Potreboval by som poradiť pri výbere internetu na chatu. Pokrytie j slabé, ale predsa sa podarí mi pripojiť s mobilom na net. Chcem preto skúsiť kúpiť nejakú anténu - pravdepodobne nejakú silnejšiu + modem na SIMkartu pre mobilný internet (ideálne aby tam fungovala wifi) Modem by som ešte aj vedel vybrať ale s anténou ... španielska dedina pre mňa.
Nečakám, že mi internet pôjde rýchlo. Stačí aj úplne minimum, hlavne aby som chytil signál a mohol ho ďalej šíriť po chate
Trocha si rypnem, ja tiez staviam chatu, ale internet tam teda tahat nechcem. Chata je prave o tom si tam od vsetkych technologii, mobilu a internetu oddychnut.
Ale ked uz, skus pozriet tuto stranku, viac ti poradit neviem. http://www.wellnet.sk/wifi-anteny/gsm-anteny.html
Chatu prenajímame a dosť zákazníkov to už vyžaduje , takže si si rýpol na nesprávnom mieste ...
Tvoj link mi nepomohol vôbec. Tiež si viem nájsť zoznam produktov v nejakom e-shope. No ide mi o to aby som nekúpil nejakú haraburdu, predraženú haraburdu ktoré spolu vôbec nebudú fungovať
na taketo vyuzitie mobilny internet nie je moc vhodny. aj tie, ktore su ,,neobmedzene" maju FUP po stiahnuti par GB... pride ti tam niekto, kto zacne stahovat a si skoncil
ropman napísal:na taketo vyuzitie mobilny internet nie je moc vhodny. aj tie, ktore su ,,neobmedzene" maju FUP po stiahnuti par GB... pride ti tam niekto, kto zacne stahovat a si skoncil
To mu predsa môže byť jedno, keď ho nevyužíva on. Ďalším nájomníkom pôjde sakra pomaly, ale bude tam ten internet
ja by som skôr zistil, ktorý operátor tam má lepšie pokrytie, a priamo u nich je externá anténa tú dáš niekam na strechu/do podkrovia a ďalej šíriť routrom resp sa u nich poinformovať
Nie je tam dosah žiadneho DSL internetu. Jedinou možnosťou sa mi javí mobilný internet. Taktiež si myslím, že rýchlosť bude minimálna ... čisto na prezretie webu / facebooku a podobných menej dátovo náročných úkonov. Kým by stiahlo nejaký film tak by prešiel aj týždeň
Hrban: viem že tam má dosah Telekom. Občas s mobilom v chate sa pripojím. Najradšej by som ale objednal z netu nejakú anténu. Odskúšam s mojou kartou či to bude fungovať (ak nie, tak by som to vrátil) a až potom pôjdem zobrať nakomplet net. Nerád by som robil vopred nejaké zmluvy u operatóra