Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Hotwire »

Aha takze to ze kradnu, robia bordel, spinu, roznasaju vsi, tr*kaju sa medzi sebou v ramci rodiny a su zdegenerovani to nieje pricina ale dosledok toho ze ich my segregujeme? :roll: hugo prosimta uz si s tym smiesny, preco potom sa nestranime aj aziatov a inych pristahovalcov?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Smiešny si ty, segregácia cigánov začala už dávno, takisto ako sociálne experimenty s nimi. Tie negatívne postoje voči ním sú zakorenené v spoločnosti. Aziati sú diametrálne odlišný prípad. Prichádzajú často s kapitálom, je ich celkovo oveľa menej, nevytvárajú hromadné spoločné komunity, spoločnosť voči nim nemá toľko predsudkov. Nezrovnateľne.

Segregácia je realita a segregovať môže iba majorita. A keďže segregovanie podľa mňa neprináša nič pozitívne, iba negatívne, tak áno, svoj podiel viny nesie aj spoločnosť, resp. štát, teda ľudia pri moci. To neznamená, že sa tým dá ospravedlniť každý zločin, robenie bordelu a pod., keďže aj v tých osadách sa nájdu svetlejšie výnimky. Ide ale o reálny faktor. Problém je, že napr. tá degenerácia je už v "behu" a ťažko ju zastaviť. Ono práve tá sexualita je častokrát jediný "úspech" cigánov v skupine medzi bielymi, tak sa ani nečudujem, že tá veková hranica súloženia je posunutá tak nízko. Avšak, je to jeden z mála "oborov," kde môžu mať cigáni navrch a zažiť ten pocit úspechu. To sú veci, ktoré nemožno zanedbávať. Veď USA napr. si tým tiež prešlo. Alebo aj iné štáty. Tá menšina sa musí dostať do spoločnosti, nemôže stáť niekde mimo, lebo z toho nič pozitívne nebude. Mne sa veľmi páčilo Nórsko v tomto ohľade, teda, v rámci mojich vedomostí o tom, ako realizuje toto začleňovanie.

cssco: Tak ja tu pôsobím už troška dlhšie a popísal som tu nejaké tie príspevky. A opakujem: "riešenie" typu plot a darované územie nie je riešenie, to primitivizmus. Možno eufemisticky by sa to dalo nazvať lacným populizmom. Čiže áno, takéto "riešenia" sa dajú len kritizovať, resp. odmietať.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nori aj maju nejakych cigosov? Kolko? Piatich? To sa im potom zaclenuje, hlavne ked stat ma niekolkonasobne vyssi rozpocet ako Slovensko :roll: Ty si proste predstavujes ze slovaci zrazu zacnu cigosov brat medzi seba, tolerovat smrad a bordel a retardaciu? To si sa mily Hughito snad posral v kine.
hughito
Redeemer
Redeemer

Myslel som prisťahovalcov, samozrejme. A samozrejme, že nikto nechce tolerovať špinu a bordel a o to ide. Segregáciou práve táto špina a bordel vzniká a udržuje sa.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ten, kto ich segreguje, nech ich aj desegreguje. Vychádza mi to, že sú to oni sami. Mimochodom - v lietadle z KE do Londýna som ako jediný nemal problém sadnúť si k dvom cigánom, pretože vyzerali slušne a správali sa slušne. Ľudia ich obchádzali, prirodzená reakcia spôsobená ich etnikom, ja som mal na háku a bol pokoj svätý. Asi požiadam o prácu v trápnom ĽPR, AI alebo v podobných stokách :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Myslel som prisťahovalcov, samozrejme. A samozrejme, že nikto nechce tolerovať špinu a bordel a o to ide. Segregáciou práve táto špina a bordel vzniká a udržuje sa.
Nemyslim si, u nas v meste mame aj slusnych ciganov ku ktorym sa ludia spravaju slusne. Problem su hlavne cigosi z osady, od ktorych sa distancuje aj vacsina mestskych ciganov, takze mi povedz o akej segregacii hovoris ked ani ich vlastni ich nechcu? ;)
edit: a uz to prestan porovnavat s norskom a inymi pristahovalcami, pretoze SR a Norsko su diametralne odlisne krajiny a takisto vacsina cigosov su ovela horsi problem nez hocijaki ini pristahovalci.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako to vyvracia tú reálnu segregáciu a jej dopady? Sám to píšeš. Mestskí cigáni sú v pohode, sú integrovaní, ale tí "mimo," osadníci, s tými sú problémy. Detto rôzne vyslovene chudobné a cigánske mestské časti, prípadne pár bytoviek (tam ide aj o tú otázku chudoby a nejakej práce s nimi, lebo som tu uvádzal prípad mesta, kde je viacero bytoviek čisto cigánskych a nie sú žiadne problémy).

