Pneumatiky & Disky
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pneumatiky & Disky
Fuh,tie znacky nic moc teda.
R18 su drahe,to je jasne.
Ja som mal dunlop 3d 245/40/18 a v pohode,ale ak kupis jazdenku z cca 7mm a max 1,5 roka stare,tak sa da.
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2013 14:36)
mihalswk ak tolko najazdis,tak by bolo good nejake michelinky,alebo im podobne,pretoze maju o dost dlhsiu vydrz dezenu.
R18 su drahe,to je jasne.
Ja som mal dunlop 3d 245/40/18 a v pohode,ale ak kupis jazdenku z cca 7mm a max 1,5 roka stare,tak sa da.
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2013 14:36)
mihalswk ak tolko najazdis,tak by bolo good nejake michelinky,alebo im podobne,pretoze maju o dost dlhsiu vydrz dezenu.
-
mihalswk
Medium Professional
no ved to som chcel vediet ze ktore take lepsie ...michelin alebo matador ? ci nieco lepsie ?
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2013, 17:02)
co poviete na tieto ? http://www.pneu-nasklade.sk/michelin-al ... 15-id45735
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2013, 17:02)
co poviete na tieto ? http://www.pneu-nasklade.sk/michelin-al ... 15-id45735
-
tacosi
Moderátor
To Ti tam vazne idu len 91 T ? to sa mi nejako nechce verit,ked mas dodavku
-
mihalswk
Medium Professional
teraz tam mam zimne matador 195/65 R15 C 104/102R hm tak neviem no
-
tacosi
Moderátor
Tak mas index nosnosti 104= 900kg a rychl.index R= 170km/h cize to musis dodrzat pri kupe pneu.
-
mihalswk
Medium Professional
hm a vedel by si mi nejake najst ktore su to napr ? alebo ake oznacenie tam je ..ked tie su len 91T
-
RATZINGER666
Darca
to su 16, len aby nedoslo k omylu 
ine rozmery nemas zapisane? hentie sa Ti budu zle zhanat...
ine rozmery nemas zapisane? hentie sa Ti budu zle zhanat...
-
tacosi
Moderátor
nj,,nevsimol som si tak http://pneumatiky.heureka.sk/michelin-a ... -r15-104r/ naozaj sa tazko zhanaju,ale ine znacky v pohode.
Skus dat alternativu z TP
Skus dat alternativu z TP
Len tak pre zaujímavosť..ako skladujete disky a pneu?
Ja sa po pravde moc s tým neserem.. dám dole z auta, otriem hrubú špinu a bachnem na seba do stĺpca na pavolu.
Dneska som sa s nimi troška vyhral, najprv na sucho hrubá špina, potom handričkou s prípravkom, potom s jarovou vodou a opláchnuť čistou, nakoniec boky pneu streknuté silikon olejom..
A popritom som rozmýšľal, že čo som za chu*a, že sa s tým tak seriem
Zabíjal som nudu, no.
//: Potom som hodinu hľadal po celom dome, povale a garáži nové stierač, ktoré som tam minulá rok odložil, lebo staré sú na chu*a a keď som sa na to vysral a otočil gumku na povodnych na druhú stranu, tak len čo som skončil tak som ich našiel.
Ja sa po pravde moc s tým neserem.. dám dole z auta, otriem hrubú špinu a bachnem na seba do stĺpca na pavolu.
Dneska som sa s nimi troška vyhral, najprv na sucho hrubá špina, potom handričkou s prípravkom, potom s jarovou vodou a opláchnuť čistou, nakoniec boky pneu streknuté silikon olejom..
A popritom som rozmýšľal, že čo som za chu*a, že sa s tým tak seriem
//: Potom som hodinu hľadal po celom dome, povale a garáži nové stierač, ktoré som tam minulá rok odložil, lebo staré sú na chu*a a keď som sa na to vysral a otočil gumku na povodnych na druhú stranu, tak len čo som skončil tak som ich našiel.
Stále po prezutí ich riadne kefou vydrhnem, nechám vyschnúť a boky samotných pneumatík nastriekam penou na pneumatiky. Keď to trochu obschne, nahodím kolesá v garáži na záhrade na stojan na kolesá (aj teraz bol v Lidli v akcii) a natiahnem na ne igelit, aby sa veľmi nezaprášili.

-
Grim
Darca
...napíšem na ne kriedou LP/LZ/PP/PZ, hodím ich na seba, prekryjem igelitom a na to ešte hodím krabicu s haraburdami...
-
RATZINGER666
Darca
obute nalezato alebo zavesene, vyzute postojacky... sem tam ich pootocim, ale inak starostlivost ziadna, ziadne cistenie ani mazanie...
Na čo?Grim napísal:...napíšem na ne kriedou LP/LZ/PP/PZ, hodím ich na seba, prekryjem igelitom a na to ešte hodím krabicu s haraburdami...
neviem musim sa opytat co robia v pneuservise ale asi aj cistia lebo sa ma pytal ze ci su disky lestene bez laku a farby co ocenujem lebo sam skonstatovval ze ich nemoze umyvat kyselinou a predpokladam ze si ich oznacia anhadam nejako korektne uskladnia
-
Grim
Darca
...aby som si ich na jar neobul do kríža...
No ale aký to má význam dávať ich na povodné miesto? Duplom ak ich nejako specificky derie.
-
Grim
Darca
...ja ich na jar vždy prehodím z prednej na zadnú a zo zadnej na prednú...význam to má taký, že na prednej sa derú rýchlejšie, tak aby sa odral aj ten druhý pár rovnomernejšie s tým prvým...
-
RATZINGER666
Darca
nejde ani tak o rovnomernost, ale o to, ze pneu s hlbsim dezenom sa vzdy obuvaju dopredu...
Presne ako hovorí Ratzi. Preto nechápem to značenie. Aj to (ne)obúvanie do kríža..však aký význam to má?