Akadémia finančnej gramotnosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Akadémia finančnej gramotnosti

Príspevok od používateľa beardie »

stale vam nedopina co sa vam snazim povedat? ze sporit si tam mozte s 0% urokom a to co tam date vam aj ostane ?
to si mozem aj doma do paplona, kde mi to zozere inflacia

daj sem pls konkretny priklad vyhodnosti toho tvojho sporenia

P.S.: 'ste krepi' aj 'ste zaslepeni' sa pise s makkym I
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Tiez by ma zaujmala ta "poistka". Lebo Alianz mi skutocne nejake peniazky spapa ale pokial by som zomrel tak nasi dostatnu dost penazi aby im po mne nezostala na krku hypoteka.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tym co je to najviac "jedno" tu vypisuju siahodlhe state o tom aku im je to jedno. Vacsina tychto ekonomickych guru su neskutocni altruisti co by za dobro Slovenskeho naroda aj zivot polozili.

Len debil by sa snazil investovat do poistenia, uz slovo samotne naznacuje, ze produkt poistenie nie je urceny na zarabanie penazi. A kto taky debil je, tak si pripadny pruser zasluzi.
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Michaliuz19 »

dobre dik za opravu gramatiky myslel som si ze tam je chyba, vzdy sa najde nejaky slovencinar co mi to opravi tak dik:D
viac vam o tom inak nepoviem lebo sam neviem a nechcem klamat ,nepracujem tam zapamatal som si len toto
a ano samozrejme ze si zarobite aj z alianzu ale nie tolko ako tam , proste ma len laka to ze je tam 0% urok a co tam date to vam aj ostane
oplati sa to viac, su aj take veci okolo rodiny cim viac clenov rodiny surodenci tym viac podpora co je okolo 60€ale to neviem a v tom je ten tandem ale to viem len takto okrajovo viac nie
alebo sa neviem presne mozno po 5tich rokoch daju vlozit tie peniaze odtial do stavebnej sporitelne tam vam tie peniaze narastu , a potom zas po rokoch vratit naspat do tandemu ,hrat sa stymi peniazmi vo vas prospech , kazdy chce mat viac nez menej predsa nie:)
ved ako chcete :) neni zle do toho ist , nenutim vas len som sa to snazil vysvetlit ked som zbadal tie komenty o tom ako tomu nikto neveri a kazdy si mysli ze je to odrb nejaky
beardie
Redeemer
Redeemer

aha, takze nevies, ale pindas, ok
nabuduce sa mozes zdrzat
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Michaliuz19: s tým šetrením a poistkou máš pravdu. Na šetrení šetríš, a máš tie peniaze v 100% miere. Pri poistke dostaneš späť iba časť. Ale ako t0m4s3 napísal, poistka je poistka. Už z názvu vyplýva, že si poistený voči niečomu. Ak nemáš poistku, a zlomíš si ruku, môžeš si ušlý zisk v práci alebo liečbu platiť z toho čo si si šetril a ideš do straty. Pri poistke ti to preplatia. Ak zomrieš, tvoji pozostalí majú peniaze, ale kým ich získajú prejde doba, a teba nemusia mať za čo pochovať (dedičstvo je zdlhavý proces, banka nepustí peniaze len tak ľahko keď nie si disponent...) pritom z poistky ti ich dajú do pár dní, tak ešte aj pochovať ťa za ne môžu a nemusia si robiť dlžobu. Poistka má svoje výhody. Na šetrenie nikdy nebola ani nebude. Tak neviem prečo tu proti nej tak bojuješ. Ja osobne mám poistku (na ktorej sa aj šetrí) plus sporenie v banke.
beardie
Redeemer
Redeemer

tiez mam poistku, z ktorej ide polovica mesacnej platby na setrenie a polovica ako zdravotne poistenie, pricom to zdravotne sa mi v plnej miere vrati v rocnom zuctovani dani

vyhladavat produkt, kde je 0% urok a este za to srdnato bojovat, to chcelo:
1. vela vymyvania mozgu
2. si tupy, ze nechapes, ze cisto na sporenie je to nevyhodne
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Tento financny "expert" takto k obedu pobavil, ze som si tu temu nevsimol skor :D
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