Nórsko som dal ako príklad toho, že ak sa s menšinou pracuje a vytvárajú sa podmienky na jej začlenenie, tak sa dá predísť problémom, ktoré vyplynú z opaku - teda nekonania takejto činnosti, čo má za následok často vytvárania ghiett, segregáciu a pod. Samozrejme, Slovensko je iný prípad, lebo tu už ten problém je, čiže predísť sa mu nedá - dá sa skúsiť iba riešiť. A tam je cesta čo najviac tu segregáciu rušiť, takisto na úrovni napr. škôl a pod. (nedávno som videl reportáž o nejakej škole, kde sa tomu extra venovali, išlo o to, aby tí malí cigáni dostali základy slušného správania), čo by bolo vhodné aj prepojiť s prídavkami - ak decko do školy napr. chodiť nebude, tak sa rušia prídavky. Tam však treba samozrejme zabezpečiť aj tie podmienky na to, aby sa tak mohlo diať.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Mna by ale zaujimalo ako sa ta integorvat niekto kto ma IQ niekde na urovni mentalnej retardacii, ci to sa v tych Bakuninovych a inych anarcho smetoch nepise?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

HUGHITO, preco nenapises ODKIAL PRESNE SI ???? ..... nebud posera, napis to, napis odkial presne si !!!
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

"Toto všetko robia pre problémy s neprispôsobivými ľuďmi." - no fuj, rasistické SME sa opäť ukázalo na celej čiare - usudzuje, že šlo o cigánov, lebo zakázalo diskusiu :) Robia to, z čoho obviňujú iných...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Segregácia je realita a segregovať môže iba majorita.
Cigani sa hlavne segreguju sami a existuju vo svete skupiny obyvatelstva, ktore sa dobrovolne segreguju od majority, takze to co tvrdis nie je ani fakticky pravda.

V ich pravlasti, kam patria, nakoniec segregacia funguje uz velmi dlho..

Jedine 'riesenie' je nutena integracia zo strany statu, co neviem ako sa zlucuje s anarchizmom, ktory si si vybral ako ten najideal? Anarchizmus by mal prave zarucovat slobodne jednanie a vytvaranie komunit bez zasahu statu, takze ak sa Bieli rozhodnu zit mimo a bez ciganov, maju na to pravo.

To o com hovoris ty je skor stary-znamy komunizmus.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6 ... omrel.html - tak tu máme ďalší prípad cigánskeho kultúrneho obohatenia majority....
hughito
Redeemer
Redeemer

Aryan Angel napísal: Cigani sa hlavne segreguju sami a existuju vo svete skupiny obyvatelstva, ktore sa dobrovolne segreguju od majority, takze to co tvrdis nie je ani fakticky pravda.

V ich pravlasti, kam patria, nakoniec segregacia funguje uz velmi dlho..

Jedine 'riesenie' je nutena integracia zo strany statu, co neviem ako sa zlucuje s anarchizmom, ktory si si vybral ako ten najideal? Anarchizmus by mal prave zarucovat slobodne jednanie a vytvaranie komunit bez zasahu statu, takze ak sa Bieli rozhodnu zit mimo a bez ciganov, maju na to pravo.

To o com hovoris ty je skor stary-znamy komunizmus.
Kto sa dobrovoľne segreguje? Ono, tú dobrovoľnosť by som chcel vidieť, hlavne v celkovom vývine a príčinách. Určite vytiahneš nejakých amerických Indiánov.

