Sebeobrana - vyhrážky na ulici

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
no_compromise
Light Expert
Light Expert

Re: Sebeobrana - vyhrážky na ulici

Príspevok od používateľa no_compromise »

Hegy: Ja ani nepotrebujem aby ma tu niekto uznaval. Tak ako som to napisal, tak to stoji v zakone. Ak s tym nesuhlasis ci nevies tomu porozumiet, je to tvoj problem, nie moj. A inak to, ze policajti niekomu len tak zobrali nozik bez riadneho potvrdenia, samozrejme ze s tym nesuhlasim, ale to uz teraz je neskoro tu vyplakavat.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ten zakon je nejednoznacny a nevyplyva z neho ze nemozem mat kudlu pri sebe.

http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=188 Nejednoznacnost doplna aj znacna diverzita nazorov na fore prilozeneho linku.
ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno
z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa
majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím,
Kam patri teda tato veta ??
no_compromise
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa no_compromise »

ColdRain napísal:
Ja ti tlieskam, ešte to tam máš aj napísané-"ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím", čiže ak nemávam okolo seba nožom ako zmyslov zbavený, nevidím najmenší dôvod aby si ktokoľvek myslel, že sa dopúšťam priestupku ... ty si tej múdrosti fakt veľa nepobral ujo, keď už ma tituluješ za chlapca, takže mi ostáva jedine dúfať, že si nezarábaš hlavou, to by si nezarobil ani na slanú vodu. Holt je škoda, že vedomosti neprichádzajú s vekom samé, ale treba ich pracne získavať.

A čo sa týka tej krádeže, odporučím ťa na § 212, ods. 2 pís. c) Trestného zákona, keďže, si už doteraz preukázal, že máš celkovo problém s čítaním ako takým, vôbec nepredpokladám, že by si čítal aj iný odsek paragrafu ako prvý, tak ti ho sem aj vložím:
Rovnako ako v odseku 1 sa potrestá, kto si prisvojí cudziu vec tým, že sa jej zmocní a
...
c) čin spácha na veci ktorú má iný na sebe alebo pri sebe
Pri krádeži podľa odseku 2 sa nevyžaduje spôsobenie škody, takže áno, pán policajt sa skutočne dopustil aj trestného činu krádeže.
Takže za domácu úlohu tebe naďalej zostáva čítanie s porozumením, podľa možnosti ešte pred tým, ako sa rozhodneš reagovať na tento môj príspevok, možno v tvojom vlastnom záujme, aby ti znova nemuselo nejaké chlapča potupne pred celým fórom vysvetľovať ako sa veci vlastne majú.
No synak ja ti to dam este do zatvoriek aby si to pochopil a ty stale nic. Takze este raz a naposledy:
"..,ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím" sa vztahuje na "iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví" to jest keby mal niekto pri sebe roxorovu tyc,alebo krompac a z jeho spravania by bolo zrejme, ze sa ma pouzit na nasilie alebo hrozbu. Kapišto? To ako si zarabam nechaj na mna.

No a co sa tyka tej kradeze §212 ods. 2 pism. c), mal by si si precitat aj komentar k tomuto odstavcu aby si tu nedristal.. Poznas take nieco? Vies co to je?
To ze chalan nosil ten nozik vo vrecku, este neznamena ze je to kradez "na osobe". Urcite mu to ti policajti netahali z vrecka sami (co by bola kradez na osobe), ale im ten nozik vydal (vo vlastnej nevedomosti/bol uvedeny do omylu), takze nemoze ist o §212 ods. 2 pism. c)

To ako si ja zarabam je moja vec, viem vsak ze ty si ako pravnik nezarabas urcite.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

mno pravo ti ide, skus lekciu slovenskeho jazyka

nosí na miestach prístupných verejnosti chladné zbrane, najmä dýky, bodáky a šable, okrem prípadov, keď sú súčasťou rovnošaty, his torického alebo národného kroja, výstroja a výzbroje ozbrojených síl, ozbrojených zborov a ozbrojených bezpečnostných zborov, alebo na športovú činnosť, výkon práva poľovníctva, rybárskeho práva, povolania alebo zamestnania, ako aj iné predmety, ktorými možno ublížiť na zdraví, ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím

oddelil som ti tie dve "vety" aby ti davali lepsi zmysel
ale co uz musim uvazovat ze ani tamto nepochopis tak ti napisem detailne,
cast
ak možno z okolností prípadu alebo správania sa osoby usudzovať, že sa majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím
sa vztahuje na celu hrubo vytlacenu cast, nie len na ten koniec oddeleny ciarkou ktory si si ty vypichol :wink:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Vidíš a ja ti tretí krát, už úplne po lopate napíšem, že sa to vzťahuje na celé písmeno, no ty si furt budeš mlieť svoje, pre hlúpeho každý hlúpy...už asi ostáva len odkázať ťa na pravidlá syntaxu a vetnej skladby...fakt neviem, čo iné k tomu dodať, nemám silu ti rozpisovať spojku po spojke, čiarku po čiarke aby si pochopil ktorá hrá akú úlohu v tom súvetí, máš to ako samoštúdium.