citate vobec co pisem alebo to mam napisat uz 5ty krat? omg
beardie - neviem a pindam, neviem ti viac povedat o tom tandeme ked mas viac clenov rodiny, a to zo stavebkou k tomu som napisal ze neviem presne tak to neriesim, to co viem som napisal a to je iba ta poistka kde mas 0% urok a ked tam das 30 mesacne tak tam 30 bude , inde das 30 ale v reali tam das len 10 €
este kolko krat to mam napisat? zas sa ozval nejaky co sa tomu smeje , viete co majte sa a robte si podla seba jak som napisal cloveku nic nevysvetlis bude si aj tak mlet svoje hlavne sprosty slovak co sa neha oblbnut na kazdom rohu , ako aj ja podla vasich reakcii
preto som si viackrat overil ci to je blbost alebo ne, lebo este pi*a v alianze ma vysmiala ked som u nich rusil zmluvu ze nic take neni :D
ako som napisal debilom nevysvetlis ze je debil bude si aj tak myslet svoje ze ma vsetku mudrost sveta:D
ale zas mi odpiste nejaku blbost aspon sa zabavim na vas:D

//autoeditácia príspevku (25 Okt 2013, 14:50)
proste mi odpovedze na tuto otazku .. je lepsie dat niekam napr 30 a 30 ti tam aj ostane? nic ti z toho nezoberu?
je to vyhodne? podla mna ne je to blbost ..to si povie kazdy a ptm tu vznikaju diskusie o hovne ked sa snazi niekto napisat ako to v skutocnosti je tak ho vysmejete :roll:
ne aby sme sa o tom normalne bavili ze ci je to fakt take dobre , ze do buducna pri nejakej nehode mozes dostat viac penazi nez od alianzu a ine veci okolo toho co su urcite podstatnejsie lebo pre dobry zivot treba mat aj peniaze
no na miesto toho mi hladate v texte chyby, odpovedate odveci ze je to vymyvanie mozgov financny expert a ine
viete co je vymyvanie? jehovista a vselijake ponuky od alianzu a podobnych firiem, pre nich dobre oni vyhladavaju prave tych debilnych aby ho osklbali ,hlavne naivne stare babky a take tupe xichty ake niekedy vidim okolo mileticky:D

ja vas ale chapem cakal som taketo reakcie ale co vy viete? boli ste tam? citali ste o tom viac ? pozerali videa ako hovori ten typek o nasej negramotnosti k peniazom? .. nie sak na co su to oje*** , klasicka reakcia
skuste sa trosku viac zaujimat o tieto veci ,a ne o hovadiny ,tiez som bol rovnaky no aspon teraz vidim aky sme pozadu

o politike a vlade uz ani nehovorim , velice placeme kvoli platom a ako je tu zle, na hokejistov pride kuknut polka bratislavy "obrazne" a na protesty nejaka stovka ludi sak na co by aj viac chodilo kazdy si povie ze na co aj tak tu lepsie nebude, ovečky poslusne, preto sa tu tak lahko vladne lebo sme primitivny narod ale to je uz druha tema ktoru nechcem rozoberat :D ale ak chcete :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Mas pocit, ze ludia co ti tu pisu su nejaki chudaci co potrebuju pomoct so spravou svojich penazi? Myslim, ze pisem za viacerych, ked ti napisem, ze my o svoje peniaze uz davno postarane mame v najlepsej moznej miere. Spasitelov, ktori funguju ako lietadlo/pyramida si schovaj za klobuk. Vsetko je to iba o tom ako vycucat z poistovni co najviac provizii znovuuzatvaranim novych a novych zmluv. Mam znameho, ktory robi hlavneho databazove inziniera v CR/SR pre nadnarodnu poistovaciu spolocnost a tie story co mam od neho stoja skutocne za to. Provizie provizie provizie, o nic ine ludom v tomto biznise nejde.

