ColdRain napísal:
Synak ty si zelený? Ti povedal tvoj nadriadený orgán, že to máš hovoriť? Viem, že čítanie s porozumením je všeobecne slabšia stránka rádových príslušníkov, ale si mimo, Stoporko to interpretoval úplne správne, ty si zadelil odkaz na zákon o priestupkoch ,ktorý hovorí v podstate to isté čo stoporko, akurát, že z kontextu a spôsobu akým si to napísal je jasné, že si predmetné ustanovenie nepochopil...
nehovoriac, že keď orgán niečo zoberie je povinný vydať potvrdenie, to, že si to nejaký zakomplexovaný PMJčkár alebo obchôdzkar zoberie lebo "načo by ti bol" je trestný čin krádeže v jednočinnom súbehu s trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa=koniec pôsobenia v zbore a keďže je to závažnejší spôsob konania má to na 4-10 rokov nepodmienečne

No cely zeleny si asi ty, ked zbadas policajtov. A to co ma zivi ma od statnej sluzby velmi daleko, ale do toho ta akorat tak vies co. Takze este raz pre pana (chlapca skorej) ColdRain-a:
Priestupok je protipravne konanie. Cize jednoducho povedane to co je zakon zakazuje. A priestupku sa dopusti ten, kto:
h) nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, his torického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania,
[ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím
]
Chladnymi zbranami myslime zbrane bodne,secne,rezne, uderne, atd. No skus hadat ktore to mozu byt? Ze by aj nozik?
Je vidno ze zakomplexovany si tu z policajtov jedine ty. Ja som nikdy nemal problem diskutovat s akymkolvek policajtom. A ak nejednal v litere zakona, tak som ho slusne a vecne vzdy vyviedol z omylu, pricom nikdy nebol problem a vzdy sme si to vydiskutovali. Problem je tvoja nevedomost a neznalost tychto veci.
A mimochodom o Tr. cin kradeze sa jedna ak nim pachatel sposobi malu skodu. Co sa rozumie pod pojmom mala skoda, to je tvoja domaca uloha synak.