Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Dealextreme (a ine cinske obchody)

Príspevok od používateľa MFa »

3 samostatne objednavky = 3 samostatne balicky. Pripadne ak chces mat istotu objednaj 1 vec, pockaj kym odoslu, potom druhu atd atd. :)
majzi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa majzi »

jasne super diky. ale ak objednavam od roznych obchodnikov nemoze sa stat ze by to teda prislo v jednom balicku hej? viem ze je to blba otazka ale cinania su schopny vsetkeho aby usetrili :) preto neviem ci ten balicek bali este ten obchodnik alebo sa to posle vsetko na tu postu a tam to zabalia (cize na poste by mohli pockat par dni ci tam nahodou nepride viac veci pre mna)
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Skus popisat, akych obchodnikov mas na mysli. Jedine by to mohli nejako dat dokopy ak by si objednaval od jedneho obchodnika. Ak je to od viacerych, tak to stale samostatne zabalia a samostatne poslu. System ako u nas, ani tu sa ziadnym sposobom "neakumuluju" odosielane veci. ;)
Martin11
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Martin11 »

ja som z aliexpress objednal nejake šaty za 2usd bo pisalo že to pošlu cez dhlku a poslaly to nakoniec cez nejaku singaporepost a tam mi na tracking piše že to je v rusku a ked to čeknem na ruskej page tak piše kaliningrad sorting center... ale už je to v tom trediacom stredisku poriadne dlho neviem, je to normálne nezamotalo sa to tam niekde ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pre nedočkavého spotrebiteľa je dosť dlho koľko? Dva dni?
Singapurská pošta, rusko, zásielka za 2 doláre... To už že to prišlo do ruska je úspech :D
Martin11
Light Star
Light Star

nie, nejsom nedoškavy čakam v dx na 2 už vyše mesiac p odoslani ale njsde mi do hlavy ja som te šaty ani tak neobjednal pre to že by som ich chcel ale ale ke´d pisalo že dhl upska zadara tak neviem prečo to poslali cey singapore... chcel som vicmenej skusiť že ako tam uvadzaju do 4-8 dni doručene ...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Len na margo, reklamaciu, ktoru som tu nedavno riesil sme vyriesili nakoniec takto (Focalprice): zaplatil som im 10EUR (najprv chceli 20, potom 15 - zjednal som to) a oni mi priamo zaslali novy tovar. Cize som im nemusel pokazenu vec posielat na preverenie/opravu. Vychadzali len z toho, co so im napisal + dolozil som to fotkami a 3 videami. Pri hodnote tovaru takmer 70€ to je podla mna pre nich velky risk, ale len som chcel poukazat na to, ze je to seriozny obchod a nakup z Focalprice je bezpecny.

Medzitym, dnes mi prisla zasielka objednana z DX.com, isla cez cinsku postu. Podana na poste 5.10., dorucena dnes. :)
Martin11
Light Star
Light Star

inak na aliexpress, mám tam ár objednavok jedna bola udajne poslana cez singapursku poštu a piše že už je doručena volakde v rusku ..tak som potom napisal predajcovi... že nech to čekne a teraz mam status na objednavke že frozen order...a ako odovodnenie The supplier is recently found to have unsafe trading activities. To protect your trade safety , we have decided to check this order, please be patient and wait for further instructions from us. nechapem tomu .. stalo sa to už niekomu z vas dosť ma to tak zmiatlo je to sice objednavka za paru dolarov ale mam tam aj drachšie ale tie idu naštastie cez činsku poštu ..
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Nastastie cez cinsku postu? Vo vseobecnosti je singapurska (spolu s hongkongskou) rychlejsia a spolahlivejsia nez cinska. Z toho co pises to vyzera tak, ze predajca bol nejaky podvodnik a tvoju zaplatenu a objednanu vec nikdy neposlal a ani neposle. K objednavke ti dal nejaky tracking number z inej objednavky aby si mal pocit, ze ti to odoslal.
Martin11
Light Star
Light Star

Neviem ale všetko čo som zatiaľ objednal šlo cez china post a prišlo to vždy do mesiaca úplne neposodene... Z toho aliexpress už potom nebudem objednávať ked tam taký odrbavaci mám tam ešte dve objednávky ale tie vyzerajú ok. Aj ten focalprice sa mi zdá byť divny mám tam objednavku.už tri týždne po údajnom poslati, no stale to tu neni a tracking number vám pošleme zakrátko píše..
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Aliexpress zdruzuje roznych obchodnikov, je to v podstate nieco ako eBay. Nie je to jeden virtualny obchod, ale skor trznica. Preto si treba vsimat feedback (hodnotenie) jednotlivych obchodnikov, od ktorych sa chystas nakupovat (napravo od popisu tovaru).