Viacerí z vás tu opakovanie tvrdia mantru, že im nevadia cigáni, ale vadia im tí, čo robia bordel. Z toho mi vychádza, že nejde o rasový problém, ale problém sociálny. A keďže takýto problém existuje, treba ho riešiť a najvhodnejšiu formou na to, aby tých problémových ubúdalo je to, aby sa segregácia potláčala. Tvoj výklad anarchizmu je absurdný. Vôbec to tak nie je - anarchizmus je o slobode, spravodlivosti a možnosti ľudí napĺňať svoje potreby, pričom sú zachované individuálne práva jednotlivca. To sa s existenciou nejakej sociálne vylúčenej, segregovanej skupiny, nezlučuje. Prijatie napr. rasových zákonov a začatie vypudzovania minority diktátorskou väčšinou, nemá s anarchizmom absolútne nič spoločné. Ide iba o tvoje pomýlené predstavy a totálne nepochopenie anarchizmu. Nevraviac o nezmysle kategórie "bieli." Používania slova komunizmus tebou radšej ani nebudem viac rozoberať, lebo ktohovie, čo pod tým pojmom ty chápeš a ako ďaleko je to vzdialené od reality.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ty si strasne pomyleny hughito
viacerí z vás tu opakovanie tvrdia mantru, že im nevadia cigáni, ale vadia im tí, čo robia bordel. Z toho mi vychádza, že nejde o rasový problém, ale problém sociálny. A keďže takýto problém existuje, treba ho riešiť a najvhodnejšiu formou na to, aby tých problémových ubúdalo je to, aby sa segregácia potláčala.
toto je pravda, ale ma jeden malicky hacik a sice, ked tu boli snahy normalne ciganov zaclenit (tych osadarov, o ktorych pises ze by sa nemali segregovat) tak oni proste takym sposobom neziju, nieje im vlastny a ruinovali ho nielen pre seba, ale aj inych okolo seba
teda, hovoris ze nasilne ich integrovat, pricom obmedzujes normalnu skupinu do ktorej ich integrujes je spravne?
a prosim nepytaj sa ma na priklady, citaj o zmiesanych romskych skolach, ak mas iq nad 50 tak si ich najdes sam
dalej
anarchizmus je o slobode, spravodlivosti a možnosti ľudí napĺňať svoje potreby, pričom sú zachované individuálne práva jednotlivca. To sa s existenciou nejakej sociálne vylúčenej, segregovanej skupiny, nezlučuje.
akoze sa to nezlucuje? dam ti priklad, mesto ma 5000 obyvatelov, a 500 "osadnikov" nastane anarchizmus, budu mat ludia slobodu a spravodlivost, teda zrazu sa ludia domozu svojich pozemkov, ktore im cigani obsadili? co myslis ze s nimi ta vacsina asi spravi? ale chlopi podte medzi nas? skor nieco v style "padajte do pi*i vy kur*y spinave" a teda nasledok bude ze ta segregacia bude este rychlejsia a brutalnejsia ako je teraz takze anarchizmom by som sa v tomto pripade neohanal
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: :lol: :lol: K tomu dodatku o anarchizme sa ani nevyjadrujem, lebo je to smiešne (naše pozemky :D ). Opäť nepochopenie a neznalosť, držte sa radšej samotnej témy o cigánoch.
teda, hovoris ze nasilne ich integrovat, pricom obmedzujes normalnu skupinu do ktorej ich integrujes je spravne?
a prosim nepytaj sa ma na priklady, citaj o zmiesanych romskych skolach, ak mas iq nad 50 tak si ich najdes sam
Nie násilne, ale vytváraním rovnocenných podmienok. Násilne sa to robilo za socializmu. Ide napr. o malé deti a ich rovnakú príležitosť, ktorá často neexistuje. Prípadné vytvorenie špeciálnych hodín (pre nich), kde sa riešia rôzne základné spoločenské návyky a pod. Teraz beží taký šot na TA3, práve o tomto probléme. Ukazuje sa tam aj príklad z Kremnice, kde sa práve podporuje pozitívne začleňovanie cigánskych deciek do normálnych, zmiešaných tried a sú tam super výsledky. Ono ak sa začnú malí cigáni automaticky hádzať do škôl pre postihnutých alebo do čisto cigánskych tried, tak ako neviem kde má nastať nejaký progres. V tomto celkovo nechápem vášmu zmýšľaniu tu. Na jednu stranu nadávate na problémy s cigánmi, na druhú stranu automaticky negujete každý návrh a snahu o riešenie a minimalizovanie tohto problému (ak teda nerátam tie nezmysly o vyvezení a pod.). No, beriem to tak, že sa nachádzame na priestore anonymného internetového fóra a rôzni jedinci si tu ventilujú svoje problémy a čudné predstavy, ktoré by v realite asi ťažko našli pozorné ucho (týmto teraz nemyslím teba vendo).
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

mno, ako som pisal, docitas sa o mnoho skolach kde mali rovnocenne podmienky a dopadlo to zle, teda to co ty preferujes je, aby nemali rovnake podmienky, ale aby romovia mali lepsie podmienky, vacsiu starostlivost, vacsiu pozornost atd ?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal::lol: :lol: :lol: K tomu dodatku o anarchizme sa ani nevyjadrujem, lebo je to smiešne (naše pozemky :D ). Opäť nepochopenie a neznalosť, držte sa radšej samotnej témy o cigánoch.

Nie násilne, ale vytváraním rovnocenných podmienok. Násilne sa to robilo za socializmu. Ide napr. o malé deti a ich rovnakú príležitosť, ktorá často neexistuje. Prípadné vytvorenie špeciálnych hodín (pre nich), kde sa riešia rôzne základné spoločenské návyky a pod. Teraz beží taký šot na TA3, práve o tomto probléme. Ukazuje sa tam aj príklad z Kremnice, kde sa práve podporuje pozitívne začleňovanie cigánskych deciek do normálnych, zmiešaných tried a sú tam super výsledky. Ono ak sa začnú malí cigáni automaticky hádzať do škôl pre postihnutých alebo do čisto cigánskych tried, tak ako neviem kde má nastať nejaký progres. V tomto celkovo nechápem vášmu zmýšľaniu tu. Na jednu stranu nadávate na problémy s cigánmi, na druhú stranu automaticky negujete každý návrh a snahu o riešenie a minimalizovanie tohto problému (ak teda nerátam tie nezmysly o vyvezení a pod.). No, beriem to tak, že sa nachádzame na priestore anonymného internetového fóra a rôzni jedinci si tu ventilujú svoje problémy a čudné predstavy, ktoré by v realite asi ťažko našli pozorné ucho (týmto teraz nemyslím teba vendo).
A ty by si chcel aby tvoje deti chodili do skoly s ciganskymi deckami ktore smrdia, roznasaju vsi, kradnu detom desiaty a mlatia ich lebo su o 2-3 roky starsie?
Napísať odpoveď