CPU usage 100perc. a prepadavanie FPS

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Jhesi
Light Expert
Light Expert

CPU usage 100perc. a prepadavanie FPS

Príspevok od používateľa Jhesi »

Ahojte.
Potreboval by som pomoct ohladom problemu týkajúceho sa kritického prepadávanie FPS pri hraní hier. Na úvod len tolko,že som PC laik a moja zostava je :
CPU Intel quad q6600 2.4 (Germin II cooling)
MB MSI G41M-P33 combo
GPU Gigabyte GTX560 TI
Ram Kingston 2x4gb DDR3 1333MHz CL9 HyperX blu Edition
HDD Seagate 500gb 7200 16mb
2xDVD-RW Asus
PSU Corsair GS700
Windows 7 Ultimate x64
Skušal som už všetko možné,preinštaloval win,najnovšie ovladače,upravovanie 3d nastavení v Nvidia control panel podla odporúčaní na internete,OCCT testy,3Dmark11,antivírový test a neviem už ani čo všetko,aha,ešte aj tolko,že PC som mal v servise a tam mi síce tento problém nevyriešili,no vraj to robí asi CPU.
Zo všetkých testov,ktoré som robil,som zaznamenal určitu nezrovnalost len pri teste v 3dMark 11,kde ked prišlo na physics test,tak tie monumenty sa rozpadávali velmi trhavo a taktiež trhavo klesalo FPS z nejakých 10 až na cca 4 a tento test trval niečo do 5min.Potom nasledoval combined test a bolo to podobné ako pri tom physics,ten trval niečo do 2min. pričom akonahle dosiahol nejakych 11FPS opat začal sekať.Prvé 4 grafické testy prebehli v poriadku so skóre niečo malo nad 5000bodov,u hentych dvoch trhavych testov som mal len cca 1500bodov u každeho z nich.Zaujímavé je,že ked pustím samostatne,len test physics a combined,bez grafickych,tak prebehnu niekedy plynulo s konečnym hodnotenim cca 3600bodov pre physics a 3100bodov u combined,no niekdy to zasa trha ,no nikdy to nejde tak zle a trhavo,ako ked dam robit všetky testy spolu,tak neviem. Takže asi tolko moje postrehy k 3dMark 11 testu.
Dnes som sa rozhodol ,že pri hraní (Assassins creed 3 som hral ) budem vždy pri prepadoch FPS ( ktoré mimochodom prepadáva z cca 40-60 na nejakých 5-15 FPS) budem vždy minimalizovat hru a pozerat historiu využitia CPU a GPU cez program MSI Afterburner( žial sa mi nepodarilo nastavit toto monitorovanie in-game,tak vždy len minimalizaciou hry) a dospel som k zisteniu,že v momente masívneho prepadu FPS a nehratelnosti hry,bolo využitie všetkych 4 jadier CPU na 100percent,a po dosiahnuti tejto hodnoty začalo sekanie ,CPU usage okamžite padlo na mizerné hodnoty rovnako ako GPU usage(okrem toho GPU usage počas celeho hrania nepresiahlo cca 40percent a celkovo mi to prišlo akoby grafika vobec nevyuživala svoj potencial,kedže takuto hru by mala asi utiahnut na vysokych detiloch a rozliženi s určitou plynulostou a FPS 50-60).Prepady FPS nastavali pri hociakom nastavení rozlíšenia a detailov hry. Počas hrania teplota grafiky je okolo 50C a teplota CPU nepresiahne 60C.

Neviem si už dať rady.Niekde som čital že by sa mohlo jednat o bottleneck či ako to je.Prosim skuste mi dačo poradit.Prípadne ak som niečo ešte zabudol uviest,aby Vas to pomohlo nasmerovať,tak napište.

Ďakujem pekne.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: CPU usage 100perc. a prepadavanie FPS

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

je to úplne normálne, ten procesor je veľmi veľmi slabý a tých 4FPS v 3D marku je podľa mňa super. Niektoré CPUčka to dávajú aj na 1FPS
Jhesi
Light Expert
Light Expert

Dakujem za reakciu.Ono tieto výsledky ma ani nerozptyluju,len neviem prečo,keď hrajem hociaku hru tak mam velke prepady FPS až k nehratelnosti ked sa jedna vlastne o 4-jadro ,hoci stare a slabe,grafika by mala utiahnut všetko,rozlišenie dam bars aj najnižšie,vypnem Vsync ,AA , a robí to stále.Fakt neviem.