Otazka na zaver: Myslis, ze majitel AFG vsetky tieto veci robi pre dobro ludi, alebo pre dobro seba sameho (rozumej, vytrieskat co najviac penazi zo svojich "poddanych")?
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

ano robi to pre dobro ludi napisal som chodte tam vypocujte si ho ,alebo kuknite videa, urcite ma za nas zarobok sak ked je sef to je samozrejmost
nikomu nevnucujem tam ist, chcel som vas tu len oboznamit o tom ako to naozaj je
videl som stupidne odpovede ale to sa dalo cakat, takze robte si co chcete hlavne mi netarajte aky je to nezmysel ked ste tam ani neboli vsetko mate len z pocutia a s presvedcenia a taktiez si ludia radi namyslaju a hladaju vsade len to najhorsie

kludne mozes tuto temu aj uzamknut aj tak tu uz nic mudrejsie nebude a na zaver sa zasmejte ze som tu pisal debiliny:D trapoši ne aby ste si otvorili oci trochu a brali vec s nadhladom a chladnou hlavou, namiesto toho vysmech:D fora pre deti
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Michaliuz19:
kamarát, ktorý sa týmto veciam venuje už niečo okolo 4 rokov, bol aj ZFP aj v AFG, keď som sa ho opýtal prečo odtiaľ odišiel, tak mi povedal "ponúkali nevýhodné produkty pre ľudí, od zazmluvnených poisťovní, kvôli vyšším províziám pre poradcov" :) - tzn., že na trhu boli výhodnejšie produkty ale ZFP ani AFG to nezaujímalo, oni ponúkali to, čo im zarobilo viac.

Ty si bol na jednej prednáške a ideš tu rozum rozdávať a ani poriadne nevieš o čom, zamysli sa, sklop uši a šúchaj nôžkami.
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

ok diky berem na vedomie a spytam sa ich o co islo
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Michaliuz19: "sprosty slovak co sa neha oblbnut na kazdom rohu" - samozrejme, keď za každým rohom číhajú "finanční experti" ako ty. Bav sa na nás ďalej, no vedz, že tu sa viacero ľudí baví práve na tebe a tebe podobných. Ako keby vás nebolo všade viac ako dosť.

Tieto vaše poisťovácke ťahy sú smiešne, mal som do činenia aj s Allianzom a aj s Uniquou, v oboch prípadoch súdne naťahovačky, človek má problém vydrankať nejaké peniaze, aj keď mal poistky založené cez odborníkov ako ty. Všetky tie skurv3né "STOPERCENTNE VÝHODNÉ" poistenia, pripoistenia, vraj-investície, termínované vklady a neviem čo ešte sú zbytočnou stratou peňazí. Až na to ľudia na Slovensku konečne prídu, takých ako AFG, ZFP, OVB a podobné bandy nebude treba.

Slováci musia ale v prvom rade ekonomicky dospieť a vzdelať sa. Tvoj slovník je skvelý - prečo sa nám nepredstavíš? Vypisuješ tu anonymne, nech si ťa vieme spojiť s reálnou osobou a nech tvoji potenciálni "zákazníci" (teda najnižšie budúce prvky pyramídy) vidia, s akým inteligentom majú do činenia. A áno - ja tu vystupujem aj verejne, stačí použiť Google, predtým, ako mi túto protiotázku položíš.

A čo my vieme? No v prvom rade tu máme poniektorí spomínané ekonomické vzdelanie. Z bludov ťa nevykúpia ani tvoje smajlíky a ani tvoj silený a neefektívny sarkastický podtón - na tieto poisťovácke a "finančno odborné" sprostosti spravidla sadajú menej rozhľadení ľudia (mnou spomínané "poistky" podpísali moji rodičia, ak by som bol vtedy na Slovensku, poslal by som poisťováka do psej matere ja osobne), ktorí sú spracovaní kecálkami o tom, ako im to všetko naozaj treba a aké je to bohovsky výhodné.

Netuším, čo sem pletieš hokej a politiku - myslíš si snáď, že si niečo viac ako tebou opisované stádo? Si jeho členom, iba si nasadol na iný bandwagon, ktorý je (iba) v tvojich očiach nejako viac nóbl.

