Internet na chatu / antena + zariadenie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Internet na chatu / antena + zariadenie

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Potreboval by som poradiť pri výbere internetu na chatu. Pokrytie j slabé, ale predsa sa podarí mi pripojiť s mobilom na net. Chcem preto skúsiť kúpiť nejakú anténu - pravdepodobne nejakú silnejšiu + modem na SIMkartu pre mobilný internet (ideálne aby tam fungovala wifi) Modem by som ešte aj vedel vybrať ale s anténou ... španielska dedina pre mňa.

Nečakám, že mi internet pôjde rýchlo. Stačí aj úplne minimum, hlavne aby som chytil signál a mohol ho ďalej šíriť po chate :)

Ďakujem za rady, K :plus:
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: Internet na chatu / antena + zariadenie

Príspevok od používateľa laforez »

Trocha si rypnem, ja tiez staviam chatu, ale internet tam teda tahat nechcem. Chata je prave o tom si tam od vsetkych technologii, mobilu a internetu oddychnut.
Ale ked uz, skus pozriet tuto stranku, viac ti poradit neviem.
http://www.wellnet.sk/wifi-anteny/gsm-anteny.html
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Chatu prenajímame a dosť zákazníkov to už vyžaduje :wink: , takže si si rýpol na nesprávnom mieste ...

Tvoj link mi nepomohol vôbec. Tiež si viem nájsť zoznam produktov v nejakom e-shope. No ide mi o to aby som nekúpil nejakú haraburdu, predraženú haraburdu ktoré spolu vôbec nebudú fungovať
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

na taketo vyuzitie mobilny internet nie je moc vhodny. aj tie, ktore su ,,neobmedzene" maju FUP po stiahnuti par GB... pride ti tam niekto, kto zacne stahovat a si skoncil
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ropman napísal:na taketo vyuzitie mobilny internet nie je moc vhodny. aj tie, ktore su ,,neobmedzene" maju FUP po stiahnuti par GB... pride ti tam niekto, kto zacne stahovat a si skoncil
To mu predsa môže byť jedno, keď ho nevyužíva on. Ďalším nájomníkom pôjde sakra pomaly, ale bude tam ten internet
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ja by som skôr zistil, ktorý operátor tam má lepšie pokrytie, a priamo u nich je externá anténa tú dáš niekam na strechu/do podkrovia a ďalej šíriť routrom resp sa u nich poinformovať
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Nie je tam dosah žiadneho DSL internetu. Jedinou možnosťou sa mi javí mobilný internet. Taktiež si myslím, že rýchlosť bude minimálna ... čisto na prezretie webu / facebooku a podobných menej dátovo náročných úkonov. Kým by stiahlo nejaký film tak by prešiel aj týždeň :)

Hrban: viem že tam má dosah Telekom. Občas s mobilom v chate sa pripojím. Najradšej by som ale objednal z netu nejakú anténu. Odskúšam s mojou kartou či to bude fungovať (ak nie, tak by som to vrátil) a až potom pôjdem zobrať nakomplet net. Nerád by som robil vopred nejaké zmluvy u operatóra
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Tak tam vyskusaj este aj orange, moze tam mat lepsie pokrytie.
Napísať odpoveď