//autoeditácia príspevku (06 Nov 2013, 21:29)
Prosím,nemá niekto skúsenosť s takýmto problémom ?

//autoeditácia príspevku (06 Nov 2013, 21:30)
Prosím,nemá niekto skúsenosť s takýmto problémom ?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Musíš to upgradovať, je to iba zdvojené dvojjadro, je to staré a má to nízky takt..
Jhesi
Light Expert
Light Expert

A ktorý procesor by si mi odporučil,aby bol kompatibilný s doskou ?
Priípadne keby kúpim nejakú slabšiu grafiku,ktorá by bola výkonnostne úmerná k CPU,neeliminovalo by to tie neprirodzené FPS prepady ? je mi jedno že budem hrat na menšom rozlíšení a stredných detailoch.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

michalko, ty už choď dopi*e aj s tvojími radami, čo čítam tvoje príspevky všetko len ofrfleš ale hovno poradíš,
áno procesor nie je najnovšej generácie, nemá ani win8, ktorý ty tak ospevuješ, ale na q6600 musí aj na základných taktoch potiahnuť AC3 na hight a aj s prstom v zadku (kľudne aj v tvojom)
mne je jasné, že ty si potrebuješ onanovať na i7 haswell a k tomu najlepšie gtx780 a keď výde keby aj GTX781 s 0.5% nárastom výkonu tak ty ju budeš ako kok*t ospevovať a GTX780 je oproti nej hovno a nájdeš plno článkov z wiki koľko je tam rozdielov výhod a ako ich všetky využiješ...fakt horši ako svedkovia jehonohovi, a budú ťa presviedčať o svojej pravde a proste neprestanú s tým istým dookola...
Ale teraz k problému, hoď sem log z programu HJT, pravdepodobne beží na pozadí nejaký nežiadúci program

Plus na tom CPU sa dá nahodiť takt kolo 3+GHz bez problému s teplotami aj s tým chladením čo tam ma a bez odvetranej bedne
Jhesi
Light Expert
Light Expert

