, aby ste pred nimi zapli svoj notebook ? Dakujem..
sam si si odpovedal.. preto aby zistili ci to nie je replika(skor bomba) a ci to naozaj funguje....
ale stalo sa mi to len raz a laptop som mal vzdy zo sebou
ale stalo sa mi to len raz a laptop som mal vzdy zo sebou
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Laptop vždy vyberám, ale to je všetko. Nikdy som ho nemusel zapínať a to lietam pravidelne. V Krakowe a na Madeira mi dokonca prikázali vybaliť aj zrkadlovku. A čo sa týka zapaľovača - vo veľkom kufri s ním nie je žiaden problém, dokonca ho môžeš mať aj so sebou (je potrebné ho ukázať v sáčku, ale pri letoch do USA to neplatí.
NB do priehradky len, veď v dnešnej dobe by sa tam logovalo a logovalo.
Zdravim, poslat pc do zahranicia je zda sa nakladne, a kedze mam cestu tym smerom na vikend a nemam vela co dat do kufra, vzal by som kolegovi vnutornosti z jeho PC (case si tolko dokupi a posklada tam). Otazka znie, ci je to dovolene mat v prirucnom kufri. Nikde to striktne nezakazuju, dokoca aj odporucaju dat drahu elektroniku do prirucnej, co sa ale hardveru tyka netusim. Ak by sa v prirucnej nedalo tak mi chalan doplati normal kufor a vzal viac veci okrem toho a hw by som strcil tam, ale ci to prezije :-/ Da sa s grafickou kartou uniest nietadlo?
Nebude podozrive cestovat so 4mi HDD? Nebudu data kontrolovane? Netusim co je na nich, ale zodpovedny by som bol asi ja. Nie su kable od zdroja potencionalna zbran? Vyzera PSU ako naloz?
Ma niekto skusenosti? Dik za info.
-
Silmer
Darca
nemyslim, ze by to malo byt zakazane. Ked si mozes brat do lietadla do prirucnej batoziny notebook, hdd, tablet alebo nieco podobne...tak urcite aj hardware.
Kable od zdroja potencialna zbran?
, ja ked som mal v prirucnej batozine splet asi 3 nabijaciek na telefon, nabijacku na ntb, a rozne usb kable tak im to veru nevadilo.
Kable od zdroja potencialna zbran?
Nemalo by byt... chap ze hladam niekoho kto zazill, aby som potom nemusel vnutornosti vyhadzovat na letisku. To by bol dost velky pruser.
-
Silmer
Darca
este to moze zalezat aj od spolocnosti ktorou poletis
napr cez ryanair si nemozes zobrat do prirucnej batoziny tieto veci. A o pocitaci resp. jeho komponentoch som tam nenasiel zmienku.
napr cez ryanair si nemozes zobrat do prirucnej batoziny tieto veci. A o pocitaci resp. jeho komponentoch som tam nenasiel zmienku.
PROHIBITED ARTICLES
8.10.1 Passengers are not permitted to carry the following articles into the security restricted area and the cabin of an aircraft:
8.10.1.1 Guns, Firearms & Weapons; any object capable, or appearing capable, of discharging a projectile or causing injury, including all firearms (pistols, revolvers, rifles, shotguns, etc.) Replica and imitation firearms, Component parts of firearms (excluding telescopic sighting devices & sights), air pistols, rifles and pellet guns. Signal flare pistols, Starter pistols, Toy guns of all types, compressed air and CO2 guns such as pistols, pellet guns, rifles,ball bearing guns, industrial bolt and nail guns, cross bows, catapults, harpoon and spear guns, Animal humane killers, stun or shocking devices, e.g. stun guns, tasers, stun batons,cattle prods, ballistic conducted energy weapons (laser), lighters shaped like a firearm.
8.10.1.2 Pointed/edged Weapons & Sharp Objects; pointed or bladed articles capable of causing injury, including axes & hatchets, cleavers, arrows and darts, crampons (grappling iron, hooked bar of iron, or plate with iron spikes used in mountaineering), harpoons & spears, ice axes & ice picks, ice skates, knives with blades of more than 6 cms including lockable or flick knives, ceremonial, religious and hunting knives, made of metal or any other material strong enough to be used as a potential weapon, meat cleavers, machetes, open razors and blades (excluding safety or disposable razors with blades enclosed in cartridge), sabres, swords and swordsticks, scalpels, scissors with blades more than 6 cms as measured from the fulcrum, ski and walking/hiking poles, throwing stars, tradesman's tools with a blade or a shaft of more than 6 cms that have the potential to be used as a pointed or edged weapon, e.g. drills and drill bits, box cutters, utility knives, all saws, screwdrivers, chisels, crowbars, hammers, pliers, wrenches/spanners, blow torches.
8.10.1.3 Blunt Instruments: any blunt instrument capable of causing injury, including tennis rackets, baseball and softball bats, clubs or batons - rigid or flexible - e.g. billy clubs, blackjacks (truncheon of leather covered lead with flexible shaft), night sticks & batons, cricket bats, golf clubs, hockey and hurley sticks, lacrosse sticks, kayak and canoe paddles, skateboards, billiard, snooker and pool cues, fishing rods, martial arts equipment, e.g. knuckle dusters, clubs, coshes, rice flails, num-chucks, kubatons, kubasaunts.
