Tak skúsim uviesť príklad (časom ma toho napadne hádam viac). Teta žije v UK a hovorila mi že tam policajtov skoro vôbec nestretáva, len keď sú nehody a podobne. Ja som tam bol cca 2 týždne a potvrdilo sa mi to. Takže:
Anglicko
Slovensko
Mne sa obcas zda, ze tie ulice su tu viac obsrate psami a doslova je to niekedy slalom medzi psimi hovnami (Kr. Pole).
Presne toto. Rovnako je to aj v Prahe, radosť chodiť cez prechody. Celkom som si na to aj zvykol a doma na Slovensku mám potom problém - už ma aspoň 5 krát skoro zrazilo auto.DEVZYO1G napísal:som si všimol že vám na prechode pre chodcov zastavia hneď .. aj keď čo i len kráčate popri ceste a naznačíte že idete cez prechod, autá už stoja
Minule som cital na reddite temu, ze naco si dat pozor pri navsteve inej krajiny. A prave toto tam bolo, ze nepredbiehat sa v rade, lebo v UK su nato velmi citlivy.seth82 napísal:UK
Stavanie sa do radov - toto na Slovensku na zastávke nezažijete, aby sa ľudia postavili slušne do radu a pokojne v ňom čakali, napríklad pri čakaní na autobus - máte zaručené, že sa do jeho dverí nebude trieskať ten, kto k autobusu iba dobehol. Výnimky sa samozrejme udejú, ale na Slovensku sa to deje VŽDY a ide mi to strašne na nervy.
.