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 22:02:03, on 6. 11. 2013
Platform: Windows 7 (WinNT 6.00.3504)
MSIE: Internet Explorer v9.00 (9.00.8112.16514)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Windows\SysWOW64\Rundll32.exe
C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\NVIDIA Update Core\NvTmru.exe
C:\Program Files (x86)\uTorrent\uTorrent.exe
C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastUI.exe
C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe
C:\Users\zdeno\AppData\Roaming\Seznam.cz\bin\szndesktop.exe
C:\Program Files (x86)\iTunes\iTunesHelper.exe
C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htm
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
R3 - URLSearchHook: uTorrentControl_v6 Toolbar - {96f454ea-9d38-474f-b504-56193e00c1a5} - C:\Program Files (x86)\uTorrentControl_v6\prxtbuTor.dll
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\ssv.dll
O2 - BHO: avast! Online Security - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dll
O2 - BHO: uTorrentControl_v6 - {96f454ea-9d38-474f-b504-56193e00c1a5} - C:\Program Files (x86)\uTorrentControl_v6\prxtbuTor.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\jp2ssv.dll
O3 - Toolbar: uTorrentControl_v6 Toolbar - {96f454ea-9d38-474f-b504-56193e00c1a5} - C:\Program Files (x86)\uTorrentControl_v6\prxtbuTor.dll
O3 - Toolbar: avast! Online Security - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dll
O4 - HKLM\..\Run: [CTxfiHlp] CTXFIHLP.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Super-Charger] C:\Program Files (x86)\MSI\Super-Charger\StartSuperCharger.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [DelReg] C:\Program Files (x86)\MSI\OverclockingCenter\DelReg.exe
O4 - HKLM\..\Run: [seznam-listicka-distribuce] "C:\Program Files (x86)\Seznam.cz\distribution\szninstall.exe" -s -d listicka 1 szn-software-listicka cz.seznam.software.autoupdate
O4 - HKLM\..\Run: [AvastUI.exe] "C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastUI.exe" /nogui
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [APSDaemon] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Apple Application Support\APSDaemon.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files (x86)\iTunes\iTunesHelper.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [CreativeTaskScheduler] "C:\Program Files (x86)\Creative\Shared Files\CTSched.exe" /logon
O4 - HKCU\..\Run: [BackgroundContainer] "C:\Windows\SysWOW64\Rundll32.exe" "C:\Users\zdeno\AppData\Local\Conduit\BackgroundContainer\BackgroundContainer.dll",DllRun
O4 - HKCU\..\Run: [uTorrent] "C:\Program Files (x86)\uTorrent\uTorrent.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe" -autorun
O4 - HKCU\..\Run: [cz.seznam.software.autoupdate] "C:\Users\zdeno\AppData\Roaming\Seznam.cz\szninstall.exe" -c
O4 - HKCU\..\Run: [cz.seznam.software.szndesktop] "C:\Users\zdeno\AppData\Roaming\Seznam.cz\bin\wszndesktop.exe" -q
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-21-1870377262-2146226012-1122161425-1004\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'UpdatusUser')
O4 - HKUS\S-1-5-21-1870377262-2146226012-1122161425-1004\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'UpdatusUser')
O11 - Options group: [ACCELERATED_GRAPHICS] Accelerated graphics
O16 - DPF: {D4B68B83-8710-488B-A692-D74B50BA558E} (Creative Software AutoUpdate Support Package 2) - http://ccfiles.creative.com/Web/softwar ... PIDPDE.cab
O16 - DPF: {F6ACF75C-C32C-447B-9BEF-46B766368D29} (Creative Software AutoUpdate Support Package) - http://ccfiles.creative.com/Web/softwar ... /CTPID.cab
O20 - AppInit_DLLs:
O23 - Service: Adobe Acrobat Update Service (AdobeARMservice) - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\armsvc.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: Apple Mobile Device - Apple Inc. - C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Mobile Device Support\AppleMobileDeviceService.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - AVAST Software - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastSvc.exe
O23 - Service: Bonjour Service - Apple Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: Futuremark SystemInfo Service - Futuremark Corporation - C:\Program Files (x86)\Futuremark\Futuremark SystemInfo\FMSISvc.exe
O23 - Service: Služba Google Update (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Služba Google Update (gupdatem) (gupdatem) - Google Inc. - C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files (x86)\Common Files\InstallShield\Driver\1150\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: iPod Service - Apple Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Streamer Service (NvStreamSvc) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvStreamSrv\nvstreamsvc.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\nvvsvc.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Update Service Daemon (nvUpdatusService) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\NVIDIA Update Core\daemonu.exe
O23 - Service: PandoraService (PanService) - Pandora.TV - C:\Program Files (x86)\PANDORA.TV\PanService\KMPService.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Stereoscopic 3D Driver Service (Stereo Service) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\3D Vision\nvSCPAPISvr.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

--
End of file - 9792 bytes
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

hrban napísal:michalko, ty už choď dopi*e aj s tvojími radami, čo čítam tvoje príspevky všetko len ofrfleš ale hovno poradíš,
áno procesor nie je najnovšej generácie, nemá ani win8, ktorý ty tak ospevuješ, ale na q6600 musí aj na základných taktoch potiahnuť AC3 na hight a aj s prstom v zadku (kľudne aj v tvojom)
mne je jasné, že ty si potrebuješ onanovať na i7 haswell a k tomu najlepšie gtx780 a keď výde keby aj GTX781 s 0.5% nárastom výkonu tak ty ju budeš ako kok*t ospevovať a GTX780 je oproti nej hovno a nájdeš plno článkov z wiki koľko je tam rozdielov výhod a ako ich všetky využiješ...fakt horši ako svedkovia jehonohovi, a budú ťa presviedčať o svojej pravde a proste neprestanú s tým istým dookola...
Ale teraz k problému, hoď sem log z programu HJT, pravdepodobne beží na pozadí nejaký nežiadúci program