A to, že niekomu priamo niečo nevytiahnem z vrecka neznamená, že to nie je krádež podľa ods. 2 pís. c), kľudne to môžem mať aj na stole položené v kaviarni, ako napríklad aj na múriku, alebo kapote policajného auta, stále je to posudzované ako vec ktorú mám pri sebe...ono je to totiž tak nejak pointou trestného činu krádeže, že na začiatku mám nejakú vec v držbe zrazu o tú držbu prídem. Policajt má právo niečo odobrať ale musí to vrátiť a za týmto účelom mi vydať potvrdenie (realita samozrejme niekde inde, očividne). V prípade, že takto nekoná, nekoná podľa zákona o PZ a teda jeho konanie nepožíva žiadnu zákonnú ochranu, čiže keď som ten nôž mal pri sebe, on mi ho pri kontrole (btw z akého dôvodu?) zoberie bez príslušného zákonného postupu dopustil sa krádeže, bez ohľadu na hodnotu veci.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

no_compromise: Zato ja dúfam, že ako právnik sa neživíš ty. Ak áno, tak to bude celkom vystihovať dôvody, prečo je naša legislatíva v tak hlbokej riti a prečo dokážu dve právnické kancelárie vyložiť úplne ten istý zákon úplne protichodne.
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

ColdRain napísal:on mi ho pri kontrole (btw z akého dôvodu?)
z akeho dovodu ma moze policajt legitimovat a prehladat na ulici?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nemôže.
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Myslim ze podozrenie z pachania TC. No ak nezisti nic tak je potrebne spisat protokol podpisany "podozrivym". Ak sa mylim ma opravte toto som niekde cital
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Este tato citacia k teme

F) Oprávnenie zaistiť vec §21
Policajt je oprávnený zaistiť na vykonanie potrebných úkonov vec, ak má podozrenie, že tá súvisí so spáchaním trestného činu alebo priestupku a jej zaistenie je potrebné na zistenie skutkového stavu veci alebo na rozhodnutie orgánu činného v trestnom konaní, alebo na rozhodnutie orgánu v konaní o priestupku. Policajt vám musí vydať potvrdenie o zaistení veci s presným opisom veci, ktorý umožní zaistenú vec identifikovať.
Zaistenie veci môže trvať najviac 90 dní.
G) Oprávnenie odňať zbraň §22
Policajt je oprávnený presvedčiť sa, ak proti vám vykonáva služobný zákrok, či nemáte pri
sebe zbraň, a ak ju máte, odňať ju. (ide o bežné „prešacovanie“)
Odňatú zbraň je policajt povinný vrátiť po skončení služobného zákroku.
hughito
Redeemer
Redeemer

cssco napísal:Myslim ze podozrenie z pachania TC. No ak nezisti nic tak je potrebne spisat protokol podpisany "podozrivym". Ak sa mylim ma opravte toto som niekde cital
Áno, ak má podozrenie. Ale zas na to musí byť nejaká situácia, nie, že idem po ulici za krásneho slnečného dňa a zrazu príde cops a začne na mňa s tým, že ma ide prehliadať.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

hughito napísal:Áno, ak má podozrenie. Ale zas na to musí byť nejaká situácia, nie, že idem po ulici za krásneho slnečného dňa a zrazu príde cops a začne na mňa s tým, že ma ide prehliadať.
ak po niekom patraju a podobas sa, tak to moze byt aj pri prechadzke za krasneho slnecneho dna.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ide o to, že ti to musí byť objasnené, že prečo - ak sa spýtaš otázku, či s podozrivý z páchania trestnej činnosti?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

tak ti asi povedia, ze nemas papulovat :D na vyzvanie k legitimacii sa uz z toho neda vykrutit pokial viem
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Lenže on na legitimovanie potrebuje mať odôvodnené podozrenie. Pokiaľ ťa vyzve a nevie ti povedať dôvod(samozrejme nie preto, že sa mu nepáčiš), tak môžeš podať sťažnosť(alebo niečo podobné.)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Stale ti moze povedat, ze sedis na popis. A z toho sa nevykrutis ani si to neoveris.

Kamarata raz takto zastavili a skontrolovali (napr. aj fotky v mobile kde mohol mat dost osobne veci). Nasledne si ho podvolali a jeho alibi preverili. Az mi to bolo smiesne lebo je to jeden z najslusnejsich ludi co poznam. Jednoducho ale sedel na popis...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Potom ale nie je problém nájsť dané hlásenie o pátraní, na ktoré sa policajt odvolá.
Keby som mal ukazovať fotky v mobile, tak ho pekne pošlem kade ľahšie.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

klobuk dole pred takymto suhajom

wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

to video ma minimalne 7 rokov takze myslim ze ho kazdy pozna, ale trefne k teme
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

hughito napísal:Áno, ak má podozrenie. Ale zas na to musí byť nejaká situácia, nie, že idem po ulici za krásneho slnečného dňa a zrazu príde cops a začne na mňa s tým, že ma ide prehliadať.
Myslím si, že policajt môže skontrolovať asi koho sa mu zachce. Zopár rokov dozadu v jeden večer som sedel s kamarátmi vonku a prišli ku nám dvaja maníci na tmavomodrej Fabií. Vystrčili na nás odznaky a povedali, že sú z kriminálnej polície a chceli, aby sme im vydali OP. Overili si nás cez vysielačky, vrátili nám naše OP, popriali pekný večer a odfrčali. Nepovedali nám absolútne žiadny dôvod, prečo nás kontrolovali.
Napísať odpoveď