Co sa Focalprice tyka, musi to mat nejaky dovod. Mozno si si objednal vec "out of stock", inak tomu nerozumiem. Kazdopadne ak sa citis ukrivdeny, informativne im napis. Z mojich skusenosti maju jednoznacne najlepsi servis pre zakaznikov zo vsetkych cinskych e-shopov a toto musi mat nejake vysvetlenie. :)
Martin11
Light Star
Light Star

veď toto feedback u toho predajcu ani nebol....každopadne skusim ale otvoriť dispute nejde mi o tyc paru dolarov čo ta vecička stala ale som zvedavy ako by sa to vyriešilo..ale ten focalprice uvadza doručenie až niekedy20-30 dni čiže sa mi zdá že to bude ešte v norme a je to vec takisto za paru dolarov čiže aj keby sa to tam zatulalo neva..ale posielaju to asi teiž cez činsku alebo nejaku taku bo o sweden post som tam nikde nič nevidel ...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Mne prisla minuly tyzden zasielka z FP za 6 pracovnych dni.. a o tej svedskej poste nemas na stranke pisane nic.. jedine na baliku tu bolo.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Takze ako citam focalprice posiela cez svedsku postu, chystam sa kupit telefon nestopuju tu svedsku postu ? Ako tak citam aj rychle dodanie.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Z focalprice som mal doteraz 12 objednavok, stopli len jednu (jedina, ktora isla cez CN Airmail - velka zasielka). Telefony som kupoval 2, ani jeden nezastavili.
Martin11
Light Star
Light Star

mám taku malu otazočku ešte ... mám u dx už spominany tablet a prešlo viacej než 20 dni a stale ho neposlali neni na skalde a akosi sa mi už nechce ťakať keď dam storno odjednavke tak mi tie penaze vratja zas len ako store sredit alebo na učet paypal alebo kartu ....
Chcem nejaky tablet ale z toho focalprice ma odrazda tiež ta dlžka dodania... neviem či mám smolu ale už treti tyždeň čakam a nejak neviem kde a ako sa ich mam spytať čo s tym. tie ich supporty su nejake divne.....
Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »

Mna vcera dost pobavil predajca z ebayu( folia na displej fonu). Vraj tam nejake lietadlo prevazajuce baterie malo nehodu tak colnici kazdy balik skenuju. Mam si pripocitat k obvyklym 40 dnom dalsich 10 dni....
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Martin11 napísal:mám taku malu otazočku ešte ... mám u dx už spominany tablet a prešlo viacej než 20 dni a stale ho neposlali neni na skalde a akosi sa mi už nechce ťakať keď dam storno odjednavke tak mi tie penaze vratja zas len ako store sredit alebo na učet paypal alebo kartu ....
Chcem nejaky tablet ale z toho focalprice ma odrazda tiež ta dlžka dodania... neviem či mám smolu ale už treti tyždeň čakam a nejak neviem kde a ako sa ich mam spytať čo s tym. tie ich supporty su nejake divne.....
Odradza Ta dlzka dodania? :lol: DX nevie ani len odoslat vec do 20 dni, focalprice odosiela do 24 hodin od potvrdenia platby. Posielaju cez svedsku postu s ktorou mi doteraz nic neislo dlhsie ako 14 dni. Ci ty by si chcel najradsej asi aby Ti to z Ciny prislo hned na druhy den?

A na DX si otvor ticket, odpisu Ti. Povedz im, nech Ti vratia peniaze na paypal. Musia vyhoviet.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Neprecenoval by som ten Focalprice. Mne pise u zasielky SHIPPING DATE 6.10.2013 a doteraz sa stav na trackingu nepohol:

404 - File or directory not found.
The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
Martin11
Light Star
Light Star

presne z toho isteho datumu čakam aj ja, no stale nič...ono to tam pisalo na tej ich stranke že koli nejaku činskemu obdobiu sviatkov či čo za prazniny tam maju tak všetky objednavky budu spoždene ale tak to je už celkom dosť....
Napísať odpoveď