Plus na tom CPU sa dá nahodiť takt kolo 3+GHz bez problému s teplotami aj s tým chladením čo tam ma a bez odvetranej bedne
Jasné, vírus sa mu v biose drží :roll: Ako asi ked formátol disk ?
Nie, ty expert čo PCčka vidí raz do týždňa, o HJT si prečítal na internete a myslí si že q6600 bez problémov potiahne AC3 na "hight"? xD
Vôbec by som sa nečudoval keby si ten log zadával do toho log checkera či ako sa to volá. To sa od takých internetových PC géniov dá očakávať
Jhesi
Light Expert
Light Expert

Tak ako teda ? Mám tam niečo nežiaduce ?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tento príspevok napísal MichalkoOo, ktorý je vo vašom liste ignorovaných. Zobraziť príspevky. :smt006

z rýchlosti som to pozrel a je tam pár vecí čo treba poriadne prekontrolovať, daj mi sem ešte log z Rkill, ale mrknem sa na to až ráno, dnes už nemám absolútne náladu, a ráno skoro vstávam...

@michalkooo btw to že preinštaluješ win ti je na k*kot, akonáhle pripojíš externý disk maš 90% bordelu nas5, a to je len príklad, takisto stačí partícia s hrami, a to ešte nehovorím o tom, že ak tam prdne Windows 7 Ultimate x64 (ktorý má isto legálne zakúpený tak tam nebude mať bordel, daj si facku a choď pls preč z tohoto fóra)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak to uz je jeho problem ze ma warez win, na viry.cz by my ani neporadili. Virus na externom? To sa v dnesnej dobe DA? Vsetky av ti USB a podobne scanuju automaticky
Jhesi
Light Expert
Light Expert

V správcovi úloh mi v procesoch beží jeden a síce svchost.exe až 12x ,može to byť tá špina ?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Nie ak nevytazuje CPU
Jhesi
Light Expert
Light Expert

jeden ma 122 000Kb a ostatné všetky mximalne do 20 000Kb.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Vies ty vobec co je CPU?
Jhesi
Light Expert
Light Expert

No pozeral som pamať,ale aj tak,tu sa nič nedozviem,tak si porovnávajte egá,pozriem nejaké iné serióznejšie fórum...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...toto fórum je seriózne, ale bohužiaľ sem majú prístup aj deti...treba sa s tým zmieriť a počkať, kým ti poradí niekto normálny...z pravidla ale platí, že hodnota kazmy ukazuje na úroveň užívateľa...môže ti pomôcť rozhodnúť sa, koho rady si zoberieš k srdcu (to je to zelené/červené naľavo pod nickom)...
Jhesi
Light Expert
Light Expert

tak moj problém spočíva v bottleneckingu,po pozretí tohoto videa neni o čom
Už by som len potreboval poradť,ako vyladiť tie komponenty,ešte raz sa teda pýtam,či by nepomohlo,ked nechcem do PC viacej investovat,kupit nejaku graficku,ktorá by bola na podobnej výkonnostnej úrovni ako CPU a teda tým by už snád nedochádzalo k bottleneckingu,hoci by som hral na stredných detailoch a nižšom rozlíšení.Novú MB a CPU kupovať nechcem. Prosím skúste sa aj niekto iný vyjadriť.Ďakujem.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Ako keby som to nehovoril. Vždy sa ale nájde blbý dement ktorý hovorí že nemám pravdu
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

bottelneck tak nefunguje, keď kúpiš slabšiu GPU pôjde to rovnako alebo možno ešte horšie,
druhá vec, čo do tej dosky max narveš je c2q 9650 ale ten nárast nestojí za upgrade, nárast tam bude nejakých 15% ale to dosiahneš aj ak pretaktuješ ten tvoj starý q6600
q6600 boli dobré procesory a neprehrievajú sa tak veľmi ak tam zvýšiš takt z 2,4 na 2,8 alebo 3,0Ghz. 2,8Ghz utiahne aj štandardový chladič a nárast bude tiež tých 15%, 20 % alebo investuj do chladiča/vetrania bedni a taktni ho až na 3,4Ghz, ten procesor to hravo zvláda aj so vzduchom,

Btw odporúčaný(nie minimálny) procesor na AC3 q9400 a rozdiel výkonu medzi q9400 a q6600 je 8-12% čo je smiešne...
druhá vec, napísal som ti ešte hore, že sa ti na tel log pozriem dnes ale hoď sem log z RSIT, ten je detajlnejší
Napísať odpoveď