8.10.1.4 Explosives and flammable substances; any explosive or highly combustible substance which poses a risk to the health of passengers and crew or the security/safety of aircraft or property, including ammunition, blasting caps, detonators & fuses, explosives and explosive devices, replica or imitation explosive material or devices, mines & other explosive military store, grenades of all types. gas & gas containers, e.g. butane, propane, acetylene, oxygen - in large volume, fireworks, flares in any form and other pyrotechnics (including party poppers and toy caps), non safety matches, smoke generating canisters or cartridges, flammable liquid fuel, e.g. petrol/gasoline, diesel, lighter fluid, alcohol, ethanol, aerosol spray paint, turpentine & paint thinner, alcoholic beverages exceeding 70% by volume (140% proof)
8.10.1.5 Chemical and Toxic Substances: any chemical or toxic substances which pose a risk to the health of passengers and crew or the security/ safety of aircraft or property, including: acids and alkalis, e.g. spillable "wet" batteries, corrosive or bleaching substances - e.g. mercury, chlorine, disabling or incapacitating chemical, gases and sprays- e.g. mace, pepper spray, capsicum,tear gas, acid sprays, animal repellent sprays, radioactive material - e.g. medicinal or commercial isotopes, poisons, infectious or biological hazardous material - e.g. infected blood, bacteria and viruses, material capable of spontaneous ignition or combustion, fire extinguishers (excepting as authorised by fire protocols and as aircraft emergency equipment).
8.10.1.6 The carriage of liquids, aerosols and gels into the security restricted area of an airport and onboard aircraft is controlled in accordance with current EU Security Requirements.
8.10.2 The following items shall not be placed in Checked Baggage: Dynamite, gunpowder, explosives, including detonators, fuses, ammunition, grenades, mines blasting caps and plastic explosives. Replica and imitation firearms or toy guns of all types. Gases: propane, butane. Flammable liquids, including gasoline, methanol, flammable solids and reactive substances, including magnesium, firelighters, fireworks, flares and other pyrotechnics. Oxidizers and organic peroxides, including bleach, car body repair kits. Toxic or infectious substances, including rat poison, infected blood, radioactive material, including medicinal or commercial isotopes. Corrosives, including mercury, vehicle batteries, vehicle fuel system components which have contained fuel.
8.10.3 Any sharp objects in Checked Baggage should be securely wrapped to prevent injury to screeners and handling personnel.
ARTICLE 9 - SCHEDULES, CANCELLATIONS, DELAYS AND DIVE
Z akeho letiska letis? ked chodim do UK z BA tak chodim ovesany ako stromcek len to vyhadzem do preprevky a potom zoberem, kazdy druhy ma laptop fotak kabelku na sebe, nevidel som nikoho komu by to zakazali, ale zase ked chodim na svk z Liverpoola tak tu ta pustia len s prirucnou a nicim ovesanym na krku. Nabijacky hdd urcite v prirucnej mozes.
Hej ale je ine brat fotak a kameru a ine vnutornosti co vyzeraju jak bomba, sama naha elektronika a plosaky. Letim z BA. Nic budem tam musiet zavolat ked to bude aktualne..
Zahanbujúce VIDEO Ryanairu: Pasažierku vyhodili z lietadla kvôli knihe!
Porusila zlate pravidlo
Tak pravidla su na to aby sa dodrziavali, ale spravit toto... A este ked sa aj ostatni pasazieri nukali ze jej pomozu... 
Porusila zlate pravidlo
Caute budem letiet zo skolou na 3 tazdne do anglicka z BA do Londyna. Chcem sa spytat ako zbalit noznicky ziletky ...? Kedze to nemoze byt v prirucnej batozine. Je to moj prvy let a nechcem robit problemy. Dakujem Pripadne nejake vase zazitky s tymito predmetmi.
-
seth82
Darca
Do veľkej batožiny. Ja som žiletky a podobné veci normálne prenášal vo veľkom kufri, aj na dovolenky, aj všade a nikdy som s tým nemal žiaden problém...
a hygienicku tasku mas naco? hodis to vsetko do hygienickej tasky a tu do velkej batoziny... ta je predsa v batozinovom priestore a ostre predmety su v nej povolene ved... aj keby si prenasal velky lovecky noz
imho taketo veci ak idem na kratko su pre mna nepotrebne a ak na dlhsie kupujem jednorazovky...
potom mi nehrozi ze mam presiahnuty limit batoziny na let, ked si clovek nezbali pol domu aj s garazou
imho taketo veci ak idem na kratko su pre mna nepotrebne a ak na dlhsie kupujem jednorazovky...
potom mi nehrozi ze mam presiahnuty limit batoziny na let, ked si clovek nezbali pol domu aj s garazou
Díky za rady letím prvýkrát tak preto sa pýtam
. A ešte otázočka. Keď budem prenášať prací prostriedok či už práškový, alebo tekútý ten môžem mať normálne vo veľkej batožine? Vo veľkej batožine môžu byť tekutiny s objemom viac ako 1l? Predsa odchádzam na 3 týždne preč a nebudem tam mať celý pobyt špinavé prádlo. 
-
seth82
Darca
Môžu, ja som si bežne do UK nosieval 3-4 fľaše Absinthu a nik nič nepovedal...
prach na pranie predavaju aj tam, casto dokonca kvalitnejsi a mozno aj lacnejsi...pepuss napísal:nebudem tam mať celý pobyt špinavé prádlo.
dufam, ze konzervy nechavas doma
Jasné zas taká hlúpa niesom
,ale snažím sa byť čo najviac informovaná, aby som nerobila zbytočné problémy/chyby.
Zdravím chcem sa opytať môže sa brať jedlo do batožiny ktorá bude v batožinovom priestore lietadla a môžem mať notebook nabíjačky v príručnej letím cez ryanair
nečítal som tému nemám nato čas teraz a potrebujem to čo najrychlešie vedieť
Vopred ďakujem
nečítal som tému nemám nato čas teraz a potrebujem to čo najrychlešie vedieť
Vopred ďakujem