meno aj pre chlapca aj pre dievča
meno aj pre chlapca aj pre dievča
ahojte, existuje nejaké slovenské meno, ktoré keď poviem, tak nitko nebude vedieť či sa jedná o muža alebo ženu?? napríklad ako je Alex a pod.... + áno, teraz už aj na slovensku je mnoho zahraničných mien, ale hľadám niečo také slovanskejšie
ďakujem, sám som na nič nenadabil
Re: meno aj pre chlapca aj pre dievča
Nenasiel si lebo slovenske take nieje. Teda velice by ma prekvapilo ak hej.
aj som si myslel, no ale skúsil som
a z tých zahraničných čo poznám sa mi zdá jediné také, čo sa používa častejšie aj u nás iba spomínané Alex... našiel som si nejaké zoznamy týchto unisex mien- možno neboli kompletné, ale jediné s ktorých som sa stretol aj na slovensku je stále Alex... tak nič, aj tak ďakujem 
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...zo zahraničných napr. Nikita (Chruščov) alebo Nikola (Tesla)...
Nikitu som namojveru počul iba jeden krát v živote- a to ako názov seriálu a Nikolu iba pre dievča, pre chlapca nie... ale možno by sa to dalo nejako preonačiť formou zdrobnenín- keď poviem zdrobnene Domi alebo napr. Deni, tiež neviete či myslím Dominika alebo Dominiku / Denisa alebo Denisu... alebo Alex- Alexandra alebo Alexandru- neviem prečo mi to chodí po rozume stále toto meno, asi kvôli LOST
Spoiler
kto videl seriál tak vie, že tam sa jedna baba volala Alex a tiež ak si dobre spomínam si zo začiatku mysleli, že ide o chlapca 
Miša. v Rusku domacky Michail teda Michal (plus vyzaz pouzivany pre medveda, nieco ako nase "maco"). Dievca v slovencine je jasne 
nakoľko práve čítam Bratov Karamazovovcov tak mi napadol aj Miťa- v Rusku domácky Dmitrij a viem, že aj vela žien sa tak volá... a myslím, že aj Aľoša je v tomto aj aj.
ale to Miša- to by na slovensku ako oslovenie chlapca asi nebolo moc vhodné... "Hej Miša! Poď sem!" no neviem, ale ak by to bola zasa zdrobnenina- Miši tak som počul povedať aj Miške aj Miškovi, možno
ale to Miša- to by na slovensku ako oslovenie chlapca asi nebolo moc vhodné... "Hej Miša! Poď sem!" no neviem, ale ak by to bola zasa zdrobnenina- Miši tak som počul povedať aj Miške aj Miškovi, možno
ono sa to u nas divne cita v preklade z rustiny, ked sa pise o Miskovi, napr: "Miska je fajn chalan" 
v byv. Juhoslavii som sa este stretol s tym, ze Ivica je muzske meno. U nas nie zauzivane, ale zenske.
v byv. Juhoslavii som sa este stretol s tym, ze Ivica je muzske meno. U nas nie zauzivane, ale zenske.
ako komujackb napísal:ono sa to u nas divne cita v preklade z rustiny, ked sa pise o Miskovi, napr: "Miska je fajn chalan"![]()
-
Silmer
Darca
Andrea ( Pirlo ) 
-
Anem
Star
Viki? =Viktor/Viktória
-
twardykamen
Medium Professional
zlatko mi dávnejšie napadlo, no nechcem byť hnusný, možno sa to niekomu páči, ale ak dajú rodičia chlapcovi meno zlatko, tak sa musím sám seba spýtať, či mu to spravili naschvál alebo nie
ale to je samozrejme môj názor
avšak je to na slovensku meno ktoré je unisex, takže existuje aj tu 
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Saša a Nikola, i ked u nas sa to pre chlapcov moc nepouziva, je to skor take srbske...
ale Saša (chlapec) som pocul aj na Slovensku, Nikola chlapec len ako Nikolas...
ale Saša (chlapec) som pocul aj na Slovensku, Nikola chlapec len ako Nikolas...
Saša pre chlapca je celkom časté myslím v Česku, ale pôvodne to bola domácka verzia mena Alexander/Alexandra (aj napr Saša Rašilov je Alexander), ale dnes sa už uvádza ako samostatné meno- meniny majú však na Alexandru... ale aj to je celkom dosť dobrý nápad
vďaka
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
viem, ze u nas je Saša Alexandra, teraz mozno Saša ako Alexander, ale Srbi maju zvlast 2 mena, aj muzske Saša a Alexandar,
historiu mien nemam nejak nastudovanu ale novinka to tam urcite neni nakolko poznam 30-40 rocnych co sa volaju Saša a neni to hovorovo ani zmenene... neni zac
historiu mien nemam nejak nastudovanu ale novinka to tam urcite neni nakolko poznam 30-40 rocnych co sa volaju Saša a neni to hovorovo ani zmenene... neni zac
poznam rumunskeho Slovaka, ktory sa vola Zlatko Rozkoš. ale to je uz do temy o vtipnych menach a prezviskachtwardykamen napísal:zlatko
-
bolek
Guru
Andy /Hryc, Timková/
-
theBliZZard
Star
to je Andrej a Andrea ...