Na záver - určite to ten majiteľ robí pre dobro ľudí =D Video a jeho prednáška ma ihneď presvedčia. Ja osobne nemusím nikam chodiť - s ľuďmi tvojho kalibru mám osobné skúsenosti a viem ako všetci do jedného postupne dopadli. Viem aj to, aké sú ich stratégie, viem ako fungujú, poznám ich pozadie a vzdelanie. Iba nedávno ma jedna z tvojich kópií kontaktovala, novopečená, človek, ktorého z práce vyhodili preto, lebo ho nachytali, ako v práci kradol, má strednú školu a o peniazoch doteraz nevedel ani mäkké F. A teraz, po troch mesiacoch, je z neho novopečený odborník na poistky a dôchodkové fondy. Mwahahaah. Napísal som mu, že poistenia mám s platinovým účtom v banke, zo Slovenska dôchodok poberať nikdy nebudem a neplatím v tejto džamahírii dane, bol sklamaný, no napriek tomu ešte presviedčal, aby "sme sa stretli, že si pohovoríme". Ste všetci vyliahnutí z jedného vajca, škoda len, že tu poniektorí idú presviedčať všetkých o tom, že sú úplne iní.
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

dobre teda chapem, nech to je jak chce , davam na ich slova a budem im mesacne davat 15€ z vyplaty , a aj mi tam tych 15 ostane a nebudu mi brat odtial
kedze maju 0% urok a kopa spokojnych ludi tak do toho idem, nech som blby ci bohvie aky stale lepsie nez v alianze mat poistku
beardie
Redeemer
Redeemer

Stale cakam, ze tu predstavis aspon 1 konkretny produkt...

A prestan uz prosim ta hovorit o vyhodnosti nuloveho uroku. Ak nevies preco je nula nevyhodna, nehovor uz radsej nic, zbytocne sa zosmiesnujes

Mas 20 rokov, niekde sa zamestnaj a zacni robit nieco zmysluplne. Obhajovanie blbosti, ktorym poriadne ani nechapes, naozaj zmysel nema...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Michaliuz19 napísal:dobre teda chapem, nech to je jak chce , davam na ich slova a budem im mesacne davat 15€ z vyplaty , a aj mi tam tych 15 ostane a nebudu mi brat odtial
kedze maju 0% urok a kopa spokojnych ludi tak do toho idem, nech som blby ci bohvie aky stale lepsie nez v alianze mat poistku
Pockaj to ako vazne to stavias na tom, ze to, ze ti nic nezoberu je oproti inym produktom vyhodne? :smt033
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Uff chlapce ty uz si to tak zamotal vsetko ze to az pekne nie je.
Este raz sa skus trosku zamyslietm ci vies aky je rozdiel medzi poistenim a formov investovania penazi, sporenia. Ak to zvladnes tak si skus zistit aky rozdiel je medzi urokom, podpisovou premiou a transakcnymi poplatkami , a ak aj to nahodou zvladnes tak si este preluskaj inflaciou a kapitalovou hodnotou. Potom pochopis ze trepes z ceste, a este co spominas tie prednasky na ktore nam vrelo odporucas ist, tak zvacsa tam prednasaju ludia ktori nepoznaju rozdiel medzi akciou a dlhopisom :D (osobna skusenost)
:D 0% urok, bud si v moslimskej republike, alebo v europe za cias Tomasa Akvinskeho :D
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

"Michaliuz19" este nieco napis prosim ta, chceme pocut aj o dalsich "vyhodnych" produktoch :smt059
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

nebudem vam na to uz odpovedat je to zbytocnost, hrach o stenu, nech to je jak chce budem im mesacne davat a co tam dam mi tam aj ostane a tym to u mna skoncilo vyhodnejsie ako v alianze kde by mi z toho zobrali
neverite? dobre neverte , chodte tam a zistite si sami vyhody a mozne nevyhody urcite niekde su ale ked sa tam lepsie spori ako v alianze tak preco tam neist
nerozpravam vam tu o bohovi, o jehovistoch ako sa blizi apokalypsa , nehovorim o tom ako som vcera stretol ufonov a zobrali ma na svoju lod
hovorim o normalnej podstatnej veci ktoru by mal kazdy ovladat lebo do zivota je to samozrejmost a kazdy sa stym stretne
smejete sa tomu jak primitivy sa zamyslite na co mate tie mozgy kuracie
Napísať odpoveď