Sebeobrana - vyhrážky na ulici

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Sebeobrana - vyhrážky na ulici

Príspevok od používateľa hughito »

Ono ak by takíto borci prišli a len tak zo srandy by chceli kukať do mobilu a pod. bez udania dôvodu, tiež by som ich poslal doriti. Neviem ako by zareagovali, ale dosť možno aj tak, že nijako a išli fakt do tej riti. Zas netreba sa ich báť a nechať si skákať po hlave. Ja mám pod. skúsenosť, síce to boli mestskí, čiže to je už úplne na srandu, ale tiež ma pri jednej situácii chceli dokonca brať na stanicu pre úplnú blbosť, tak som ich po krátkej nezmyselnej debate surovo a nahlas poslal do ženského pohlavného orgánu, pozrel sa opačným smerom a zostal stáť. A tí trtkovia proste odišli preč. :lol:
panzer_battalion
Novice
Novice

Príspevok od používateľa panzer_battalion »

Vďaka za všetky odpovede, ale nikto sa nevyjadril k tomu ako zareagovať keď sa ma niekto opýta "mám vytiahnúť nožík?"
Keďže sa v tej chvíli začnem cítiť ohrozený na živote, mám pravo použiť sebaobranu?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

Ano
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Určite máš, to je ten bod o preventívnej sebaobrane, ak sa dá očakávať nebezpečenstvo.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...máš právo použiť adekvátnu sebaobranu...tzn. že nesmieš zabiť niekoho, kto ti jednu natiahne...môžeš použiť obranu v takom merítku, aby si odvrátil útok a zamedzil pokračovaniu...takže, ak ti niekto natiahne a ty mu drbneš naspäť a neskrotí ho to, tak mu môžeš zlomiť ruku...ak bude útočiť aj tak, môžeš ho bodnúť nožom do brucha...ak bude útočiť aj tak, môžeš mu zlomiť aj nohu, aj druhú, až kým neprestane útočiť...samozrejme, každý prípad je posudrzovaný individuálne...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

panzer_battalion napísal:Vďaka za všetky odpovede, ale nikto sa nevyjadril k tomu ako zareagovať keď sa ma niekto opýta "mám vytiahnúť nožík?"
Keďže sa v tej chvíli začnem cítiť ohrozený na živote, mám pravo použiť sebaobranu?
V takejto situácii by som konal len ak sú v okoli svedkovia ktorí by danú vyhrážku počuli, lebo ak by si bol bez svedkov, prípadne by bol svedok ďaleko a nepočul by čo preberáte, mohol by si mať dobre trable Ty, nakolko by situácia mohla vyznieť tak, že chlapci niečo kecali a jeden (Ty) toho druhého napadol (toho čo sa vyhrážal) . Ale ako tu už bolo spomenuté, všetko sa posudzuje individuálne, hlavne okolnosti vzťahujúce sa k osobe útočníka alebo k osobe obrancu. Veľa by záležalo aj na tom kto bol z vás v minulosti trestaný atď atď....
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Grim napísal:...máš právo použiť adekvátnu sebaobranu...tzn. že nesmieš zabiť niekoho, kto ti jednu natiahne...môžeš použiť obranu v takom merítku, aby si odvrátil útok a zamedzil pokračovaniu...takže, ak ti niekto natiahne a ty mu drbneš naspäť a neskrotí ho to, tak mu môžeš zlomiť ruku...ak bude útočiť aj tak, môžeš ho bodnúť nožom do brucha...ak bude útočiť aj tak, môžeš mu zlomiť aj nohu, aj druhú, až kým neprestane útočiť...samozrejme, každý prípad je posudrzovaný individuálne...
blbost, nutna obrana nemusi byt vobec adekvatna...prave naopak, pise sa, ze nesmie byt "celkom zjavne neprimerana"...to znamena, ze moze byt aj neprimerana, aj zjavne neprimerana, len nesmie byt celkom zjavne neprimerana.
taktiez sa prihliada aj na okolnosti vztahujuce sa k osobe utocnika, obrancu a miestu utoku. to znamena, ze ak ma utocnik oproti tebe znacnu fyzicku prevahu moze byt tvoj protiutok o to doraznejsi.
co sa tyka vyhrazok, nemusis cakat kym utok zacne, ale branit sa mozes uz ked utok hrozi. otazne je potom samozrejme dokazovanie...
cssco
Star
Star

Sebeobrana - vyhrážky na ulici

Príspevok od používateľa cssco »

Samozrejme co pisu chalani nadomnou je pravna rovina. Ak chces mat zbran pri sebe, tak by si mal mat veci v hlave v poriadku, a tasit/tahat len vtedy, ked uz nad zakonom nerozmyslas. Uz ide iba o to aby si vyviazol bez ujmy a nie preto "nech vidi kto je tu sef"...
Myslim takyto poulicny stret samozrejme.
Napísať odpoveď